Fyrspann

2013-12-03 @ 17:34:00 / Bildinlägg
Usch jag tycker verkligen inte om fyrspann, tycker det är jätte hemskt inte ett dugg underhållande faktiskt.. Det är hetsigt och stressigt och de sliter i tömmarna, skriker när de ska svänga runt de olika fyrkanterna. Jag fick en känsla av "vad fan håller vi människor på med?" är det ens kul för hästarna? skit hög musik, full arena som skriker och klappar och är hel galna (som speakern bad oss att vara) och sen under dessa förhållandena som de är på banan. Jag är livrädd att nåt ska hända hästarna, tänk om den första snubblar går ner på knä och får alla hästarna över sig och vagnen, asså jag var livrädd hela tiden! eller om den bakom skulle galoppera på den framför med en hov eller nåt.. ne fy! och de va inte lite vissa använde spöna heller.. de va rapp efter rapp ganska fta.. Jag är inget fan av fyrspann men jag antar att de finns vissa regler på vad man får och inte får göra så de här måste väl va okej ändå..? jag antar att de också måste gå igenom nån slags veterinärbeskitning för att få starta. 
 
några bilder jag tog iaf..
 
Hur farligt är inte dedär? hästen stog verkligen rakt upp!


Postat av: Anonym

Klart dom måste använda spöet, hur får dom annars hästarna o gå fram? Dom har ju inga skänklar o använda precis

Svar: Man behöver inte slå på hästarna man kan vifta över så de här ljudet känner jag. Några slog sina hästar. Flera gånger på rumpan
Evelinn Åkerman

2013-12-03 @ 17:47:15
Postat av: Ellinor

Bara lite nyfiken hur du ser på dressyren? Hästarna som behövs för att vinna de största klasserna och dess hållbarhet? Är det verkligen hållbart att hästarna ska vara så överrörliga och extrema i sättet de ska se ut? Jag är själv "dressyrtjej" men har fått lite avsmak för det hela när jag funderat lite längre.

2013-12-03 @ 18:19:46
Postat av: Julia - Tävlingsryttare på ungponny

Har aldrig tänkt på det på det viset förut men en del bilder ser riktigt otäcka ut! :o

Svar: sant!
Evelinn Åkerman

2013-12-03 @ 21:31:49 / http://juliahanzzon.blogg.se
Postat av: Vanessa

Såhääär bra skrivet!!!

Svar: Tack! Äntligen lite positiv feedback!
Evelinn Åkerman

2013-12-04 @ 14:35:41 / http://russetville.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: