Lördagens förutsättningar

2014-04-30 @ 13:58:00 / Vardag
På lördag är det tävling igen, då åker vi till Laxå som ligger typ 2 mil här ifrån, så nära och bra det också! Ska bara rida en LA:1 och har inga som helst krav mer än att komma till ridning och genomföra programmet utan missar den här gången. Det blir våran andra LA och första utomhustävlingen för iår = laddad ponny, så det kan gå lite hur som helst. Sätter jag galoppfattningen från skritt utan att han stegrar, taktar eller drar iväg så är jag nöjd haha! Han blir så himla överladdad när man samlar upp skritten och lägger till galopphjälpen. 
 
Jag åker hit med vetskap om att domaren i klassen ligger väldigt lågt överlag, hon är svår att charma sannerligen.. Jag vet att jag skrev att man inte ska skylla på domaren men jag menar det när jag säger att jag aldrig nånsin fått över 62% när jag ridit för henne, helt seriöst vilken häst jag än haft, hur nöjd jag än varit med ritten och känslan! Det känns som att hon inte ens gillar mig. lite tråkigt för då undviker jag helst att åka på tävlingar där hon dömer. Men den här gången tänkte jag ta tjuren vid hornen och minsann åka och rida en LA även om jag blir totalsågad! Liksom får vi 62% i LC undra hur dåligt vi kommer få i LA? Nästan så man vill gå fram och fråga: vad har du för problem med mig? haha ne men ni förstår.. Det är tråkigt. Har ni nångång känt er orättvist behandlade av en och samma domare?
 
 
Tråkigt nog är det bara 2 starter för D, jag och en till, men 4 starter hos C, tror ni dom lägger ihop kategorierna då? Mer spännande om det är lite motstånd! Det som känns skönt är att tävlingen inte går genom equipe så ni kan inte hålla koll på oss hur det går haha ;) 
 

Såhär såg det ut sist vi va och tävla i Nyhammar, precis för 2 år sedan, rb var då 5 år(skulle bli 6) och vi fick 60% i LC:1 och kom trea! Väldigt grön häst och vääldigt tanig haha..
 
 lite skillnad ändå till nu:
 


Postat av: Alva

Jag kan också känna att en del domare verkligen ogillar mig. :/ När jag red finalen i Div 1 förra året så var det en domare som gav mig 68% samtidigt som jag fick 59% av en! Helt sjukt. Men jag kan väl också påpeka att hon som jag fick 68% av gillar mig, så av henne fick jag liite mycket poäng. Men ändå! 9% skillnad... Tur att några gillar en så att det kompenserar! ;)
Jag kommer heja på er på lördag, även om det inte är ligger på Equipe! ;) Oavsett vad poängen säger så tycker jag att ni är superduktiga! =) kram på dig <3

Svar: men gud va jobbigt! snacka om att domarna kan se olika saker haha!åh tack du är så himla rar, kram på dig <3
Evelinn Åkerman

2014-04-30 @ 15:28:14
Postat av: Sofia

Samma här! en domare har aldrig skrivit ett positivt ord om mig på någon tävling. Dock har jag alltid ridit utom tävlan när ponnyn var 6 år bland ponny som vuxen ryttare och nu rider jag ponny bland storhäst och hon har tydligt sagt att hon inte tycker att ponny ska tävla bland storhästar! Oproffsigt och numera väljer jag bort tävlingar där hon dömer!

Svar: ja det känns väldigt oproffsigt så får man väl inte säga :S
Evelinn Åkerman

2014-04-30 @ 16:31:13
Postat av: Hedda

Jag har också en domare som inte gillar mig, hon gav mig 61% i LB (där vi oftast ligger på 65-70%), ritten var helt klockren och vi hade några ynka småmissar men inget allvarligt och jag förstår om poängen åker ner för missarna men denna domare sänkte mig i allmänna intrycket vilket var sjukt tråkigt då det var en sån bra ritt.
Men men, har man valt en bedömningssport så har man, det finns vääldigt många domare som gillar min ponnys typ också (lite som Rb, också en mörk connemara) så det är ju alltid kul!

Svar: åh va trist.. men som du säger så kan det vara ibland.. lycka till i fortsättningen!
Evelinn Åkerman

2014-04-30 @ 21:05:07 / http://ponnyboken.blogg.se
Postat av: Elsa

Jo, det har jag känt. När jag red en lc med min ungponny. Vår första lokala start så var han lite spänd och öppen i formen. Vi red perfekta vägar ändå dömde hon ner oss totalt. Jag menar i en lc ska man inte vara så sträng med formen. De som vinne klassen har förstås bra form. Men man kan ju inte döma ner 5or för att hästen är liiiite öppen när vägarna är super. Små barn har ju ingen lust o tävla då om de får dåliga poäng liksom när de egentligen förtjänar bättre :)

Svar: sant! domarna borde muntra upp barnen att tävla dressyr inte såga dom vid fotknölarna! kram på dig
Evelinn Åkerman

2014-05-01 @ 09:23:42
Postat av: Robex Lundgren

gillar du musik, missa inte min blogg intervjuar band varje dag
http://ghgumman.blogg.se/
http://www.facebook.com/mosanmusikfriket?ref=hl

2014-05-03 @ 11:08:22 / http://ghgumman.blogg.se/
Postat av: Elin

Lycka till ändå! :)

Svar: Tack! det gick jätte bra vi vann vår klass :D
Evelinn Åkerman

2014-05-03 @ 11:23:34 / http://hopelessdreaming.blogg.se
Postat av: Theresia

Lycka till hoppas det går bra! :D

Svar: Tack! det gick jätte bra vi vann vår klass :D
Evelinn Åkerman

2014-05-03 @ 11:29:43 / http://thema.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: