Klar för idag!

2013-01-26 @ 17:54:25 /

Blev lite ändringar men nu är båda hästarna ridna och jag är klar i stallet och kan ta kväll! Hör av mig senare


BLOGGTÄVLING!

2013-01-24 @ 19:35:46 / Bloggtävlingar
VAR MED I ÅRETS FÖRSTA BLOGGTÄVLING!
är glad att presentera denna grymma bloggtävling och jag är glad att ha tillgång till dessa fina schabrak och benlindor. Vill du ha chansen att vinna? 
 

Gör så här:
* Ta bilden åvanför, spara och klistra in i ett eget inlägg med länk till DETTA inlägg.
Har du ingen blogg kan du alltid lägga upp den på ditt facebook-konto eller lägga ut bilden på instagram (tagga @evelinnakerman) FÖR EN EXTRA CHANS ATT VINNA ELLER ETT TRÖSTPRIS LÄGG DÅ UT PÅ ALLA TRE!
* Kommentera att du är med och en länk antingen till din blogg, facebook eller ditt instagramkonto.
* För större chans att vinna gilla bloggen på facbeook (sök på enewe.blogg.se) eller följ bloggen via bloglovin.

Glöm inte att skriva med din mejladress för vinnaren kontaktas via mejl.
 
Stort lycka till!
tävlingen avslutas på obestämt datum,
kolla bloggen för att hålla dig uppdaterad.

RBs syster

2013-01-24 @ 14:28:00 /
Hittade några bilder på RB's helsyster Bonnie Blue Butler, hon bor tydligen i finland. Mycket fin, älskar hennes tecken!Ser ni någon likhet?

Hej!

2013-01-24 @ 09:24:00 / Vardag

Hade en häst-fri dag i tisdags då min snälla mamma tog hand om min häst, själv så var jag i hallsberg hos min pojkvän, vi träffade lite vänner sen åkte vi hem till han. Så fick jag skjuts till skolan igår och så var jag där och plågade mig själv innan jag tog bussen hem och fixade stallet, winnie blev longerad och RB fick vila för att han blev nyskodd. Idag ska han longeras sen ska jag känna lite på honom både idag och på imorrn, på lördag är det äntligen träning igen!
Sen kom min kära pojkvän till mig igår och var här några timmar innan han var tvungen att åka hem, alltid lika jobbigt att säga hejdå haha... Sen så satte jag mig och gjorde lite skolarbete innan jag somna med näsan i boken. Idag är jag hemma från skolan på grund av olika anledningar


Think big. Dream bigger.

2013-01-22 @ 20:44:00 / Bildinlägg
 

Ett till videoklipp

2013-01-22 @ 15:26:00 / Träning
Hittade en lite nyare snutt på 5 sekunder på mig och Rb för nån månad sen, den va så kort så jag gjorde den i slowmotion så blev den iallafall 9 sekunder;)

Ska försöka få lite nya filmer som ni kan se istället!
 
 

En film på mig och RB!

2013-01-21 @ 15:47:00 / Träning
Upptäckte den där filmen på min dator ifrån i somras, vi hade precis kommit hem från Brolöten och var riktigt på gång! Som ni ser är han lite ostadig i formen men det blir bättre och bättre, men sånt får man väl räkna med med en såpass grön häst. Tycker han ser riktigt fräsch ut och håller ett frächt tempo.

Vad tycker ni? tänk på att han bara är 6 år.
 
 
det vart lite fail med ljudet märkte jag sen, för min dator ville inte spela upp något ljud på redigeringsprogrammet men sen märkte jag att de var ljud. åh orka... ni får leva med det

Up and downs

2013-01-21 @ 14:46:00 / Åsikter
Att driva en blogg har verkligen sina glansdagar. Det är inte det roligaste alla dagar och det kan också vara mycket kul och givande.
Egentligen för att kunna driva en framgångsrik blogg så handlar det faktiskt mest om bloggläsarna, det är ni som läser bloggen som inspirerar oss som skriver att fortsätta, så känner jag iallafall. Har man bloggläsare som lägger sig i både på gott och ont och de kommenterar och visar sig aktiva på bloggen så är det 100 gånger roligare att skriva! Tror dom flesta håller med mig om detta. Men det gäller samtidigt att ha mycket skinn på näsan för elaka kommentarer är något man inte kommer undan.

Nåt jag tycker är störande är barn som bloggar och sen tror att deras blogg är så himla stor och att dom blivit kändisar. Lilla gumman, det är inte mycket med 300 unika läsare EN dag.
Det är skrattretande hur vissa lägger ut sina såkallade besöksrekord och så ligger dom lite över hundra.

Är man inte stor så ska man inte leka stor. Pinsamt är ordet.
Min blogg är inte stor och jag tror inte jag vill ha en jätte stor heller, jag är nöjd om ni är nöjda med innehållet och så är det alltid kul att gå tillbaka och läsa vad man gjorde för några månader sen.


Fina ponnyn

2013-01-20 @ 19:32:00 / Vardag

Red som sagt dressyr idag, höll mig på gärdet då jag tycker det är en jätte bra plats att träna på, det blir lite mer variation, mer yta och uppförsbackar där man kan träna att sätta tillbaka i galopp eller ökad trav. Ett jätte tips om du vill stärka din häst! Och sen är det ju mycket roligare att rida på gärde än innanför staket på ridbanan tycker RB iallafall. Det gick jätte bra och min ponny var så fin!
Dressyrträning på lördag för Cissi Brage, är super laddad!

Rb i sitt Agria schabrak, likadant som det jag lottar ut här


känns som att jag behöver tips, vad vill ni läsa om?


Gårdagen

2013-01-20 @ 17:10:00 /

I fredags sov mina kära vänner Ida och Felicia här, vi tjockade chips och kollade på film.
Igår så longerade jag RB och han va så fin så på slutet hoppade jag upp och red lite, fortfarande lika fin!
Sen åkte jag till min pojkvän och sov där och så skjutsade han hem mig nyss så nu tänkte jag ut och rida dressyr på min polle.

Två bilder ifrån igår

 


Just nu

2013-01-19 @ 13:30:39 /

Ridbanehäng


Alltid hästen i första hand

2013-01-19 @ 10:35:00 / Åsikter
En sak vi pratade om mycket på profilmötet som jag skrev om för några dagar sen är hur vi ryttare tänker alltid för lite på oss själva, men när det gäller hästen har vi alltid koll! Vilket jag kan tycka är bra att man är noggrann osv men det är också sant att vi borde tänka på oss själva med för att kunna inverka på ett rätt sätt.

Vi har stenkoll på hästarnas mat, köper specialfoder, väger och räknar ut foderstat. Hur ofta äter vi en bra frukost? enligt tallriksmodellen och vem småäter inte egentligen?

Vi har rätt anpassad utrustning, tar ut veterinärer, equiterapeuter, tandläkare, hovslagare. Vi ser till att få en bra framridning innan ett ridpass, och för att inte tala om alla täcken och skydd! vi betalar massvis med pengar på våra hästar.

Jag tror det är bekvämlighet och tidsbristen som spelar stor roll. Det är inte ofta jag värmer upp som ryttare innan en träning, det är sällan jag tränar övningar utan hästen som hjälper mig som ryttare. Nog för att det är nyttigt men jag har verkligen inte tid?!
 
 

Det jag tycker är bra med den profilen jag ska gå till hösten är att de fokuserar på oss som ryttare, sitsträning, balansövning, studieresor och fys en gång i veckan. Allt detta på skoltid också! Jag tror det kan vara väldigt nyttigt och nåt jag är riktigt pepp på.

Hur ofta sätter du dig själv som ryttare i fokus? Vad anser ni om detta? man ska väl inte dra alla ryttare över samma kant men såhär är det för mig och dom flesta jag pratat med.

Motiverad

2013-01-18 @ 18:43:00 / Vardag
Just nu är jag så sugen på tävling och allt som det innebär, kollar tdb varenda dag och hoppas på att propparna ska finnas ute så man kan anmäla sig nångång! Vill komma igång på riktigt med träningen också, nästa träning för Cissi Brage med TUR (en talangsatsning jag är med i) är nästa helg, så denn vecka blir det trimma trimma så vi kan få ut det bästa av nästa träning, sen är det en månad till nästa TUR-träning så jag ska väl försöka komma iväg till ridhus och trimma lite själv, det kommer bli så mycket enklare när snön är borta och vi kan ta hem tränare till oss.

Jag har planer att testa en ny tränare nästa månad också, har tränat för henne en gång och då minns jag att jag var mer än nöjd så vi får väl se hur det blir med det, hon har iallafall träningar i ridhus ca 15 minuter från oss så det är ju toppen.


Stallet

2013-01-18 @ 14:47:00 / Stall Marieborg

Här har vi en bild från vårat stall, jag bor alltså på en gård med eget stall, ridbana och pool. Våran hemsida hittar ni här, dock inte uppdaterad på länge men det mesta stämmer. Just nu är stallet fullt.

Här har vi min ponnys box, han får äta ur höpåse (absolut inte hö-nät) för att annars står han på maten och så måste man mocka ur allt hö. Han äter lusern, havre, betfor, mineraler och morötter varje dag. och vi använder en en presenning mellan han och ponnyn brevid eftersom dom gärna sparkar i boxväggen när dom ser varandra.

 
Här trivs vi bra, stallet blev klart för typ 2 år sedan och vi har byggt det helt själva!
 

Sommarbilder

2013-01-17 @ 21:10:00 / Bildinlägg
 
Dessa bilder får mig att längta till sommaren ännu mer!♥

Vardagen kämpar emot en

2013-01-16 @ 21:00:57 / Vardag
Just nu vill jag bara lägga mig i sängen och vakna en dag i maj och se att solen skiner in genom fönstret. Är så less på vårat vinterland, tänker på mina mormor och morfar som spenderar 3 månader i Thailand just nu. Vilken lyx! Själv pallrar man ju sig upp till skolan varje morgon och det är knappt man orkar hålla ögonen öppna. Det blir inte mycket rida av nu denna årstid när man inte har tillgång till ridhus direkt. Idag blev Rb vaccinerad också mot Botilism och han ska få lite massage och ultraljuds behandling, kanske även en klippning till innan vi kan komma igång med träningen igen.
 
 
Har inte blivit mycket bloggning de senaste dagarna men jag har umgåtts mycket med min pojkvän efter skolan och jag känner att det är helt rätt prioriterat istället för bloggen. Men nu har jag fått en såndär kick igen och har massor av ideer till nya inlägg, kom ihåg att ni kan alltid ge tips och önskemål om inlägg ni vill läsa
Har förresten skickat in min gymnasieansökan nu och det känns väl bra men ändå lite veligt, jag vet inte vad jag vill jobba med i framtiden.

Imorgon kommer det antagligen en grymt bra sak hända, tror ni kommer verkligen uppskatta det! ;) gissa vad de kan vara...

fortsättningen på Ponnyakuten

2013-01-16 @ 20:16:00 / Åsikter
För er som missat mitt åsiktsinlägg om ponnyaktuen så hittar ni det här.

Jag hördes det pratas om ponnyakutens casting som visades i söndags, jag sa till mig själv att inte kolla på det men tyvärr var jag tvungen att bryta det. och jag kan erkänna att jag forfarande står fast vid min åsikt och att det har verkligen blivit förvärrat.

Det dom visade på teven i söndags var KAOS. Jag blev så jävla förbannad.
jag förstår inte hur vissa människor tänker? hur dom inte ens kan tänka efter? svårt att inse att hästen blir irriterad och sur när du sitter och sparkar in dina sporrar i magen på dom och hur kan man inte märka dessa sporrmärken? PINSAMT. Hon som hade en ponny som drog iväg i stallgången och ut på vägen, varför försökte hon inte leda hästen med ett kedjegrimskaft eller kanske vara mer bestämd och säga till på skarpen någon gång? Hon som skulle lära en häst att galoppera men som inte ens hade galopperat förut, och så hade hon blivit rädd och inte försökt igen på fyra år. Idiot säger jag bara..
 
Blir så himla förbannad, ungarna flyger hej vilt, kan inte hålla kolla på varken armar eller ben, rycker ponnyerna i munnen.

Kan ni tänka er när dom ser tillbaka på det här om 5 år? jag skulle skämts ögonen ur mig!
 
 

Profilmöte

2013-01-15 @ 19:09:56 /

Har precis varit på ett möte på min blivande gymnasieskola, jag ska välja Alléskolan och sen gå hotell o h turism och ha ridsportprofil, så jag har precis varit på ett informationsmöte om just den profilen och det verkar mycket lovande!

Nu är jag på väg hem till min pojkvän och ska sova där.
En söt bild på min sura ponny haha!


Maja

2013-01-13 @ 15:15:13 /

Nu ska jag rida häst nr 1 för idag!


Svar på frågestund del 3

2013-01-13 @ 10:31:00 / Vardag
Vad är dina mål med din ridning?
Svar: Med min ponnytid vill jag ta mig så långt det bara gå, att rida SM vore väldigt kul med tanke på att jag har utbildat den här ponnyn helt själv.

Vad har du tävlat tidigare?
Svar: Ja på min förra ponny Acrobat har jag tävlat alla LA program skulle jag tro. Tyvärr kom vi inte längre då min längd drog ner procenten.
En bild från DM 2010 och en från LA P:1

Ska du åka på något dressyrmeeting i sommar, isåfall vilket om du vet?
Svar: Nej inget meeting vad jag vet med tanke på att det inte finns så många i dom klasserna jag tävlar. Där emot ska min hemmaklubb Ryttarkamraterna Kumla ha en cup i sommar, (tredagars) som jag planerat att vara med på!

Vilket är ditt favorit program?
Svar: LA P:1

Vad är ditt personliga rekord överhuvudtaget i dressyr?
Svar: ingen jätte stor koll, men i LA:1 regionalt tror jag det är 69% och säkert nån över 70% i LB

Hur länge är du i stallet per dag?
Svar: Ja med tanke på att jag har stallet utanför huset så kan jag ju gå ut när jag vill men jag brukar hålla på i 2 timmar kanske och sen rider jag 1 timme per dag.

Vad är det bästa respektive det värsta du vet?
Svar: Det bästa jag vet är när ett ridpass går riktigt bra, eller när man har håltimma i skolan, att vara nyduschad och känna sig fräsch, när jag får ett riktigt gullig sms eller någon som skriver till mig och är riktigt snäll. Det värsta jag vet är att sova själv, att lukta häst när man är ute med kompisar tillexempel, eller när någon är riktigt dryg eller inte vågar stå för vad dom tycker. Hatar också pundare och människor som förstör för andra!

På din blogg verkar det som om ponnyn är bra för att den samlar rosetter? tycker du så/eller bara verkar det så?
Svar: Nej, jag tycker en ponny är bra om den lyssnar på en, tillexempel är framme för skänkeln, lätt i handen och har en utstrålining som gör att man tittar bara på den. Sen om den samlar in rosetter så är ju det inge fel.

om du skulle få välja en storhäst att rida och tävla vilken skulle det vara? alltså någon som någon har nära där du bor, inte typ de som går vm o så om du fattar.
Svar: Ja jag förstår, tyvärr har jag ingen koll på storhästarna här i trakten. Däremot hade jag gärnat vilja haft Brave Heart (ni vet linn ingvarssons förra ponny) har sett han många gånger på tävling och det är verkligen en ponny man fastnar för! Annars skulle jag vilja ha connemarahingsten Golden Garlic som är bror med Rb.

Fick ett önskemål...

2013-01-12 @ 17:23:00 / Vardag
Att lägga ut bilder från min B-ponny tid, okej det är mycket pinsamma bilder det här men ni kan väl försöka tänka på att jag var barn och kunde inte rida speciellt bra...

Stjärnponnyn ni ser är min älskade Winnie (nu hela 21 år!!) hon är alltså en liten b-ponny (1,10 mkh) så hon hade det jobbigt mot dom stora b-ponnyerna, tappert tog hon runt mig på varanda hoppbana. Vi tävlade upp till LC (70 cm) men tränade enstaka hinder 90cm och deltog i div 3 flera år i rad!

Bloggtips!

2013-01-11 @ 19:59:28 / Åsikter
Min favorit-blogg är Emelie's, det är sällan jag läser bloggar men någon jag verkligen gillar att läsa är denna. Inte nog för att jag har jobbat hos henne och tränat för henne utan för att hon skriver så himla bra, det är ofta långa inlägg och med mycket bilder. Älskar att läsa och se hur det går för henne med alla fina hästar som jag jobbat med och sett henne rida. Hon är verkligen en förebild för mig och en grymt bra tränare och dressyrryttare!


Svar på frågestund del 2

2013-01-11 @ 17:51:01 / Svar på tal
Vad har du för kamera?
Svar: Nikon D3000, men vill byta upp mig!

Vad är ditt favoritgodis?
Svar: Hmm, äter allt men mest gillar jag chips!

Hur ser din drömoutfit ut?
Svar: Antar att du menar till hästen, hmm, vet faktiskt inte. Är nöjd med dom jag har men jag tror att det vore snyggt med orange schokemöhle outfit till min svarta häst!

Hur många hästar/ponnysar har du haft?
Svar: Tre egna ponnyer, sen har jag haft en foderponny en sommar som jag utbildade också. Har även tävlat ponnyer åt andra och haft storhästar på tillridning.

Rider du helst med dressyr eller hoppsadel?
Svar: Dressyrsadel!

Vilken affär skulle du valt ett presentkort för 5000kr?
Svar: Hästaffären skulle vara ett självklart väl Charlies Häst och hund i jönköping! Men klädaffäer hade nog stått mellan Gina tricot och BikBok

Om du inte fick/ville bo i Sverige, vilket land hade du velat bott i då?
Svar: Usa tror jag, typ i florida!

Varifrån fick du ditt hästintresse?
Svar: Det måste nog vara min mamma, för början var jag rädd för hästar och vägrade sätta en fot i ett stall. Men när jag var typ 6 år började jag rida.

Chokladglass/Jordgubbsglass?
Svar: Inget av det!

GPA hjälm/JW hjälm?
Svar: Tycker JW's sammets hjälm är döläcker men GPA har ett snyggt utbud dom med. Men till dressyr föredrar jag John Whitakers!
 

Connemara-ägare, se hit!

2013-01-10 @ 17:44:00 / Vardag
 
Detta är ett tips för alla er som äger en connemara, precis som jag! En sida där dom samlat information om connemaror, kanske finns just din ponny med?

här har vi Rb, jätte kul om man vill släktforska, vilket jag äääälskar att göra :D
(tänk på att om du har en valack kanske du får fylla i hingst till vänster)
 
Rb har visst en helsyster, undra vart hon finns..

 
 

Svar på frågestund del 1

2013-01-10 @ 14:40:00 / Vardag
Ger er några svar men ni får fler sen! Ni kan fortsätta skicka in frågor så ser jag till att svara på dom.

Vad är målet med RB under denna säsong? Både tävlingsmässigt och i ridbarhet och hantering liksom, ett mer utförligt svar som inte bara handlar om "starta LA dressyr med 65%" om du förstår vad jag menar? ;)
Svar: Bra fråga, jag vill kunna rida ihop honom i alla gångarter, för att kunna göra det måste vi jobba mer samling och träna upp bakdelen så han lyssnar på mig när jag tar ihop honom istället för att försöka slippa undan, jag vill också ha han stadig på tygeln i alla gångarter och i fattningarna då han lätt tappar fokus. Sen vill jag alltid utvecka steget och få in mer schwung, inte för att det är dåligt nu men det går alltid att förbättra! Vill också kunna rida LA med godkänd procent, men det får bli längre fram!

Hur ser ditt liv ut om 10år?
Svar: hmm, om 10 år är jag 25, då har jag flyttat hemifrån, bor förhoppningsvis tillsammans med min pojkvän, gärna i stan, Örebro alltså, jag har nog sålt Rb för länge sen, haft ett hästuppehåll och börjat jobba med nåt jag tycker är kul, varit ute och rest, kanske kommit igång med hästar igen vem vet, kanske i början på att starta en familj? hmm svårt att säga, jag skulle kunna drömma mig bort i hollywood men jag väljer att vara realistisk;)

Vad är du rädd för?
Svar: Döden. Jag är rädd för att dö eller att någon i min närhet skulle dö. Vet inte hur jag skulle hantera det eftersom jag nog aldrig varit med om att någon jag hållt mig nära har gått bort. Sen är jag väl rädd för spindlar, gräshoppor och andra småkryp.

Tävlade du b-ponny när du var yngre? Om du tävlade b-ponny kan inte du lägga upp lite bilder från det?
Svar: Japp det gjorde jag! och ja jag har faktiskt förberett ett inlägg om det som jag tänkte visa er.

Ditt mål med din häst 2013?
Svar: Att ut och få bättre resultat i LC och LB och ev. starta LA till hösten.

Ponny/Häst?
Svar: Oj, jätte svårt att välja. Jag har alltid varit "ponny-tjej" men nu till åren trivs jag väldigt bra ihop med storhästar också. Men jag kan säga att en välutbildad storhäst går före en välutbildad ponny. men en välutbildad ponny går nog före en "vanlig" storhäst. Ju högre ridbarhet, desto roligare blir det!

Dressyr/hoppning?
Svar: Utan tvekan dressyr!

Tävlar du? Isånnafall vad?
Svar:Ja jag är en riktigt tävlingsmänniska! Jag tävlar bara dressyr just nu på lokal nivå eftersom jag har en grön häst och på LB nivå. Har tävlat regionala LA P:1/LA:4/Lagtävlan för ponnyallsvenskan med min förra ponny men han växte jag ur..


 
 

älskade häst ♥

2013-01-08 @ 11:49:00 / VardagGamla bilder men min älskling är lika fin för det♥

Frågestund!

2013-01-07 @ 21:15:00 / Frågestund
Nu kör vi en frågestund för första gången iår, varsågoda och ställa alla möjliga frågor jag lovar att göra mitt bästa med att svara på dom!
 
för lite hjälp på traven så att säga...
hur många...?
är det sant att du...?
vad gör du om...?
vilken är din favorit....?


debuten

2013-01-07 @ 19:34:54 / Vardag
Hej har precis kommit in efter att ha tagit in hästarna för kvällen, idag har jag hunnit med att rida två hästar. Rb som jag red ut barbacka på tillsammans med Felicia, vi red till gärdet och till en början skulle jag bara skritta men jag började känna på han i skritten och så trava jag litegrann och det slutade med att jag för första gången på två år galopperade på honom barbacka!

Av säkerhetsskäl har jag avstått att galoppera barbacka eftersom han haft väldigt svårt med galoppen, svårt att fatta galopp och att hålla den och sen har han varit alldeles för vild och i fattningarna bockat och busat. Men idag skötte han sig exemplariskt, jag tror att efter gårdagens övningar i galopp gav resultat då de var mycket enklare att sätta tillbaka och faktiskt kunna galoppera sakta.
Men gud så svårt det var att sitta stilla, haha nu blir det jätte mycket barbackaridning och balansträning och antagligen många avramlingar!

 
 
 

På väg hem från ridhuset

2013-01-06 @ 15:35:00 /

Lyckades få med mig min lillebror och min lilleponny också så vi red alla tillsammans!

RB var förövrigt skitsnygg och LA-rörelserna hade vi inga problem med alls!

 


Sluta rida sönder dina hästar

2013-01-05 @ 19:35:00 / Åsikter
Känns som att jag kommer få många nya haters efter det här inlägget.

Det ni kommer få läsa nu kan kännas provocerande (därför väljer jag att stänga av kommentarsfunktionen för att slippa sura kommentarer) och om du känner dig träffad så är det ditt problem inte mitt.

Utan att nämna några namn, men jag förstår inte hur vissa fortfarande orkar hålla på med hästar och ridsport när allt dom gör är att ta sönder sina hästar. om det hade varit jag som gång på gång fått byta häst för att min inte varit ridbar så hade jag tillslut tappat motivationen till att rida i huvudtaget. Ja men hur kul kan det vara att varenda häst man har haft har fått en hälta eller en senskada eller problem i ryggen. Man måste väl inse om de händer gång på gång på flera olika hästar så kanske det inte är en slump, det kanske är du som borde ändra nåt i din hästhållning.

Om vi utgår från mig, Winnie har jag haft i 8-9 år hon har inte varit skadad en endaste gång, inte haft några problem alls under min ägo. Acrobat hade jag i 4 år, där också utan en enda skada. RB har jag haft i mer än 2 år och har inte haft några problem där heller änsålänge. Vem vet, kanske har jag turen att hitta "bra hästar" ELLER så har jag bara låtit bli att rida sönder dom. (nåt som flera borde testa)

Jag är väldigt noggrann när det gäller mina hästar. Pedantisk kan man nog kalla mig.
Skulle aldrig träna hårt utan att ha skrittat fram ordentligt, då har man kanske en vrickning. Aldrig rida utan brodd på halt underlag, då kan hästen halka och så har man en streckning. Aldrig ställa in en svettig och flåsig häst i en transport och åka hem, då har vi en förkyldning. Aldrig strunta i att kratsa hovarna, ta bort snöstyltor innan läggdax, aldrig ställa in en häst som har leriga ben, aldrig strunta i att stretcha efter ett hårt ridpass, aldrig rida med en missanpassad sadel. Ja jag kan forsätta listan, såna där vardagliga saker som jag tror många missar som resulterar sig i att du en dag står där med en häst som är halt, eller har mugg, eller som har sträckt sig eller har problem i ryggen.

Jag påstår inte att om man fått en skadad häst att man ska ge upp men som i vissa fall att de händer gång på gång på olika hästar kanske man borde tänka om och lära sig hur man tar hand om och rider en häst rätt i fortsättningen.

Svar på fråga

2013-01-04 @ 20:50:39 / Svar på tal


Hej "anonym" (har du för fult namn för att skriva det eller?)
Det stämmer att jag är med i ett slags träningsprojekt eller Talangsatsning som det så fint heter. Jag skicka in en intresseanmälan till distriktet som alla andra som är med också gjorde, kommer inte ihåg vad som stod men man skulle berätta lite om sin häst och vilken utbildningsnivå man låg på.  Sen blev jag kontaktad, vet inte om de plockat ut dom som skulle va med eller om alla fick va med, men med tanke på att vi inte är så jätte många ponnyryttare så tror jag faktiskt inte det.

Sen fick vi gå på ett möte och det var samtidigt som en clinic där alla från satsningen (dressyr, hoppning och fälttävlan) var med.
 
och sen kom träningarna igång, nu har vi hunnit med två stycken och en programridning. Tränaren är Cissi Brage och vi håller till i Yxta ridhus, nästa träning är 25-26 Januari.


Bildminne

2013-01-03 @ 19:17:00 / Bildinlägg
Mamma titta så fin din häst var för några somrar sen!


Jag vill ha en läromästare

2013-01-03 @ 14:08:00 /
Jag är verkligen jätte sugen på att skaffa en till ponny eller storhäst till våren/sommarn. Tycker det är tråkigt och enformigt att bara rida en häst som dagen, gillar att ha mycket och göra och att planera! Trivdes så bra på den tiden då jag hade flera ponnyer i träning och tävling.

Drömmen vore ju att få ta över en läromästare, gärna storhäst, som har gått alla klasser som man kan lära sig på och få tävla med. Eftersom jag under alla dessa år haft ungponnyer och fått börjat om från början med alla av dom, vilket också har varit kul och lärorikt men mycket jobb...
Har ridit och tränat många hästar under åren, alltid lika kul varje gång det kommer en tillridningshäst!

Men jag skulle verkligen vilja ha en till häst, fast inte som min egen, men vi får väl se hur det blir med det..

mycket saknad ponny♥
 
 

Liten bebis

2013-01-02 @ 23:52:20 /
Rb's annonsbild

Ni kan säkert förstå varför jag fastnade för denna ponnyn, en orörd 4åring, väldigt välbygd och himla läcker färg!

Gissningstävling!

2013-01-02 @ 12:55:16 /

Jag skulle vilja veta vad ni tror om Rb hur han är att rida, skriv en text i kommentarsfältet hur DU tror! Den som kommer närmast och lyckas pricka in så som jag tycker blir länkad i ett inlägg tillsammans med sin beskrivning!

Kom igen nu!


Fler bilder

2013-01-01 @ 20:31:00 / Vardag
Ja ni såg ju i förra inlägget hur mesta delet av passet igår såg ut, Rb var inte så glad på mig när jag försökte jobba honom, men stundtals gick han superfint! Bjuder på några bilder här då sen ska jag sätta mig och få ihop en mer vintrig design än den jag har.

Foto: Felicia Asplund
Nikon D3100 + sigma 70-300
 


 
och sen tog jag kort på min vän felicia och hennes ponny! kolla hennes blogg för fler bilder!

Power-ponnyn!

2013-01-01 @ 19:01:47 / Bildinlägg