Det här var bra för oss!

2013-03-27 @ 21:25:00 / Träning
Har smått kommit igång med träningen igen, känner större lust och motivation men det är ännu inte hundra procentigt. Men idag gav jag mig på ett dressyrpass och det gick faktiskt... bra! Kände att han fick en ärlig chans att visa mig idag.
 
Vi skrittjobbade först jätte mycket och jag gjorde han först lyhörd i skritten, måste alltid kolla av det innan varje ridpass det är A och O. När jag värmer i skritt börjar jag alltid med tempoväxlingar, långa och korta steg sen kollar jag alltid av dagsformen, jag förböjer halsen åt båda hållen flera gånger så han är loss sen går jag på och gör halter och då vill jag ha en kvick reaktion framåt sen. Gör även framdelsvändningar på en liten fyrkant.
 
Vi forsätter i trav, då jag även kollar av reaktionen bryter av till skritt, skrittar tre fyra steg sen igång till trav igen. Ibland i skritten lägger jag in halt - rygga och sen igång i trav, varierar lite och lurar honom så han inte är förberedd på vad som kommer. Allt detta under lättridning. Efter sisådär tio minuter sitter jag ner i sadeln(kan tillägga att jag då tränar resten av passet utan stigbyglar - mycket bra!) och då tränar vi skänkelvikningar, åt båda hållen på hörnlinjerna. När jag känner att han håller på att falla ur rakriktar jag några steg sen fortsätter jag sidvärtsrörelsen. 
Även här tempoväxlingar från samlad till ökad trav.

I galoppen tränar vi mycket på att sätta tillbaka för det har han svårt med, jag tränar fattning från halt, skritt och trav varierar från gång till gång. Mycket fattningar och mycket beröm när han gör bra! Han skötte sig fint. Vid ett tillfälle så sura han ihop vid en fattning då fick jag lägga till sporren och tillrättavisa då flög han upp i luften och gjorde en bock men jag satt minsann kvar. Efter det gjorde han kanonfina fattningar igen. 
Vi red några förvända galopper på volt vilket är mycket jobbigt men mycket bra! Efter det fick han 10 minuter break , märker när han tappar fokus och får mjölksyra då blir han lite sisådär så då är det lika bra att ge han en paus och så kommer vi tillbaka hårdare än någonsin! han fick två pauser där imellan tränade vi dessa saker här åvan. Mycket nyttigt.

Nu tränar vi som sagt grejer från LA:n, men vi är inte där än. Måste ut och tävla, hitta rutin, se sig omkring innan vi kan börja klättra i klasserna. Ska även berätta för er att vi är med i Div 3 iår för Örebro Ryttarteam men rider endast sista omgång (LB:1) för laget, men kommer såklart vara med och heja!

Vi behövde verkligen en bra träning och imorgon ska vi åka till Viby ridhus och rida för Erika Krönerth. Har tränat för henne vid ett tillfälle innan för nästan precis ett år sedan,  och jag minns att jag var mycket nöjd med den träningen. Så nu behöver vi god respons och ännu ett bra pass för att kunna komma tillbaka helt!
bilder från förra gången 
 
 
Igår red jag barbacka på ridbanan, lite basic skritt trav och galopp och lösgörande. Är förvånad över min balans jag har, den är riktigt bra, satt kvar trots bakutsparkar och hopp i luften! Busponnyn.
Vi  passade även på att sola lite, väldigt mysigt.


Postat av: Anja

Vad fina ni är! :D

Svar: tack!!
Evelinn Åkerman

2013-05-02 @ 22:40:14 / http://castarha.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: