Passet i fredags

2013-08-06 @ 19:05:09 / Träning
Efter träningen i torsdags var jag lite missnöjd med min egna ridning så i fredags bestämde jag mig för att rida hur bra som helst! Och jag blev riktigt nöjd. Allt fokus var på mig så tillslut gick även Rb som en klocka. 
 
Som alltid innan varje ridpass är det att få igång honom, skrittar såklart på långa tyglar innan jag tar upp han och jag måste nästan direkt börja trava, iallafall ett varv och sen kan jag ta ner han till skritt, ställa böja göra igångsättningar och halter. På så sätt kommer han igång och efter en stund så är han super känslig!
 
 
Så jag börjar alltid med att kolla så han är vaken, gungar på i sadeln så han länger ut steget i skritten och travar under lättridning. När han kommit igång och jag känner att han är på hugget brukar jag sätta mig ner och flytta lite hur som helst. Skänkelvikningar, öppna, sluta, förvänd sluta, ja på så sätt blir han aktiverad i hela kroppen och börjar även tycka att det här är lite jobbigt. 

 
Lägger även in lite galopp i alla olika tempon, även förvänd och rättvänd. Just nu är fokus på att sätta tillbaka, han sköter sig riktigt bra!
 
Men fredagens fokus låg på travökningarna. Jag vet inte vi får aldrig till dom, jag vet att han kan och att vi har många poäng att samla där. Men det blir aldrig bra. Nästan varje gång står det i protokollet att han blir för springig och att han kan bättre. 
 
Så jag fick lite tips av min vän så vi tränade öka-samla öka-samla även öppna och sen ut i en travökning och det gick väl okej. Sen testade vi också att öka öka öka öka så han fick ramla in i den stora traven och det gjorde han jätte bra. Massa beröm då. Så hennes tips funkade men det gäller bara att träna vidare!

Något jag har stora problem med är att jag släpper tyglarna (inte helt såklart, men dom glappar) och så ökar jag, då kommer rb upp ut form, tappar steget och jag skumpar ur sadeln. Så då testade jag att lägga upp stigbyglarna, sjunka ner i sadeln och hålla i det kändes bättre men långt ifrån perfekt

Någon som har tips hur jag kan rida bättre eller få till bättre trav på rb? alla tips mottages!!
 


Postat av: Johanna

En av hästarna jag rider blir precis så som du beskriver, bara springer på och kommer lite ur form, inga aktiverade bakben. Då släpper jag fram handen och far som en vante fram o tillbaka i sadeln ;)
Jag brukar då försöka att innan ökningen samla traven o säkra upp formen så mycket jag kan, tänka lugn, lugn och låg i nacken. När jag sedan ska öka behåller jag handen på samma ställa o fortsätter tänka låg. Men istället för att tänka lugn trycker jag på med sätet. Blir det ändå skumpigt brukar jag rida lätt i några ökningar för att sedan sätta mig ner.
Hoppas det hjälper dig något ;)

Svar: klart det hjälper! tack så mycket :D
Evelinn Åkerman

2013-08-06 @ 19:56:07
Postat av: Annie Berggren

SV; Ja det är riktigt kul faktiskt tycker jag! Jätte tacksam över att ha möjligheten att rida tre helt olika hästar varje dag!

Btw är RB och två av mina hästar släkt ;) Dem har också Slieve Dara och Brantshammar June i sig :D

Svar: Jaha gud va kul! därför vi båda har riktigt bra hästar ;)
Evelinn Åkerman

2013-08-06 @ 21:25:05 / http://annieberggrens.blogg.se
Postat av: Kajsa

Fina bilder, så fina ni är :)

Svar: tack snälla!
Evelinn Åkerman

2013-08-06 @ 23:51:01 / http://kajsaochtuvas.blogg.se/
Postat av: Tove - Ponnyryttaren ♥

Inte för att jag är nån expert. Men jag brukar försöka att verkligen ha det rätt, känna takten och rytmen i den nedsittande sitsen. Ha en bra, stilla, stadig hand. Ur det, först, korta ökningar så att man inte hamnar ur takt. Ta tillbaka, hitta rätt, och göra om. Till slut lär man sig och ponnyn också. Men det ska vara kvickt, men ändå lugnt. Det ska vara en mjuk tillbakatagning oavsett hur ökningen blev. Det är bara att träna på, ni fixxar det ju! :D

2013-08-07 @ 00:23:27 / http://sesu.horseworld.se
Postat av: JennyM

Sv: Ja på din hade denna gula varit riktigt fin tror jag ;) Mörka hästar passar i det mesta :)

Svar: ja! det är nästa färg jag tänker införskaffa och orange, så läckert!
Evelinn Åkerman

2013-08-07 @ 02:44:36 / http://jmdressyr.se
Postat av: emilie

Vilken snygg häst! :)

Svar: ja han är underbart fin:)
Evelinn Åkerman

2013-08-07 @ 14:05:18 / http://www.misspersson.se
Postat av: Jessika

Otroligt läcker ponny du har! :) Jättefin blogg också.

Svar: Tack snälla! ja han är fin:D
Evelinn Åkerman

2013-08-07 @ 15:31:52 / http://www.jessikaung.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: