Det är inte samma sak

2013-08-03 @ 15:00:00 / Åsikter
Jag tror jag talar för ganska många när jag säger att jag inte rider lika bra på tävling som på träning.
På förra tävlingen (örsta cup dag 1) slog det mig.. Men herregud vad dåligt jag rider, kände jag på framridningen. Kändes som att jag bara satt och red runt lite som en nybörjare på ridskolan. När jag kom in på banan blev det bättre och vi gjorde ett bra resultat, men det kunde varit mycket bättre - sådär som på träning!
Dagen efter startade vi ju också och då kände jag på framridningen mycket bättre skillnad på min ridning och vilket visade sig även inne på banan. Men det blir aldrig som på träning, jag vet inte varför?

Jag är aldrig nervös på tävling, så det är inte nerver som spökar och gör att jag rider sämre. Är det för att man vill rida fint och då inte vågar ta igenom på samma sätt på tävling som man kan hemma på träning? Vad tror ni?

 


Postat av: fanny & Filippa-hästblogg

Bra inlägg! Gjort idag? :)

Svar: tack! jag har busgalopperat med min häst idag:)
Evelinn Åkerman

2013-08-03 @ 16:46:39 / http://syrrornaenstrom.blogg.se
Postat av: Ellen

Jag tror att det beror på att som du säger att man vill rida fint. Själv så rider jag mycket bättre på tävling än träning, så jag kan inte riktigt sätta in mig i situationen men det låter logiskt :)

Svar: va skönt för dig!!
Evelinn Åkerman

2013-08-03 @ 22:45:29
Postat av: Maja Holmqvist

Så blir det ju lätt!
Hundra år sedan jag tittade in på din blogg, verkligen fin utveckling din häst har gjort! :)

Svar: åh va kul! måste in och kika på din med:D
Evelinn Åkerman

2013-08-05 @ 11:44:01 / http://mholmqvist.blogg.se
Postat av: Caija

På tävlingar så oavsett om man är medveten eller omedveten om vad folk tycker så blir många mycket försiktigare.

Kommer ihåg på en hopptävling vi var på och Harry stressade faktiskt upp lite, och jag gjorde en One Rein stop och väntade ut honom tills han slappnade av igen. Och då insåg jag att några skulle säkert tolka detta som att jag gjorde någon sorts rollkur eller liknande för att de inte vet bättre. (här är en artikel som jag skrivit om ORS för en forumsidan jag är medlem på. http://naturalhorsemanship.ifokus.se/articles/5138ff3ece12c40734000084-one-rein-stop?articles-1)

Men jag resonerade som så, min och min hästs säkerhet är viktigare än vad folk tycker.

Men åter till grundfrågan, försök omprogrammera hjärnan, att nu när du är på tävlingarna så är du egentligen på en stor träning, där instruktören bedömer era prestationer UTAN att lägga sig i själva programmet. Om du försöker programmera dig till att det är en allvarlig träningssituation som du betalar mycket pengar på för din stunds ridning så kanske du rider bättre också!?

fundera på det! :)

2013-08-06 @ 11:39:50 / http://harrybus.blogspot.com
Postat av: Vanessa & Ville-Dressyr ska det vara!

Jag känner mig också sämre på tävling. Jag vet inte varför, men jag bara "slappar" till ibland... Men oavsett tycker jag att du alltid rider bra! :)

Svar: ja jag känner också att jag slappar till, för långa tyglar ibland, slarvar lite. medan hemma och på träning är jag skit noga.. trist :/ åh tack!!
Evelinn Åkerman

2013-08-08 @ 11:17:09 / http://russetville.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: