Utvärdering dagens jogg

2014-04-29 @ 19:09:00 / Träning
Något jag blivit mycket mycket bättre på är att planera upp alla ridpass, vad ska vi träna på, vilka grejer ska vi ta upp, vilka ska vi utesluta och vilka ska vi fokusera på och. Men då måste man även utvärdera, kolla av vad som var bra och vad som var dåligt. Framför allt vad som måste bli bättre.
 
Dagens jogging pass blev riktigt lyckat! Började med att skritta fram extra länge innan jag plocka upp han och formade lite i skritt över till trav och sen flera övergångar till skritt och tillbaka till trav för att hitta bjudningen och kvickheten för hjälperna, det är A och O när man rider tycker jag. Innan det rullar jag över till galopp och gör lite samma sak men lite färre gånger just nu tränar vi även galopp till halt och skitt som vi inte gjort så länge men de börjar bli riktigt bra! Detta är min framridning, jag struntar i rörelser alls utan fokuserar på basicjobbet i kanske 10 min sen får han en kort skrittpaus.
 
Plockar upp han och rider i trav på volt och försöker hitta honom mellan hand och skänkel, samlar och får in bakbenen tränar även på att förfina övergångarna i vanlig trav, samlad trav till ökad trav allt då blir han alert och jag kan komma till ridning innan jag testar några skänkelvikningar där jag tänker på att trycka på så han flyttar med schwung, det gör han riktigt bra!
 
lekte lite lätt med galoppen bara ligga och rulla i olika tempon, ställa ut och ställa in, göra en halt och igång igen, gjorde nån förvänd också som var riktigt centrerad nu kan han galoppera förvänd på 10 meters volter och det är bra jobbat! Gjorde även nåt enkelt byte som börjar bli bättre men det är den där jäkla skritten som han inte kan lugna sig i..
 
Tillbaka till några programrörelser där jag gjorde volt, ökning, skänkelvikning, volt, ökning, skänkelvikning precis som i LA:1an ibland la jag till nån extra volt och gjorde nån extra skänkelvikning tills jag var nöjd! Då travade jag av honom och red ut en kortis till ett sandspår där han fick sträcka ut lite i trav och galopp, det är så jag håller honom glad! 
 
Rb har blivit tekniskt sätt svår att rida. På ett positivt sätt. Han har blivit så himla känslig att om jag tappar överlivet 2 cm framåt så gör han halt, eller om jag lägger till skänklarna det minsta ojämnt så fattar han galopp. Det är super bra för mig absolut men det gör det hela mycket svårare då jag inte är van vid det, han börjar blomma ut till en riktigt dressyrhäst som nästan går att styra med tanken, det är häftigt att sitta på då vill jag lova men det gör det ännu lättare att det blir missförstånd och missar, så jag måste lära mig rida mer tekniskt. 
Imorgon ska vi rida ett till dressyrpass men lite mer djupgående, när jag joggar så skrapar jag bara lite på ytan så att säga. 
 
Världens bästa häst<3
 


Postat av: Anna

DET HETER HONOM!!! -.-

Svar: i vilket sammanhang har jag skrivit fel? "han har blivit så himla känslig" "så fattar han galopp" "han börjar äntligen blomma ut" "flyttar han med schwung" där passar det inte alls? var tusan ser du?
Evelinn Åkerman

2014-04-29 @ 19:21:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: