Fotografering!

2012-12-31 @ 11:50:12 / Bildinlägg

Nu är hästen klar och nu beger vi oss mot en vintrig fotning, resultatet får ni se sen.


Nya bilder

2012-12-30 @ 21:03:09 / Bildinlägg

Igår skrev jag ut lite nya bilder som nu sitter i mitt rum på den finaste vita ponnyn.

Saknaden är enorm<3


Mina mål

2012-12-30 @ 11:52:00 / Planering
Jag tycker det är alltid lika kul att skriva dessa inlägg! Jag blir lika peppad varje gång och vill bara ut och tävla tävla tävla, riktig tävlingsmänniska..
 
Först och främst vill jag få bukt med lite saker på träning, måste verkligen jobba på att jag sitter still, håller händerna stilla, med kontakt och på rätt plats. Om jag sitter rätt så finns alla förutsättningar för att Rb ska kunna jobba bra. måste träna mycket övergångar och ridning på rakt spår då han tycker det är lite jobbigare.

I vår kommer jag fortsätta starta LC och LB för att få in tävlingsvanan igen och för att förhoppningsvis kunna förbättra våra tidgare resultat. Vill få med lite mer framgångar och erfarenhet innan vi kan börja tänka andra rörelser och på så sätt kunna gå upp i klasser.
Måste åka till Brolöten igen och träna!
 
Jag vill helt klart starta LA nästa år, när vi varit ute och när Rb blivit mer stabil i ridningen, skänkelvikningar och förvänd galopp är ju inga problem så! Men då siktar jag på LA mot hösten.


En tävling jag absolut inte vill missa iår är Connemara SM! Då vill jag ställa upp i dressyrdelen och gärna en utställning också.

Tävlingar 2013

2012-12-29 @ 19:24:00 / Planering
Här i örebro län ser tävlingarna inför 2013 mycket lovande ut! Måste säga att min hemmaklubb, Ryttarkamraterna Kumla, har ett jätte bra intiativ och har planerat in tre dressyrtävlingar var av en är en cup med klasser som passar mycket bra!
 

Har även tänkt iår att försöka åka lite längre för att få bedömningen så bred som möjligt, annars är det lätt så att man blir bedömd av samma domare hela tiden och de vill jag ju inte, ska försöka sikta på att komma ut i Västmanlands län, östergötland och värmland, ja dom som ligger närmast. Just nu tävlar vi ju bara lokalt så det känns inte så värt att åka hur långt som helst.

Ska göra en uppföljare på det här inlägget där jag tänkte berätta lite av mina mål med nästa tävlingsår!
 
 

Underbara bloggläsare!

2012-12-29 @ 18:52:00 /
Det är sånt här som gör att man forsätter! Självklart ska ni få en länk tillbaka gullungar♥

En jätte gullig tjej med ett otroligt snyggt namn;) hon har en haflinger som är jätte fin, är väldigt svag för haflinger så jag gillar att sitta och kolla på hennes fina bilder!
 

Wilma är en jätte go och trevlig tjej! precis som hon skriver så tävlar vi för samma klubb och brukar ses mycket på tävlingar och träningar, hon har två ponnyer var av den ena kan man inte låta bli att helt förälskad i! Han är bara 5 år med ett riktigt kanon-steg, inte många b-ponnyer som har de, och hon har gjort ett sånt bra jobb med honom!


Frida lärde jag känna i Brolöten när vi jobba där tillsammans och jag tycker att vi kom mycket bra överrens och hade riktigt kul tillsammans! hennes blogg innehåller mycket bilder och intressanta inlägg, dessutom är hon grym på bloggdesign.


för er som inte visste så kollar jag alla bloggar som kommenterar och brukar lämna en kommentar jag med, och om någon har länkat mig i ett inlägg så hör av er, det lönar sig!

 
 

vilken känsla!

2012-12-29 @ 15:17:05 / Vardag

red min fina ponny på gärdet idag, de va så mysigt att trava och galoppera i den höga snön och det bara yrde snö runt omkring oss! Skulle jätte gärna visa er bilder när vi rider där nästa gång (felicia? Hoppas du läser detta ;)) men han va kanon fin och jag ville aldrig sluta rida!

Lägger till en bild ifrån i somras


enewe.blogg.se på Facebook!

2012-12-28 @ 20:26:30 /

precis som de står, om du länkat min blogg eller skrivit en liten rad nånstans så skriv en kommentar så länkar jag dig i ett inlägg jag också!


Idag

2012-12-28 @ 16:14:42 / Vardag

Red dressyr på banan idag igen, han va lite ofokuserad men inte lika mycket som igår! Mamma filmade lite som jag printade ifrån, min systemkamera funkar ju tyvärr inte längre...

Ikväll ska jag till min pojkvän och spendera natten så jag tror inte att de blir några inlägg ikväll, vi får väl se!


Visste ni att..

2012-12-28 @ 10:08:00 / Bildinlägg
Nu ska ni få lära känna Rhett Butler lite bättre

1. Min ponny kan pussas när jag gör ett pussljud, men ibland blir han lite för glad och äter nästan upp hela ens ansikte!
 
2. Dom här två bilderna visar ganska tydligt hur min ponny kan bli ibland när han är på dåligt humör, det är inte så kul när det händer inne på tävlingsbanan.. men det gäller bara att göra det bästa av situationen!
 

 3. Han bestämmer i hagen! kaxig som han är...
 
4. När kameran kommer fram då gäller det att va snygg! ja det vet han
 
Min älskade häst♥
 
 

surpelle

2012-12-27 @ 22:11:41 / Träning

idag var min häst inge glad på matte, anledningen till att jag kom ut så sent till stallet var för att vi haft gäster och firat lite jul. Så var väl ute runt sex och red, RB ville ju sova då..

Så i början av passet va han jätte sur på mig och ville inte alls arbeta men han gav sig och jobbade riktigt bra! Kunde tänka på mig själv och fokusera på att rida bra, jag vet ju vad jag måste jobba på.


Ut och trimma!

2012-12-27 @ 17:59:36 / Träning

nu ska jag ut och tända strålkastaren i paddocken sen ska jag trimma lite dressyr på min ponny, skickar med en liten bild ifrån i somras, snygg häst jag har!


Sommar summering

2012-12-27 @ 10:04:00 / Bildinlägg
Jag som tänkt göra en års summering men jag kommer liksom inte ihåg vad jag gjorde i januari-februari förra året och eftersom jag rensat bloggen så kan jag ju inte heller gå tillbaka och läsa vad jag gjorde.. Men sommaren 2012 glömmer jag aldrig så jag tänkte dela med mig av den med er!

Maj:Rb och jag var ute på några tävlingar och gjorde en hel del fina restultat men inte minst hade vi kul och fick nya erfarenheter! 
 
Juni-juli: Tävlingsuppehåll både juni och juli, men då åkte vi iväg till brolöten istället och var där en hel månad, jag jobbade i stallet och sen fick jag träna för Emelie och Chris Brolin, under den månaden föll många bitar på plats och vi fick så himla mycket tips och beröm. åkte där ifrån med en helt ny ponny och massa lovord! Lärde mig verkligen hur jag ska rida Rb på bästa sätt och fick äntligen se vilken fin häst jag har.

Jag fick många nya vänner, fick vara hästskötare åt emelie, har fått lära mig hur det är i så stora stall och hur det är att rida åtta hästar per dag och vilket slit det är bakom de fina dressyrhästarna! 
 
 
Trivdes så himla bra där så jag åkte tillbaka igen på höstlovet, då löstes ännu mer knutar och fick ännu mer träningshjälp och massa tips!
 
 
Augusti: i början av månaden fick jag en tillridningshäst som bodde här i en vecka, tränade han intensivt och jobbade mycket på framåtbjudning, så lärde jag han galoppombyten som var ägarens önskemål. Hästen heter Halving och är inte den minsta hästen jag ridit direkt, närmare 1,80 i manken! men de va så kul att ha han här hemma! 
 
Det är inte det lättaste att rida ihop en sån bamsing!
 
Träningen med Rb gick framåt, det gick bara bättre och bättre och vi längtade efter att tävla!
 
September: Nu räknar jag in september som sommar men de är för att då gjorde vi en tävlingsstart som jag är rätt nöjd med, det var på hemmaplan. I LC:n lyckades vi knipa en tredje plats och sen debuterade vi LB och fick ganska bra resultat, annars var det en bra känsla och första gången vi startade två klasser!

 
Vi tävlade ett dressyrryttartest också men min ponny lekte rövare på banan och höll på att sparka bakut och stå på bakbenen.

 
De va min sommar de, kul men synd att den gick så fort!
nu är ju min fråga till er om ni gillar såna här inlägg eller om de bara är jobbigt eller för mycket bilder oså? 
 

Hiss!

2012-12-26 @ 19:14:00 / Utrustning
Såg att min vän Amanda hissade detta träns och jag måste fortsätta i hennes spår, inte minst för att jag har det själv och det är otroligt snyggt i verkligheten!
 
 
Det är ett aachen med lackad nosgrimma som ni ser, men lädret är ändå mjukt och lättskött, panbandet är strass som blingar väldigt fint, med två rader silver och en rad svart i mitten. Så stilrent!
en 10a av 10!

Rb tycker också om det, men vi använder det bara på tävling och träning för instruktör!
 

Pimp!

2012-12-26 @ 17:08:00 / Utrustning
köpte en ganska fin lättviktshjälm från hööks att ha på sommaren, men jag kände för att pimpa den lite. Helt klart nåt jag vill tipsa er om ifall ni vill få en personlit touch på eran utrustning, blinget köpte jag på biltema, det är självhäftande strass-stenar för 60 kr! helt klart värt.


Presentation

2012-12-25 @ 21:39:00 /
Tänkte jag kör en liten presentation ifall det finns nya bloggläsare eller om ni helt enkelt glömt bort vem jag är.

Som sagt Evelinn Åkerman heter jag, 15 år, bor med min familj på en gård utanför örebro med eget stall där vi har våra egna hästar och några inhyrda. Vi har 7 hästar just nu i stallet, vill ni veta mer om dom så kan jag ta det i ett annat inlägg men jag tänkte iallafall berätta om min egna ponny som denna blogg kretsar runt. 

Rhett Butler (RB) heter han och är en connemaravalack på 6 år, vi tävlar dressyr, inte speciellt framgångsrikt ännu men det kommer väl förhoppningsvis. Jag har haft han sen han var 4 år och har utbildat han själv, vi har tävlat LC och några LB:er med godkända resultat och några placeringar. Men självklart är det inte dom klasserna vi tänkt stanna på.  Han är efter hingsten Juno Rory.
 
en bild från min kära hästvägg, alla priser är inte med RB, det är en del föregånga hästar jag haft om ni vill höra mer om dom också kanske?


Rb har ett hett temperament och en stark vilja vilket oftast märks i hanteringen, alltså i stallet och i boxen. Men han är en stjärna att rida och man sitter oftast bara och ler!
Jag tränar för Helene Wannerth (B-tränare) och tillsammans med min TUR (en talangsatsning som vi blivit uttagna till) så tränar jag också för Cissi Brage (B-tränare).
 

Har ni några frågor eller nåt som jag missat eller varit otydlig med? Kommentera alla era synpunkter!

Hallå där!

2012-12-25 @ 20:27:53 / Vardag
Ja vad är det nu? tredje gången gillt kanske?
Som ni ser så har jag startat upp bloggen IGEN, denna gång förhoppningsvis mer succesivt. Ska uppdatera er så ofta jag kan och även försöka hinna med mitt egna liv, hästen, skolan, pojkvännen. Men jag har verkligen saknat det här och all feedback jag fått från er under alla år! Men nu kör vi en gång till.

Har suttit hela kvällen och pysslat med en design, är otroligt förvånad över mig själv att jag lyckas komma ihåg alla koder till designen, stilmallar och kodmallar och allt vad det heter, att jag kommer ihåg allt på photoshop som jag inte använt på mer än 10 månader minst! 
Under min blogg-frihet så har jag även lagt kameran på hyllan, men nu ska jag damma av den och försöka ha med den i vardagen så ni får fräscha nya bilder!


Ni får gärna hjälpa mig att sprida bloggen så jag kan komma igång och blogga på riktigt igen, vore kul att komma upp i samma antal bloggläsare som förra året på så sätt blir det ju ännu roligare att blogga och uppdatera er om ni engagerar er och ger massa tips och ställer frågor! 


Hoppas ni är lika glada för uppstarten som jag är! Ge mig tips på vad jag ska blogga om, har några ideér själv såhär i början men behöver eran hjälp också♥