Svar på frågor

2013-12-20 @ 08:15:00 / Svar på tal
Varför använder du bett med hävstångseffekt(skarpt bett)?
Svar: Jag rider på ett baucher bett som för de första inte är skarpt och för de andra inte har nån hävstångseffekt eftersom bettets skänkel är uppåt, hade den varit neråt så hade det varit hävstång.
 
Och varför rider jag på det?ja varför rider du på det du har? För att jag tycker rb går riktigt bra på det. Det ligger stilla och stadigt i munnen och han håller inte på och joxar utan han har ett bra sug och fungerar riktigt bra på det! 

Vilken skola går du på? :)
Svar: Alléskolan i Hallsberg, restaurang och livsmedel årskurs 1 
 

 Hej hej! 
På lite andra bidler så har det sett ut som du rider med baucher-bett? 

Jag rider med det bettet på min Bponny nämligen. Min tränare säger att det ger en liten hävstångseffekt så att hästen blir rundare när man gör en förhållning medans en bloggläsare säger att "skänkeln" gör att bettet ligger stadigare i hästens mun... 

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska tro på så jag frågor runt lite nu på olika bloggar.. vad anser du att baucher-bettet har för effekt?
Svar: precis som jag skrev här uppe så har de ingen hävstångseffekt eftersom skänken inte är neråt. Jag har också upplevt att de ligger mycket stadigare i munnen, allt är positivt med det. 
 
Hade skänken varit neråt så hade ett tygeltag tryckt i nacken på hästen men med detta så sker de inte mer än som ett vanligt bett. Jag tycker de fungerar bra och om du också tycker de så ska du fortsätta rida med det! 
 
 


Postat av: Annie Berggren

Har också ett baucherbett, fungerar superbra. Jag tror mer att det ger ett "jämnt" tryck på nacken hela tiden. Med ett vanligt tränsbett så fapplar ju sidostycket när man "drar" i bettet, medan på baucher rör sig sidostycket lite framåt men med samma tryck i nacken.

2013-12-20 @ 10:09:37
Postat av: Anonym

Även om baucherbett skulle vara skarpare och "ha hävstångseffekt"(säger inte att det är så) så beror det ju också på hur man håller! Om man håller jättehårt och stelt i tyglarna blir ju alla hästar ihopdragna med vilket bett som helst, men om man håller lagom och snällt i hästens mun kan ju nästan alla bett vara snälla =)

Svar: sant!
Evelinn Åkerman

2013-12-21 @ 12:16:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: