Gårdagen

2013-07-31 @ 20:09:23 /
Såhär skrev Rebecca om träningen igår:
(även lite om hur vi jobbade står på hennes blogg!)

"Tack Evelinn för att du kunde komma. Minnie blev som en helt annan ponny. En lugn och fin ponny som inte alls va stressad och spänd! Jag är jättenöjd över henne och ett STORT tack till Evelinn.
Du gjorde så att jag började tycka att dressyr faktiskt va kul att hålla på med <3"

Så kul när folk är nöjda, och jag är super nöjd! Jag vet att Rebecca och Minnie kommer bli jätte duktiga tillsammans, helt fantastiskt vilken skillnad det blev tyckte nog både jag och mamma Sanna! Sååå kul, vi kör igen nästa vecka. Underbara tjejer♥
 
 

Bildminne

2013-07-31 @ 18:03:00 / Bildinlägg
Kan de va så att jag har världens snyggaste ponny?

 

Hej!

2013-07-31 @ 15:33:05 / Vardag

Super kul med all respons jag fått! Jag svarar på alla kommentarer när jag har tillgång till dator igen.

Idag har jag ridit rb han va kanoners, kände också att jag red väldigt bra idag! Galoppen va underbar, samlad och fin jag kunde sitta där och fokusera på min egna ridning skönt! Mitt i passet börja det ösregna jag red en stund i regnet men sen öppna sig himmelen ännu mer så då smet vi in igen. Fick lite dåligt samvete då det inte blev nån ordentlig avskrittning bara nåt varv på banan men jag vill ju inte att han blir kall om länden så jag tog in han och hann få på ett fleecetäcke och så skrittade jag av han för hand när vädret hade lugnat sig lite!

Jaha då var det bara att ställa sig igen och smörja sadel träna och stövlar som blivit helt dyngsura! På tal om stövlarna, i ena galoppen va han så fin och samlad så jag glömde bort att rida lite, tror ni inte han skjuter ut hela yttersidan och skrapar min stövel rakt i staketet, ååh! Men jag får skylla mig själv att jag tänkte på annat. Ännu en anledning att köpa nya stövlar hehe

Annars så har jag pysslat lite, friserat honom. Lat som jag är klipper jag hovskägget med klippmaskinen men oj så bra det blir! Rb har även typ som kort man som står rakt upp när jag inte klippt där.. Så den rök också!

Imorgon är det dressyrträning, hoppas bebisen håller sig i skinnet! Ska iallafall bli jätte kul!


Ponny EM

2013-07-31 @ 09:42:00 / Vardag
Vill ni se vem som vann ponny EM 2013?  varsågoda
 
Jag kan inte sluta förundras över ryttaren, hur kan man rida så snyggt? Vet inte vem hon är eller hur gammal hon är men hon är ju iallafall under 16 år och ojoj hon har framtiden framför sig! wow 
 
missa inte att kolla i slutet, jävlar vilka nerver den hästen verkar ha..

vi trotsade regnet!

2013-07-30 @ 16:24:04 / Vardag

det är inte ofta på sommaren jag rider med ländtäcke men idag var en sån dag!

Rb skötte sig bra, till en början av passet som alltid är han lite loj jag måste alltid väcka honom med övergångar och kvicka hjälper sen går han alltid där man vill. Jag kunde rida med jätte små hjälper och det känns skönt de va inte så länge sen jag var tvungen att överdriva varenda hjälp men nu börjar bitarna falla på plats! I galoppen var han underbar, så jag satt istället och tänkte på hur jag skulle rida lätt. Jag vet inte jag får ofta lite för långa tyglar just i galoppen så när jag fixade det vart det kanoners! Efter jag galopperat i båda varven så kom det värsta ösregnet och jag la ner honom i form och skrittade sen ut i skogen.

Jag tycker det är bra att träna i lite olika väder och olika tider på dygnet för man vet inte förutsättningarna om man ska ut på tävling. De är ju jobbigt om man aldrig ridit i regn så kommer man ut på banan och den är helt fylld av vattenpölar och då kanske man har en häst som inte är van vid det..

Det jobbiga när man rider i regn är ju efteråt allt känns så klibbigt och äckligt. Benen är smutsiga och allt är smutsigt.. Jag gillar inte sånt vill ha det perfekt iordning!
Så jag är jätte noga att smörja allt i läder eftersom regnet torkar ut, så sadel träna och stövlar fick sig en rengöring.

Nu har jag precis ätit mat och ligger och vilar upp mig lite. Ska lägga upp en liten plan för Rebecca till ikväll :) vi hörs


Bloppis?

2013-07-30 @ 13:47:26 / Vardag

Har rotat fram bland mina gamla grejer, har en del att bli av med. Finns det nåt ni behöver? Jag har nog det!


Tisdag

2013-07-30 @ 12:33:00 / Vardag
Godmorgon, goddag, hej allihopa! Jag gick upp för nån timme sen och har precis varit ute och tagit in Rb ifrån regnet, han står just nu inne med fleecetäcke och mumsar lite hö. Ska vänta tills han är torr så jag kan ut och trimma lite på banan! 

 
sen idag ska jag ju träna Rebecca och Minnie det ska bli jätte kul! hoppas bara det slutat regna då :)

Annars så har jag fått in en hel del bra kommentarer, tack hörni! 


Tänkte köra en liten mini-tävling, vinnaren vinner en fet länk i samband med svaret!
Jag vill att ni ska försöka beskriva hur ni tror att RB är att rida, den som kommer närmast vinner helt enkelt och presenteras med sin beskrivning och om jag kanske behöver lägga till nåt!

GO! GO! GO!
 
 
 

Helgen

2013-07-30 @ 09:49:00 / Vardag
Varning för ett  vardags-inlägg för er som inte gillar såna..

I fredags kom jag hem från min pojkvän runt 3, hann precis komma hem och göra mig iordning innan vi fick gäster. Min storebror, min kusin och deras kompis kom för dom va på Askersunds summerparty i helgen, även min moster och familj kom på kvällen. De bjöds på riktig god mat och dryck och vi spelade musik. På kvällen tog min familj och mosters familj en promenad till Stenbrottet där vi badade nästan alla, as skönt då de varit riktigt varmt under dagen!
 
På kvällen fick rb lite massage och mys, han fick också springa av sig i paddocken på lina. Cool lugn som han är även fast de börja bli lite mörkt. Det är rätt kul att även fast jag inte har inspänningstyglar så travar och galopperar han alltid i form, spänner upp sig lite och visar hur snygg han är!
På lördagen tog jag och min moster en springtur på ca 4-5 km och även ett dopp i sjön den här dagen, vi simmade lite tills vi va het slut i armar och ben så powerwalkade vi hem igen. Efter det red jag ut med Rb till ett stort gärde, jag hade bytt ut dressyrsadeln till min inte allt för använda hoppsadel där jag höjde upp lädrerna kanske 4 hål och så ut på gärdet i full galopp i jockeyläder! snacka ont i bena. Rb blev duschad och fick stå inne efter det. Jag duschade också såklart haha..
Sen kom Micke och vi myste lite innan det var dags att köra killarna till Askersund, efter det åkte vi tillbaka hem till mig och vi bara låg i sängen och pratade i flera timmar, det var väldigt nödvändigt. Sen gjorde jag lite mat innan vi åkte tillbaka till Askersund, hämtade killarna och körde hem dom hem till mig, åkte tillbaka till Askersund hämtade Mickes kompis och körde han till Hallsberg och sen tillbaka hem till mig igen... Vid fyra kom vi hem och somnade bums!

Vaknade runt 11 på Söndagen och kände mig konstigt nog utvilad.. Gick ut och solade en timme innan jag väckte Micke, vi åkte till Askersund han och jag och åt lunch på Strandhugget och firade våran 8 månaders dag♥
 
Supermysigt och gott! Sen åkte vi tillbaka hem till mig och vilade innan vi åkte till Östansjö där vi plockade upp hans två vänner och skjutsade dom till hallsberg och vi åkte även hem till han. Såg två jätte bra filmer och somnade direkt.
 

Det har kommit med åren

2013-07-29 @ 21:07:17 /
Ni som sett mitt inlägg jag skev förut om att jag var osäker på att debutera LA med tanke på motståndet. Tro mig jag har inte alltid varit sån här..


Årets första tävling vi red i Mars, som gick totalt skitdåligt, sänkte mig totalt.
Och även fast jag kommit tillbaka och och fått upp motivationen efter det så kommer jag ihåg den känslan. Vet ni hur jag tänkte? När jag red progammet och kände att han inte va med mig och jag kände hur vi misslyckade moment efter moment så den första tanken som slog mig var: Vad ska alla säga? Kommer dom prata illa om mig bakom min rygg? Vad ska jag skriva på bloggen? Kommer alla tycka att jag är skitdålig som misslyckades?
 
Jag har inte alltid varit sånhär, när jag red Acrobat totalsket jag i hur det gick, jag red verkligen för mig själv och de var bara han och jag. Sen om det blev en vinst var det bara ett plus i kanten och om det gick dåligt så var det bara att ta nya tag. Jag fick även ta en hel del skit då ifrån bloggen, folk som la sig i precis hela tiden och tyckte och tänkte om precis allt! Men vet ni vad? Jag hade en sån tuff attityd då att jag bara lät sånt rinna av mig. Nu är jag inte sån längre.
 
Allt är ju offentligt nu för tiden, vill ni veta hur det gick på tävling kan ni hur lätt som helst gå in kolla procenten och tänke precis vad ni vill. Man kan ju även trycka och se varenda poäng från varje moment vilket sätter ännu mer press tycker jag. Jag tycker inte det är bra alls. Kanske att om man rider riktigt stora tävlingar kan de va intressant och då är man redan en offentlig person men att vem som helst kan gå in och se precis vilka poäng en tjej på lokal LC-nivå fick tycker jag är fel! 

Jag känner stor press utifrån, speciellt från bloggen och mina bloggläsare. Vissa är värre än andra och vissa är hur himla underbara som helst. Men elaka kommentarer rinner inte av mig längre utan de sätter sig.
 
 
här har jag ett inlägg med peppande kommentarer, underbara läsare♥

Dressyrens Mecka

2013-07-29 @ 18:23:00 / Bildinlägg
Visste ni om att jag och mamma varit i Tullstorp där Jan Brink bor? Vi var där på hingstvisning och gick runt på gården. Har en bild på mig och Jan men jag var sååååååå himla ful på den bilden att det är pinsamt!
 
  • Briar var verkligen en speciell häst, han stod och hängde ut med huvudet och flera stycken kunde stå och klappa på han han bara stod och njöt 
  • Det runda stallet är alltså hingststallet och det raka är ett vanligt stall
  • I det vanliga stallet är det som en röd gummimatta längst hela stallgången då Jan vill att hästarna ska gå på "röda mattan" och även att de var nåt speciellt med den som va bra för hästarnas ben.
  • Längs den röda mattan vid boxarna i det stallet är det spotlight i golvet, ser riktigt coolt ut!
  • Deras sadelkammare är nog finare än mitt egna hus haha...
Mina bilder ifrån Tullstorp har tyvärr kommit bort, så jag lägger upp nåra från Hästmagazinet
 
 

Planering

2013-07-29 @ 16:34:24 / Vardag
Hej, idag är det måndag och jag tar nya tag! Om 3 veckor är de tävling i Mariestad (kan ni fatta att vi börjar skolan om tre veckor!) Det är inga svåra klasser då jag valt gå tillbaka till LC och sen en LB. Jag är fortfarande osäker på om jag ska rida LA helgen efter, han skulle nog klara det men inte med nåt värsting resultat skulle jag tro. Har kollat på dom som är anmälda och det är SJUKT svårt motstånd, jag skulle liksom bli glad bara om jag kom sist, haha nä men fattar ni? det blir typ åka dit skämma ut sig och åka hem. Men vad ska man göra? kan inte skjuta på den här debuten föralltid liksom..
 
Ja vi får se hur de blir, kanske har några trogna läsare som kan peppa mig lite... 
 
 
Tänkte iallafall göra en plan för veckan:

Måndag: Longera ganska länge (kanske lägga in bommar)
Tisdag: hårt dressyrpass, ska även hålla lektion för Rebecca på kvällen
Onsdag: Jogga på banan
Torsdag: Dressyrträning för Erika, Äntligen! om ni har tur kanske ni får se lite nya bilder också.
Fredag: Skogen
Lördag: Longera/vila
Söndag: Vila/Longera (beror på vad det blir på lördag)

En bra start på dagen

2013-07-27 @ 11:11:23 / Vardag
Att ha bra kondis och vara vältränad tror jag är A och O även när det gäller ridning, igår hade vi gäster här som sov över, det blev en hel del god mat och snacks. Idag har jag och min moster börjat dagen med en joggingtur, vi sprang runt stenbrottssjön och avslutade med ett dopp, de var hur skönt som helst att pressa sig själv till max sen att få belöna sig med lite bad. Vi tog powerwalk hem.
 
inte en bild från idag, men här har ni sjön som finns 1 km ifrån mig.

Nu ska jag äta en stabil frukost, sen ska rb motioneras. Jag ska duscha och sen kommer Micke hit. Vi har gäster även ikväll så de ska bli trevligt.
Rb ska tränas lite hårdare idag!

 

Nästa vecka

2013-07-26 @ 18:38:00 / Träning
På tisdag ska jag agera lite dressyrtränare, det är söta Rebecca som har frågat mig om jag kan hjälpa henne lite och självklart ställer jag upp! Sånt här är bara kul när folk frågar, inte för att jag är utbildad eller så så har jag ändå ridit i 10 år och kan säkert hjälpa till utifrån min egna erfarenhet.
 

Faktiskt så har jag tränat en hel del under dessa år, barn som har ridit min winnie, och kompisar med sina hästar. Har hjälpt ganska många, detta är något jag säkert skulle kunna utbilda mig vidare till i framtiden då jag tycker det är kul att hjälpa framför allt att se skillnad.

De va iallafall jätte kul att Rebecca fråga! det här kan nog bli super bra:)

Tack till er!

2013-07-26 @ 16:30:15 /
Har fått jätte god respons från er bloggläsare och ni är delaktiga i mina inlägg, ni tröstar mig när jag är nere, ni ställer upp och peppar och är bara så himla underbara. Det är den här stämningen jag vill och behöver ha på min blogg. Som jag sagt tidigare det är NI som håller bloggen levande.  Tusen tack till er och erat stöd.

Stor kram till er och fortsätt gärna såhär! Ni vet väl att om ni lämnar eran bloggadress så går jag alltid in och kommenterar tillbaka(även om det kan bli nån dag senare så gör jag alltid det)

 

Godmorgon

2013-07-26 @ 11:09:32 / Vardag

Hej jag ligger just nu hemma hos min pojkvän, väntar på att han ska vakna så ska vi äta frukost sen ska jag åka hem.
Idag ska jag ut och galoppera på rb, red två pass tisdag och onsdags han va ganska bra, tänkte kondisträna idag och rida dressyr i helgen. Sen ska jag svara på alla kommentarer jag fått!! Har inte kunnat gjort de när jag va här men självklart ska jag göra de!

Igår firade vi min vän Felicia på hennes födelsedag, vi var vid en sjö och grillade och några badade, rätt trevligt.

Näste vecka har jag lite roliga saker på gång!

Saknar min häst


En bra blogg

2013-07-25 @ 17:30:00 / Åsikter
En bra blogg för mig, är en blogg som vågar utmana sina läsare. Att provocera och väcka diskussioner är alltid kul, ta upp ett känsligt ämne och sätt lite spinn på tankarna. Ett bra exempel på detta är dressyrmupparna för ca 2 år sen tillbaka, dom provocerade alla på alla plan och vart kom dom? jo till att bli en av sveriges största hästbloggar. Det tråkigaste jag vet är folk som skriver såna här vanliga vardags inlägg varje dag, hej idag har jag.. blablabla sen läser jag inte mer. 

Bilder är ju bland det viktigaste på bloggarna, nya frächa, fina bilder. Inga suddiga eller oskarpa det ger ett väldigt oseriöst intryck. 
 
Självklart en bra text med korrekt användning av det Svenska språket, svordomar är inte så kul att läsa men kan förtydliga en punkt om man verkligen menar nåt. Men inget som ska komma gång på gång tycker jag.
Även punkt komma frågetecken och utropstecken på rätt ställen.

Så lite tips från mig om du vill få en större blogg, tänk på dessa tre punkter när du skriver dina inlägg men även 
  • Svara på kommentarer, tänk dig att denna bloggläsare har lagt ner tid och ork på att skriva en rad på din blogg. hur oförskämt är det inte att svara.
  • För att få fler kommentarer, gå in och kommentera andra bloggar, förhoppningsvis tycker dom det är lika oförskämt som du att inte kommentera tillbaka. kanske hittar du även en ny favoritblogg på kuppen?
  • Ställ frågor i slutet av inlägget, lämna över ordet till dina läsare och låt dom säga sin åsikt.
  • lek inte större än vad du är, det är lätt att genomskåda
 så vad tycker ni? har jag missat nån punkt eller har jag helt fel? ;)
 
ganska luddigt inlägg men nu vet ni vad jag gillar för bloggar!

Mitt svar

2013-07-25 @ 10:49:00 / Åsikter
Kommer ni ihåg min fråga till er, att om man va tvungen att sticka ut för att lyckas? Jag fick några intressanta åsikter där och jag lovade ju att komma med min egen.
Däremot trodde jag att fler skulle tycka -Ja man måste sticka ut för att lyckas.

om vi nu tar dressyr som exemplet...
 
Tråkigt nog så tror jag det. Jag tror inte att vem som helst kan bli bäst i hela världen om vi nu säger att det är målet för "att lyckas" för vissa kan ju vara "att lyckas" att rida ett dressyrprogram med 50%. Men för mig är att lyckas att bli bäst helt enkelt. 
Men att sticka ut kan ju också ha olika betydelse för folk, sticka ut med en superfin häst som kostar skjortan eller att ha märkesutrustning från topp till tå eller varför inte både och? 

Ridsporten har blivit så insnöad och påverkad av ridmodet, att bära märkesgrejer börjar kännas som ett tvång för att vara "duktig" men vet ni? Jag såg en tjej i Falsterbo Ponnykür som red i ett par stövlar från hööks!

Men jag tror man måste ha det lilla extra för att bli nåt. Ett extra driv, eller en fet inkomst, rätt tänk och rätt människor omkring sig. Och man måste nog sticka ut för att folk ska få upp ögonen för en.

Eller har jag fel?
 
 

Framtidsdrömmar

2013-07-24 @ 15:19:00 /
Jag står här med en, om jag får säga det själv, lovande ponny. En vacker dag vet jag att han kommer blomma ut, så som jag har kämpat och kämpat. En dag kommer jag känna "jäklarns vad bra jag är, tur att jag inte gav upp" det är denna dag jag tränar för och kämpar för. 

 
Ni förstår, jag har inte alltid haft det lätt med den här ponnyn. Vissa dagar har jag faktiskt gett upp. Ja helt ärligt. Men jag har tagit mig själv i kragen och kommit tillbaka varje gång och hur bra har det inte blivit då? 
 
Jag är stolt över mig själv att vi är där vi är idag. Även om vi inte fått några fina placeringar eller nåt speciellt så bara att komma ut på tävling, faktiskt rida ett helt program felfritt är en vinst för oss. Alla har inte samma förutsättningar inför start men de gäller att hitta och göra det bästa av saken. 
Här är jag på min ungponny,  som jag faktiskt tagit dit han är idag SJÄLV. 
 
 
Självklart drömmer jag om att rida de högsta klasserna det är en lång väg dit, men jag vet att nu är vi på gång! 
Planen för hösten ser ut såhär. Rida några LC:er och försöka höja oss procentmässigt, får se nu när jag inte tävlat LC sen i vintras/våras om det faktiskt hänt nåt. Ska även debutera LA vilket känns som ett stort kliv. Men mer rutin behövs! Jag är inte ute efter att plocka rosetter på den här nivån, jag vill helst komma så fort som möjligt ifrån dessa lekklasser för att sedan utveckas. Ser ingen vits med att "va bäst i LB" liksom. 
Men vi är fortfarande här då min ponny är 7 år, varit ute på kanske 20 tävlingar i hela sitt liv och fortfarande inte riktigt mogen för att gå vidare. Men så fort han är det  så gör vi det och vi gör det som ett team!

 

Kolla in denna dressyrblogg, en av mina favoriter!
 

Något som jag är bra på...

2013-07-24 @ 10:38:00 / Åsikter
.. om man nu som ryttare får anse att man har bra sidor utan att få elaka kommentarer som säger motsatsen, så har jag faktiskt en bra sida som jag kan komma på på rak arm sådär och det är att anpassa mig efter vilken häst jag rider på. Har ridit och tävlat flera olika hästar och det är någ jag blivit bra med tiden på att göra, att hoppa upp på en häst som är helt olik den jag brukar rida på och ändå få ut nåt bra av det.

Jag gillar väldigt mycket att rida olika hästar och det är mycket lärorikt samitigt..
 Trivs alltid bäst med att ha flera hästar i träning!

Min mammas häst - väldigt lätt stressad och spänd men när hon väl slappnar av och kommer ner i form, jääklar vilken häst och vilket steg hon har i traven!
 
Birk - en ponny jag hade en sommar, helt okomplicerad häst och en riktigt bra vän, saknar honom eeeenooorrmtt!!
 
Jaqita - en grannes ponny som var mycket dum ett tag och höll på och stegra, sparka bakut och kasta av sin ryttare så jag red till henne ett tag och startade en LB:0 med 68% och vinst! härlig ponny det där
 
behöver jag ens säga - acrobat - självklart den bästa ponnyn jag ridit, eftersom jag utbildat han själv ;) haha nä men också en okomplicerad häst som gör allt för sin ryttare, inte olater helt enkelt väldens bästa ponny. 
 
halebop - en av mina favorithästar, verkligen en ewe häst! älskar allt med den här ponnyn och skulle göra vad som helst för att få rida honom igen, såå fin! bilden gör han inte rättvis men den här ponnyn har ett sjuhelvete fint steg och stor kapacitet för att ta sig långt
 
halving - min stora vän. ridit honom vid flera tillfällen och haft han på tillridning, helt genomsnäll häst dock tungriden och behöver mycket stöd men kan gå riktigt fint!
 
toblerone - min kompis ponny som står installad hos mig, jätte fin och pigg! 
 
 
 
 
min första ponny - the one and only - Miss Winnie, ska jag va ärlig så kommer jag inte ihåg hur hon va och rida, men hon är en klippa!  
 

En bra häst

2013-07-23 @ 17:09:00 / Åsikter
En bra häst för mig är en häst som är lyhörd. Det är det som jag värderar högst hos en häst. 
och som tur är - har man inte en häst som är det - så kan man alltid jobba fram det!  Varje gång jag hoppar upp på en häst så går jag igenom vissa punkter. 
 
*Lyssnar den direkt på skänkeln?
*Går det att göra tempoväxlingar och behålla formen?
*Är den mellan hand och skänkel?

Så tänker jag, och är den inte det så är det något att jobba på först av allt innan man börjar med annat. Har varit ute på tävlingar och sett folk tävla med sina ponnyer och det första man ser är att hästen inte går fram för fem öre, ryttaren bara sitter och nöter med skänkeln hela tiden, lycka till att rida dina skänkelvikingar eller skolor om hästen inte lyssnar på dig!?

Så att checka av det inför varje ridpass det är ett måste för mig. Jag rider så iallafall att min ponny måste lyssna på mig direkt när jag gör en hjälp, inga undantag, och till slut lär dom sig och tro mig att allt flyter på mycket enklare då! 

 
Visar den här filmen igen och då kan ni tänka på, ser han lyrhörd ut? Är han framme för skänkeln och lyssnar på mig?
 
 
Och ja jag tyckar faktiskt det, man ser att han har power i sig, en ärlig power som visar att han vill. Ni när vi börjar trava efter halten så typ hoppar han igång och det är så jag vill ha det, minimala hjälper med en explosiv reaktion. Varje gång han tappar koncentrationen och kommer lite över tygeln så behöver jag bara lägga till en liten skänkel och så är huvudet på plats igen. 
Massa beröm när han gör något bra!

Håller ni med mig i mina tankar?

Outfits

2013-07-23 @ 12:02:00 / Bildinlägg
Fick ett önskemål att lägga ut bilder med olika outfits, kan nog inte få med alla för det har jag inte bild på men kan visa er några av mina favoriter..


Röd - schabrk+lindor från horze
 
Marinblå - Schabrak och lindor från Agria, har likadant set i Vitt
 
Beige - Schabrak från Horze, lindor av märket Jacson, polotröjan från Kingsland
 
Blått/Beige - Mias Schabrak och lindor från Jacson
 
Blå, vit, röd - samma outfit fast med olika tröjor och boots på ena. Lindor från hööks, schabrak minns jag inte, en t-shirt från Kingsland och boots från Catago
 
Limegrön - Allt från Horze
 
Vinröd - Jätte gammalt både schabrak och lindor så jag har faktiskt inte en aning.
 
Turkos - Från BR
 
Vit- allt från agria
 
Rosa- Schabrak från Mias RS, lindor jacson och jackan kingsland
 
Vilken är eran favorit? vilken klär RB bäst?
Har faktiskt ett helt babyrosa set som jag aldrig använt vid fotografering, men det ska jag göra nästa gång!!

Skillnad på traven?

2013-07-23 @ 09:35:00 /

Alla har väll någon gång undrat vad den verkliga skillnaden är på arbetstrav och mellantrav.Är det någon skillnad och vad är det då som kännetecknar det ena eller det andra?

Såhär förklaras travens skillnader i TR:Arbetstrav skall kännetecknas av att hästen rör sig lösgjord och i jämvikt på tygeln med lika steglängd i ett väl avvägt och ganska friskt tempo. Hästens form anpassas efter dess utbildningsståndpunkt.


Denna form av trav ligger mellan samlad- och mellantrav i vilken en häst som ännu ej utbildats i samling skall visa en väl balanserad och aktiv trav med framåtbjudning och engagerat bakbensarbete.
Samlad trav skall skiljas från arbetstrav genom en ökning avframdelens lätthet till följd av mer undersatta och böjda bakben samt ett något långsammare tempo.Hästens steglängd förkortas i förhållande till arbetstrav. Hästen skall med lätt framdel och bibehållen rytm röra sig med ökad schwung. Hästens vilande i steget med svävning som följd är felaktig.

 

Vad kan vi då fastställa genom detta?Jo mellantraven ligger mellan arbetstraven och den ökade traven.Arbetstraven är "rundare" än den ökade traven.Hästen ska då röra sig med ökat påskjut bakifrån och även något livligare tempo samt ökning av steglängden. Ryttaren i fråga ska låta hästen ha nosen längre framför lodplanet än i till exempel samlad trav.

Ökad trav kännetecknas av att hästen med liksidig steglängd, ökar sin steglängd så mycket som möjligt så att den med ett tydligt övertrampvinner mer mark.Detta görs genom kraftigt påskjut från bakbenen, hästen ska förbli på tygeln men samtidigt visa en friare oc något längre form. Ökad trav ska vara balanserad, rytmisk och fri från spänning.

Förlängd steglängd ligger mellan arbetstraven och mellantraven.Denna formen av trav visas då hästens utbildningspunkt inte uppgår till att kunna visa en korekt mellantrav. Förlängd steglängd skall utföras enligt beskrivningen för mellantrav, men med en mindre längning av steget.

fina ponnyer från falsterbo får demonstrera travökningar

 
 

seg dag

2013-07-22 @ 23:04:00 / Vardag
de har varit en riktigt dålig bloggdag idag, tre skit inlägg, ber om ursäkt för de. Tar nya tag till morgondagen och skriver ihop bättre inlägg som ni gillar. 
Rb och jag tog en kvällstur, skrittade barbacka en liten slinga i fullmånens sken, de va ganska mysigt faktiskt. Imorgon ska jag trimma dressyr och lägga in lite cavaletti, har en period nu och träna travökningar då jag (och alla andra) vet hur mycket bättre han kan! de gäller bara att va stark.  Ska även rida anton, springa och försöka få lite färg på kroppen om vädret tillåter. Sen kommer micke hit på kvällen och sover över, sen ska jag gå upp på onsdagsmorgonen och rida duscha och efter det drar vi till marieberg, shoppa lite och äta restaurang innan vi drar hem till han igen för film mys. På torsdag ska jag, micke och mina vänner fira felicia som fyller år kul kul! Kommer nog hem på fredag igen, som ni förstår så får jag ladda upp med tidsinställda inlägg men de ska nog gå bra!
 

ni får väldigt gärna komma med tips vad ni vill läsa om för nu är det trögt!
 

Instagram

2013-07-22 @ 21:15:19 /
Ni vet väl att jag även har instagram, där är det inte lika mycket häst som här ifall ni vill följa min vardag privat också. evelinnakerman heter jag där! följer gärna mina bloggläsare tillbaka!


 
 
  

Måndag

2013-07-22 @ 11:40:53 / Vardag
Hej alla goa! Nu har jag precis kommit hem efter en helg hos min pojkvän, ska sätta mig ute i solen tänkte jag nu. Annars är det lugnt på gården, en av hyresgästerna är på ridläger och jag fortsätter skritta igång hennes Anton, Rb ska även ridas och sen får vi se om det blir en sväng till Marieberg för lite shopping!

Hur ser eran dag ut? 
 
 
 

Nyhet!

2013-07-22 @ 09:55:00 / Stall Marieborg
Nu ska vi presentera en nyhet här i stallet, ska du tävla och behöver stalla upp din häst i närheten av Örebro, kumla, hallsberg, laxå, askersund så erbjuder vi oss. Här hittar ni mer info kring det.
 
Välkomna!
våra första gäster kommer den 16 Augusti, roligt!
 
 

TIll salu?

2013-07-21 @ 13:00:00 / Stall Marieborg
Går du i tankar för försäljning av din häst/ponny? eller har den legat ute ett bra tag och ingen nappar? Välkomna då till Stall Marieborg där vi kan rida, träna och tävla vid överrenskommelse din häst och samtidigt hjälpa dig hitta ett bra hem för den! 

klicka här
 
 

Dressyrövningar

2013-07-21 @ 09:38:00 / Vardag

Övning36.jpg

Nivå: Lätt.

Förkortningar: A.T = Arbetstrav, Ö.T = Ökad trav.

Beskrivning: Övningen inleds vid pilen.

 

Övning22.jpg

Nivå: Lätt.

Förkortningar: S.V = Skänkelvikning.

Gångart: Trav.

Beskrivning: Övningen påbörjas i nederkant.

 

Övning10.jpg

Nivå: Medelsvår.

Förkortningar: B.G = Byt galopp.

Beskrivning: Övningen påbörjas vid valfri pil, och sker över diagonalerna. Kräver att ekipaget är på sådan nivå att tillräcklig styrka finns, då tempot är samlat.

 

Övning13.jpg

Nivå: Lätt-Medelsvår.

Förkortningar: S.V = Skänkelvikning, / = öppnor, därefter slutor.

Gångart: Trav.

Beskrivning: Övningen inleds vid pilen i nedre högra hörnet. Växelvis skänkelvikning/öppnor övergång till voltspår/slutor, viss rakriktning.

 

källa


Bilderna från igår

2013-07-19 @ 11:22:00 / Träning
Igår visade Rb sin allra bästa och även sin sämsta sida. Som vanligt när jag hoppar upp vill han alltid testa *hmm undra om matte tänker va hård mot mig idag* och så börjar han tjaffsa mot skänkeln, dryga lite med mig i början, han stod faktiskt ordentligt på bakbenen två gånger. Så höll han på kanske 5 minuter sen gav han upp och gick som en dröm, såklart när han va helt perfekt lyhörd, fin i formen, framåt så satt mamma i ett viktigt samtal. Så jag red en stund och tänkte åh nu borde hon fota oss, men hon kunde inte så jag fick skritta lite och försöka hitta tillbaka till känslan senare. Jag hittade tillbaka, efter ett tag. Han blev helt okej då.

Plusset idag var galoppen, den va kanon fin. Så nöjd och jag sa det till mamma, kan du tänka dig att de här är samma häst som förut..
Där emot är jag inte lika nöjd med min ridning, jag kände mig jätte bra just då när han va perfekt och mamma prata i telefon sen när hon börja fota så glömde jag bort mig lite, ibland ser jag hur armbågarna sticker ut, att jag sitter mer för långa tyglar eller att blicken har åkt ner lite. Men men de är bara att träna på!

 
och ja jag tycker inte han passar i remont alls... men jag vill inte att hans skav blir värre så då får han va lite ful istället..


Svar på frågestund del 2

2013-07-19 @ 09:13:00 / Svar på tal
Clara:
Vad är din favorit mat? Svar: allt onyttigt ;) 
Det bästa du vet?  Svar: Många saker så som att vakna upp brevid min pojkvän, eller rida ett superbra ridpass.
Falsterbo/Göteborg horse show?  
Dressyr träning/bada med hästen? 
Sova/vaken?
 

Anja
 Brukar du hoppa RB? Svar: inte allt för ofta ;)
Hur lägger du upp RBs träningsschema? Svar: Jag gör faktiskt inge schema, utan de beror på lite hur han känns från dag till dag, han är som sagt en humör-häst
Vad har du för mål med ridningen för i år? Svar: Komma så långt de bara går nu mina sista ponnyår, sen har jag funderat på att sluta med hästar. iallafall en period.
Gillar du bäst att rida i ridhus, paddock eller ute i naturen? Svar: paddock!
Gillar RB att bada? i en sjö eller annat vatten.Svar: först är han tveksam men sen när jag övertalat han så går det bra! då står han gärna och njuter bara.
 
Martin:
gillar du godis? Svar: ja


Alva:
Hur skulle du beskriva RB med fem meningar? Svar: Han är en väldigt speciell häst med egen vilja. Passar inte ihop med alla ryttare utan han är nog mera en enmanshäst. Snygg, läcker att titta på. Snäll att ha å göra med i stall, på träning, tävling, lasta, sko, klippa ja ni vet. Världens bästa vän!
Hur vill du att din häst ska vara? (både ridmässigt och hanteringsmässigt) Svar: Lätt i handen, kvick för skänkeln, stora luftiga gångarter, lätt lärd, gärna svart haha! Snygg helt enkelt. Lätt att ha å göra med i alla lägen.
Om du skulle få välja var du skulle bo runt om i världen, hade du då bott kvar här i Sverige? Svar: Nej jag vill bo i typ Miami
Hittade du något på mässan i falsterbo? Svar: Ja ett Br-set, en agria piké, grimma, horselyx, en munktröja med brodyr
Kan du inte fota runt om i stallet (eller filma) så man får se hur där ser ut? :)Svar: Det skulle jag kunna ordna direkt! 


Caija:
Vad är din mening kring inspänningstyglar? tex, vilka är bra och varför, vilka är dåliga och givetvis också varför är de dåliga? Svar: jag har alltid inspänningstyglar när jag longerar, det är ett måste, också ur säkerthetsperspektiiv då min häst kan va ganska vild utan dom. Men dom sitter löst inspända han går ändå i form. Graman är nåt jag har använt och jag kan ärlig säga att de på ett sätt hjälpt att göra honom stadigare, men samtidigt när jag red utan så kände jag mig jätte dålig. 
Lösdrift eller stall för tävlingshästar, vad tycker du om de olika alternativen, varför tycker du så? Svar: Stall helt klart! Har själv jobbat i ett stort tävlingsstall. Kan inte riktigt motivera varför, men de känns mer seriöst om ni förstår.
Kallblod kan, eller? Vad tycker du om kallblod på tävlingsbanorna oavsett om det är hoppning eller dressyr, fälttävlan eller annan tävlingsgren? Svar: Ska nog inte yttra mig om detta de brukar väcka uppror, vill inte ha några haters efter mig.
Vilket är det största problemet du haft med RB, både ridmässigt, hanteringsmässigt osv. Eller har ni fortfarande lite problem med det (tex lyfta fötter, skyggar för brevlådor, lastning, klippning, ta på öronen osv, går emot skänkeln i vänster varv eller vad som helst ^^) Svar: Ärligt talat så har jag haft en massa problem. Förut så gick han inte fram, han bara stod och sparkade och sparkade hela tiden. De har han lagt av med tiden, nu börjar allting släppa ridmässigt. Sen är han rädd för lite saker då och då men vilken häst är inte det?
och slutligen har du någon fråga du skulle vilja ställa MIG och få publicerad i min blogg? ;)Svar: absolut! 

Tappar motivationen

2013-07-18 @ 15:00:00 / Åsikter
När jag var i Falstebo och kollade ponnyküren, såg hur ponnyerna dansade fram på ärevarvet slog det mig. Jag fick faktiskt en känsla av att jag blev lite ledsen för jag insåg att jag aldrig kommer bli så duktig, jag kommer aldrig få rida på falsterbo, eller i globen, eller i skandinavum vilket vore DRÖMMEN. Jag är 16 år nu, mitt sista internationella år och 2 år kvar på ponny. TVÅ ÅR!? herregud de är för kort tid för att komma nånstans känner jag med tanke på att dessa två år med RB har gått ultra segt i utvecklingen. Nu är vi äntligen upp och nosar på LA. Jag menar, vi kommer ju aldrig kunna starta SM? kanske starta men inte slåss om placeringarna iallafall. 

Jag vet att de är dåligt att tänka så här, det gör mig ledsen och det får mig att tänka Varför fortsätter jag ens? Jag vill ju bli bäst liksom men det kommer aldrig hända. Man ska aldrig säga aldrig blablabla men helt ärligt, det är omöjligt på bara två år..
 
 
Vissa får allt serverat på silverfat, här varsågod en ponny som kan allt. Visst du kan rida runt du på din vandringspokal. Jag själv har/haft två duktiga ponnyer från dom va 4 och kämpat mig till dit jag är idag. 
 
Det som känns ännu mer tråkig att efter dessa 4 år med rb när jag är 18, han är 9 och relativt "klar" som dressyrhäst är ju att skiljas från honom, allt jobb jag lagt ner. När jag sålde acrobat - samma sak, 4 år tillsammans och när han va som allra bäst så växte jag ur han.. Exakt samma kommer hända med Rb och även det får mig att tappa motivationen. Samtidigt som jag älskar att rida, träna, tävla och umgås med denna häst så känns det rätt meningslöst att fortsätta satsa. Förstår ni mig i mitt resonemang?

Nej de här gjorde mig ärligttalat lite tårögd, bara tanken på att han en dag kommer flytta ifrån mig precis som min bästa vän Acrobat gjorde för 1½ år sen.  Jag borde inte tänka såhär jag vet, de gör mig så deppig. Brukar alltid vara glad och positiv men nu har ni även läst om en lite mer nedlåten och negativ sida av mig..
 
 

fotografering

2013-07-18 @ 14:14:52 / Träning
Dagens outfit:

Idag tränade vi med nyaste outfiten från BR den jag köpte i falsterbo alltså, vill ni se fler bilder?
 
 

Välkomna till Stall Marieborg

2013-07-18 @ 10:00:00 / Vardag
Fick en fråga om att visa er runt lite här där jag bor, absolut! Låt oss starta rundturen här på Stall Marieborg
 
När vi svängt av vägen ser det ut såhär, det här är alltså infarten till vårat hus, där ser vi paddock till höger och hagar till vänster, även vårat garage och en lite skymt av huset.
 
fortsätter man några meter till och svänger in så kommer man till stallen.
Här har vi alltså en bild över hela gården
 
paddocken sett från vårat hus
 
paddocken sett från vägen
 
 
det första stallet man ser är alltså vårat gamla, det ser ut såhär, vi använder det mest nu till förvaring av hö, gamla grejer och saker vi inte vill ha längre. Men det finns även 4 fina boxar till uthyrning för ett mycket lägre pris!
 
Här har vi då de nya, klart år 2011. Stora utrymmet, högt i tak, bra ventilation, tre meter bred stallgång, boxarna är 3x3 med en större sadelkammare och ett mindre foderutrymme. Vi har även två boxar lediga för nya hyresgäster!
 
såhär ser det ut invändigt, inte städat eller tillfixat alls innan fotografering utan det blev lite vardagskänsla liksom, ja ni förstår. Dom två första boxarna till höger är alltså dom som är lediga!
 
 
lite foder, och andra grejer!
 
 
sadelkammaren, inte heller städat innan fotografering, det fick bli lite spontant vardagsstök!
 
några av mina grejer, ni ser jag har en del schabrak här även fast dom flesta var hängde på tork efter tvätt..
 

Så här har vi hage nr 1, där går just nu Rb och tobbe. Det är den största hagen med två stora sommarhagar och vindskydd
 
 
 
Stallet sett från hage nr1
 
 
Hage nr 2, här går bara Nightan för tillfället, detta är den minsta hagen. Ni ser den går ner till träden så den är rätt okej ändå!
 
Hage nr 3 där anton och Winnie går, denna är uppdelat i tre små hagar just för att Anton har haft senskada och winnie inte ska äta för mycket gräs. men den sluttar alltså neråt så det syns inte så bra. denna hage ligger bredvid nr 2 så den slutar där nere vid träden den med. 
 
Vårat hus sett från stallet
 
 
Och sen en avslutande bild där man ser poolen och stallet
 

De var våran gård det, om någon är intresserad av stallplatserna så kan meddela er att höra av er till [email protected] för mer info! Vi har även en hemsida där ni kan läsa om våra tjänster, alla hästar och vad som är på gång!  http://marieborg.n.nu

Stallbygge

2013-07-18 @ 09:38:00 / Vardag
Ni vet att vi byggt vårat stall själva? år 2010 började vi sen hösten 2011 stod de klart!
  (klicka för större bilder)
 
 
 
 

Lovande ekipage för framtiden!

2013-07-17 @ 21:56:59 /
Idag var vi alltså iväg till Dyltabruk för att titta lite på Pay to ride and jump:en, aldrig sett nåt liknande att man fick testa på både och på en o samma dag, men kul idé! Kom precis när Linn började rida, fick några bilder. Kan säga att jag tycker hennes häst som ändå är såpass ovan var skit duktig! Har ju känt och följt Linn sen hon och jag tävlade C-ponnysar mot varandra och självklart läser jag bloggen och följer även henne och Cupido. Tycker hon har gjort ett kanon bra jobb med honom! Dom kommer bli vassa i framtiden de kan vi lita på.
 
 
Men varför jag åkte dit var ju för att Agnes och Acrobat skulle rida, dom va så duktiga även fast Agnes glömde red lite fel inne på banan så kämpade dom på super bra!
Här har ni också ett ekipage som kommer plocka rosetter i framtiden, med lite mer träning bara! Jag tror på er!

 
 

Svar på frågestund del 1

2013-07-17 @ 15:55:00 / Svar på tal
Zanna:
Vilka bloggar läser du dagligen ? Svar: dressyrmupparna, linnforsstrom, liinadolk, juliawesen, victorias, ja dvs bara dressyrbloggar
Vad tycker du om islandshästar ? Svar: dom är väl söta, har själv aldrig ridit en, tror inte det är riktigt min typ av häst.
Hur tycker du att en bra blogg ska vara ? Svar: Mycket bilder, starka åsikter, våga provocera sina läsare! låter lite som min blogg eller va tycker ni?;)
Hur länge har du hållt på med hästar ? Svar: har ridit i 10 år, innan de va jag rädd för hästar haha..
Vad tycker du om min blogg ? Svar: bra text, somrig design och söta islänningar!
Har du några mål med din blogg ? Svar: njaa, vill väl inte bli en kändis direkt vill bara sprida en positiv stämning och vara insiprerande.
Vad skulle du gjort om du vann 100.000 ? Svar: åh shit, vet inte. skulle väl köpt lite saker jag ville ha, typ nya kläder, lite hästgrejer, elektionikprylar sen skulle jag spara till körkort, lägenhet och resa.


Sara: 
Hur många gånger har du åkt av? Svar: åh herrgud, ingen aning, men inte allt för många.. kanske 25 gånger under 10 år som ryttare
Bästa tävlingen 2012? Svar: I Örsta, LC och debut LB var nöjd överlag och fick en fin placering
 Vad har du för mål med ridningen? Svar: Vill få ut de bästa jag kan av rb, komma så långt det går nu tills jag blir 18. Sen har jag inga planer på att skaffa storhäst, men vi får väl se
Vad har du för mål inför nästa termin? Svar: Ut och rida LA, åka på större tävlingar kvala nationellt
Har du haft fler hästar än Rb? Kan du skriva lite om dom isf? Svar: Ja min första häst som jag har kvar än idag heter Winnie, en shettis som jag tävlat hoppning med. nu är hon 21 år gammal och lär min lillebror rida. Sen min förra ponny Acrobat som jag fick när han va 4, vi tävlade de högsta LA klasserna i dressyr men nu är han såld 
Vad är det högsta du hoppat? Svar: Den tiden jag hoppade så hoppade jag 90 cm med min shettis på 110, det tycker jag va rätt bra, acrobat har jag nog också skuttat över 90, rb har jag knappt hoppat 80 cm.. rädd som man e..
 
min klubbkamrat Maja:
This or that:
Häst som är lite för stor eller lite liten? 
Kille som är överdrivet biff eller spinkig? 
Skrikgul eller neongrön outfit? 
Dressyr eller hoppsadel? 
Färgstark och vågad eller klassisk och stilren outfit på dressyr/hopptävling?
 
Tove:
Om du själv fick välja, är Acrobat eller RB finast att se på? Svar: åh va svårt, det känns ju lite taskigt nu nä'r acrobat inte är min längre. Men Acrobat är liksom sagolik, han är fin att se på men Rb tycker jag är snyggare, han är lite kraftigare, har bättre steg men dom båda har lika stor utstrålning och jag älskar dom lika mycket!
Vilken häst tycker du du lyckats bäst med, Winnie, Acrobat eller RB? Svar: Acrobat, men jag hoppas rb går längre!
Vad är ditt högsta rimliga mål med RB? Svar: Svårt att säga, men jag skulle vilja rida sm!
Vad tycker du om Hööks? Svar: Bra grejer till ett billigt pris, sen är inte alltid kvalitén den bästa men de får man räkna med.
Vart handlar du oftast?Svar: de blir nog hööks, till häst o de i örebro, annars gillar jag skarpt charlies häst och hund men de blir ju då man är i jönköping.

Johanna:
Vad är det bästa med RB och det bäst med acrobat? Sämsta med RB o sämsta med acrobat? :) Svar: Svårt.. Det bästa med Acrobat är att han är så himla lätt lärd, på två år gick han från LC till medelsvåra rörelser, typ som när jag lärde han galoppombyten i språnget, testade några gånger och sen gjorde han klockrena. Det sämsta då (vet inte hur han är nu) va att han va lite stressad i stallet, på stallgången, eller när man va ute på tävling så va han lite vild, men han va ju bara unghäst då.
De sämsta med RB är hans humör, han har mycket stark egen vilja och gör inte alltid som man säger utan en protest innan. Det bästa är att han är sjukt fin när man får igenom det man vill och han förstår hur han ska göra.

 

En hästig dag!

2013-07-17 @ 14:17:21 / Vardag

Spenderat hela förmiddagen i stallet och trimmat ponnyerna.
Rb va kanon fin idag, men de va sjukt varmt så jag red inte speciellt länge. Tränade samma saker som igår, är väldigt nöjd med mig själv också (om man nu får vara det) och tycker att jag red super bra idag! Har tyvärr inga bilder från passet ska försöka få nån som kan fota oss snart. Nu laddar vi tävling!

Toblerone (pricken) va också fin, har bara ridit honom 2 gånger innan men när jag hitta knapparna så dansa även han fram. Han har tävlat nationell fei vilket betyder att han är en riktig läromästare, jag red alla rörelser ur fei programmet och han kändes fin. Han är väldigt känslig och kräver sin ryttare, minsta fel man gör så tappar han allt. De gäller att rida varenda steg! Felicia gör ett bra jobb med honom tack för lånet. Mamma filmade oss lite

Anton skrittas ju bara som vanligt, hans matte är på väg hem nu från Frankrike.

efter varje ridpass vilken häst det än gäller så är jag väldigt noga med att kyla ner dom i denna värmen, kyla ben, smörja, stretcha ja allt sånt som liksom är viktigt gör jag varjedag för en hållbar häst.

Idag ska vi iväg till dylta för att kolla på Agnes och acrobat, kameran följer nog med!

Mobilappen gör så bilderna kommer i heeeelt knasig ordning..


Bästa rb!

2013-07-16 @ 15:01:21 / Vardag

Rb var suverän idag, vi red alltså ett dressyrpass på banan han har varit lite ledig från dressyr i ca 2 veckor - de behövs ibland, han är ju trotsallt bara unghäst och de är viktigt med lite vila för kropp och knopp.

Så idag kände jag i början att han va lite surig, han kan va så ibland och han kändes lite fast i högersidan, så jag tog loss honom red fram i trav en ganska lång stund, låg form och mycket ställa böja sen va han fin och jag kunde plocka upp han och sätta mig ner. Tränade mycket skänkelvikningar och övergångar för att komma igång.

Sen hittade jag ett knep att få bra travökningar, rb har ju ett mycket bra steg men han vet inte hur han ska använda de, i ökningarna blir han mest springig men de är ju för att han inte orkar bära sig. Men idag hittade jag ett sätt att träna på, å då rider jag först en öppna då får jag honom samlad på bakbenen och med en lite högre form och rörliga framben, utifrån det rakrikta och rida på i ökad trav. Fick till några bra ökningar då han dansade fram men sen orka han inte mer. Men de gäller att ta de pö om pö och tillslut kan man bygga på det. Ska fortsätta träna såhär så kan de bli riktigt bra tror jag!

I galoppen jobbade jag inte så mycket, red i en rund form och ett litet högre tempo, ibland satte jag han på rumpan tog nån förvänd och så fick de räcka så liksom. De va bara lite gympa idag! Imorgon ska jag träna lite hårdare.

Längtar tills nästa träning jag tror Erika kommer va jätte nöjd!
Fick rida med remont idag då han fått lite skavsår, hiss eller diss till remontnosgrimman?;)


Lite planer

2013-07-16 @ 11:56:15 / Stall Marieborg
Idag ska Anton skrittas ut tillsammans med mamma och Petra, Rb ska få sig en genomkörare på banan när det är lite svalare ute.

Onsdag: på förmiddagen ska jag rida Anton. Rb och Tobbe ska få sig ett lättare dressyrpass. Framåt kvällen åker vi till Dylta och kollar på Pay and jump/ride. Agnes och acrobat ska rida LC:2/70cm och de ska även bli kul att träffa Linn och hennes Cupido. 

Torsdag: Tobbe ska trimmas dressyr, ska försöka få mamma att fotografera också så jag har nåt att visa er. Rb ska ta det lite lugnare. Anton skritt. 
 
Fredag: Anton skritt, Tobbe lite lugnare och RB ska ut och galoppera!

Så ser planen ut. Anledningen till att jag rider både Tobbe och Anton här i stallet är för att deras ägare är bortresta, men vi hjälps åt! Kul tycker jag då jag trivs med att hålla igång flera! 

anton, rb och tobbe på samma bild!

Anmälda!

2013-07-16 @ 11:02:00 / Planering
Nu är vi anmälda till Mariestad, det blir att gå tillbaka ett snäpp och starta LC igen för att se om det blir något bättre resultat än tidigare. 

 
Sist jag tävla i Mariestad var med Acrobat, det gick super bra och jag va jätte nöjd med anläggningen, funktionärerna och allt. Det var våran första regionala LA och vi fick drygt 67% då va jag glad!

 

Citat

2013-07-15 @ 15:24:16 / Vardag
"Gör det lätt att göra rätt och jobbigt att göra fel, låt sedan hästen välja vilket den vill"
 
 
 

Frågestund!

2013-07-15 @ 13:15:00 / Vardag
NU kör vi frågestund, de va så länge sen! Svarar på allt men försök håll er till hästrealterade ämnen tack.  
Den som skriver fem frågor eller fler får sin blogg länkad i samband med svaret! kör hårt nu!
 
frågestunden avslutad!
 
 

Fråga till läsarna

2013-07-14 @ 10:33:00 /
Måste man sticka ut för att lyckas?


tolka frågan hur ni vill, i vilket sammanhang som helst, kom mer era tankar.
Jag ger er mitt svar i ett annat inlägg

Två hästar ridna (igår)

2013-07-13 @ 10:36:34 / Vardag


Va i ...?

2013-07-12 @ 14:21:49 / Vardag


Falsterbo Ponnykür

2013-07-12 @ 12:02:20 / Bildinlägg
Vilka fina ponnyer! aldrig sett på ponnykür förut men det var riktigt coolt, vissa pampigare än andra. Hittade några favoriter. Har en del bilder att visa, enjoy!

 

6års Chamionat

2013-07-12 @ 10:31:00 / Vardag
Många fina sexåringar hittade jag på falsterbo, visar bara några. Den svarta hästen i slutet blev man helt totalt kär i!

 

Strandbilder

2013-07-11 @ 12:55:00 / Bildinlägg
Jag brukar inte lägga upp bilder på mig själv i bikini, antagligen för att jag inte har nån snygg kropp, men jag vill visa er detta för det är så fint nere i falsterbo och jag bara älskar känslan av sommar! 

 
 

det här med att gå vidare

2013-07-11 @ 11:48:16 / Åsikter
Är ni som jag, och känner nån som alltid legat där på samma nivå och aldrig kommer nånstans? jag undrar ibland om de är för att plocka rosetter eller om man verkligen inte kan mer än LB-LA. Jag tycker synd om dessa stackars människor.

Utan att nämna några namn så de är ett ekipage jag sett på lokala tävlingar mycket, redan för tre fyra år sen när jag tävlade Acrobat så tävlade jag mot detta ekipage när jag red LC-LB, vi gick snabbt vidare från dessa klasser upp till LA:4 LAP:1 osv, sen sålde jag honom köpte som sagt en 4 åring som jag långsamt utbildat och nu ligger på LB nivå med, och gissa vad jag ser fortfarande samma ekipage tävla LC-LA mot andra c-ponnyer. 

Det kan inte va kul att ligga och skava samma program år ut och år in, jag skulle tröttnat, jag tycker jag tävlat LC-LB alldeles förlänge nu men de beror ju på att jag haft en helt grön ungponny men nu börjar vi äntligen sikta lite högre.

Varför tränar och tävlar vi hästmänniskor? jo för att bli bättre och hur bra är man egentligen när man vinner och placerar sig i lokala LB:er var och varannan helg?

 
 

100 mil senare..

2013-07-10 @ 23:26:23 / Vardag
Hej, idag har jag kollat massa dressyr och hittat massa snygga grejer! tyvärr fick jag inte med mig så mycket hem, men de blev en del fynd.  Blandannat ett nytt BR-set, turkos schabrak+lindor, en piké från agria, vi fick även två muggar där ifrån, en grimma till lillhästen, en sån här "horselyx" slicksak och en ny huvtröja med enewe.blogg.se broderat på ryggen från bästa Sjöhagen Wear!

Jag är jätte nöjd såklart men jag va riktigt sugen på en hv polo piké och en hv polo väska, men de kan bli en annan gång! Hur som helst, ponnyküren va skit kul att se, faktiskt aldrig sett ponnykür förut, men de va riktigt pampigt, även bland sexåringarna hitta jag några fina! 

Kom hem för en liten stund sen, har redan varit ute och pussat på RB, imorgon ska han + Anton ridas! Nu ska jag sova, massa bilder kommer imorrn! kraaam

 

Vill aldrig åka hem

2013-07-09 @ 18:36:14 / Vardag


Framme!

2013-07-09 @ 15:58:30 / Vardag

Här bor vi! Nu ska vi besöka stranden!


tävlingsdissar

2013-07-09 @ 10:58:00 / Åsikter
 
  • Allround/hoppscabrak till dressyrsadel, snälla.. måste jag ens säga nåt?
  • ryttare som tävlar dressyr med toffs eller en vanlig fläta, svårt att bara göra en bulle och ha ett litet nät? 
  • skitiga strumpor/vita svansar på tävling, ååh värsta som finns. kan förstå om de är lerigt på banan men vilken normal människa tvättar inte sin häst innan den ska visas upp?
  • knoppar som står RAKT upp, haha usch!
  • Ryttare som inte kan högerregeln eller att man lämnar företräde till nån som kommer i högre gångart än en själv, ELLER folk som inte respekterar den röda rosetten i svansen på hästen...
 
kalla mig perfektionist 
 
 
ta åt er, känn er provocerade eller what ever, de är inte riktat mot nån specifik person.

Godnatt

2013-07-09 @ 00:04:44 / Vardag

Klockan står på 8 imorrn, ska packa med det sista, fixa mig, äta frukost sen drar vi! Super kul ska de bli, har förberett några tidsinställda men kommer såklart mobilblogga och hålla er uppdaterade under Falsterbo!

Var ute och mös med min ponny förut idag, åh han e så söt!


Min åsikt om ponnyakuten

2013-07-08 @ 16:38:00 / Åsikter
Jaha, nu är det dags att spela in ponnyakuten igen. att dom inte ger upp skiten;)  kommer ni ihåg mitt inlägg från januari? de väckte en del reaktioner, för er som inte läst de. varsågoda! Dela gärna med er vad ni tycker!

Ponnyakuten kan vara det sämsta program jag någonsin skådat. Jag förstår inte hur barnen vill vara med och göra bort sig så som dom gör, har sett några avsnitt från de olika säsongerna och jag blir lika irriterad varje gång.

Ja om du sitter i en lodrätsits innan hindrerna så kanske din ponny inte stannar på hinder, om du ställer hästen ifrån det som den är rädd för så vågar den nog gå förbi läskiga saker, om du är bestämd och säger åt din häst på skarpen någon gång så kommer den inte dra iväg med dig hängandes i grimskaftet, om du och din familj är lugnare vid lastning och låter det ta den tid det tar så kanske ni får in hästen tillslut. Problemet löst.
Om barnen bara lär sig rida och lär sig att hantera en häst istället för att skämma ut sig själva.
 
Och det här med att ponnyungarna blir "kända" efter programmet, vad fan är det för kul med att vara känd för att man har problem med sin häst och inte kan lösa det själv?

 
 


Hjälp! min häst bockar och stegrar, jag kanske borde söka till ponnyaktuen?;)
 
(Däremot Tobbe Larsson är riktigt duktig med det han gör, all cred till honom också för att han står ut med ungjävlarna! haha)

imorgon smäller det!

2013-07-08 @ 15:35:00 / Vardag
Rb har haft lite ledigt sen i fredags, han ska få fortsätta ha det nu ett tag, de har han förtjänat! dagen idag består av att packa och fixa till imorgon för då åker vi till falsterbo. 5½ timme i en bil är väl ingen höjdare men jag ser verkligen fram emot att bo fint, bada i havet, gå på mässan och framförallt se ponnyküren och sexårschampionat, jag kommer stå med kameran i högsta hugg lita på det!

På mässan ska jag kolla på lite nya set, schabrak + lindor, sen vet jag inte så mycket mer, några pikeér kanske, vi får se helt enkelt, de ska bli himla kul iallafall och jag vet mångaa som ska dit som jag bestämt träff med! skoj!

RB vill ha en "horselyx" sån här slickgrej, de har han sagt till mig;)

skillnad?

2013-07-07 @ 19:24:20 / Tillbakablickar
Såg dessa två bilder och kunde inte låta bli att märka va mycket mer muskler min ponny har fått, de är väl ett år imellan dessa bilder.  Är jätte stolt över hans utveckling då han gått från bebis till en riktig häst!

och inte tal om min sits, klar förbättring!
 
 
 

Sol och bad

2013-07-07 @ 14:25:27 / Vardag

Jag och Micke är just nu i unden och njuter av sommar och ledigheten. Så skönt väder!


bildredigering

2013-07-07 @ 11:44:00 /
Fick en fråga vad jag använder för redigeringsprogram. Till vardags använder jag ett super enkelt och bra program som heter Picasa 3, sökte på google och laddade ner det. Se är bra till de mesta och lätt att gå igenom och ha ordning på alla bilder, ja de blir ju en hel del, gör lite enklare redigering där.
När jag har större grejer att göra eller tex bloggdesigner använder jag mig av Photoshop CS3 extended, skit bra, men det tog lite tid att förstå. men nu sitter de mesta, de är även där jag animerar, plättlätt!
picasa
ps
 
bilder i en blogg är ju väldigt viktigt, och de ät ju mycket roligare att kolla på en fin bild än en halvsuddig, grumlig mörk bild. ja ni förstår?


Jag hatar hästmänniskor

2013-07-06 @ 12:16:12 / Åsikter
Vi hästmänniskor är ett släkte för sig, vissa värre än andra. Under mina år som ryttare har jag stött på glada, trevliga och peppande hästmänniskor. Men jag har nog stött på mer avundsjuka, rent utav elaka och såna där som alltid tror sig veta mycket bättre än en själv. Jag skulle kunna skriva en hel lista med namn på folk jag vet som är såna, som bara vill trycka ner och sänka en till botten. Självklart är det inga människor att ha nån överhuvudtaget kontakt med, så om jag blir bemött av nån som är ute efter att trycka ner mig så är den så gott som inte ens vatten värd för mig.
Samma sak gäller nedlåtande kommentarer på bloggen, alla som är elaka spåras, sätts dit och sen blockeras ip-adresserna för all framtid och kommer aldrig kunna skriva något elakt på min blogg igen. Jag vill inte ha en dålig stämning runt omkring mig så är det bara.
 
Jag vet en person, utan att nämna namn, men jag har verkligen peppat henne i det hon gör, sagt att om hon behöver min hjälp så kan jag ställa upp. Men nu så högg hon mig i ryggen, gjorde en sak som va riktigt riktigt dålig stil och där med sjönk hon i mina ögon. Varför ska jag vara trevlig och erbjuda mitt stöd när jag blir behandlad så? 

De jag försöker komma till är att man ska se bortom dessa människor för där kan de finnas folk som ser potencial i en, såna som vill lyfta upp och lyfta fram en. Jag försöker alltid ha positivt spridande människor runt omkring mig, tyvärr har jag inte haft det hela tiden men nu har jag lärt mig vilka som är bra och vissa som är mindre bra.

Jag tror det mesta bygger på avundsjuka här ibland oss, men så är det, vissa lyckas bättre än andra. då kanske man ska se över sig själv innan man trycker ner andra!
positiva människor runt omrking en!  dela gärna med er av eran åsikt
 
 
 

spånar lite..

2013-07-05 @ 22:44:00 / Vardag
Sitter och ser över TDB och tävlingarna till hösten, har några potenciella som jag ska fundera lite på, bolla lite med mamma och se vilka som passar. Dom jag skrivit ner här är följande

18 Augusti - Mariestad finns klasser från LC till LA men jag funderar på att kanske rida LC och LB
25 Augusti - Glanshammar, även här från LC-LA men kanske debutera LA här då?
 
1 September - Hemma klubben Örebro RT, här finns alla klasser att välja på så vi får se
21 September - Laxå LC-LA vi får se vad jag väljer

Just som här fyra tävlingarna vill jag åka på då jag gillar att tävla på dessa ställen, Rb har dock aldrig varit med i Mariestad men de var en anläggning jag total digga! Sen får vi väl se lite om det blir nåt Div 2 isåfall lär jag ju åka på dom tävlingarna med, åh ser fram emot hösten.. konstigt nog

Tycker min plan ser väldigt stabil ut!

Vem vet de kanske går så bra att vi vågar delta i DM den 29 september? ;) 

Uppdaterat!

2013-07-05 @ 19:03:00 / Stall Marieborg
Nu är stallets hemsida uppdaterad, där kan ni hitta bilder på min gård, på hästarna som finns här, ni kan läsa om våra tjänster, om mig eller mamma eller kanske skriva en rad i gästboken? 
 
http://marieborg.n.nu


 

Jag som ryttare

2013-07-05 @ 11:24:00 /
Mina styrkor:
  • Jag har väldigt lätt att bara sätta mig upp på en ny häst och hitta knapparna relativt fort, kan anpassa mig till olika typer och de beror väl på att jag ridit många olika hästar
  • Jag har bra blick, sitter aldrig och tittar ner på hästen som man ser många andra gör
  • Är en väldigt bestämd ryttare, fråga alla runt omkring mig, jag vet vad jag vill och ingen häst kan komma och styra över mig det är en sak som är sann
  • Planerar varje ridpass i nogranna detaljer innan och utför det efter min plan, förövrigt så är jag en planerare, jag planerar allt i mitt liv i förväg de är nåt jag alltid gjort liksom
Mina svagheter:
  • Har en tendens att dra upp skänkeln och få en sånkallad ponnyskänkel som man får när man är lång och rider ponny, försöker träna in att driva med vaden och inte röra hälen upp och ner men de är svårt när man gjort det en lång tid.
  • Något jag haft problem med men som äntligen börjar lösa sig är mina händer, hade en tränare som sa åt mig att sitta lååångt ner och brett isär med händerna och med fööör långa tyglar, lärde mig helt enkelt att rida så men nu sitter jag där med en bra och stadig dressyrhand. 
  • Inne på tävlingsbanan glömmer jag bort att RIDA varenda steg så som jag gör på träning, måste verkligen lära mig de.. öva öva öva men de har blivit bättre de senaste gångerna, de betyder att de går framåt iallafall!
 
Det är bra att kunna klappa sig själv på axeln och känna till sina styrkor, men det är lika viktigt som ryttare att vara medveten om sina svagheter så man kan jobba på dom och alltid förbättra sig!

 
 

Instagram

2013-07-04 @ 19:56:10 / Vardag
Ni vet väl att ni kan följa mig på instagram? där finns det lite annat än bara hästar @evelinnakerman
 
 
 
 
 


Dags att sova

2013-07-03 @ 00:36:09 / Vardag
Känns som att den här dagen gått himla fort! 

Började med ett kondispass på gärdet med RB, konstigt nog blev han inte så trött eller alls svettig av det även fast vi tog samma runda som vi brukar i ungefär samma tempo - det betyder att det bara blir bättre! Så fick han äta havre och komma ut i hagen igen. Jag drog in och lagade mat, det blev tacopaj som jag bjöd hela familjen på ,super gott!  
städade upp lite i stallet innan jag följde med Evelyn och provrida häst i Alkvettern, en super fin häst var de med framtiden för sig!  Detta var dock inte planerat men efter hon provridit fick även jag hoppa upp och rida, och vilken häst de var! total fin i munnen och känslig för skänkeln, ja en klippa helt enkelt. Både mamma och jag kära ner oss, haha, om de ändå var jag som behövde en ny häst...
Vi åkte hem och va hemma vid halv tio då gick jag ut och så tog jag mig ett dressyrpass på RB, tro inte jag är helt dum i huvet som rider två gånger per dag men han behövde en genomkörare och de hade ändå gått 10 timmar imellan så.. Han var hur som helst skiiiit fin! Red igenom alla LA-rörelser och dom satt verkligen! så kul.

 
Riktigt fina skänkelvikningar, ökningar, halterna gör han super bra nu! Dom är i form och med alla fyra ben jämt uppställt. Vi ryggade även och efter några gånger satt de med, förvända galoppen likaså! Kan inte tänka mig att de här är samma häst som för ett år sen.
 
ett typiskt RB-fenomen att vila på ena bakhoven i halten och huvudet i himlen

halterna nu.  -En perfekt halt!
Det gäller att se positivt i varende framsteg,  litet som stort.

Nu är jag svintrött, imorgon ska jag upp vid 9, klockan 10 ska jag va i Askersund på syn-test inför körkortet, är inte så orolig för jag vet att jag har bra syn. Sen ska jag hem och trimma RB igen innan jag ska duscha och åka till Micke som fyller 19 år, stora gubben♥
Vi hörs! godnatt
 

Godmorgon

2013-07-02 @ 09:56:00 / Vardag
Hej, klockan är snart tio och jag har precis gått upp. Ska ut och hämta min häst som haft det lite ledigt, han går just nu på stort bete men nu ska jag ut och träna lite på gärdet, skulle egentligen behöva rida dressyr men de är inte smart när han haft lite vila för då går de inge bra, han måste ut och springa av sig lite energi först. Så dressyrpasset får väl vänta tills imorrn.

har ni nåt speciellt ni vill läsa om? för jag börjar nämligen få slut på ideér! Öppen för alla förslag!
 
 

juli underbara juli

2013-07-01 @ 22:16:55 / Vardag
Har spenderat tre dagar hos min pojkvän nu, vi har haft Saw-maraton och kollat igenom alla filmer (mardrömmar inatt) nu till lite roligare grejer som jag ser fram emot.

imorgon provridning av storhäst
På onsdag fyller mitt hjärta år, självklart ska jag va där och fira honom♥
fredag tävling och LA-debut!

..och på tisdag åker vi ner till falsterbo! vi ska bo på pensionat och bada i havet, onsdagen kommer spenderas vid dressyrarenan med kameran i högsta hugg och hundralappar kommer spenderas i mässan, längtar så! det blir min och mammas lilla semester iår haha!

Nån som kommer va där på onsdag? ser gärna fram emot att träffa lite bloggläsare!