Swede Clay

2014-04-02 @ 14:12:00 / Utrustning
 
"Kylande benlera för häst. Används efter hårda arbeten samt vid den dagliga skötseln av tävlingshästens ben. Fungerar som en värmeväxlare genom att dra åt sig värme ur hästens ben och avge den till luften utanför. Därigenom tränger kylan allt längre in och ger en djupverkande effektiv avkylning. Används och rekommenderas av topptränare och veterinärer.
Produkten innehåller inga dopingsubstanser och är packad i plasthinkar med tätslutande lock.
Utförlig bruksanvisning finns på hinken. Färdig att använda, lätt att stryka på."
 
Såhär står det på alla internetsidor där man kan köpa detta, och de tycker jag beskriver bra. Jag använder detta efter hårda pass eller tävlingar. 

Kan även rekomendera det till dom med senskador, vi har en häst i stallet som haft det som jag fick rida igång när han va nästan frisk och så använde vi detta efteråt och de funkade bra! han är förövrigt friskförklarad nu. 

För bästa effekt rekomenderar jag att ha hästen inne på natten med ett lager Swede Clay, tidningspapper, tjocka paddar och nattlindor! så hade vi på tävlingshästarna i brolöten efter hårt jobb och de funkar lika bra!
Men använd plasthanskar för de är kladdigt!


Själv använder jag alltid arnika på senorna innan tävling och kyllera efter tävling för bästa resultat,  streching, massage, behandlingar av equiterapeut. allt för min kung. Använder ni nåt speciellt?



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: