Utvärdering April

2014-04-30 @ 16:09:00 /
Som ni säkert vet vid det här laget så har jag alltid mål för varje månad vad jag ska förbättra och tänka på, kan ärligt säga att ibland såhär i slutet av månaden så har man glömt bort dom men ändå så har jag på något vis alltid tränat på just det haha!
 
Såhär så målen för april ut:
 
 • Befästa LA rörelserna mer! Vi kan allt men vi kan göra det ännu bättre det vet jag.
  Done får jag väl säga där, vi kan dom väldigt bra men de finns alltid detaljer som går att fila på sen samtidigt är det ju olika från gång till gång, kan man det hemma på träning och så kommer man ut och på tävling så finns det något som stör eller som gör att man inte kunde prestera lika bra som hemma. Men jag är nöjd och debuten gick ju strålande
 • träna mer och mer intensivt på sitsen, bli stabilare i bålen för att på så sätt sitta lodrätt genom ett helt pass. Inte slarva med händerna utan alltid rida honom med den smala ramen.
  Detta märkte jag faktiskt på tävlingen i lördags att Oj vilken smal ram jag kan hålla nu utan att han går upp ur form, tidigare så såfort jag korta tyglarna och fick ihop händerna så började han stegra eller sparka bakut så det har ju verkligen gått framåt! Sitsen har jag jobbat på men såklart finns det alltid mer, kan den någonsin bli fullärd? svar nej! så där kämpar vi vidare.
 • rida mer program för att alltid komma förberedd och ha en tydlig plan både i vardag, träning, uppladdning, tävling och efter tävling.
  Lite sämre här, red nog bara igenom LAn en gång, aja baja. Kanske just därför jag missade på slutet. Men det ska bli bättre för jag kan märka skillnad när jag gjort det ordentligt! Som LB:n den sitter ju i ryggmärgen nu.
Överlag kan jag känna mig nöjd med månaden och det har ju verkligen lönat sig ute på tävlingarna!
 
 

Lördagens förutsättningar

2014-04-30 @ 13:58:00 / Vardag
På lördag är det tävling igen, då åker vi till Laxå som ligger typ 2 mil här ifrån, så nära och bra det också! Ska bara rida en LA:1 och har inga som helst krav mer än att komma till ridning och genomföra programmet utan missar den här gången. Det blir våran andra LA och första utomhustävlingen för iår = laddad ponny, så det kan gå lite hur som helst. Sätter jag galoppfattningen från skritt utan att han stegrar, taktar eller drar iväg så är jag nöjd haha! Han blir så himla överladdad när man samlar upp skritten och lägger till galopphjälpen. 
 
Jag åker hit med vetskap om att domaren i klassen ligger väldigt lågt överlag, hon är svår att charma sannerligen.. Jag vet att jag skrev att man inte ska skylla på domaren men jag menar det när jag säger att jag aldrig nånsin fått över 62% när jag ridit för henne, helt seriöst vilken häst jag än haft, hur nöjd jag än varit med ritten och känslan! Det känns som att hon inte ens gillar mig. lite tråkigt för då undviker jag helst att åka på tävlingar där hon dömer. Men den här gången tänkte jag ta tjuren vid hornen och minsann åka och rida en LA även om jag blir totalsågad! Liksom får vi 62% i LC undra hur dåligt vi kommer få i LA? Nästan så man vill gå fram och fråga: vad har du för problem med mig? haha ne men ni förstår.. Det är tråkigt. Har ni nångång känt er orättvist behandlade av en och samma domare?
 
 
Tråkigt nog är det bara 2 starter för D, jag och en till, men 4 starter hos C, tror ni dom lägger ihop kategorierna då? Mer spännande om det är lite motstånd! Det som känns skönt är att tävlingen inte går genom equipe så ni kan inte hålla koll på oss hur det går haha ;) 
 

Såhär såg det ut sist vi va och tävla i Nyhammar, precis för 2 år sedan, rb var då 5 år(skulle bli 6) och vi fick 60% i LC:1 och kom trea! Väldigt grön häst och vääldigt tanig haha..
 
 lite skillnad ändå till nu:
 

Utvärdering dagens jogg

2014-04-29 @ 19:09:00 / Träning
Något jag blivit mycket mycket bättre på är att planera upp alla ridpass, vad ska vi träna på, vilka grejer ska vi ta upp, vilka ska vi utesluta och vilka ska vi fokusera på och. Men då måste man även utvärdera, kolla av vad som var bra och vad som var dåligt. Framför allt vad som måste bli bättre.
 
Dagens jogging pass blev riktigt lyckat! Började med att skritta fram extra länge innan jag plocka upp han och formade lite i skritt över till trav och sen flera övergångar till skritt och tillbaka till trav för att hitta bjudningen och kvickheten för hjälperna, det är A och O när man rider tycker jag. Innan det rullar jag över till galopp och gör lite samma sak men lite färre gånger just nu tränar vi även galopp till halt och skitt som vi inte gjort så länge men de börjar bli riktigt bra! Detta är min framridning, jag struntar i rörelser alls utan fokuserar på basicjobbet i kanske 10 min sen får han en kort skrittpaus.
 
Plockar upp han och rider i trav på volt och försöker hitta honom mellan hand och skänkel, samlar och får in bakbenen tränar även på att förfina övergångarna i vanlig trav, samlad trav till ökad trav allt då blir han alert och jag kan komma till ridning innan jag testar några skänkelvikningar där jag tänker på att trycka på så han flyttar med schwung, det gör han riktigt bra!
 
lekte lite lätt med galoppen bara ligga och rulla i olika tempon, ställa ut och ställa in, göra en halt och igång igen, gjorde nån förvänd också som var riktigt centrerad nu kan han galoppera förvänd på 10 meters volter och det är bra jobbat! Gjorde även nåt enkelt byte som börjar bli bättre men det är den där jäkla skritten som han inte kan lugna sig i..
 
Tillbaka till några programrörelser där jag gjorde volt, ökning, skänkelvikning, volt, ökning, skänkelvikning precis som i LA:1an ibland la jag till nån extra volt och gjorde nån extra skänkelvikning tills jag var nöjd! Då travade jag av honom och red ut en kortis till ett sandspår där han fick sträcka ut lite i trav och galopp, det är så jag håller honom glad! 
 
Rb har blivit tekniskt sätt svår att rida. På ett positivt sätt. Han har blivit så himla känslig att om jag tappar överlivet 2 cm framåt så gör han halt, eller om jag lägger till skänklarna det minsta ojämnt så fattar han galopp. Det är super bra för mig absolut men det gör det hela mycket svårare då jag inte är van vid det, han börjar blomma ut till en riktigt dressyrhäst som nästan går att styra med tanken, det är häftigt att sitta på då vill jag lova men det gör det ännu lättare att det blir missförstånd och missar, så jag måste lära mig rida mer tekniskt. 
Imorgon ska vi rida ett till dressyrpass men lite mer djupgående, när jag joggar så skrapar jag bara lite på ytan så att säga. 
 
Världens bästa häst<3
 

Betthysteri

2014-04-29 @ 18:24:00 / Åsikter
 
Denna hysteri kring bett. Mest "NH folk" känns det som som kastar skit över det ämnet och inte minst kastar skit för användarna av bettet, dvs största delen av hästbefolkningen. Kollar runt lite på bloggar och hittar ord som "djurplågare" för att man använder sig utav ett bett, herregud, det kan inte få mig att inte reagera.
 
Absolut finns det dom som använder bett på ett felaktigt sätt, tänker inte stötta dom alls. Men om man kan rida och kan använda det på rätt sätt dvs med en mjuk och följsam hand, då ser jag inget fel i det. Och JA jag har sett diverse blogginlägg och youtubefilmer om bettets inverkan i hästen så jag har koll på läget, men jag ser fortfarande inget fel i det OM man använder det rätt.
 
Tror ni seriöst allvarligt talat att alla hästar fungerar utan bett? att alla fungerar att rida med "NH tänk"? Jag har sett en heeeeel del speciella hästar i mitt liv, när jag jobbat som jag gjort i 4 olika stall och ute på tävlingar. Jag tror verkligen inte på att alla hästar går att rida så. Däremot förespråkar jag inte att sätta in ett skarpare bett på en häst för det löser inte heller något, skulle aldrig i livet sätta in ett pessoa i Rbs mun utan jag kör traditionella tränsbettet för det fungerar bra för oss, det är väl huvudsaken?
 
Vad är eran åsikt om bett? 
 
 

Träna träna träna

2014-04-29 @ 12:50:00 / Träning
Hej! Tack för era fina och peppande tips jag fick på mitt "ständiga tvåan"inlägg. Jag suger åt mig och försöker förbättra mig. Nästa tävling börjar närma sig och jag har ett få tal träningstillfällen så jag vet att underverk går inte att göra på en vecka. Men jag ska absolut ta del av det och göra mitt bästa, ni är väldigt kloka och jag är glad att jag kan rådfråga er!
 
Så vår andra LA på lördag, vad har jag lärt mig av den första? 
Jo att sista halten INTE är längst fram närmast domaren utan på mitten! ett misstag jag gjorde när jag lita på den dumma magkänslan.. Det kostade mig vinsten tyvärr menmen nu har jag lärt mig det och det är ett misstag som inte kommer upprepas. 
Att Rb blir väääääldigt laddad i galoppfattningen från skritt och jag måste lura han lite så han inte fattar innan mig, men hur? hmm något att komma på under veckans träningar.
Blir lätt för hög i formen i skänkelvikningarna, måste passa det ännu bättre så vi kan samla poäng där för att flytta för skänkeln, det kan han!
Lite mer centrerade svängar till den förvända galoppen. Sist påpeka domaren att den ena var lite för stor, tänk på det!
Ryggningen hade funkat suveränt veckan innan och på framridningen men när vi kom in på banan så ville han inte alls.. Så får väl träna lite extra på dom och komma på små knep om det inte skulle funka!
Travökningarna kommer vi inte kunna förbättra på denna korta tid utan vi tar det vi har, det är väldigt slitsamt att träna på dom och jag vill självklart inte slita ut på min stjärna. Men dom blir bara bättre och bättre för varje vi gör så det går ju åt rätt riktning så att säga.
 
Sen såklart precisionen, få allt perfekt på rätt ställe, full koll på programmet och känna mig säker i planen!
Så bra att man får ett protokoll där man kan träna vidare på sina svagheter. 
 
 

Att ha en unghäst som förstahäst?

2014-04-28 @ 15:52:00 / Åsikter
HÄR hittar ni mitt inlägg där ni kan skriva något ni vill att jag uttrycker mina åsikter om. Denna ide kom ifrån Olivia och jag tänkte att istället för att svara på allt kort i ett inlägg så går jag in lite mer på djupet på alla och svarar med grundligt, denna vecka som kommer kommer innehålla mycket av dessa inlägg så det blir lite av en "åsiktsvecka" så ställ gärna fler påståenden!
 Kom ihåg att det här är mina åsikter och det är jag som tycker såhär, ni behöver inte ha samma åsikt och det betyder inte att någons är rätt eller fel.

Evelinn, vad tycker du om .. att ha en unghäst som första häst?
 

Mycket bra fråga, det kan man ju spekulera i. Många föräldrar vet jag köper unga hästar till sina barn för att dom ska "växa i dom" men är det verkligen så smart?
Nu kan man ju dra det här lite längre och hur ligger fallet till, är det ens första häst och man är helt okunnig? eller har man kanske ridit flera år på ridskola, varit skötare åt andras hästar och kanske till och med tävlat men detta är en första riktiga egna häst? och är det en unghäst typ 6-7 år eller en 3 åring? Vi utgår från det första alternativet och att den är runt 4.
 
Jag tycker att man inte ska skaffa en unghäst som sin allra första egna häst. 
Unghästar kräver mycket, då vill jag betona mycket, tid. Mycket tålamod, uppmärksamhet och man måste vara bestämd. Sätta tydliga gränser. Detta kanske man inte är så medveten om man är okunnig? Vill säga att man inte har någon som kan hjälpa en eller lära en. Det kan bli väldigt tokigt och kanske rent utav farligt?om man inte ridit alls länge och inte så duktig, hur ska man kunna lära en unghäst nåt och man inte kan något själv? Du kan ju inte vara lärare i spanska om allt du kan säga är hola (som betyder hej). Förstår ni? Nej jag tycker det är dumt att köpa sig en unghäst som sin första häst om man inte är kunnig.
 
Vad tycker ni om saken?
 
Rb har varit (och är) väldigt busig av sig, det är nog inget jag skulle klarat av i början av min karriär..
 
 

Domarens uppfattning

2014-04-28 @ 12:19:35 / Svar på tal
 Hej evelinn! Inget illat menat men, hm, var det inte du som sa inde där inlägget "evelinn dissar" att man absolut inte ska skylla på dommaren om något går fel, vad gör du nu hehe? 
 
Svar: Hej "anonym" jag tror du missuppfattat lite. Jag ser ingenstans att jag skyller på domaren däremot skrev jag att det kändes lite snålt för ritten, det tycker jag absolut man får säga för det är ju inte alltid man är överens med domaren men samtidigt så litar jag ju på dennes omdöme. Ens känsla kan ju vara jätte bra och så får man inte det man trott för man kanske jämfört med tidigare ritter och tidigare resultat så som jag gjorde, men då får man komma ihåg att alla ser och alla dömer olika något som kan va bra i den enas ögon kan vara annorlunda i nån annans. Menade med mitt lilla uttal att man inte ska skylla på domaren om man gör en dålig ritt. Det gjorde inte jag för jag skrev våra missar vi hade och att procenten berodde säkert på det men överlag var ju ritten jätte bra så jag trodde bara att det skulle bli bättre procent. Men jag är självklart nöjd med 65 också!
Hoppas du förstår mitt lilla luddiga svar haha kram :)
 
gillar den här bilden!

Nästa vecka

2014-04-27 @ 20:46:00 / Vardag
Ser ut såhär:
 
(idag: skrittas)
Måndag: Skrittas/Lugn uteritt
Tisdag: Jogg
Onsdag: Dressyr
Torsdag: Skrittas
Fredag: Jogg
Lördag: Tävling i Laxå, LA:1
Söndag: Vila
 
Älskar att tävla, älskar att ladda uppp inför tävling ååh! det här är mitt liv♥ 
världens bästa Rhett Butler
 

En åtta!

2014-04-27 @ 17:27:23 / Vardag
Upptäckte idag att vi fick en 8a i protokollet igår! Så något rätt gjorde vi iallafall ;) Ny domän

2014-04-27 @ 12:03:00 / Vardag
Från och med nu hittar ni våran hemsida på en ny domän! Stallmarieborg.se ska ni använda er utav om ni vill gå in där, vi erbjuder stallplatser, in och tillridningen och utbildning i dressyr. Välkomna!
 
Stallmarieborg.se
 

Ständiga tvåan..

2014-04-27 @ 09:59:30 /
Som jag skrev för inte så länge sen så är jag ju alltid ständiga tvåan på tävlingar, kolla mina senaste resultat och alla står jag som nummer 2. Självklart är det inte det viktigaste att vinna, men nån gång skulle det ju vara kul.. När man alltid är så himla nära så känns det väldigt tråkigt, ja jag är en tävlingsmänniska och visst är det kul att ens bli placerad men jag tror ni förstår.
 
det enda resultatet som inte är med är det jag fick in igår då red vi LB:1 på 65% och kom 2 av 4
 
 
Hur gör man då för att ta sig ur det? jag var på föreläsning med Jens fredriksson och han berättade nåt liknande och hur han tog sig ur det. Han satt och kollade när andra ryttare red och reflekterade över vad dom hade som inte han hade, vad vare som gjorde att dom var bättre?
Han ringde även upp Ludger Beerbaum och frågade honom vad han gjorde som gjorde han så bra, han berättade hur en dag såg ut för honom och Jens reflekterade över att det inte alls var likt hans egen, så han började göra som Ludger och efter det vände det för han med.
 
Hmm ja jag tänker inte ringa upp nån och fråga direkt men haha jag kommer nog börja träna ännu hårdare och även kolla över konkurrenterna, vad har dom som inte vi har? 
 
Hur skulle ni gjort i min situation? alla tips är välkomna
 
 

Dagens tävling

2014-04-26 @ 18:33:49 / Tävling
Hej, är hemma från tävlingen och tänkte att ni kanske ville höra lite mer ingående om resultatet, procenten har ni ju redan sett men de kanske är kul att höra från mig också!
 
På framridningen fick jag till kanonkänslan, det vara bara wow rakt igenom så fin och lyhörd, lätt i munnen och mjuk. Han va så från första stund så efter 20 minuter kände jag typ, skulle kunna gå in på banan och leverera men då var det ju 20 minuter kvar som det egentligen brukar ta att få han så fin. Så de blev lite skritt så jag inte körde slut på han, hittade nästan tillbaks till känslan igen men inte helt. På banan sen istället blev han lite störd, trodde ju det skulle va bra att tävla på träningsbanan men istället var det ju så mycket annorlunda han tittade jätte konstigt på domarna som han inte alls brukar och så fort nån rörde sig på läktarn så tappa han fokus, suck.. tur att innesäsongen nu är över! Trots spökena så gjorde vi en jätte bra ritt tycker jag! Enda missen var väl att i gångsättningen från skritt till trav så blev han taggad och gjorde en (jätte fin) galoppfattning så jag fick bryta av och fatta galopp på rätt ställe, synd, då fick vi en fyra resten var jätte bra. Men det kostade en del tyvärr.. Fick iallafall 65% som kändes liite snålt för ritten, det är det sämsta vi fått iår och jag var ändå jätte jätte nöjd så synd att domaren låg lite lågt. Var bara 1% ifrån vinst så det va ju också lite surt, menmen vi tar nya tag! huvusaken att jag fick en bra känsla och det hade jag, rakt igenom!
 
Lite bilder från dagen, dom i ridhuset gick knappt att rädda tyvärr men ni får så nåra halvbra..
 

Resultatet

2014-04-26 @ 15:12:45 / VardagTävlingsmorgon

2014-04-26 @ 08:21:47 / Vardag
Godmorgon på er i solskenet! Härlig start på dagen i stallet, släppte ut alla hästar, mockade och gjorde iordning lunchfodringen till RB. Idag är det som sagt tävlingsmorgon, bara att skriva ordet får det att pirra lite i magen av förväntan. Åker som sagt bara till Askersund idag för att rida en klass. Tråkigt nog är det så himla få anmälda (sammanlagt 13 stycken på hela tävlingen, sjukt..) så vi får tävla mot C-ponnyer, kan tycka ibland att det kan vara orättvist för dom för med en liten C-ponny kanske inte har samma förutsättningar som en stor D-ponny, men idag ska de nog inte vara några problem. Alla vi som startar Lbn rider för samma klubb och alla är duktiga så det ska bli kul och spännande! 
 
Nu ska jag vila mig lite, tänkte kolla lite på youtube och kolla olika ritter kanske hittar nåt jag kan ta efter eller så. Klockan 9 ska jag ut och bada rb sen lunchfodra innan vi lastar 12.30. Håll tummarna för mig 14.14! kram
 
 

Evelinn vad tycker du om...

2014-04-25 @ 15:43:00 / Vardag
Avsluta meningen så svarar jag på allt i ett inlägg senare!
 

Att göra idag!

2014-04-25 @ 06:55:04 / Vardag
Godmorgon! Ska snart gå upp och göra mig klar för gymmet sen ska jag gå dit och träna lite mage är tanken innan skolan börjar. När jag kommer hem är det effektivitet som gäller! Detta ska göras: 

Trimma rb, lösgörande 
Putsa utrustning
Göra rent transporten 
Packa till imorgon 
Natta 

Tvätta och så gör jag imorgon, känns skönt att kunna de så jag inte tvätta ikväll och så skulle han ut med halstäcke imorgonbitti i den här värmen, Nejnej! 

Undra hur han känns idag, bra hoppas jag! 

Något som är på tapeten

2014-04-24 @ 16:55:00 / Åsikter
.. Är ju skandalen som Epona TV avslöjades hos den erkända dressyrryttaren Andreas Helgstrand. Inget som nån kan ha missat! Något som fått "NH-nördarna" att go bananas kring bett, nosgrimmor, sporrar och liknande. Skämt åsido. Men jag har märkt en trend efter just detta och visst är det hemskt det tror jag alla kan hålla med om.
 
Andreas beskriver den senaste veckan som den värsta i hans liv och det kan jag sannerligen förstå.
Han har blivit av med ett flertal sponsorkontrakt, verkligen fått en mängd negativ publicitet på sociala medier och fått stå ut mycket hat och skriverier. Ska han skylla sig själv? jag vet faktiskt inte.Det är tal om att Andreas tänker sälja hästen som visas upp med öppen mun, blåtunga och sporrsår.
Vi vet ju att media har en stor tendens till att förvränga bilder, det sägs nu att den blå tungan blivit redigerad? och att veterinär varit ute som bara hittat lite spänningar i underkäken och inga sporrmärken alls.. Hmm? 
 
Vet inte vad jag ska tro om det hela, det känns som en riktigt tragedi som drar ner hela synen på dressyr i smutsen.. Vad tycker ni?
 
 
 
 

Om jag fick börja om..

2014-04-24 @ 15:35:00 / Vardag
.. Så skulle jag aldrig valt igen att utbilda en till ponny till min egna tävlingshäst. 
 
När jag köpte Acrobat så va ju han fyra och jag skulle börja utbilda honom, det tog två år innan han stod utbildningsmässigt i FEI nivå, det gick med andra ord väldigt snabbt och smidigt att utbilda han. Han är extremt lättlärd av sig. Jag sålda ju honom när han var som allra bäst och skulle då gå över till D-ponny
 
 
Jag köpte mig en till fyra åring, och eftersom den tidigare hade gått så himla bra med så trodde jag att det skulle bli lika smidigt den här gången. Men inte.. fyra år senare är vi äntligen uppe på LA nivå och vi har haft väldigt många motgångar bak i bagaget, äntligen börjar det vända. Men jag är nu 17 år och alla mina ponnyår har gått åt till att utbilda hästar och sälja dom när dom är som bäst.
 
 
Om jag fick göra om detta så skulle jag köpt en D-ponny från början som åtminstone hade klarat gå LA, även om inte jag klarade de då så hade jag lärt mig på vägen och jag tror jag hade kommit mycket längre i sporten än att hela tiden få börja om. 
Samtidigt så har jag lärt mig en del såhär också och jag har med mig erfarenhet av utbildning av två lovande ponnyer som jag lagt ner många år i, mycket tid och mycket kärlek, är tacksam att jag har/haft dessa två underbara individer i mit liv!
 
 

Planering

2014-04-24 @ 14:00:32 / Planering
Rb och jag är så himla laddade inför i helgen! Hoppas på en lyckad tävlingsdag och att jag hittar samma grymma känsla jag haft de senaste tävlingarna. 

Såhär ser tidsplanen ut


Tävlingstränset

2014-04-23 @ 17:58:00 / Svar på tal
Fråga från FridaVar har du köpt din nosgrimma och hur mycket kostar den? superfin :) (inlägg)
 
Svar: Hej! hela mitt tävlingsträns jag använder är faktiskt från hööks. Köpte det där förra våren, inte alls planerat då jag egentligen hade mitt drömtävlingsträns (också från hööks) som tyvärr gick sönder på tävling, rb kliade sig på benet och fastna på nåt konstigt sätt och drog loss nosgrimman så tränset var i två delar. Sånt man får räkna med med budget träns. Så då svängde vi förbi hööks på vägen hem och visade upp det för pesonalen dom tog emot de så fick jag välja ett nytt träns och bara betala mellanskillnad. Så jag köpte det tränset som var nästan likadant som mitt tidigare förutom ett annorlunda pannband och något bredare nosgrimma, pris runt 600 men jag behövde bara ge 100 i mellanskillnad mot det tidigare tränset så de var riktigt snällt bra service från hööks!
 
Ja visst är det snyggt, tack!
 
 

Samarbete

2014-04-23 @ 16:27:00 / Vardag
Jag söker just nu hästföretag som vill samarbeta med mig! Ett bra och drivande företag som vill synas lite extra på bland annat min blogg med bildlänkar, rekomendationsinlägg och liknande då min blogg verkligen börjat växa sig större och allt fler och fler tittar in så kan det bli riktigt givande. Rb och jag har även börjat avancera nu i klasserna och det går riktigt bra och vi planerar att åka ut på fler och större tävlingar ger även möjligheter för mig att visa upp just ditt företag i samband med att jag tävlar, tränar och själv håller träningar. Jag har en idé som jag vill utveckla vidare med rätt person och jag känner att det här kan bli riktigt bra!
Tillägger: Det kan även bli ett samarbete ihop med en blogg!
Vill att du har en relativt stor blogg och att du är positiv, driven och har god hand om hästar, kontakta mig så kan vi börja bolla ideer!
 
Är du rätt person för mig? Kontakta mig gärna på ewe1997@gmail.com men helst på Facebook för snabbare svar och lättare kommunikation, där heter jag Evelinn Åkerman!
 
 

Tack för reaktioner

2014-04-23 @ 11:42:19 / Vardag
Som ni säkert märkt gillar jag att sätta igång tankar och reaktioner hos er läsare! jag gör det genom att skriva lite provocerande inlägg nån gång ibland, kanske skriver en rad som trycker på en öm punkt hos er. Men det får aldrig gå till den nivån då man hänger ut nån, eller sårar nån. Så länge ni inte ser några namn i mina inlägg så är det aldirg riktad mot någon specifik.
 
Jag kan även ta skit, ni behöver absolut inte tycka som mig. Det är kul när folk uppskattar mina åsikter och håller med och lika kul att få folk som inte håller med, men jag tycker man kan hålla det på en mogen nivå. Man behöver inte skriva det drygaste man kan och försöka läxa upp mig för att jag tycker som jag tycker, jag besvarar alla dryga kommentarer på ett trevligt sätt och jag tycker man kan hålla den stämningen på en blogg även fast vi alla tycker olika.
 Gymmet

2014-04-23 @ 10:35:01 / Vardag
Har precis avslutat ett gympass på skolan, försökte inte köra så hårt då jag inte vill ha träningsvärk och att det ska påverka min ridning i helgen. Det är svårt då jag älskar att pusha mig själv till gränsen och det slutar alltid med träningsvärk haha! Men vi får väl se imorrn är det nåt så tror jag inte det är så farligt. Jag försöker undvika att träna armar iaf innan tävling för då får jag alltid brutal träningsvärk som inte alls går att rida med. Idag blev det ben! 

Nöjd och glad! Frukost

2014-04-23 @ 07:30:00 / Personlig träning
Dessa frukostbilder är kul tycker jag och frukost är ju dagens viktigaste mål, eller hur? ;)
Jag äter havregrynsgröt, lite vattenmelon, annanas vatten och te. Mums!
 
Vad föredrar ni till frukost?

Dagens genomkörare

2014-04-22 @ 18:54:12 / Träning
Lite ändring i träningsschemat för Rbs del, och det gjorde nytta! Tog ett dressyrpass idag en riktig genomkörare vilket behövdes. Kände när jag hoppa upp fårn början att han kändes seg och lite död rent ut sagt. Kan bero på värmen som kommit så plötsligt som dom inte är vana vid eller att vi minskat havren sen då han var helt galen, dags att havra på igen helt enkelt! Fick ta igenom honom ordentligt innan jag kunde få ut nåt av ridningen och det innebär att rida framåt och få till explosiva reaktioner, han bockade bokstavligt talat ett helt vav i galopp, sen efter det släppte han till men inte riktigt där jag vill ha honom. Han kändes kort i traven fick inte riktigt ut stegen (kändes det som men när jag ser på bilder så ser det normalt ut..) men känslan spelar mest roll.
 
Galoppen var iaf hur fin som helst idag, kunde fokusera på ridning och bara ligga och rulla, skönt! Så fokuset fick ligga på traven idag, i travökningarna kändes det som vi gått tillbaka till ruta ett igen. Hade ju en period då jag fokuserade på att förbättra dom och bättre blev det ju! Men nu har jag inte tränat dom så mycket eftersom det sliter på hästen så då har vi fallit tillbaka lite så den här veckan får jag rida några fler så vi kan plocka poäng på det på lördag, för jag vet att det finns poäng att hämta där!
 
Red igenom programdelar när han blev som bäst ungefär 40 minuter in i passet, då vet jag att 40 minuter behövs som framridning!
Imorgon ska jag jogga honom och jag vet med mig att han alltid är mycket bättre dagen efter en genomkörare och inte kaxig och ifrågasättande som han var idag. 
 
Mamma tog några bilder som jag tänkte visa er!
 

Extra tillskott

2014-04-22 @ 11:16:55 / Personlig träning
 
Fick en fråga om jag äter några extra tillskott till min träning. och det gör jag! Burken ni ser till vänster av min frukost är piller för viktnergång, de funkar som en pwo man får jätte mycket energi att orka mer det är egentligen det dom går ut på. Det är som att dricka tre koppar kaffe och så är man jätte pigg och orkar pusha sig själv ännu mer!
 
Det är inga piller jag rekomenderar då man får väldigt ont i magen precis när man tagit dom så de gäller att ha ordentligt med mat i magen först. Men jag tycker effekten av dom är bra, man kommer igång och jag orkar alltid lite till! Sen har jag även lyckats gå ner några kilo. 
 
 
 
 

Jag är målmedveten

2014-04-21 @ 10:04:00 / Vardag
Jag har bestämt mig och jag ser ett tydligt mål framför mig och just nu tränar jag som aldrig förr för att nå dit! Det är varierad träning, dressyrträning, olika hästar, sitsträning, egen träning, allt för att bli bättre.
 
 
Stallets stjärna, min RB, han är verkligen helt fenomenal. Utvecklingen bara de senaste året har varit helt otroligt, blir så glad allt fler och fler kommer fram och talar om hur fin han har blivit och hur duktiga vi är, får fina kommentrer och privatmedelanden och det värmer så mycket, ni som följt mig länge vet vilket jädra jobb det ligger bakom honom och hur mycket motgångar vi haft men nu börjar det äntligen vända och folk har fått upp ögonen för oss, företag hör av sig och jag har spännande sammarbeten på gång!
 
Nästa tävling är 26/4 i Askersund då rider vi bara en klass och eftersträvar den grymma känsla vi haft dom senaste tävlingarna.
Där efter 3/5 och 11/5 blir det hos Laxå respektive Wittvång där vi startar LB och LA där vi försöker förbättra oss i LAn och få ännu bättre resultat.
Sen ska vi på meeting i Kumla den 24-25 maj och rida LA. Känns himla roligt och det ser jag jätte mycket fram emot och hoppas på en bra känsla!
 
Jag är även öppen och vill ta in fler hästar så jag har mer att rida på, nu till sommaren är det perfekt att skaffa sig fler projekt, jag har tillexempel börjat med mammas häst som är riktigt svårriden men himla trevlig när hon släpper till! 
Vi har kontakt med försäljningsstallar som vill att jag rider till och ev. tävlar några ponnyer, så för min del är det bara att handplocka. 
 
Något mer jag vill utveckla är min lilla tränarkrets, har några elever som jag hjälper och jag tycker det är jätte kul att se dom utvecklas! Skulle gärna kunna ta emot några fler och få en större krets.
 
Jag vet att jag har världens bästa team som backar upp mig och som hjälper mig, vi är ett bra gäng här på Stall Marieborg. Besök gärna våran hemsida och läs om våra tjänster som vi erbjuder, kanske har du något som passar mig i hästväg eller är du sugen på att bli en i gänget så har vi just ni 2 lediga stallplatser! 
 
 

Hett tips

2014-04-20 @ 19:44:07 / Vardag
Om ni inte märkt det än så måste jag tipsa om att equipes app äntligen blivit gratis och den är super! 


Startlistan för lördag har kommit ut och jag startar som nummer ett, kanske är det ett lyckonummer! Även en skön starttid och det tar bara 20 minuter att åka dit så de känns skönt. Nu ska jag sätta mig och skriva tidsplanen. 
 Styrka och rörlighetsträning

2014-04-20 @ 16:08:00 / Personlig träning
Nu när vi ändå är inne i träningens tecken ska jag tipsa om mitt favorit styrkepass. Ett enkelt program som är lätt och roligt att följa, antingen kör man utan vikter och får ut lite rörlighetsträning ihop med stången eller så avancerar man med vikter så blir det mer styrketräning!
Jag pratar såkart om MAQ-träning
 
 
bilden har jag tagit från skolan, det är såhär vi jobbar vi i ryttarprofilen ihop med våran idrottslärare och man märker verkligen från gång till gång hur mycket mer man orkar och hur mycket starkare man blir! Varmt rekomenderat.
 

Veckoplanering

2014-04-20 @ 10:30:29 / Vardag
Så här ser nästa veckas plan ut, är inte helt nöjd med upplägget men vi får se hur det resulterar sig på tävling.
 
Måndag: Vila
Tidag: Kondisträning
Ondag: Dressyr
Torsdag: Skritta
Fredag: Dressyr
Lördag: Tävling i Askersund, LB:1
Söndag: skrittas
 
 

Att vara en inspirationskälla

2014-04-20 @ 10:26:05 / Åsikter
Härm eller inspiration? Jag skrev ju ett inlägg här om dagen om Nh och fick en del starka reaktioner, som jag såklart var ute efter, och jag vill bara tillägga att det inte var riktad mot någon speciell person så ingen behöver känna sig träffad. Iallafall, jag skrev om det ämnet för att det är ganska aktuellt nu och det cirkulerar på alla bloggar. Så härmar jag någon om jag väljer att säga min ǻskikt om det? Nej. 
Fick en ganska dryg kommentar om att jag aldrig kom med nåt eget (say what?) allt jag skriver är egna tankar, egna funderingar det är inte så att jag går in och kopierar nåns inlägg rakt av utan att nämna källa för det är inte okej, men att läsa bloggar och hitta inspiration till att spinna vidare, eller säga emot tycker jag är helt okej!

Jag känner mig hedrad och stolt när jag läser kommentarer om att folk finner inspiration i mina inlägg. Det känns jätte kul och gör att jag vill fortsätta! Ni får gärna hitta det hos mig, jag kommer aldrig anklaga för härm, men det får aldrig gå till den nivån när man kopierar. Utan att hitta inspo och skriva med egna ord tycker jag är helt okej!
 
Vad tycker ni?
 

Aldrig förstått grejen?

2014-04-19 @ 10:35:00 / Åsikter
Jag har aldrig förstått grejen med ryttare (oftast hoppryttare) som stoppar in toffsen under hjälmen? Jag tycker det ser jätte konstigt ut om man är tjej och inte har något hår som hänger ner, en sak om det är kortklippt men varför stoppar vissa in toffsen? den stör väl inte direkt?
 
Tog en bild som exempel på Lisen bratt fredricsson då jag såg på ryttareliten att hon gjorde så men har sett väldigt många på olika nivåer gjort likadant. 
 
Är det något som är inne eller för isåfall är jag helt ute haha ;) Jag tycker iallafall det är snyggast med toffsen utsläppt så man ser ut som en tjej om man är en! Vad tycker ni?
 
Vi dressyrryttare är ju duktiga på frisyrer, men jag har aldrig sett nån gömma sin utan de flesta dekorerar dom fint, tycker hoppryttarna har lite att lära sig från våra frissor!
 

Evelinn dissar

2014-04-17 @ 20:19:00 / Åsikter
Jag är en tjej med starka åsikter och jag gillar att röra om lite i grytan så att säga, få det att sticka lite i ögonen på folk så här tänkte jag dela med mig sånt jag stör mig på inom ridsporten, läs det med en nypa salt, antingen får ni hata mig eller hålla med mig haha ;) 
 • Rutiga ridbyxor! måste jag ens säga något... fulaste jag vet
 • Ni som inte klipper hovskägget på era hästar, ser verkligen inte bra ut
 • För korta stövlar, snälla.. hur svårt ska det vara att ha stövlar i rätt längd?
 • Rida runt i repgrimma, har ju redan tagit upp NH diskusionen tidigare, ser faktiskt inget mer naturligare med att rida runt i en repgrimma.
 • Ryttare som skyller på domaren när dom inte får de procenten de önskat på tävling.. Om du inte litar på domarens omdöme så åk inte och tävla då, det är ingen annan än ditt eget fel.
 • 12 åringar som tror sig veta allt och om man inte gör som dom så gör man helt fel ;)
 • Kallblod eller travare på dressyrtävlingar, förlåt mig men dom är inte avlade för de och har inte rätt exteriör för arbetet, utan dom passar bättre till andra ändamål..
Det är fritt fram att komma med egna synpunkter så varsågoda.
 

NH hysteri

2014-04-17 @ 18:36:00 / Åsikter
Ett ord som verkligen ligger i hetluften är NH, jag tror inte nån av er har missat innebörden av det, Natural Horsemanship ja precis som det låter naturlig hästhantering. Men vad är egentligen naturlig hästhantering? Vissa påstår att det är att, ursäkta uttrycket, springa runt och leka på marken med hästar lösa eller i repgrimmor, rida med en såkallad halsring och ha så "naturlig" utrustning som det bara går. 
Men vad är som är så naturligt med det? Naturligt för en häst är väl ändå att gå i en stor flock, på öppna landskap där dom kan springa fritt utan någon som helst inblandning av den mänskliga rasen. eller?
 
Läser överallt på bloggar folk som klankar ner på oss som rider "vanligt" speciellt oss som rider dressyr. Bara för att man använder ett bett i munnen, en sadel, kanske sporrar så plågar man väl inte sin häst som många tror. Absolut ska man använda hjälpmedlena korrekt och inte på ett elakt sätt mot hästen det tror jag alla håller med om men vissa gör kanske inte det men för det ska man inte dra alla dressyrryttare över samma kant.
 
Min häst ser ju inte ut att lida för att han har mig på ryggen, med sporrar, med bett i munnen och nosgrimma. Dom som känner han vet att han är en häst som säger ifrån om han inte gillar nåt. Då hade jag legat på backen för läänge sen!
 
Förlåt men jag blir så himla trött på 12 åringar som sitter och skriver hur man ska rida sin häst, tog tillochmed bort flera av dom på facebook och döljde deras inlägg i olika grupper för det är så himla ointressant att läsa. Tycker inte nån ska bedöma hur vida nån tar hand om sin häst rätt eller fel utan det är varje hästägares egna beslut, vill man hålla på med NH så visst fine gör det, men klanka inte ner på mig för att jag rider dressyr.
 
Tack för mig!
Välkomna med egna synpunkter, jag tänker iallafall inte säga åt er om jag tycker ni har rätt eller fel haha ;)

En guldstjärna

2014-04-17 @ 15:13:29 / Vardag
.. till min underbara ponny som fortsätter överraska mig gång på gång. Han är verkligen i sitt esse nu och jag ser väldigt mycket fram emot tävlingen nästa lördag. Joggade bara idag och det räckte med 20 minuter och han var verkligen sådär skit fin genom hela, väljer att asvluta när det går som bäst och små korta men bra pass ger så mycket mer i längden än att sitta och nöta samma visa varje gång. Så behåller man sin häst positiv till arbetet. Avslutade med att skritta ut en sväng i skogen det gillade han skarpt! Nu har han gjort sig välförtjänt lite vila.
 
Älskade häst!♥
 
 

Bloggtips!

2014-04-17 @ 14:57:57 /
Nu ska jag tipsa er om min favoritblogg nämligen Lina Dolks! Hon är en väldigt duktig ryttare som jag lärde känna på brolöten, där hon ofta håller till och tränar. Hon har med sin C-ponny Ojoj tävlat högt och framgångsrikt men nu gått över till storhäst och har ett lovande sto vid namn Jouleen. Ja hon är lika snygg i verkligheten som på bild! Ska bli så spännande att följa dom mot toppen.
 
 
Lina har även fått ridit Rb en gång när vi var på Brolöten samtidigt, det va väldigt kul att se då hon red han jätte bra och hon verkade tycka bra om honom. 
 
 

Proteinfrukost

2014-04-17 @ 09:17:00 / Personlig träning
Nu när jag ändå är inne i träningens tecken så ska jag tipsa om mitt allra bästa recept! Som ni vet så går jag restaurangskola och utbildar mig till kock och jag brinner ju verkligen för träning av alla slag så att kombinera det är ju givet för mig, älskar mat och älskar träning. 
 
Man brukar ju säga att frukost är de viktigaste målet på hela dagen och varför inte slå till med nåt riktigt gott och hälsosamt då att starta dagen! (efter man druckit ett glas vatten och gått en pw;))
 
Bananpannkaka har ni säkert sett mycket av, det är något som går hett för tillfället. Just för att det är så enkelt och gott! Allt som behövs är 
 • 3 ägg
 • 3 banener
 • 1dl havregryn
Man kan välja hur många ägg och bananer man vill ha själv men jag brukar bara göra så att jag tar lika mycket av varje så är det enkelt att komma ihåg! Havregryn använder man för att få det lite mer matigt och mättande, men det märks knappt av när man äter sen. Detta brukar jag använda och det kan räcka till 1 högst 2 personer, beror på hur hungrig man är hehe
 
Såhär gör du: mosa bananen, knäck äggen och häll i grynet. Rör ihop allt och stek det på låg värme i steksmör. Tänk på att ägg lätt bränner så det behöver inte ligga på så länge. Klart. Snabbt, smidig, enkelt och gott! Äts ihop med lite vaniljkvarg och bär, för extra protein så häll i en dl proteinpulver om du använder dig utav sånt så har du en regäl stabil frukost att stå på. 
 
bild lånad från google
 
 

Kickar igång torsdagen

2014-04-17 @ 08:01:00 / Vardag
.. med en timmes powerwalk innan frukost! sen ska två fina hästar ridas, både Nightlight och Rb ska bara joggas idag. Nightan med fokus på att hitta takt i traven, hon måste kunna samla upp sig och inte ligga på så, jag måste rida mycket med sätet och lite med handen så det är himla bra träning för mig med. Men Rb är först ut och med han ligger fokuset i galopp just nu leka lite med enkla byten och träna inför Lag 13, börjar vela lite om jag verkligen ska debutera det så tidigt, vi får se helt enkelt hur de går på tävling fram tills dess.
 
 
Sen ska jag gå till bussen och åka till min pojkvän och tillbringa en underbar långhelg med honom! Har längtat så länge, så på fredag ska jag vara lite hästledig, RB ska ändå vila och sen på lördag ska vi åka till mina mormor och morfar på påskmiddag, mysigt! Hoppas ni får en mysig påsk, ni får gärna dela med er av i kommentarsfältet vad ni ska hitta på! så kul att läsa tycker jag.
Kram
 
 

Mina allra bästa träningstips

2014-04-16 @ 21:47:00 / Personlig träning
Nu när jag är helt utpumpad och speedad, musklerna skakar efter två timmars träning så ska jag dela med mig av mina allra bästa träningstips till er! För att gå ner i vikt, komma i form eller för att ha en hälsosammare livsstil, dessa är mina knep:
 
 • Det första du gör på när du vaknar på morgonen, ta ett glas vatten, det sätter igång ämnesomsättningen i kroppen och fettförbränningen kan börja.
 • Ta en powerwalk innan frukost bränner allra mest!
 • Kom ihåg att kost och träning hör ihop, att löpa 3km och sen sätta sig och äta en påse godis är inget att föredra om man vill nå resultat.
 • Grönt te är riktigt riktigt bra för viktminskning! varm rekomendation
 • Skit för gudskull inte i att äta för du vill gå ner i vikt, kroppen behöver näring ihop med träning. Men skippa småätandet, låt de går 4 timmar eller mer mellan varje måltid och ät ingenting precis innan läggdags! det lägger sig som bomull på magen
 • Om du tränar, träna alltid mer än bara 30 minuter för det är efter 30 minuter man börjar bränna fett också oftast då man känner av mest och vill sluta, pusha dig själv liite längre varje gång!
 • En bra lista att ha spelandes i öronen kan peppa igång en väldigt mycket, så det är att rekomendera.
 • Detta är nog ganska individuellt, men för mig känns det bra och motiverande att ha snygga och bekväma kläder på sig när man tränar, ett par snygga träningskor kan lyfta en och göra träningen mycket roligare! unna dig något fint, det ska jag göra nästa gång jag är och shoppar.
 • Viktigt att du inte jämför dig med andra, utan tävla enbart mot dig själv så kommer du göra dig själv en stor tjänst!
 • Vill du bränna fett så är powerwalk bättre än löpning, men med löpning förbättrar du din kondition som du inte gör med en PW.
 • Slutligen direkt efter träning, drick ett stort glas kallt vatten. Kroppen använder kolhydrater för att värma upp vattnet.
Pilatesboll: Går att använda till väldigt många övningar och är ett kul redskap att träna med!
 
Om folk frågar mig vad jag hade drivit för blogg om jag inte hade haft en hästblogg så hade det solklart varit en tränings och inspirationsblogg blandat med hälsosam mat och goda recept då jag är väldigt intresserad i sånt. 
 
Hoppas ni fick lära er något nytt och att ni tycker detta var kul läsning, lite annat än bara häst! 
Har ni några egna träningstips att dela med er utav?

Planering håller mig lugn

2014-04-16 @ 18:55:15 / Vardag
Något som får mig att koppla av är att planera, vissa kanske kopplar av när det är lugn och ro och man kan lägga sig i ett badkar, andra när det är nystädat, vissa på hästryggen. Men jag kopplar av som bäst när jag planerar och ännu bättre när jag planerat klart och har en tydlig plan framför mig.
 
Jag planerar allt! precis allt i mitt liv, haha. Jag har plan för varje månad hur jag ska träna RB hur fokuset ska ligga, jag planerar varje vecka vad jag ska träna på, jag planerar dagar hur dom ser ut och vilken ordning allt ska tas i. Så håller jag mig lugn och säker. Det funkar jätte bra för mig, jag älskar att skriva packlistor och jag älskar att packa inför något, kan hålla på i flera dagar för det är så kul!
 
Fråga bara min pojkvän han är ett levande exempel på nån som får stå ut med mina planer, varje gång vi är säger jag alltid, jaha hur ser planen ut vad ska vi göra, om vi har mycket att göra tillexempel, vilken ordning gör vi allt i. Jag planerar också in vilka dagar vi ska ses för att kunna passa in det med min egna plan med Rb. Jag planera till och med in att skriva det här inlägget på en kvart när jag hade ett litet hål.
 
Inte för att jag inte gillar spontana grejer, för det gör jag verkligen! som idag bestämde jag mig för att träna, hade inte tänkt det faktiskt utan ta en ledig kväll men ångra mig efter pizzan jag åt igår så fick jag lite dåligt samvete så nu ska jag snart bort och träna, kul!
 
Det negativa kan vara när man är på tävling och har en sån tydlig tidsplan som jag har och så förstörs den av något oförutsägbart, då blir jag irriterad och det stör min uppladdning.
Annars är det mitt bästa tips till dig som tävlar! Ha en tydlig plan hur du ska rida hur du lägger upp din ridning för varje pass så du inte bara sitter upp utan en enda aning om vad du ska göra och så blir det pannkaka av allt. Ha en plan och följ den, sen kan man anpassa den om hästen inte vill som du vissa dagar och så man måste komma ihåg att dom är levande djur. Sen inför tävling alltid ha en packlista och göra en tidsplan så har du full koll!
 
 
Håller ni på och planerar som mig? eller är ni lite mer spontana av er?

Ny jacka

2014-04-16 @ 18:20:17 / Vardag

 Idag har jag hämtat min nya klubbjacka! Himla snygg och stilren är den och väldigt skön såklart.

Nu ska jag hoppa i träningskläderna och springa ner till Vretstorp (3km) sen ska jag träna 1 timme aerobics så är man lagom död ikväll, skönt! 

Rhett Butler 15 April

2014-04-15 @ 18:46:21 / Vardag
När jag ridit andra hästar så uppskattar jag verkligen att få hoppa upp på min egen, han är helt underbar vilken häst jag har! Dansade fram idag helt loss, fin och alert trots mer än en veckas vila från dressyr så är han ändå så fräsch från första stund. 
 
Vi har anmält oss till debuten i Lagtävlansprogrammet, ja här går det lite fort fram känner jag men jag vill testa det är inte jätte mycket svårare än LA:1 som vi dessutom hinner tävla 3 gånger innan. Så vi ska testa på det bara för träningens skull. Svårigheten för oss blir det enkla bytet som vi inte tränat så mycket på, så nu fokuserar vi på att befästa dom! Men vi har mer än en månad på oss så det ska vi klara.
 
Idag red jag mycket i galopp och lekte lite med övergångar till skitt och halt, byta lite och även lite förvänd. han är så himla mjuk och känsling det är så härligt men även super laddad och tro sig veta vad jag vill innan jag ens gjort hjälpen haha.. Blir så glad av den här ponnyn han slutar aldrig överraska mig.
 
 

Nightlight 15 April

2014-04-15 @ 18:06:33 / Vardag
Började med att rida Nightan idag efter att mam aoch jag varit en sväng i askersund och handlat, jag blev ju så positivt överraskad igår när jag red att jag ville testa idag igen med liite mer krav. Hon är himla rolig att rida när man förstår henne men det är inte det lättaste.
 
Låt mig ge er lite bakgrund, Nightlight som hon heter är alltså min mammas 18åriga häst. Hon är ett kwpn sto (alltså holländskt halvblod) med mycket fullblod därav nerverna. Hon har tränat 120 hoppning och tävlat upp till 110 men nu mullerids hon bara i skogen därav konditionen och formen, hon är lite otränad och lite för rund om magen men det ska nog gå att åtgärda. Hon är en häst med väldigt mycket motor och väldigt känslig, ganska jobbig kombination men det känns spännande, kan bli väldigt fin om man tar sig tid.
 
Min tanke är att bygga upp henne nu då så hon får rätt musker och förutsättningar för att jobba, jag börjar med grunderna mycket av och på och tempoväxlingar. Öka kan hon men inte minska, det är jätte jobbigt då slår hon ifrån och blir sådär riktigt stoig, jag måste tänka på att samla henne med min kropp och inte med händerna vilket är ganska svårt då hon ligger på och jag måste nästan lägga mig bakåt haha.. Men vi hittar nog varandra så småning om, det är väldigt mycket häst att rida (hålla) och inte de som jag är van vid, men variation känns kul! Vi får väl se om det går att få ordning på henne.
 
Min mammas högsta dröm är att jag ska tävla hennes häst, vi får väl se, vad tror ni om det?
 
 

Dressyrhästen

2014-04-15 @ 14:49:02 / Vardag
Nightlight har fått gå igenom en liten makeover nu när jag ska börja träna henne. Idag rök hovskägget! Det passar inte på en dressyrhäst sen fick hon bli lindad och jag hållet nu på att skritta fram henne. Hon är väldigt ruggig i pälsen då hon inte blivit klippt iår men nu är det för sent att klippa och vi väntar istället tills hon fällt klart. Annars så tycker jag hon är väldigt fin med fyra vita ben och bläs, en väldigt personlig häst. 

Det kommer bli en liten fotografering idag med båda hästarna så vänta er bilder! 
Jag är glad att rbs sadel passar henne då jag inte kan rida i nån annan! 
balansträning

2014-04-14 @ 19:50:00 / Träning
Rb fick ju som sagt bli longerad på banan idag och han skötte sig faktiskt riktigt bram han höll sig på marken hela tiden bortsett från några luftsprång i galoppen men de minskar så de är skönt förut hann de knappt gå ett helt varv utan att han gjorde nåt nytt hela tiden men tokstolle, då skulle jag aldrig vågat träna så som jag gjort idag!
 

Satt upp utan tyglar och utan stigbyglar och så började jag värma upp min egna kropp, väldigt viktigt, att sträcka ut, fram, bak åt alla håll så man själv kommer loss innan man kan kräva nåt av sig själv, tror vi ryttare är dåliga på det, allt fokus ligger på hästen oftast.. 
Sen travar vi igång och till en början får jag lov att hålla i mig tills jag hittat balansen sen rider jag antingen med armarna rakt ut eller som om jag hade hållt i tyglarna. Sen försöker jag tänka på att sitta som man ska, rak i ryggen fram med bröstet, ner med hälarna och sen hålla balasen, galopperar även såhär och hittar balansen i salden. Super träning tycker jag och givande! Vi tränar precis såhär med ryttarprofilen en gång i månaden men jag känner mig ännu bättre och säkrare när jag tränat lite hemma.

Tre ridna!

2014-04-14 @ 18:50:27 / Vardag
Dagen har verkligen gått super snabbt idag, har varit i stallet i 7 timmar, nästan en hel skoldag fast så mycket bättre! Tänk om vardagen hade sett ut så istället. Känns i kroppen att jag hållit igång hela dagen och fyra hästar har jag motionerat. Började med Winnie som fick sig en tur i skogen med mig bakom i vagnen, sen hoppa jag upp på Nightan och red dressyr, Rb blev longerad och på slutet träna jag sitsen medan mamma longera mig sen avlutade jag med att rida Maja på kvällen.
 
Mammas sto Nightlight som jag inte ridit på flera år gav jag ett nytt försök idag, har tidigare försökt hålla igång henne men gett upp gång på gång då hon är rätt svårriden. men idag blev jag faktiskt posetivt överraskad när jag hoppade upp och kände på henne! Hon är ett riktigt stoigt sto och jag som inte ens gillar ston haha.. Men vi kom bra överrens och jag tyckte faktiskt hon va fin stundtals, kommer nog fortsätta rida henne ett tag fram över så får vi se vad som händer! Hon rör sig väldigt väldigt trevligt iallafall
 
Jag känner stor skillnad och jag tror det kan bero på att jag själv utvecklas som ryttare. Sisgt jag red henne ordentligt var nog 2011 så de va ju ett tag sen, jag kände mig väldigt osäker på henne då och gillade inte alls att rida nu. Idag trivdes jag jätte bra på hennes rygg och det kändes jätte kul och lovande! Men hon är väldigt otränad, fet och stel så det finns mycket jobb framför mig men jag kan se det som ett litet projekt.
 
Mitt bästa tips till er som vill bli duktigare ryttare! Rid på allt ni kan och allt ni kommer åt, variation är super bra och varje häst har nånting nytt att lära dig. Jag ska börja rida fler hästar nu och jag tror det kommer bli super för min utveckling.

Veckoplanering

2014-04-14 @ 11:10:00 / Vardag
Såhär ser påsklovsveckan ut!
 
Måndag: Longera
Tisdag: Dressyr
Onsdag: Ut och rida 1mil med Stina
Torsdag: Jogg
Fredag: vila
Lördag: Longera
Söndag: Dressyr
 
 
 

Måndagmorgon

2014-04-14 @ 10:05:37 / Vardag
Godmorgon på er och vilken stålande dag det är ute! första dan på lovet känns så härligt, denna vecka lovar jag er super uppdatering från min sida då jag är full med inspiration och blogglädje. Hoppas ni är lika engagerade som jag.
 
Först en liten summering av helgen som gått:
 
I fredags så var jag hos min pojkvän, vi var ensamma hemma och vaktade hus och hund. På morgonen innan frukost tog jag en springtur, så härligt sen la jag mig i badet och väntade på att Micke skulle komma hem.
 
När han kom hem så lagade jag lite lunch, det blev potatis i ugn och stekt schnitzel ihop med grönsaker och bearnaisesås. Riktigt gott! bara tog vi det lugtn framför tv:n, vi va ute med hunden nån gång. 
På kvällen så gjorde vi tillsammans iordning tacos, favoritmaten som vi åt framför tv:n. Vi gjorde även iordning chips, dipp och morötter och sen la vi oss i soffan och åt de till en bra film. Micke somna dock så jag fick lite mer hih. Väckte han och så fick han gå in och lägga sig medan ja tog hand om disken. Sen somna även jag ganska fort
 
På morgonen sov vi till 10, och så tog jag och Ludde en morgonpromenad himla mysigt blir sugen på att skaffa hund själv. Sen åt vi tacos till frukost, innan vi tappa upp vatten i badkaret och kröp ner där båda två, hade tänt levande ljus i hela rummet och de va så mysigt. Efter nån timme där så tog vi fram resterna från chips och dippen och åt de till en film. Sen tog vi en långpromenad med hunden i solen, jätte fint ute var det!
 
Nån gång på eftermiddagen åkte vi hem till mig och jag gick ut och red, tog en barbackatur i skogen. Sen gick jag in och skar upp lite melon som jag och Micke åt framför gladiatorerna, så himla roligt program tycker vi båda som är träningsfreak!
 
Söndagen vaknade vi 8, så jäkla irriterande att inte kunna sova ut så vi låg och försökte somna om men gav upp vid 10 då gjorde jag frukost på sängen. efter frukosten lyckades vi faktiskt somna om och sov till ett! då kände jag mig utvilad, skar upp lite melon som vi mös med i sängen
 
Efter det åkte vi till Ica i Laxå och köpte Ben & Jerry, eller ja micke betala världens bästa, så åkte vi hem igen han satte sig vid datorn och jag gick ut till stallet, mockade, red ut och sen åkte mamma och jag till Östansjö för att hämta hö. När vi kom hem igen så kröp jag ner under täcket till en jätte bra komedi och åt min glass med världens bästa pojkvän
 
Det va min helg det, väldigt mycket mat, väldigt mycket mys. Älskar mitt liv!
bilderna kommer ifrån min instagram, följ mig där: evelinnakerman
 

Ovisade bilder ifrån tävlingen

2014-04-12 @ 19:43:00 / Vardag
 
Avslutar med en bild "bakom kulisserna" haha ;) 
 

liten bloppis

2014-04-12 @ 10:15:00 / Utrustning
Jag tänkte sälja av lite grejer som bara ligger och skräpar. Jag har mycket mer att bli av med om nån önskar nåt speciellt. Men det här tänkte jag köra ut först. 
 
Limegrönt set (jag köpte det faktiskt av Ingrid Skoog) bilden gör de inte rättvist. Storlek ponny, dressyr. 200kr för båda 
 
 
Catago silver boots, storlek M. Sparsamt använda. 150kr 
 
Två stilrena schabrak, dressyr storlek ponny, aldrig använda. 100 kr styck

Efterlängtade fredag!

2014-04-11 @ 13:30:00 / Vardag
Det känns som att den här veckan gått sååååå segt. Kanske för att i skolan har vi jätte mycket nationella prov förberedelser och det är veckan innan lov. Men nu är äntligen helgen och lovet här och det är välbehövt känner jag. Inte haft lov sen jullovet då jag var och jobbade på sportlovet, så denna gång ska jag verkligen vila ut mig och göra roliga saker!

Helgen börjar med att jag ska vara med min fina pojkvän, när han kommer hem ska vi åka och köpa mat då vi är ensamma hos han i helgen, sen ska jag laga tacos åt oss då de är våran favorit hihi
 
 
Sen ska vi väl bara ha en lugn kväll, verkligen vila ut oss! Imorgon åker vi hem till mig och då ska jag rida Rb för första gången den här veckan, han har haft lite ledigt nu sen senaste tävlingen och det har verkligen passat bra då jag haft mycket i skolan och vädret har ju inte varit på topp heller. Men  nu har jag all tid i världen att rida igång honom och vi ser fram emot tävling om 2 veckor igen!
 
 

Vilken miss!

2014-04-11 @ 10:55:18 / Vardag
Nästa tävling är om två veckor den 26/4. Det är Örebrotraktens Ryttarförening som håller i den och jag anmälde dit för flera veckor sen, det blir bara en LB:1. något jag inte kollade så noga var i propositonen står det att tävlingen arrangeras i Askersunds ridhus. Vilken tur att jag lästa det på facebook för vi var inställda på att åka till ÖTRs hemmabana i Latorp. puh.. Det gör absolut inget för oss att dom hålls i askersund då de är där vi brukar träna och vi är väl bekanta med den platsen, dessutom är det närmare, istället för att åka 6mil fram och tillbaka så blir det bara 1,6 mil fram och tillbaka till Askersund, mycket bättre!!
 
 

Sitsträning

2014-04-09 @ 20:17:58 / Vardag
Hej på er! imorse var jag iväg med ryttarprofilen på sitsträning, det var ett tag sen nu vi blev longerade iallafall för mig som varit sjuk och borta några gånger, så jag trodde jag skulle vara jätte ringrostig och att det inte alls skulle gå som jag tänkt mig. Men det gick förvånadsvärt bra! Bästa gången någonsin faktiskt, kändes liksom avspänt, lugnt, harmoniskt och även fast hästen bockade lite i galoppen så kände jag mig säker där jag satt.  Min ridlärare sa inte så mycket heller så jag antar att det är positivt ;) fanns helt enkelt inte så mycket att ändra och det kändes som en skön bekräftelse, vilken skillnad från första gången!!
 
Det känns som att jag faktiskt har utvecklat min sits, och folk runt om kring mig kan ibland påpeka det. Så skönt att träning gett färdiget!
 

Uppdaterat

2014-04-08 @ 20:21:34 / Vardag
Nu har våran hemsida fått sig ett nytt utseende och nästan alla flikar har blivit uppdaterade, så välkomna in och läs om våra aktiviteter, nyheter eller vilka hästar som står i stallet just nu!
Är du även intresserad av vad vi erbjuder för tjänster så borde du kolla in det
 
http://marieborg.n.nu
 
 

Bloggtröjan

2014-04-08 @ 16:42:26 / Vardag
Elin: Grattis till framgångarna! 
Nyfiken på din tröja, hur gick du tillväga? :)
 
Svar: Tack så mycket!
Tröjan jag rider fram med köpte jag på falsterbo horseshow inne hos Sjöhagens Wear dom hade super mässpis på tröjan och brodyren va också nästan helt gratis så då passade mamma och jag på att skaffa oss varsinn, hon med texten Stall Marieborg och jag med bloggen. Vi är jätte nöjda med vårat köp och de är perfekt att ha ute på tävling, får alltid några nya kommentarer av folk som hittat hit så kul!
 
 

Ny header

2014-04-08 @ 15:51:00 / Vardag
Som ni ser har jag en ny header, väldigt enkel men fin! Gillar den skarpt och det är dukiga Frida Axelsson som gjort den. Frida och jag är vänner sen några år tillbaka då vi jobbade ihop i brolöten, så henne kan jag varmt rekomendera till att designa bloggar.
 
 

Veckoplanering

2014-04-07 @ 19:01:09 / Vardag
Denna vecka blir det lite lugnare efter en hård vecka med träningar och tävlingar! Nästa vecka är det lov och då blir det träning som vanligt igenMåndag: vila 
Tisdag: vila 
Onsdag: vila
Torsdag: mamma rider ut 
Fredag: kondisträning 
Lördag: longera 
Söndag: jogg 


Ridläger på Stall Marieborg

2014-04-07 @ 11:50:38 / Vardag
Vill du komma på ridläger hemma hos mig? Med fokus dressyr, blandannat träningar, programridning men också uteritt med bad, god mat, nya vänner och massa skoj! Kontakta oss på stallmarieborg@gmail.com för att visa ditt intresse! 

Förra årets blev en succé! 
Välkomna med eran intresseanmälan Dagens tävling!

2014-04-06 @ 19:37:11 / Vardag
Hej hörni! här kommer jag med lite resultat ifrån dagens tävling, är så himla nöjd med Rb och med mig själv. Har aldrig känts så bra efter en tävling förut utan det här var verkligen en skjuts i rätt riktning!
 
Fick såhär perfekt framridning till LB:n och allt stämde, han har överlag varit väldigt pigg och övertaggad under hela dagen så det är bara positivt tycker jag och himla kul att han gillar att arbeta, inne på banan så var det inte heller några missar faktiskt. Ett riktigt bra program som belönades med 68,62% vilket jag självklart är riktigt nöjd med, det blev en andra plats i första klassen.
 
Det blev lite tight med tid efter prisutdelning och nästa framridning, ville ju helst att Rb skulle få i sig lite mat och vatten så vi fick skynda oss lite. Men fick ändå en helt perfekt framridning till LA:n, rörelserna satt fint och han va jätte mjuk och härlig men lite väl taggad kanske, kunde knappt skritta han normalt ett enda steg utan att han taktade...
Inne på banan sen så flöt allting på helt okej sådär, fick bra poäng på travökningarna, skänkelvikningarna men ryggningen gick lite sämre men det va kommunikationsfel bara mellan oss inget att grubbla över då jag vet att vi kan dom! Fin galopp tycker jag och sen gjorde jag en tabbe, hade inte riktigt koll på vart sista halten var så jag gjorde den framme vid domaren men den låg egentligen vid X så där fick jag lite avdrag. Men annars riktigt nöjd med LA debuten och vi fick 63,23% vilket var helt okej domaren låg rätt lågt och vinnaren hade bara knappt 1% mer än mig, fattar ni vad nära vi va på att vinna våran första LA?! Då ångrar man sig lite att man inte hade riktigt koll på programmet.. menmen nya tag nästa gång är iallafall super nöjd!

Tack Elin för bilderna och för att du kunde rycka in i sista sekund och hjälpa mig!
 

Knoppar

2014-04-06 @ 10:23:00 / Tävling
Jag fick en fråga om jag har några tips när man ska knoppa, hur man ska göra med lång man, eller tjock man osv. Så jag tänkte förklara lite hur jag gör när jag knoppar.
 
har läst runt lite på bloggar, tjejer som står i en timme och knoppar sina hästar och så blir det ändå inte bra, hur gör dom? för mig tar det här bara 10 minuter plättlätt:)

Jag tycker det är en fördel att knoppa med lite länge man. Jag gör mina knoppar på morgonen, förut gjorde jag dom alltid på kvällen men Rb drar alltid ur en eller flera

Sen ser jag alltid till att manen är blöt innan jag knoppar, på så sätt är det lättare att hålla sär hårstråna och dom håller mycket längre, blir inte lika spretiga.
Jag delar alltid upp såhär, så jag bestämemr hur stora och hur många jag vill ha. Jag kör lite olika från gång till gång, men jag föredrar få och stora.
Det är ju nåt man får testa sig fram från häst till häst o se vad dom passar i!
 
Sen börjar jag fläta. När jag flätar så gör jag löst i början och hårdare mot slutet, på så sätt får jag "puffiga" runda knoppar. När man flätar löst i början så blir dom stora och halsen ser större ut! Dock tycker jag inte man ska göra puffiga knoppar om man väljer att göra många knoppar, det ser konstigt ut. Då ska man istället fläta det hårdaste man kan hela tiden så får man riktigt runda och fina knoppar!

Dom puffiga knopparna kallas för hollänska knoppar och dom runda hårda för flyingeknoppar.
 
när jag gjort klart flätan så viker jag in den lilla tofsen som blir kvar, sen börjar jag rulla från änden och ända in till mankammen, rulla runda stora knoppar och sen sätter jag på 2-4 snoddar som gör att dom sitter stabilt! Inte kul med hästar som skakar ur sig knopparna..pannluggsknoppen gör jag alltid inbakad, det tycker jag är finast, börjar längst upp och flätar med lite hår i taget ända ner och sen rullar jag upp den på samma sätt som med dom andra knopparna!
 
 

Färgskiftning

2014-04-05 @ 18:30:00 / Vardag
Något som Rb genomgår just nu är hans färgskiftning.. När man rakar så blir han ju lite matt gråbrun ungefär
 
 
Men nu håller vårpälsen på att växa ut och den är svart, så nu ser han lite ruggig ut med svarta prickar över kroppen, ser jätte roligt ut!
 
 
Men snart får han den finaste färgen, han blir riktigt svart som håller i sig nån månad! Snart ser han ut såhär läcker svart blank päls
 
Men även det bleks av och till sommaren är han mörkbrun igen!
 
 

Lördag

2014-04-05 @ 16:22:20 / Vardag
Hej på er! jag tänkte bara kika in lite snabbt och inte stanna kvar och slösurfa utan jag måste snart igen ut till stallet och börja föbereda ja för imorgon är det tävlingsdags igen! 

Igår va jag på fest med mina vänner och pojkvän, hade jätte kul, träffade gamla kompisar och fick några nya. Alltid lika kul när man träffar bloggläsare på hemmfester i Laxå liksom haha!
Idag vakna vi (jag och micke) vid nio men låg och drog oss till halv tolv kanske, as skönt! då gick vi upp och åt frukost. Sen gjorde jag mig iordning och åkte till hallsberg där vi besöka Uffes Lada, fick med två säckar havre och en ny horselyx slicksten hem. Sen åkte vi vidare till invigningen av Möllero Ridsportsaffär, jätte fräsch och fin butik med massa fina grejer. Spanade in lite schabrak jag vill köpa vid ett annat tillfälle men idag blev det bara ett nytt tävlingspö med hem då mitt har fransat upp sig. Sen passade jag ju även på att hälsa på fina Acrobat såklart, han har det så himla bra, det värmer i mitt hjärta!
Mamma och jag åkte vidare, stannade på sibylla och åt och nu är vi hemma, rb står inne och väntar på mig samtidigt som han mumsar lite hö. Jag ska bara hoppa i ridbyxorna och sen ut och mocka och fixa, jogga lite lätt på banan och sen börjar förberedelserna. Det ska tvättas, smörjas, packas, rb ska tvättas och nattas. Mycket nu! men det är kul, vi laddar upp inför morgondagen, hoppas det går bra!
 
 

Hårdekorationer

2014-04-05 @ 09:17:00 / Utrustning
Såhär ser jag ut på tävling, enkelt och diskret - inte för mycket, precis som jag vill ha det! hittade setet på glitter.
 
 

Tidsplanen

2014-04-03 @ 11:05:39 / Vardag
Nu har jag gjort en tidsplan till söndag! Fick sköna starttider tycker jag, blir super! Dock hade jag gärna viljat ha mer tid mellan klasserna så rb hinner gå in i transporten stå där i lugn och ro och äta, återhämta sig lite men jag tänkte att vi tar av allt, sätter på bot, ställer fram havre, hö och vatten så får han lite mer energi! 

Bada honom gör jag kvällen innan sen får han gå ut med halstäcke så han inte blir skitig igen. Skönt att han hinner gå ut i hagen innan så är han lugnare på tävlingen! 

En bra plan! Josse om du ser de här så vill jag att du kommer till 11! Puussss

Nu kör vi! Taggad till tusen 

Kavaj tillsalu!

2014-04-03 @ 10:13:00 / Utrustning
Jag har en kavaj som bara hänger och inte används ifall någon är av intresse vid köp? Storlek 38. Märke Carat by Eldorado, med riktigt snygga gulddetaljer. nypris: 1100. billig vid snabb affär
Inga förslitningar, eller solblekt eller nåt. Knappt använd

 

Kommande tävlingar

2014-04-02 @ 18:43:00 / Vardag
Någon som undrade vilka de kommande tävlingarna blir. dessa har vi hunnit anmäla till! Örebro har bra med tävlingar nu, lite färre i juni-juli-augusti så då bär det av längre bort men just nu duger tävlingarna bra här på "hemmaplan"

Ska nån av er till nån av dessa tävlingar?
Alla starter rider jag LB LA förutom den 26e april då blir det bara en LB!
 

Hej!

2014-04-02 @ 14:45:17 / Vardag
Jag sitter just nu i skolan, har varit inne i örebro och äntligen lagat min telefon! satt vid slottet undertiden dom lagade den och bara njöt i solen, örebro är så vackert speciellt nere vid slottet. Innan det körde jag två timmars träning, första timmen ett bålpass med pilatesbollar det va skit kul fast vi va så flummiga haha, sen ett crossfitpass men jag tycker mest det kändes som cirkelträning, gav mig inte så mycket. Funderar på att gå på aerobic passet ikväll eller om jag ska hoppa det, vill helst inte ha träningsvärk på söndag och det finns stor risk för det om jag går dit haha. Efter träningen köpte jag en sallad och en celcius, bra återhämtning!
 
Missade bussen med 5 minuter så just nu sitter jag i bibblan och ska göra lite plugg, bra att man kan göra så. Är hemma fyra idag och då ska Rb tränas på banan, ett joggingpass bara känna av lite, imorgon blir det desto hårdare! Laddar inför söndagens starter som blir kl 14 nångång och 15.30 sköna tider och vi behöver inte åka hemifrån förrän kl 12! det händer inte så ofta.
 
 
 

Swede Clay

2014-04-02 @ 14:12:00 / Utrustning
 
"Kylande benlera för häst. Används efter hårda arbeten samt vid den dagliga skötseln av tävlingshästens ben. Fungerar som en värmeväxlare genom att dra åt sig värme ur hästens ben och avge den till luften utanför. Därigenom tränger kylan allt längre in och ger en djupverkande effektiv avkylning. Används och rekommenderas av topptränare och veterinärer.
Produkten innehåller inga dopingsubstanser och är packad i plasthinkar med tätslutande lock.
Utförlig bruksanvisning finns på hinken. Färdig att använda, lätt att stryka på."
 
Såhär står det på alla internetsidor där man kan köpa detta, och de tycker jag beskriver bra. Jag använder detta efter hårda pass eller tävlingar. 

Kan även rekomendera det till dom med senskador, vi har en häst i stallet som haft det som jag fick rida igång när han va nästan frisk och så använde vi detta efteråt och de funkade bra! han är förövrigt friskförklarad nu. 

För bästa effekt rekomenderar jag att ha hästen inne på natten med ett lager Swede Clay, tidningspapper, tjocka paddar och nattlindor! så hade vi på tävlingshästarna i brolöten efter hårt jobb och de funkar lika bra!
Men använd plasthanskar för de är kladdigt!


Själv använder jag alltid arnika på senorna innan tävling och kyllera efter tävling för bästa resultat,  streching, massage, behandlingar av equiterapeut. allt för min kung. Använder ni nåt speciellt?

Storhäst?

2014-04-01 @ 17:06:15 /
Fått in mycket frågor och tankar kring mig och min övergång framöver till storhäst och jag tänkte svara på det en gång för alla. 

Jag har faktiskt inte tänkt skaffa mig nån häst efter RB. Alltså då lägga ridningen på hyllan ett tag. Inte för att jag tröttnat eller så nej verkligen inte! älskar att rida träna och tävla självklart. Men efter mina ponnyår så känner jag mig inte speciellt motiverad till att gå över till en ny häst och börja om från början igen.

Som ni säkert alla känner till så har jag ju haft två ponnyer från dom va 4 år, alltså utbildat och lärt dom allt dom kan helt själv. Acrobat när han var "färdig" så var jag för stor och va tvungen att sälja, köpte en ny 4 åring och börja om från början, lagom när han är "klar" om två år så måste jag sälja igen och det gör mig lite sänkt..
 
Sen är ju det där när man är 18, vuxen och vill starta sitt egna liv kanske man inte vill ha en dyr häst hängandes runt halsen. Vill ju börja jobba, flytta ihop med min pojkvän, skaffa körkort och bil, leva livet som ung.  Sen kanske ta upp hästeriet lite senare i livet men det vet man ju aldrig.
 
Självklart om jag gick ett dunder erbjudande när jag ska gå över till storhäst och nån ber mig rida och tävla en storhäst som är riktigt duktig skulle jag aldrig tacka nej! men hur ofta får man ett sånt drömerbjudande?
Om jag skulle köpa en egen häst då när jag blir 18, då vill jag inte börja om med en unghäst och ta det från ruta ett igen så som jag gjort med mina ponnyer. Men en häst som är i stort sätt "klar" är väl inget att ens tänka på att investera i när man är 18. tror inte det va.Mål för April

2014-04-01 @ 15:22:00 / Vardag
 • Befästa LA rörelserna mer! Vi kan allt men vi kan göra det ännu bättre det vet jag. 
 • träna mer och mer intensivt på sitsen, bli stabilare i bålen för att på så sätt sitta lodrätt genom ett helt pass. Inte slarva med händerna utan alltid rida honom med den smala ramen.
 • rida mer program för att alltid komma förberedd och ha en tydlig plan både i vardag, träning, uppladdning, tävling och efter tävling.
Let´s go!
Denna månad har vi två tävlingar inplanerade, den 6e i gyttorp där vi rider LB och gör debut i LA och sen den 26e i Latorp där det bara blir en LB:1. Känns bra, då hinner jag med en träning för Erika också förhoppningsvis, var ett tag sen nu.

världens finaste kille! tänk att detta är samma häst som jag tog hem som fyraåring då kunde jag aldrig ens våga drömma att han skulle bli så här fin <3
 

Bläs

2014-04-01 @ 11:26:00 / Vardag
 
Det är tre ½ år mellan bilderna och man kan se att han har utvecklat en liten bläs nästan. Undra hur han ser ut om 10 år!!