mer bilder

2013-05-30 @ 18:48:00 / Tävling
Lite mer bilder som Maja tog på oss från vår ritt. Är faktiskt jätte nöjd! super taggad och vill ut och tävla mer nu!
 

Är glad att jag inte gav upp

2013-05-30 @ 15:45:44 /
Kommer ni ihåg våran första tävling för iår? de va i mars på kumla ridklubb och jag har aldrig varit mer missnöjd över någon ritt i hela mitt liv. Visste ni att jag var på snudden på att ge upp? att sälja min häst, sluta rida och bara ge upp med allting. Jag vet att de låter konstigt jag menar jag älskar ju min häst, men jag skämdes verkligen över den ritten. Min första tanke efter den ritten var, vad ska alla säga? kommer dom tycka jag är sämst? vad ska alla bloggläsare skriva? 
 
edit: la märke till att de såg lite fel ut "sälja sin häst för att de går dåligt på en tävling" de va inte så jag mena utan jag kände mig misslyckad, ni vet att jag lärt han allt han kan och att få det bekräfat på det viset med en katastrofal ritt var som en knytnäve i magen. Skämdes verkligen ögonen ur mig. 

Jag är glad att jag inte gav upp, jo visst jag red inte på en vecka, låg bara inne i sängen.. Sen gick jag ut, möttes av världens gladaste häst, vi bara myste den dan och jag kände verkligen hur mycket jag saknat honom på bara en vecka.. 
Är så tacksam att jag har dom människorna jag har runt omkring mig, min mamma, mina vänner och min grymma tränare som gjorde att vi kom back on track och nu är vi vassare än någonsin!
Budskapet med detta inlägg är att hur svårt och meningslöst allt känns, så ge inte upp! det blir alltid bättre.
 

Hjälp min vän

2013-05-30 @ 13:28:39 / Stall Marieborg
på grund av skada så söker min kompis Evelyn en D-ponny alternativt en liten storhäst att ha nu över sommaren eventuellt längre. den bör vara utbildad LC-LB dressyr och hoppglad! Det kommer stå hemma hos oss på våran gård, har ni nån eller vet nån som har en häst som bara står? tveka inte att höra av er!
 

on top of the world

2013-05-29 @ 21:36:40 / Vardag
Hej, har inte så mycket att skriva om nu, rb har vilat i tre dagar då de var en order från min mor haha. Han har fått gått stenhårt nästan varenda dag nu och tävling varje helg så lite vile gör han bara gott! Han har fått gått ut på större hagar och ätit gräs med sina kompisar! dessa dagar har jag spenderat hos min pojkvän och vi har bara kollat film, ätit pizza, och latat oss!
Men imorrn ska jag rida och jag har verkligen längtat.

skit trist inlägg ja vet, men imorrn dyker de upp mer bilder från tävlingen i söndags!

några nya bilder iaf

2013-05-27 @ 12:46:00 / Tävling
jag älskar min häst♥  världens vackraste Rhett Butler!
 

Resultat

2013-05-26 @ 21:51:34 / Tävling
Såååå nöjd med dagen!  min bebis skötte sig utmärkt idag, han var verkligen med mig och jag är så nöjd, alla runt omkring oss berömde oss och sa att de va jätte bra, super kul att höra!

Domaren var överlag väldigt låg idag, vi fick ihop ynka 63% och de var bäst av alla i laget så ni förstår hur sträng hon va? låg på placering länge tills vi blev nerpetade till en femteplats (fyra placerade) men laget kom tvåa i dagens final och tvåa totalt. Örebro ryttarteam hade två lag var av ett vann och mitt lag kom tvåa fast vi hade samma slutpoäng, de va lite konstigt menmen, bästa klubben med bästa ekipagen, ångar inte en sekund att jag bytte klubb!

Stort tack till bästa Amanda Hellman som ställde upp som fotograf idag, skit bra jobbat! ♥
och grattis till min mamma på morsdag, de hade aldrig gått utan dig!
 

Uppladdning

2013-05-26 @ 13:37:00 / Vardag

Så härligt att ha en sen start! Jag fick sovmorgon till 11, har hunnit solat, duschat och ätit en stabil frukost. Har mockat, smörjt och fixat. Packat transport och badat hästen så nu sitter vi ute i solen och torkar, vi rullar mot Kumla kl 16 och hoppas att turen är med oss idag!


taggar till morgondagen!

2013-05-25 @ 19:15:00 / Bildinlägg
Nu ska jag utoch fixa stallet. hade en sjukt bra kväll igår tillsammans med mina fina vänner och de vet du! grymt var det. Nu tillbaka till fokus, idag ska jag trimma lite lätt sen blir det fixa och dona. De sista fixet gör jag imorrn så som att tvätta, knoppa osv. startar 17.41 imorgon och min klubb leder hela serien så vi hoppas på det bästa!
 
så länge bjuder jag på fina bilder från igår som bästa mamma tog! kommentera gärna!
 

Nytt träns

2013-05-25 @ 17:00:14 / Vardag


smakprov!

2013-05-24 @ 18:35:58 / Träning
Nu har jag precis duchat både mig och hästen efter ett hårt pass för erika! här får ni ett snabbt smakprov på hur han såg ut idag, nu ska jag vidare till hallsberg och sen till örebro för lite festligheter på frimis med vänner! vi hörs imorrn. kram
 

Gårdagens Ridpass

2013-05-24 @ 11:59:00 / Bildinlägg
Rb kändes jätte loj igår, min teori är helt enkelt att han var trött. Så det fick bli ett lätt jogginpass. När jag kollar bilderna ser de bra ut, han är lite lång på vissa men de har nog sin förklarning. Efter ridpasset fick han massage med linement, streching, spolade ben, kylande gel och massa havre så kanske han är piggare imorrn? Det gäller att fjäska lite för min stjärna. 


Tycker min mamma är jätte duktig med kameran! 
 

Tack!

2013-05-24 @ 07:54:15 / Vardag

Fick finaste kommentaren från Sophie<3 blir så otroligt glad!


En update i vardagen

2013-05-23 @ 19:33:19 / Vardag
i måndags var Rb och jag på bushumör, vi red bort till gärdet och drog några var v i full fart, självklart kontrollerat och med tanke på säkerthet, men bara nåt annat för att komma bort från all dressyrträning och bara få göra nåt kul tillsammans. 
 
 
På kvällen följde jag med min vän felicia hem till henne, även ida kom dit, tanken var att vi skulle gå och sova i tid eftersom klockan stod på 04,00 dagen efter. Vi somna ca 12 så pigga och glada tog vi oss till bussen som  skulle gå kl 05.30 mot stockholm! En lång men kul resa med mina klasskompisar + paralell klassen.  
I stockholm var vi på någon demokrativerksta och fick spela rollspel och vara politiker, de va sådär. Bättre var det att ha fritid i stockholm city i 2,5 timmar. Vi åt på fin restaurang och gick sen och kolla i affärer. Sen gick vi en guidad tur genom gamla stan innan bussen gick hem 16.30 igen! haha vi hade så kul längst fram i fönstret på dubbeldäckaren. 
När vi va hemma i hallsberg runt 19.30 så kom min pojkvän och hämta oss, körde oss till felicia och lämna av dom sen åkte han och jag hem till han och såg på film, Warm bodies, verkligen att rekomendera! somna typ direkt efter, va svintrött. Dagen efter (igår) försökte jag få upp han ur sängen, för han skulle till skolan och jag skulle hem, var ledig, så jag tog en tidig buss hem igen och gick och la mig till klockan ett haha!
Longerade även Rb en stund. han va super fin. Sen tog jag bussen till hallsberg igen och sov en natt till hos min fina pojkvän<3 

Idag har det varit en lugn skoldag bestående av syslöjd, två lektioner med bara film, en chill lektion med nån vikarie. Känns att de nalkas sommarlov! Tog bussen hem, tog en dusch, sov några timmar och nu är jag utvilad och ska ut och rida min fina ponny. det blir dressyr idag och mamma erbjöd sig själv faktiskt att fotografera, kul! imorgon är det träning kl 16.30 och på söndag rider jag Allsvenska finalen div 3 och gissa vilken starttid jag har? klockan 17.35! SKÖÖÖÖNT!
 

Vi hörs sen

Ovisade bilder

2013-05-23 @ 14:15:00 / Vardag
Hittade några busbilder från nåt tillfälle som jag glömt visa, helt oredigerade dock men ändå ett par nya bilder sådär till bloggen!

14

Är det samma häst?

2013-05-22 @ 10:31:00 / Vardag
Kan ni förstå att de här är samma häst? jag kan ärligt talat säga att jag är sjukt stolt över vad vi har åstadkommit.  Ni ser dessa bilder men jag som rider känner enorm skillnad. När han kom kunde han knappt svänga höger eller vänster, han förstod inte galoppskänklen, det kunde ta flera varv innan vi fick rätt galopp. Han va helt enkelt som vilken annan fyra åring som inte gjort så vidare värst mycket. Som tur va såg vi hans potencial från första början och de visade sig att han var en oslipad diamant!
 
provridningen, vågar inte ens visa då när vi försökte rida för det set förjävligt ut haha!
 
 
dagen vi hämta honom
 
 
lycklig ny hästägare, helt omedveten om vilken tuff tif vi hade framför oss, haha!
 
allra första ridpasset hemma, varning för pinsamma bilder!!!
 
 
och så jämför vi med några bilder från den senaste tiden, helt otroligt. 
 

Några nya bilder

2013-05-21 @ 09:53:00 / Vardag
tänkte visa några bilder ifrån förra veckan när vi tränade hemma, de va ingen planerad fotografering så de förklarar outfiten - ett väldigt förstor pike, inge vantar (glömde dom), ett fult vitt schabrak och några vardagliga skydd. Rb var inte heller på topp men några bra bilder lyckades det bli.  
 
På fredag är det träning för erika och på söndag tävling igen!

 
åh jag blir galen på mig själv! måste lära mig att ha en buren och KNUTEN hand, dom ser ju förjävliga ut!! 
 

Föränding

2013-05-20 @ 13:45:00 / Vardag
nåt som har hänt med rb under dessa år är att han har fått mycket mer vita hår på hela kroppen, han är jätte stickelhårig. Kolla bara skillnaden på ansiktet på dessa bilder.

 
sen ska ni se på halsen, dessa bilder är det bara två år imellan, men ni ser skillnaden? jätte mycket vitt! de är väl nåt typiskt connemaror? för han kan väl inte börja bli gråhårig redan nu, 6 år gammal haha!
 

Bilderna

2013-05-19 @ 14:55:30 / Vardag
Här kommer fina bilder från tävlingen, alla fotade av bääästaaa Felicia Asplund ♥
 
bilderna med spö är ifrån Dressyrryttartestet och dom andra från den vanliga klassen. Kommentera gärna ris och ros och konstruktiv kritik!
 

Resultatet

2013-05-18 @ 19:46:30 / Vardag

 
Är riktigt nöjd med min ponnys prestationer idag, jag vet hur han kan vara och han visade inga av sina sämre sidor alls idag!  Är nöjd på framridning och inne på banan då han skötte sig fin fint. Fick många positiva kommentarer av domaren och folk runt i kring oss berömde oss så de känns ju riktigt bra. Som sagt en andra plats i LB dressyrryttartest med 65,50% och 61% i vanliga LB:n

Nån som vill se fler bilder? 
 

Bra kvalité hööks!

2013-05-18 @ 15:14:17 / Vardag

mitt fina tävlingsträns gick sönder när jag skrittade av rb för hand. Hela nosgrimman gick av. Som tur är finns hööks på vägen hem så vi ska svänga in och se om det går att byta annars får vi lämna in de hos en sadelmakare.


Nöjd!

2013-05-18 @ 13:56:27 / Vardag

Sitter nu här samlat med klubben och snart drar laget igång. Är nöjd med mina två ritter, i LB ryttartestet kom vi tvåa med 65,50% och i vanliga LB:1 fick vi 61,??% och då va han JÄÄÄTTEE trött så jag är jätte nöjd, träffat massa roligt folk och vänner skit kul att va ute såhär och alla hejar på alla!

Bästa hästskötare Felicia har varit med och hjälp med massor och jag har 800 bilder att gå igenom när jag kommer hem! Hör av mig senare


Nu åker vi!

2013-05-18 @ 09:31:00 / Vardag
Håll tummarna för oss klockan 11.22 och 12.46!
 

Live från stallet

2013-05-17 @ 22:25:13 / Vardag

nu är förberedelserna igång, alla grejer är smörjda och i toppskick, snart är allt packat, rb har blivit longerad. Han va super fin och avslappnad, tränade han i onsdags och fick en riktigt bra känsla. Jag Evelyn och Felicia red med våra ponnyer och badade tillsammans för första gången iår, super mysigt sen spolade jag och tvättade av honom när vi kom hem. nu står han på gången, med tofsar i manen och min duktiga Felicia flätar svansen så även den är läcker imorrn! Är riktigt laddad och hoppas rb verkligen är med på noterna imorrn!


En inblick i min vardag

2013-05-14 @ 21:50:00 / Vardag

Såhär är min ponny, från ängel till rena rama motsatsen, men jag tycker om han lika mycket för det


Dagens tävling

2013-05-12 @ 18:09:58 / Tävling
Blandade känslor från dagens tävling, är super nöjd med framridningen. Till en början var han springig men till slutet blev han riktigt rund och taktmässig. inne på collectingring lika så - super fin! sen när vi kom in på banan så blev han rädd för ljus som reflekterades på marken på en långsidan. Han bröt av två gånger i galopp och kikade jätte mycket på det där, de va ju super läskigt tyckte han. Så vi tappa rätt mycket då när han blev rädd. Annars var han bra, eller helt okej iallafall.

Som sagt är detta bara som en träning, vi blickar framåt och hoppas på bättre nästa gång!


Ni vet ju hur bilderna i ridhus brukar bli, gjorde inga inställningar innan heller så ni får nöja er med lite halv bra suddiga bilder. Men vad gör de? 

 

förberedelser

2013-05-11 @ 20:04:18 / Vardag

Bra dag idag

2013-05-11 @ 18:29:00 / Vardag

Rb var stundtals bra idag, till en början var han jätte spänd och lyssnade inte för fem öre. Kände bara hur jag ville hoppa av och dra där ifrån, men jag kom på lite knep som funkade.. Tillslut blev han jätte fin och avslappnad. När jag tränar hemma så tränar jag i ett litet övertempo och gärna i lägre form än vad vi tävlar i. Bara för att när vi kommer ut på tävling så blir han automatiskt mer spänd och högre i formen. Men nu vet jag lite hur jag ska rida imorrn hoppas han går bra men jag ska inte ha några förhoppningar.

Sen kom ju Agnes och acrobat hit och träna, super duktiga var dom! Är så nöjd

Nu ska jag ut och tvätta och fixa. Skriver senare!

 


Äntligen!

2013-05-11 @ 10:03:26 / Vardag
idag kommer världens bästa Agnes och Acrobat hit och ska träna lite dressyr och programridning för mig. Ska bli så kul att se dom och dom är så duktiga!!

För er som är nya kan jag berätta att Anells Acrobat är min förra ponny som jag fick när han var 4 år, utbildade träna och tävla honom tills han blev 8 då jag tyvärr växte ur honom. Vi hade många bra år tillsammans men nu bor han utanför Örebro hos Agnes som köpte han för ca 2 år sedan. 

De är så kul att vi har så god kontakt!



Godmorgon bloggen!

2013-05-10 @ 10:41:48 / Vardag
Idag var jag uppe med tuppen men har haft en seg morgon, har rättare sagt bara legat och latat mig. Skönt de med ibland! Har ätit en god frukost och nu ska jag snart iväg på en springtur. Försöker göra de nångång ibland för jag mår så bra efter det och att bara ligga inne gör att jag får dåligt samvete, haha!

Sen ska även min ponny trimmas, är osäker på vad det blir just idag.. Det gick riktigt bra att rida dressyr igår så det skulle kännas snällt mot Rb att kanske göra nåt annat idag samtidigt som jag vill träna dressyr. Ja vi får se hur de blir sen. Solen skiner och jag är riktigt peppad på att komma ut nu, vi hörs senare!


Miljöträning

2013-05-09 @ 19:26:30 / Vardag

Glömmer aldrig en av mina första tävlingar med rb, han var bara 4 år och vi var på tävling i karlslund (samma ställe som vi ska till på söndag) de hade gått riktigt bra och programmet kändes bra tills vi kom till galopp delen då vi kom på volten i fin galopp mot läktaren och en tjej helt plötsligt fäller upp ett paraply (inne i ridhuset!!) och skakar av vattnet precis när vi red emot henne. Och rb flippa ur och gick inte fram resten av programmet alls! Snacka surt och den tjejen var jag inte så glad på.. Trots det fick vi 62% vilket var mer än vad jag trodde hah!



Ändrade planerna och stallde upp lite läskiga grejer för att träna. De kan va bra att överraska hästarna ibland med något utöver det vanliga för man vet aldrig när läskiga grejer kan dyka upp på tävling..


Långhelg!

2013-05-09 @ 15:30:05 / Vardag
Så skönt med lång ledigt! Gårdagen spenderade jag hos min pojkvän, vi bara va och kollade lite film oså, helt okej!
Kom hem för inte så länge sen, mår lite illa idag de är så kvavt ute så jag känner mig inte helt 100. Ska lägga mig i sängen och hoppas de går över sen måste jag ut och trimma min ponny. Blir i paddocken och kanske träna lite vägar och fila på lite små saker. 


Vill tacka för alla fina kommentarer och god respons jag fått av er läsare, guldvärt! Men jag tittar in och skriver några rader senare. Kram!


Gårdagens träning

2013-05-08 @ 11:00:00 / Vardag
Samtliga bilder är fotade av duktiga Ida Lindh, tack♥
Är nöjd med Rb på gårdagens träning, galoppen har blivit sååå mycket bättre och han är så härlig att rida nu. I traven var det lite mer kämpigare, får inte glömma att rida varenda steg. Men igår var han lite mot skänkeln och sura lite, han har fått gått väldigt hårt nu så idag blir det vila. Skönt tycker nog både han och jag!


Har inte så mycket att säga kan låta bilderna visa er hur fin han faktiskt var!
 

Vem vill se bilder?

2013-05-07 @ 20:17:52 / Träning
Smakprov från dagens träning, någon som vill se mer?

 

Tro det eller ej

2013-05-07 @ 08:50:05 / Vardag

Godmorgon! Jag sitter i skolan och har precis avslutat nationella prov i matte, tog bara 40 minuter för mig jag och tyckte de va rätt lätt faktiskt.
Idag har jag lång jobbig dag framför mig, den längsta på hela veckan.. Sen är jag hemma runt 4 och då blir det fort ut till stallet och göra iordning bebis för träning klockan 5. Som tur är den hemma på våran bana så jag hinner nog. Är fortfarande osäker på outfit!? Vilka problem haha.. Ida följer med idag och fotar så de ska bli kulkul! Bilder får ni se ikväll, hörs sen.


När allt är på topp!

2013-05-06 @ 14:52:00 / Vardag
Allt känns verkligen så himla bra just nu, är så nöjd med Rhett Butler och våran träning, tränaren Erika förstår oss verkligen och hon har fått in oss på rätt spår. Vi märker stora skillnader från gång till gång och det känns riktigt bra nu!
 
Tänkte berätta att förra helgen var vi iväg på programridning för Stefan tror jag han hette, det var sista gången tillsammans med TUR och det kunde inte slutat bättre 70% för en sådär ritt, kände mig inte helt nöjd med min prestation men han verkade gilla oss och jag kan verkligen tycka att vi har en hög lägsta nivå! Duktig ponny!
 
Sen va vi på lagträning, nu i helgen, första träffen med nya klubben. Tyckte allt kändes bra och jag blev riktigt nöjd med träningen. Vi grillade korv och hade teori allesammans, jätte trevligt!

 
Annars då? Jo idag blir det trimma lite själva, imorgon har vi träning för en ny tränare, som kommer hit till gården som vi tänkte testa på hennes metoder också. Ida kommer även hit och fotograferar så då blir det nya ridbilder (Är dock osäker på vilken outfit? hmm..) 



På lördag, då händer det en väldigt roligt sak som jag tänker hålla hemligt. Men kan avslöja att det är en speciell häst som kommer hem till mig, hmmm..

På söndag smäller det! Tävling! Hoppas verkligen det går bättre än förra gången men jag åker dit utan förväntningar, tar det som en miljöträning och hur det än går så blickar vi framåt! 


Hopphäst för en dag

2013-05-06 @ 13:28:00 / Träning
Tycker fokuset legat alldeles för mycket på dressyr så igår tog vi på hoppsadeln och bar iväg till rinken tillsammans med mina stallkompisar, vi fick hjälp med att ställa upp hinder och sen bara busa vi runt lite, inga krav alls. Rb som inte hoppat så mycket förut slarva med lite ben hit och dit men han gjorde sitt bästa och vi satte rekord på 80 cm, helt okej för att vara en bebis tyckeer jag iallafall!

Vad tycker ni passar han som hopphäst eller?
 

Ny månad nya tag

2013-05-05 @ 20:28:29 / Vardag
Hej där mina trogna läsare, är väldigt ledsen för uppdateringen. Men vid det här laget känner ni nog mig, de är fullt upp hela dagarna, är i slutkampen med årskurs 9 och det är sjuuuuukt mycket att hinna klart med nu! Hästen trimmas 7 dagar i veckan efter det blir det plugg, pojkvän, vänner och bloggen får tyvärr lida. 

Har fått lite tråkiga kommentarer just på grund av detta men jag tycker ni har fel som dömer mig, jag vet att ska man ha en blogg ska man uppdatera annars kan man lika gärna lägga ner. 
Men de är min blogg och mitt val, är glad för dom bloggläsarna som troget stannar kvar i vått och torrt♥

Nu är det äntligen maj och det börjar vankas sommar känner jag, RB går utan täcke i hagen, Winnie fäller päls som bara den! Härliga vårtecken. 
 
 

Rb och jag är på gång på riktigt nu, vi har tränat sten hårt hela april och nu börjar man se stor skillnad. 

Tänkte komma igång igen nu med bloggningen när vi har många tävlingar framför oss och jag är så laddad!

Är ni med mig!?