Aldrig förstått grejen?

2014-04-19 @ 10:35:00 / Åsikter
Jag har aldrig förstått grejen med ryttare (oftast hoppryttare) som stoppar in toffsen under hjälmen? Jag tycker det ser jätte konstigt ut om man är tjej och inte har något hår som hänger ner, en sak om det är kortklippt men varför stoppar vissa in toffsen? den stör väl inte direkt?
 
Tog en bild som exempel på Lisen bratt fredricsson då jag såg på ryttareliten att hon gjorde så men har sett väldigt många på olika nivåer gjort likadant. 
 
Är det något som är inne eller för isåfall är jag helt ute haha ;) Jag tycker iallafall det är snyggast med toffsen utsläppt så man ser ut som en tjej om man är en! Vad tycker ni?
 
Vi dressyrryttare är ju duktiga på frisyrer, men jag har aldrig sett nån gömma sin utan de flesta dekorerar dom fint, tycker hoppryttarna har lite att lära sig från våra frissor!
 


Postat av: Sophie Varnäs

Jag håller med till 100. Tycker det ser väldigt konstigt ut, helt ärligt haha.. Jag tycker inte att det är fult, men som sagt, jag tycker det ser konstigt ut!

Sv: Tack detsamma Evelinn!! Kram

2014-04-19 @ 10:54:14 / http://tavlingsponnys.horseworld.se
Postat av: Amanda

Det är väl för att ha så lite störningsmoment som möjligt, tex att håret flyger fram i ansiktet (inte för att chansen för det kanske är så stor, haha) men speciellt för de större ryttarna så är det ju mycket som står på spel så kanske dem vill minska på allt som kan bli ett störningsmoment så de endast kan fokusera på hoppningen.

Jag vet inte om det är så men det är en teori iaf. :)

2014-04-19 @ 12:28:50
Postat av: Annie Berggren

Det är främst för att det ska se så prydligt ut som möjligt. Jag tycker faktiskt att det är snyggt med instoppat hår, men så klassas ju jag in under kategorin hopptönt också ;) Men donut är ju helt klart snyggast!

2014-04-19 @ 14:47:45
Postat av: Victoria

Om man vid tex. avfallning läggs på bår och/eller behöver nackkrage så klipper de av håret om det är i vägen. Om det är instoppat i hjälmen kan det sparas.

Svar: Jaha då lärde jag mig nåt nytt!
Evelinn Åkerman

2014-04-19 @ 15:38:24 / http://jacobssonhast.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: