Ett steg bak och två steg fram

2013-08-31 @ 18:31:32 / Träning
Ridpasset igår gick inge vidare, Rb kändes loj och stötig i alla gångarter hittade inget flyt alls. Benen gick som en symaskin samtidigt som han hellre ville utföra fågelskådning. I halterna ville han bara rygga och när han inte fick de så reste han sig och kastade runt sig själv, så ur säkerhetssynpunkt fick jag ta till lite hjälpmedel och efter ett tag gick han bra. Fick till några riktigt bra travökningar då jag verkligen kände hur han tog i så de va väl kul. Men överlag så hade jag ingen bra känsla efter ridpasset så jag skrittade av honom och gjorde iordning han i stallet, massera, linement, stretcha bakben och hals. På med stalltäcke, kyllera tidningspapper tjocka paddar och nattlindor och sen fick han komma in och äta kvällsmat i boxen. 
 
Så fodrade jag tidigt i morse, släppte ut han i en rasthage och fixade stallet medan han åt frukost. Sen tog jag in gjorde rent benen och borstade hela han innan de va på med grejer och ut i paddocken!
Idag gick det mycket bättre. Började i skritt med halt-problemet och idag var han mycker mer lyhörd, han tog halten när jag gjorde dom signalerna och ryggade när jag gjorde de. Han vill gärna visa hur duktig han är genom att själv bestämma och rygga lite när han vill men de är inte okej tycker matte!

När vi börja trava ligger fokuset på att trava friskt framåt och få igång bakbenen, även mycket volter, ställa böja. När jag satte mig ner i saden och plocka upp honom i formen så började vi direkt med delar ur LA:1an, skänkelvikningarna flyter på riktigt bra och om jag ökar traven in i dom så travar han 10 gånger större kul! Även ökningarna idag gick bra måste bara hitta mer balans håller ju på att skumpa ur sadeln haha.. Galoppen va fin, red mycket tio metersvolter, förvänd och ökad alltihopa klockrent! Så idag känns det mycket bättre än igår.
 
 
På söndag är det dax för träning! Jag vill rida lite ur LA:n och besfästa de, få lite tips så vi är fit for fight. Ah juste glömde berätta, har anmält oss till vår debut nu!
 

RB är...

2013-08-31 @ 17:57:57 / Vardag
... rädd för barnvagnar, snyggt?

 
Något mer han är livrädd för är cyklar, ska berätta en sak som jag inte skrivit förut. Men jag brukar aldrig låta nån rida honom, verkligen aldrig.. men när jag var i falsterbo så fick min kompis skritta ut på honom i skogen. och rb som aldrig gör nåt dumt i skogen utan mest på banan... vad tror ni inte han gör? jo han möter en cyklist och skenar med min kompis! asså j*vla häst haha... såklart händer de när de inte är jag som sitter på... suck 

Är era hästar/ponnyer rädda för nåt speciellt? eller nåt konstigt kanske?

fredagkväll

2013-08-30 @ 18:00:12 / Vardag
Nu ska jag ut och göra det bästa jag vet! Träna dressyr med min ponny

 

Rb och Tobbe

2013-08-29 @ 13:13:00 / Vardag
Inte alltid bästa vänner ;)

Utvärdering

2013-08-28 @ 15:31:00 / Vardag
För lite mer än två veckor sen fick jag ett uppdrag, jag skulle hjälpa en tjej med hennes häst. Ja tänker jag gud va kul med nytt projekt och ännu roligare att hon valde just oss på Stall Marieborg. En kväll kom dom med en jätte fin mörkbrun valack som tydligen fått gjort lite som han vill och kunde vara dum i hantering och ridning. Han fick installera sig med oss och med stall och omgivningar några dagar sen var det dags för första passet, redan i stallgången kunde man se hans olater hur han gärna sotd och skrapade med hoven i marken, inte kunde stå still och höll på så. De är ju inget som går över på en natt men när jag sa åt han på skarpen slutade han och jag visade henne hur hon skulle säga till han och hur hon skulle agera med kroppsspråket för att han skulle sluta och jag kunde se hur hon tog åt sig och blev en mer bestämd ryttare redan från marken och de hade hon verkligen hjälp av i ridningen sen.

Första passet stod jag vid staketet och iakttog, jag bad henne göra som hon gör när hon rider hemma och bara lunka på i alla gångarter. Jag såg direkt en stressad, pigg, väldigt busig häst som jag kunde se behöver aktiveras och få tänka med skallen för att hålla sig lugn. Så där jag började att gå in rätta till är först och främst ryttaren, såg direkt vad som behöves göras. Vi fixade till det och efter 10 minuter säger hon Wow det här är en helt annan häst. och de var de! Vi jobbade på dessa två veckor och från att varit en häst som taktade i skritten, var svår att svänga på volt, bockade i varenda galopp till en häst som sökte stöd, gick klockrent på tygeln och trampade under sig, tog skänkelvikningar, kunde galoppera i ett normalt tempo utan något bus och en ryttare som nog känner sig mer självsäker och har lärt sig en hel del inom dressyr på sån kort tid och strålade av glädje! Även en stolt "tränare" om man nu kan kalla sig själv det.
Tänk vad lite hjälp kan göra mycket för ett ekipage!

Mitt bästa tips till er som har hästar som busar i galoppen, eller ganske i traven eller som är rent utav dumma vid vissa tillfällen. Sätt er tungt, gör halt och RYGGA! då menar jag inte 3-4 steg utan kanske 20 steg bakåt. Rygga för hästen betyder underkastelse och är alltså inte så kul för dom som är dominanta, men en bra tillrättavisning. Även vid hantering om din häst har en tendens att "gå på dig" eller hamna före dig, stanna och rygga den. 
 
 

Dagens dressyrpass

2013-08-27 @ 19:39:56 / Träning
känns som de va länge sn jag skrev ett sånt här inlägg, men de kanske beror på att Rb har vilat ifrån dressyr hela förra veckan då han presterade såå bra på tävlingen. Men lite vila gör han bara gott igår fick han springa av sig på lina och lite lätt inspänd så all överskottsenergi kommer ut och han får komma igenom i hela kroppen. Men idag var inte energin slut för de, att han är pigg är en känsla jag inte är så van vid när jag rider dressyr utan förut har han gjort allt jag bett han om men med lite protest, idag var det som om han låg steget före mig och hela tiden ville göra nya saker så jag fick sitta och göra halvhalter och eftersom det inte är en sak jag är van vid på honom blev dom ibland lite för kraftiga så det blev mycket av och på.

galoppen var den som va sämst idag, inte för att den va dålig men det var lite för mycket energi och vilja, som gör kortslutning i skallen på han. Men stundtals var han kanon fin!
 
i nuläget känner jag verkligen hur han arbetar genom hela kroppen och det har nästan blivit som en aha-upplevelse att Jaha är det såhär det ska kännas. Nu när han bara går där så kan jag istället fokusera på mig själv. Men han är toppen fin nu och jag är lite chockad att han va såå fin idag när de va så länge sen vi red dressyr sists, man brukar alltid få börja om på ruta ett men idag kändes de som om vi kommit ännu längre bara! Skit kul och givande pass. Alla som tittade berömde oss och sa hur fin han va kul! Längtar tills min tränare Erika får se han, nu var de ju ett tag sen ;) 
 
 

anmäla eller inte?

2013-08-26 @ 17:14:07 / Vardag
Jag fick en spontan känsla och funderar starkt på att efteranmäla en LA som går nu om typ 2 veckor, hm är vi redo?

 
 
 
 

bästa vänner

2013-08-26 @ 14:32:00 / Bildinlägg
 

Mer tävlingsbilder

2013-08-25 @ 10:05:00 / Vardag
LB:1 - 67,41%
 

 
 

Rb älskar Horselyx

2013-08-24 @ 21:10:00 /
Mitt bästa köp någonsin (enligt Rb) är hans älskade horselyx slicksak, smakar lakrits och jag använder den dagligen. Vid stretching, belöning, lastning, hämtning i hagen, vardagligt fjäsk liksom.. och han älskar det!
 
179 kr

Super go kommentar!

2013-08-23 @ 12:45:00 / Vardag
Fick den här underbara kommentaren av Amanda. Och eftersom jag vill sprida positiv energi så väljer jag att visa upp denna fina kommentar!

Hej Amanda! Jag blev jätte glad för din kommentar, himla kul att du kom och tittade på oss hade blivit så glad om du kom fram och sa det där till mig, hade varit super kul att träffa dig och det är riktigt kul att höra! Ja skillnaden är enorm, bara på dom senaste månaderna har han utvecklats och nu börjar han äntligen blomma ut och likna en dressyrhäst, så kul att även du ser det. Vi kommer defenitivt tillbaka till Mariestad så vi kanske får fler chanser att mötas! 
 
Bilderna som hon tog, jätte fina tack!!
 
gillar sista bilden jätte mycket!

Dagens ridpass

2013-08-22 @ 20:07:21 / Bildinlägg
.. blev något utöver det vanliga. idag visade vi kameran våran ikke dressyrsida, alltså full fart på gärdet! Svin kul och fina bilder blev det, vad tycker ni?
 
 

Shopping!

2013-08-22 @ 16:11:00 / Vardag

Slutade skolan kl 2 idag då åkte jag och mamma in till stadium outlet och jag skaffade mig lite nya träningskläder verkligen behövligt! En champion sport bh, rönnish träningsbyxa och ett par nike skor allt för 800 spänn skulle egentligen gått på 2000 så de va ju bra! Är jätte nöjd och tänkte ta tag i min egna träning nu på riktigt!

 

NU ska vi förresten ut på en liten annorlunda fotografering, vad kan de va tro? ;)


Lite update

2013-08-21 @ 21:07:00 / Vardag

Hej, jag har alltså börjat gymnasiet nu i Hallsberg och har fullt upp på dagarna och är svintrött! Men jag trivs jätte bra och de känns 100 gånger bättre än högstadiet. De två senaste dagarna har jag spenderat hos min pojkvän så de gäller att ha inlägg förbereda och mycket planering ligger faktiskt bakom. Nu har även internet gett sig hemma så får leva lite på mobilinlägg..

Tänkte bara ge er en liten update på de senaste. Bilderna kommer i helt skum ordning när man bloggar från mobilen men nu vet ni iaf lite!

- har köpt kyllera att ha efter hårda pass och tävlingar, är även bra mot gallor nu på sommaren! Att rekommendera! Vill ni ha en utvärdering så kan jag fixa det

- Rb har fått nya frilla

- taggen som va här på utbildning har åkt hem både han och hans ryttare är skit nöjda! Känns riktigt kul. 

- en filmsnutt från Mariestad finns på min instagram (evelinnakerman) att se! Om ni vill kan jag fixa film från LB:n och lägga upp!


från 10 till 1

2013-08-21 @ 17:07:00 / Vardag
10 saker du vill göra innan du dör: Skaffa mig mitt drömjobb, flytta ihop med min älskling, bo i mitt drömhus vid en sjö, få barn, resa till bora bora, bli miljonär, shoppa i london, träffa justin bieber(haha kommer aldrig hända), överraska min pojkvän med nåt riktigt bra som får han att tappa hakan av glädje, äga en bmw 
 
9 saker om dig själv:  jag blir jätte lätt avundsjuk när det kommer till kärlek, jag är ett kontrollfreak, jag är jätte perfektionist, min häst är mitt barn, jag är en tjej med starka åsikter, folk i skolan kan uppfatta mig som dryg men ångrar sig när dom lärt känna mig, jag har svårt att koncentrera mig, jag känner att jag knappt har några vänner kvar(eller att vi glider ifrån varandra), längtar till gymnasiet och få lära känna nya folk!
 
 
8 sätt att vinna ditt hjärta på: fina ögon och fint hår, bra klädstil, vara romantiskt, överraska mig!, vara gullig och skicka gulliga sms/ta bilder och vara stolt för att du har mig, kunna träffas ofta, smsa och ringa mig ofta, göra mig lycklig och ha humor
 
7 saker du ofta grubblar på: vad jag ska göra efter gymnasiet, vad mina barn ska heta, hur jag ska bli miljonär, vad som händer när man dör, hur min pojkvän kan stå ut med mig, hur jag vill inreda mitt hus, vad som hade hänt hur mitt liv hade sett ut om jag inte träffat micke - de måste varit förjävligt
 
6 kändisar du tycker är snygga: TOM HARDLY♥ Justin Bieber, Erik Saade, David Beckham, Taylor Lautner, men den snyggaste måste ju vara Diana Melison skulle kunna döda för att se ut som henne!
 
5 saker du aldrig skulle vilja göra: leva livet ensam, äta en gräshoppa, åka till irak eller afganistan eller nåt sånt där land, se min pojkvän eller mamma eller nån dö
 
4 saker du köpt den senaste månaden: godis, hästgrejer, mat, kläder
 
3 sätt att få dig le/skratta: vara gullig, dra ett skämt eller ramla och slå dig haha
 
2 gamla favoritlåtar: Rattle - Bingo players och We'll be coming back - Calvin Harris (får fortfarande rysningar när jag hör den) 
 
1 sak folk inte visste om dig: min mamma har ensam vårdnad om mig och jag träffar aldrig min pappa.

Ett önskemål från mig

2013-08-20 @ 19:01:00 / Vardag
Hej alla goa! skulle vilja veta en sak och det skulle göra mig sååå glad om ni tog er tid att skriva. Vill veta hur just du hittade hit till min blogg och vad som fick dig att stanna kvar?

 

Mer tävlingsbilder

2013-08-20 @ 15:05:00 / Vardag
LC:1 - 67,41%
Domaren gav oss riktiga fina ord på prisutdelningen!
 
 

Just nu

2013-08-19 @ 20:40:07 / Vardag

Är ute på en mysig skritt-tur med ett stopp i sjön! Härligt❤

Ni får förresten väldigt gärna lägga till mig på snapchat, heter evelinnakerman där, kan skicka uppdateringar till er från rb och allt som rör bloggen!


Utvärdering Baucher bett

2013-08-19 @ 16:43:49 / Vardag
åh så många önskemål jag fått nu är utvärderingen äntligen här! efter att ha ridit lite mer än en vecka så lyckas jag skaffat mig en uppfattning.

 
Jag uppfattar bettet inte som starkare, men som stabilare, att vanligt två eller tredelat bett oavsett fasta eller lösa ringar känns inte lika stabilt. Jag personligen som ni vet har haft väldigt svårt att korta tygeln och sitta stilla med handen, det känns som bortglömt nu på detta bett då de är enklare att ha ett stadigt tag och han är inte lika vippig med huvudet när han får det fulla stödet från min hand. Jag känner att RB suger mer tag i bettet och jag vet inte om det beror på det men nu tycker jag han går med mer motor (men de kan ju också bero på nåt helt annat) 

Så ni med ganska ostadiga hästar eller om ni vet med er att ni har samma problem med händerna som jag haft så rekomenderar jag detta bett! Det är som sagt mycket stabilare på nåt sätt. 

Så jag kommer verkligen fortsätta rida med det och det får en stor tummen upp av mig!

 

RL13

2013-08-19 @ 09:08:00 / Vardag

Godmorgon nu har allvaret börjat, jag börjar gymnasiet idag, Restaurang och livsmedel på alléskolan i Hallsberg - Örebro läns största skola. Känns okej än så länge har precis träffat min klass.

Såhär ser rbs veckoschema ut lite lugnt med tanke på min skolstart.

Idag ska jag hålla sista träningen för Maria och taggen innan dom åker hem på onsdag.


Favoriter

2013-08-18 @ 19:13:00 / Tävling
Visar några favoriter från dagens tävling, mer kommer vid ett annat tillfälle och om intresse finns. 
 
 

Resultat Mariestad

2013-08-18 @ 16:26:43 / Tävling
Hej, ni som följer bloggen har ju hört att jag tänker hålla det hemligt om nästa tävling just inför den då de håller mina nerver i styr och jag har inte lika stor prestationsångest. Så idag funkade det bra, ni märkte säkert att jag inte blogga igår men jag höll på att förbereda inför tävlingen och då hade jag inga inlägg att komma med. Red ett pass på rb och han var riktigt fin så jag åkte idag till Mariestad och var riktigt förväntansfull.
 
Till första klassen fick jag en lagom framridning så han kändes fin men inte så som han brukar va hemma. Klassen var LC:1 (jag har valt att gå tillbaka ett snäpp för att se om vi har förbättras - och de hade vi!) den kändes jätte bra och jag kände verkligen hur fokuserad jag var på vägar, övergångar allt! Så som jag är hemma jag var exakt likadan idag på tävlingen sååå kul! Ritten belönades med 67,41% vilket kändes helt okej, jag glömde bort att de va 20 meters volter i LC och inte 15 meters, och lite sånt men vad gör då de? Riktigt bra siffror rakt igenom och fina lovord från domaren, hon stod tillochmed upp och applåderade när jag va klar kul! det ledde iallafall till en andra plats.
 
 
 
Sen fick han ju stå i transporten och äta lite och jag vila lite innan det var dags att göra iordnind igen, den här gången fick jag lite för lång framridning, han va kanon fin (precis som hemma) efter bara 10 minuter så jag skrittade då och körde igång han 10 minuter innan min start, jag lyckades hitta samma känsla och behålla den på banan! LB:1 var det den här gången, och även den gick super bra! här fick vi samma procent som klassen innan 67,41% och även där en andraplats!
 

Så nu ska jag gå igenom 800 bilder och redigera sen kan ni få se fler! Tack snälla felicia för all hjälp idag och tack för fina bilder. Tack såklart till mamma som alltid ställer upp, ni är guldvärda!♥
 

67,41%

2013-08-18 @ 11:41:04 / Vardag

Det här visste ni inte om! Ni ska få mer detaljerat och massa fina bilder sen när jag kommer hem, nu laddar vi om till nästa klass håll tummarna kl 13.12


Bus-fredag

2013-08-16 @ 16:54:10 / Vardag

Hej! Idag var jag och Felicia ute med våra ponnyer på en galopprunda på gärdet de va hur kul som helst och dom blev super lyckliga att få komma ut och sträcka på sig! Jag satt och skratta hela tiden så roligt var det, sen hann jag bara in med hästen ta av alla grejor och sen bar det av till skyllberg och nu ska jag hålla träning för Rebecca och minnie!

Sen ska jag tillbaka hem och byta om för att dra till Hallsberg, ska sova hos Felicia inatt och ha lite tjejmys de va riktigt länge sen nu!
Imorgon ska jag hålla träning igen och sen på söndag händer en kul grej, mer om det då!

En bild på oss idag efter passet! Världens finaste killar


Passet i torsdags

2013-08-16 @ 14:25:00 / Vardag
Igår red jag Rb på banan igen, han va inte lika medgörlig som dagen innan men de var ett nyttigt pass. Vi tränade en hel del travökningar nu och dom går bättre, jag känner att jag rider mer och bättre och jag tror faktiskt det här nya bettet har bara varit positivt för mig. Har lovat er en utvärdering och den kommer i slutet av veckan, för nu är jag hemma hos Micke, ska hem snart och då ska jag hålla lektion för Rebecca sen ska Rb busgalopperas på gärdet det kommer han uppskattat! 

 
 

Lite nytt

2013-08-15 @ 19:29:33 / Vardag

Felicia kom hem idag från Ullared och vi beställde med lite bra att ha grejor, jag fick ett par nya ridbyxor, sen arnika, ett par stigläder, stövelstrumpor, winnie fick ett nytt träns och en flughuva.

En dålig bild på grejerna och en jätte fin bild på mig rb, Felicia och Tobbe idag på ridbanan!


Gårdagens bilder del 3

2013-08-15 @ 18:43:00 / Bildinlägg
Visst är han föööör snygg!? 
hörde att de inte gick att kommentera, har fixat det nu!

 

de här med vilodag

2013-08-15 @ 10:00:00 / Åsikter
Jag vet att många ger sina hästar en "vilodag" nån gång i veckan, och jag är inte mycket för dom dagarna, min häst har nog aldrig en sån här vilodag då han bara står. jag kanske skrittar ut barbacka eller gör nåt iallafall, dom gångerna han får vila är när han har långledigt eller om det är riktigt skitväder. Inte så att jag går och planerar in när han ska vila istället ger jag han vila när det är ofrivilligt kanske vid sjukdom eller så.

Men har ni tänkt på att om ni rider vi säger klockan 11 ena dagen och klockan 17 nästa dagen så har eran häst vilat i 30 timmar och det är ju alltså ett dygns vila från att bli riden.  om man då väljer att rida klockan 11 ena dagen, vilar andra dagen och rider kl 17 nästa dag så har hästen vilat två dygn, förstår ni min tanke.

Vilodagar är onödigt, hästen blir inte helt slut av att gå 1 timme och gå i hagen 23 timmar på ett dygn. där emot kan man ha lätta dagar och svåra dagar, eller hur?
 
 

Dagens ridpass del 2

2013-08-14 @ 21:07:00 / Bildinlägg
Kom gärna med era synpunkter!

 

Dagens ridpass

2013-08-14 @ 18:58:52 / Träning
Rb var kanon idag, men inte från start. det tog ett tag innan han släppte till och blev riktigt fin. Men när han blev det så blev han verkligen det! Tränade inte på nåt speciellt, lite basic och mycket lösgörande då han inte gått dressyr sen i fredags. Men bra skötte han sig och jag tycker han funkar bra på det nya bettet, bilderna intygar det! Ska skriva ihop en utvärdering om några dagar när jag ridit in mig lite på det.

Ser ni förresten att mina händer är bättre? idag är jag nöjd med min ridning!

 
mer bilder kommer i ett till inlägg senare eller imorrn! håll utkik

Grymt pass!

2013-08-14 @ 11:56:06 / Vardag
Rb var klockren idag, mamma tog riktigt fina bilder. Vilka är sugna på att se?

 

Onsdag

2013-08-14 @ 09:18:00 / Vardag
Hej och godmorgon, har landat lite här hemma nu, känns skönt. igår fick vi besök av min storebror så det bjöds på god mat och snacks på kvällen känns rätt lyx en tisdagskväll. Idag är jag uppe tidig, dags att börja vänja sig vid dessa morgonrutiner igen..

Rb ska trimmas på banan idag, vem vet det kanske blir några bilder? mamma ska iallafall stå och kolla och se vad hon tycker hur han funkar på bettet, har ju lovat er en utvärdering men har bara ridit ordentligt på det en gång så idag och imorrn ska det tränas så får vi se när utvärderingen blir. men som jag känner just nu är det positivt!

Sen klockan halv tolv ska jag hålla lektion igen (shit va jag agerar dressyrtränare men de här är skit kul!) sen kommer min älskling hit, har inte sett han på en vecka!!! då blir det tacosmys med familjen, han stannar en natt sen åker vi hem till han på torsdag och så stannar jag där en natt. de blir bra!

Det kommer även komma ett åsiktsinlägg runt klockan 1 håll koll!!
Men nu ska jag sätta igång, vi hörs senare.

Nya trenden?

2013-08-13 @ 23:07:30 / Utrustning
Jag har ju sett den här hjälmen lite överallt, Charles Owen Sparkling, men jag vet inte riktigt vad jag tycker. Too much? eller helt okej.. Nej jag är kluven i denna frågan, den kanske är finare irl jag vet inte..

Vad tycker ni? 

Hästarna som människor

2013-08-13 @ 11:48:00 / Stall Marieborg
Rhett Butler: skulle nog va en ganska dryg och barnslig kille, såklart skit snygg och den här typen som vet om att han är snygg så ingen tjej är tillräckligt bra för honom. Han skulle nog ha det lätt i skolan då han har lätt för att lära sig men ha en dålig inställning och taskig attityd till skolan och på så sätt misslyckas. Lätt för att få kompisar men nöjer sig inte med vem som helst, tar lite tid innan han släpper nån för nära in på sig men när han får upp ögonen för en tjej så kommer han verkligen gå all in för henne! 
 
Miss Winnie: hon skulle nog va en av dom här glada och energirika tanterna som går runt i byn och plockar flaskor, hon gillar inte att sitta still och sticka utan hon rör så mycket på sig som hon bara kan med en och annan middagslur ibland. hon har svårt att skaffa vänner då inte så många tycker om henne, om mammas häst nightan hade varit en människa hade nog hon fortfarande försökt bita henne i rumpan och tobbe i stallet hade fortfarande jagat henne och skrattat hysteriskt när han får fart på gamla tanten! Men hon har ett hjärta av guld och älskar barn och snygga karlar.

Utvärdering TUR

2013-08-12 @ 18:38:26 / Åsikter
Som några av er nog känner till är/var jag och rb med i en talangsatsning här i örebro län som är uppdelat i hopp och dressyr, jag tillhörde ju såklart dressyrdelen. Satsningen inriktade sig på ryttarens sits och inverkan med både uppsutten träning och den mentala biten och teori. Vi började hösten 2012.

Men jag är faktiskt besviken. Det här var inte det jag förväntade mig. Vi tränade en gång i månaden för Cecilia Brage och med just den biten är jag super nöjd för hon va bra! sen hade vi även programridningar för andra tränare och det va bra. Men jag tycker det var för få uppsuttna träffar och för lite engagemang.

Egentligen är min åsikt att dom borde satsa på några få, (det kanske inte hade blivit mig) men ett gäng ponnyryttare och storhästryttare som dom la ner lite mer tanke kring och försöka lyfta fram dessa. Kanske investera i Tur schabrak och likadana jackor ect.
Nu var det ju vissa som inte ens hade avsikter att tävla, varför ska man då ens få vara med?! Tycker distrikten borde vara med och lyfta fram fler unga ryttare och verkligen satsa på just dom som har framtiden för sig.
 
 
En annan sak jag är besviken på är att dom inte ens slutförde satsningen, det var bestämt en "Kick out" i Maj detta året, jag vet inte vad det innebär tror inte dom var så säkra på det heller om jag ska va ärlig, men förra årets Talang till Topp ryttare fick rida för Lussan (tror jag det va) och hade clinic. Men iallafall den här kick outen blev aldrig av i Maj, senare i juni skrev jag på våran facebooksida och undrare varför det dröjde. Svaret jag fick var att dom väntade på att dom i Hopp skulle bli klara för att vi skulle ha det tillsammans. Nu är det Augusti och vi har fortfarande inte haft en kick out. 

Nej besviken är jag. 

Godmorgon!

2013-08-12 @ 11:10:39 / Vardag
Äntligen hemma efter en grym helg ute till havs, haft en jätte bra kryssning och de va super kul!! Slocknade direkt när jag kom hem igår kväll och sov tills nu, ganska tajmat för nu ska jag ut och hålla lektion för Maria igen sen ska jag ut och rida på min efterlängtade häst!


Jag är lite besviken på er och responsen på mina inlägg, förra veckan hade jag 55 nya när jag logga in efter 2 dagar, idag va de inte alls lika mycket. även fast jag tycker att jag fixat bra och intressanta inlägg till er och även gjort önskeinlägg. Nej besviken är ordet, det betyder bara att jag ska anstränga mig mindre och göra färre inlägg.
 
 

Djuren på gården

2013-08-11 @ 11:12:00 / Stall Marieborg
Fick en fråga om alla djuren på gården. tänkte skriva lite kort om dom.

 
ponnyn som jag tror ni alla känner igen - Rhett Butler (min häst) 7 år Connemara

Night Light - min mammas häst, KWPN sto 18 år
 
Miss Winnie - min första häst, shetlandsponny sto 21 år gammal 
 
Anton 2 - ägare Evelyn von horn valack 17 år (?) New Forest
 
Toblerone - fodervärd Felicia Asplund, valack 19 år korsning
 
Sen har vi ju en till häst här på träning, Taggen heter han och är 9 år men han väljer jag att hålla utanför bloggen

Wilma - vet faktiskt inte hur gammal hon är världens finaste iaf♥
 
Wilmer - son til wilma typ 4 år 
 
vi har en till katt, hittar ingen bild på han men han är orange och heter friskey närmare 11-12 år

Nästa tävling?

2013-08-10 @ 19:00:00 / Vardag
Fick en fråga var nästa tävling är, och jag kan erkänna att vi har 4 starter framför oss nu. Men jag väljer att hålla dom hemliga, det var en läsare som tipsa om detta, det kanske kan få mig att släppa lite på pressen jag känner från bloggen och ni vet det här med resultat. Så jag kommer vänta med att berätta om tävling efter att jag ridit då kan ni få höra. 

Hoppas ni förstår! självklart går det att kolla upp innan det vet jag med, men jag väljer att inte skriva ut det bara för min egen del.

 

Video: Hur jag lindar ben

2013-08-10 @ 10:28:08 /
Eran öskan är min lag
 
men faaan så ful man låter på video...
 

Nöjda kunder

2013-08-09 @ 17:07:00 / Vardag
Gud va kul det är när folk är nöjda. Idag höll jag träning för Maria och nya hästen Taggen på ridbanan, efter fem minuter med mig säger hon i ren glädje "woow det här är en heelt annan häst, jag fattar inte hur gör du?" det vill säga hon va skit nöjd efter bara 5 minuter då jag sett vilka små grejer som behöves korrigeras och sen gick han suveränt. 
Han är här och bor här i 2 veckor och jag ska alltså träna dom i dessa två veckor, de dom behöver hjälp med är hans uppfostran då han gärna vill bestämma lite och göra som han vill. Men när jag sagt till han på skarpen så lyssnade han, är rätt bra att hitta respekten hos andra hästar (utom min egen hahah...skämt åsido) och sen såg vi idag hur han va lite busig i galoppen och ville dra iväg och bocka, men med lite tips där med så lugna han sig betydligt!

Samma med min elev Rebecca som går från klarhet till klarhet, redan första lektionen sa hon att hennes ponny blev en helt annan och att jag fick henne att faktisk börja gilla dressyr. Gud va kul e här är! Vem vet jag kanske borde fortsätta som det!

Sen har vi lite nya projekt som är på gång, men mer om det vid ett annat tillfälle ;) 
 

Fredag

2013-08-09 @ 12:36:00 / Vardag
Hej, idag är det fredag och imorrn är jag på båten och glassar. Med spa och god mat, ska bli underbart! Men idag ska jag hålla träning för Maria och sen ska även min ponny ridas, tänkte ett lättare pass på banan och testa det nya bettet! tänkte om nån va sugen på en utvärdering efter att jag ridit med det?

 
sen ska det packas, förberedas inlägg och bara koppla av på kvällen! Har lite nytt att skriva ihop åt er, så glöm inte att hålla bloggen vid liv genom att vara delaktiga med kommentarer, åsikter och synpunktet. Tack!
 

Nya hästen

2013-08-09 @ 10:18:42 / Vardag
Sett att många är nyfikna på den nya hästen som kom här om dan, när jag va ute och fixade i hagen kom mamma ut och sa Evelinn jag har fixat ett jobb till dig, det är en häst.. så berättade hon lite sen sa hon.. ah juste han kommer ikväll!  Jaha spännande.

Så klockan 21 kom dom med en mörkbrun, sagolik förvuxen ponny (typ 1,49 1,50) tanken är att vi ska hälpa till och uppfostra han och jag ska samtidigt hjälpa dom i dressyren. Men ja väljer att hålla honom utanför bloggen då han bara stannar i 2 veckor och ja min blogg kretsar ju runt mig och rb i första hand. Men det här ska bli kul!

Här har ni en liten bild från utsläppet. det är han närmast kameran, Taggen kallas han!
 

Shopping!

2013-08-08 @ 18:30:00 / Utrustning
Precis som jag skrev så var jag lite sugen på att handla lite nytt idag och så blev det! 

3 st pikér
2 schabrak (som om jag behöver nåt nytt... hahaa)
tre pack ridstrumpor
hårnät till tävling
Baucher bett!

 

Sätt rubriken!

2013-08-08 @ 14:36:00 / Vardag
Hej, i helgen ska jag iväg med familjen på kryssning. Då menar jag hela familjen, mormor&morfar, moster, kusiner, mina syskon jag ni fattar? Det ska bli kul! tyärr inträffade detta på Connemara SM, den helgen jag längtat till så himla länge.. Menmen vi får försöka nästa år igen då.

Hur som helst så vill jag ladda upp med lite tidsinställda inlägg, så nu är det upp till er sätt rubriken så skriver jag nåt om det!! 
 
KÖR HÅRT!
 

Dagens ridpass i bilder

2013-08-08 @ 12:13:05 / Träning
 
Rb kändes inte jätte bra idag, och inte min ridning heller för den delen. Men när jag ser på bilderna så ser det ändå okej ut. Måste verkligen tänka på att korta upp tyglarna, nu har jag äntligen lärt mig att hålla i dom så det är inget glapp men dom är för långa fortfarande.. Blir så trött på mig själv, alltid är det nåt. 
Men idag var han finast i galoppen även om den inte va perfekt den heller, vi tränade mycke travökningar (inte då när bilderna togs) och vi fick till några bra så de är jag nöjd med. Mot slutet kände jag att jag faktiskt red och höll i, då red jag lite delar ur LA-programmet och det kändes jätte bra! Måste hitta tillbaka till ridning.

Ganska ful vardaglig outfit, dessutom regnade det där av dom dåliga bilderna, men det är iallafall nåt. Idag vill jag åka till hööks och köpa lite nya välbehövliga grejer. Men vi får se! 

Så sant som det är sagt

2013-08-07 @ 20:25:16 / Vardag
 
blir ni nyfikna nu? hihi
gilla Stall Marieborg på facebook!

så duktiga!

2013-08-07 @ 16:18:00 /
Hade en träning för Rebecca och Minnie idag och dom va super duktiga! Andra gången jag va där och vi var nog lika nöjda allihop och ponnyn jätte trött, haha men dom kämpade på super bra! Rebecca är så duktig och tar åt sig allt jag säger och rider super bra, jag tror verkligen på henne och Minnie! Jag är så stolt över hur långt dom kommit på bara två gånger, så duktiga

 
hon fick även dessa vita benskydd av mig som är Acrobats gamla, dom passade suveränt! 

Today

2013-08-07 @ 09:47:00 / Vardag
Godmorgon alla där ute! Idag är det onsdag och inte många dagar kvar på sommarlovet, men förmiddagen ska spenderas ute i skyllberg som dressyrtränare för Rebecca och Minnie idag igen! Så kul undra vilka underverk vi kan göra idag. 
Sen ska Rb fixas, är osäker på om jag ska longera eller träna dressyr. Vi får väl se vad det blir. 
 
Igår var vi ute på en riktigt härlig bus tur på gärdet, han har tagit det lugnt i helgen så idag fick han sträcka ut varenda muskel och träna lite kondis han älskar det! 
Sen håller vi även på att sätta nytt stängsel i våra hagar då vi haft lite provisoriskt i hagarna men sen idag ska jag ut och hjälpa till och skruva i isolatorer så vi kan dra tråd där!
 

Mycket viktigt med bra staket speciellt eftersom våra hästar går ute så mycket dom bara kan, det är bäst för dom!

Passet i fredags

2013-08-06 @ 19:05:09 / Träning
Efter träningen i torsdags var jag lite missnöjd med min egna ridning så i fredags bestämde jag mig för att rida hur bra som helst! Och jag blev riktigt nöjd. Allt fokus var på mig så tillslut gick även Rb som en klocka. 
 
Som alltid innan varje ridpass är det att få igång honom, skrittar såklart på långa tyglar innan jag tar upp han och jag måste nästan direkt börja trava, iallafall ett varv och sen kan jag ta ner han till skritt, ställa böja göra igångsättningar och halter. På så sätt kommer han igång och efter en stund så är han super känslig!
 
 
Så jag börjar alltid med att kolla så han är vaken, gungar på i sadeln så han länger ut steget i skritten och travar under lättridning. När han kommit igång och jag känner att han är på hugget brukar jag sätta mig ner och flytta lite hur som helst. Skänkelvikningar, öppna, sluta, förvänd sluta, ja på så sätt blir han aktiverad i hela kroppen och börjar även tycka att det här är lite jobbigt. 

 
Lägger även in lite galopp i alla olika tempon, även förvänd och rättvänd. Just nu är fokus på att sätta tillbaka, han sköter sig riktigt bra!
 
Men fredagens fokus låg på travökningarna. Jag vet inte vi får aldrig till dom, jag vet att han kan och att vi har många poäng att samla där. Men det blir aldrig bra. Nästan varje gång står det i protokollet att han blir för springig och att han kan bättre. 
 
Så jag fick lite tips av min vän så vi tränade öka-samla öka-samla även öppna och sen ut i en travökning och det gick väl okej. Sen testade vi också att öka öka öka öka så han fick ramla in i den stora traven och det gjorde han jätte bra. Massa beröm då. Så hennes tips funkade men det gäller bara att träna vidare!

Något jag har stora problem med är att jag släpper tyglarna (inte helt såklart, men dom glappar) och så ökar jag, då kommer rb upp ut form, tappar steget och jag skumpar ur sadeln. Så då testade jag att lägga upp stigbyglarna, sjunka ner i sadeln och hålla i det kändes bättre men långt ifrån perfekt

Någon som har tips hur jag kan rida bättre eller få till bättre trav på rb? alla tips mottages!!
 

Stamtavlan

2013-08-03 @ 20:01:00 / Svar på tal
det är jätte många som frågat om RB's stamtavla på sistone, den ser ut såhär:
 
Juno Rory RC 56  Rory Ruadh NC 011  Finney Master RC 41  Carna Dun IRE 89
Winter Roche IRE 1495
Fort Irene IRE 4105 Clonkeehan Auratum IRE 104
Irene Grey IRE 1899
Brantshammar Julie RC 250  Slieve Dara RC 2  Mac Dara IRE 91
Slieveaniarainn Lass IRE 1605
Brantshammar June RC 34 Clonkeehan Auratum IRE 104
Autumn Holiday RC 83 
Scarlet O'Hara RC 965  Hagens O'Chief RC 68  Blue Chief RC 14  Roundstone Chief RC 1 
Blue Chip RC 33 
Ashfield Fancy RC 564  Ashfield Sparrow IRE 583 
Surf´s Own IRE 7333
Lidens Isabell RC 801 Brantshammar Bell Dara RC 28  Slieve Dara RC 2 
Keehaune Belle RC 10 
May-Li RC 376  Clifden Wind RC 17 
Värnbergs Crux RC 271
 
klickar ni på länken finns det lite mer info och kanske även en bild!

men nu upptäckte jag en sak jag aldrig sett förut, att Rb's mammas pappas mammas pappa är samma häst som hans pappas mammas pappa. vänta är inte det lite konstigt? 
 

Det är inte samma sak

2013-08-03 @ 15:00:00 / Åsikter
Jag tror jag talar för ganska många när jag säger att jag inte rider lika bra på tävling som på träning.
På förra tävlingen (örsta cup dag 1) slog det mig.. Men herregud vad dåligt jag rider, kände jag på framridningen. Kändes som att jag bara satt och red runt lite som en nybörjare på ridskolan. När jag kom in på banan blev det bättre och vi gjorde ett bra resultat, men det kunde varit mycket bättre - sådär som på träning!
Dagen efter startade vi ju också och då kände jag på framridningen mycket bättre skillnad på min ridning och vilket visade sig även inne på banan. Men det blir aldrig som på träning, jag vet inte varför?

Jag är aldrig nervös på tävling, så det är inte nerver som spökar och gör att jag rider sämre. Är det för att man vill rida fint och då inte vågar ta igenom på samma sätt på tävling som man kan hemma på träning? Vad tror ni?

 

angående "mitt namn"

2013-08-02 @ 17:58:00 /
Jag har funderat över mitt smeknamn och även mit bloggnamn jag har här på bloggen, ni kanske är sugna på att höra historien bakom det. Ja jag heter ju Evelinn Åkerman och när man ville mig nåt sa man inte Evelinn utan alla kompisarna sa ju Eve (stavades dock Ewe, mycket viktigt haha..) och när jag var mindre sa alla att de bara fanns en som mig, jag vet inte jag var väl udda, så när jag skaffa min blogg år 2009 kallade jag mig själv  en-ewe alltså enewe. 
Nu kallas jag väldigt sällan för Ewe, alla säger Evelinn eller du.. Har en del gamla vänner som fortfarande säger Ewe men det är ovanligt!

Men vad ska jag göra, jag är Enewe, jag kan ju inte byta namn nu 4 år senare. Folk känner oftast igen mig som Enewe det har liksom blivit en del av mig. Så lär det förbi!

 

I bett-tankar

2013-08-02 @ 15:32:00 / Utrustning
Hört väldigt mycket gott om detta bett, på dom beskrivningarna jag fått tror jag det skulle passa mig och rb perfekt! Nästa gång jag är i örebro följer nog ett Baucher bett med hem, lika bra att testa ju!
Såg nästan alla ponnyer på kuren i falsterbo gick på detta. Ni som använder det, vad tycker ni?

Helgens planer

2013-08-02 @ 08:27:00 / Vardag
Hej och godmorgon, trejde gången jag skriver det här inlägget då dom andra lyckades försvinna.. åh. Jag är iallafall uppe med tuppen och ska ut och trimma min prins! Vill ju slipa lite på vissa saker sen igår. Sen ska jag duscha och fixa mig för att åka hem till min pojkvän där jag ska spendera hela helgen, det gäller att passa på, han jobbar ju vardagar och snart börjar jag skolan igen och då blir det tight att få ihop plugg, häst, pojkvän. Men det fixar jag!
Börjar bli lite nervös över att börja gymnasiet, ny skola, ny klass, tänk om ingen gillar mig? haha.. det jag ser fram emot är ridprofilen som jag valt, där känner jag ju nåra som tur är och det ska bli kul att umgås med dom och träna tillsammans! jag ska försöka att inte tänka på skolan och istället ta dagarna som dom kommer. Nu i helgen blir det lite mys med Micke, väder prognosen säger 29 grader på lördag då kommer vi nog hänga vid stranden hela dan! 

... tyvärr inte stranden i falsterbo↓
 
Så jag tänker faktiskt ta det lite ledigt från bloggen nu några dar. Men jag har laddat upp hela veckan och hela kvällen igår med inlägg så ni kommer ha att läsa ändå! Det kommer komma grymma inlägg och jag räknar med lika god respons från er som jag brukar få om inte ännu bättre! Jag ska försöka lägga allt åt sidan och inte gå in på bloggen alls, så överraska mig så jag blir glad när jag kommer tillbaka på måndag! det är ni som håller bloggen levande♥
 
här får ni en sneakpeak på inläggen som dyker upp! håll i er
 

1 augusti

2013-08-01 @ 20:29:12 / Träning
Hej, idag var det alltså dags för träning igen. Men jag är inte riktigt nöjd, ja jag är verkligen en perfektionist, jag är nöjd med Rb hur han svara när jag gjorde nåt, han kaxa inte så speciellt mycket och han va fin emellanåt. Men jag är verkligen inte nöjd med min egna ridning, kändes som att jag red riktigt dåligt för att få honom att gå bra, förstår ni? När jag rider hemma blir det lite mer finslip på mig själv och jag försöker rida lite fint men på träning när det är dags att ta igenom grovjobbet så blir det lite halvkass ridning på det också. Nej inte nöjd med min egna insats. Imorgon ska jag rida lite själv och försöka hitta tillbaka till det där fina men effektiva, blir ett hårt men inte lika långt pass.

Från 380 bilder till 39.. vissa är lite urfokus tråkigt nog.
Outfiten idag var Lime-grön men ljuset gör så att det ser ut som nån form av vit istället...
 
tänk om jag bara kunde rida fint...
Men som Erika själv sa "Det är inte många som kan hoppa upp på honom och få han att gå bra" 
 


Ny header

2013-08-01 @ 18:56:00 / Vardag
Jag har hittat en ny favorit blogg och det är ingen mindre än duktiga Erika Andersson som också tävlar dressyr och har en jätte trevlig och rolig blogg! Gillar den verkligen. Och det är ingen mindre än hon som gjort min nya fina header också! Stort tack till henne!
För er som är intresserade av en ny design kan kontakta henne då hon är skit duktig och designat många storbloggare!


 http://eadressyr.blogg.se/ http://eadressyr.blogg.se/ http://eadressyr.blogg.se/
 
- Så vad tycker ni om headern? 
den får tummen upp av mig iaf;) 
 

Wiho!

2013-08-01 @ 08:00:00 / Träning
Idag är det träning klockan 3 på rinken i vretstorp! Lagom framskrittning dit ner och så 45 svettiga minuter för bästa Erika!