Något som är på tapeten

2014-04-24 @ 16:55:00 / Åsikter
.. Är ju skandalen som Epona TV avslöjades hos den erkända dressyrryttaren Andreas Helgstrand. Inget som nån kan ha missat! Något som fått "NH-nördarna" att go bananas kring bett, nosgrimmor, sporrar och liknande. Skämt åsido. Men jag har märkt en trend efter just detta och visst är det hemskt det tror jag alla kan hålla med om.
 
Andreas beskriver den senaste veckan som den värsta i hans liv och det kan jag sannerligen förstå.
Han har blivit av med ett flertal sponsorkontrakt, verkligen fått en mängd negativ publicitet på sociala medier och fått stå ut mycket hat och skriverier. Ska han skylla sig själv? jag vet faktiskt inte.Det är tal om att Andreas tänker sälja hästen som visas upp med öppen mun, blåtunga och sporrsår.
Vi vet ju att media har en stor tendens till att förvränga bilder, det sägs nu att den blå tungan blivit redigerad? och att veterinär varit ute som bara hittat lite spänningar i underkäken och inga sporrmärken alls.. Hmm? 
 
Vet inte vad jag ska tro om det hela, det känns som en riktigt tragedi som drar ner hela synen på dressyr i smutsen.. Vad tycker ni?
 
 
 
 


Postat av: Mai

Tycker du borde avsluta din tävling nu!:)

Svar: Gör det när jag tycker tillräckligt många deltar :) kram
Evelinn Åkerman

2014-04-24 @ 18:03:38
Postat av: Olivia Gustavsson

vart kan man läsa om det?

Svar: På vilken hästtidningssida som helst! Ridsport, hästmagazinet :)
Evelinn Åkerman

2014-04-24 @ 19:36:57 / http://oliiviiagustavsson.se
Postat av: Jennie söder lindström

Det är ju inte bara den blåa tungan som tyder på att hästen inte blir rätt behandlad.
Tungan är väldigt tilltryckt på flera bilder, ser nästan ut som den ska gå av, hästen går bakom lod vilket inte alls är okey.
Hur han använder sina sporrar kan du se här:
https://www.youtube.com/watch?v=ZnHh_KfFlsw :)

Svar: Okej??
Evelinn Åkerman

2014-04-24 @ 21:20:10 / http://jennieofsweden.se
Postat av: cornelia ♥

Visst är det tråkigt för Andreas men det är inte okej att rida på det sättet så att hästen visar stort obehag. (Tycker jag)

Synd bara att det inte finns kort på alla proffsryttare i dressyr för av 100 är det säkert 90 st ryttare som rider sina hästar så..

Svar: Sant!
Ja de är tråkigt, dressyr ska ju bara vackert!
Evelinn Åkerman

2014-04-24 @ 21:52:58 / http://cornelias.horseworld.se
Postat av: Sandra

Tycker att allt sånt här jämt går till överdrift, folk läser en artikel och sen vet de allt om hur mycket rollkür/ponnysparkande/osv en ryttare rider?
Kikade på filmen som länkades ovan, annat än de påstådda sporrmärkena (som sitter lite väl högt upp, vem sparkar där?) så ser jag inget fel direkt. Vem kan ärligt säga att de inte har kickat till sin häst eller ponnysparkat den när den inte svarar? Får man inte lära sig hela tiden att man hellre ska säga till rejält en gång istället för att smågnaga varje steg?
Oavsett vad Andreas sysslar med och inte så ser jag igen mening med att anklaga honom för ditten o datten om man inte har sett det upprepade gånger på hemmaplan att hästen far illa.

Svar: Sant! Bra skrivet!
Evelinn Åkerman

2014-04-25 @ 07:13:36 / http://sandrejohansson.blogg.se
Postat av: Anonym

Förstår inte varför folk ska kritisera dressyrryttare hela tiden, kolla bara på hoppning och westerridning.. Vilka bett använder dom inte där??

Svar: BRA!! Sant där!
Evelinn Åkerman

2014-04-25 @ 09:06:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: