Ett steg bak och två steg fram

2013-08-31 @ 18:31:32 / Träning
Ridpasset igår gick inge vidare, Rb kändes loj och stötig i alla gångarter hittade inget flyt alls. Benen gick som en symaskin samtidigt som han hellre ville utföra fågelskådning. I halterna ville han bara rygga och när han inte fick de så reste han sig och kastade runt sig själv, så ur säkerhetssynpunkt fick jag ta till lite hjälpmedel och efter ett tag gick han bra. Fick till några riktigt bra travökningar då jag verkligen kände hur han tog i så de va väl kul. Men överlag så hade jag ingen bra känsla efter ridpasset så jag skrittade av honom och gjorde iordning han i stallet, massera, linement, stretcha bakben och hals. På med stalltäcke, kyllera tidningspapper tjocka paddar och nattlindor och sen fick han komma in och äta kvällsmat i boxen. 
 
Så fodrade jag tidigt i morse, släppte ut han i en rasthage och fixade stallet medan han åt frukost. Sen tog jag in gjorde rent benen och borstade hela han innan de va på med grejer och ut i paddocken!
Idag gick det mycket bättre. Började i skritt med halt-problemet och idag var han mycker mer lyhörd, han tog halten när jag gjorde dom signalerna och ryggade när jag gjorde de. Han vill gärna visa hur duktig han är genom att själv bestämma och rygga lite när han vill men de är inte okej tycker matte!

När vi börja trava ligger fokuset på att trava friskt framåt och få igång bakbenen, även mycket volter, ställa böja. När jag satte mig ner i saden och plocka upp honom i formen så började vi direkt med delar ur LA:1an, skänkelvikningarna flyter på riktigt bra och om jag ökar traven in i dom så travar han 10 gånger större kul! Även ökningarna idag gick bra måste bara hitta mer balans håller ju på att skumpa ur sadeln haha.. Galoppen va fin, red mycket tio metersvolter, förvänd och ökad alltihopa klockrent! Så idag känns det mycket bättre än igår.
 
 
På söndag är det dax för träning! Jag vill rida lite ur LA:n och besfästa de, få lite tips så vi är fit for fight. Ah juste glömde berätta, har anmält oss till vår debut nu!
 


Postat av: Anonym

Så snygga är ni!

2013-08-31 @ 20:25:14
Postat av: Anonym

Så snygga är ni!

2013-08-31 @ 20:25:14
Postat av: Ida

sjukt fina :)

Svar: Tack snälla!
Evelinn Åkerman

2013-09-09 @ 11:10:37 / http://hanssonida.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: