Känslan av en svårklasshäst

2014-12-28 @ 19:45:21 / Vardag
Ikväll var det inte kul att rida i kylan, usch de va sådär kallt så det riktigt stack i benen så det gjorde ont och när jag kom in i värmen så gjorde det ännu ondare. Men ryttare som man är, det finns inget dåligt väder och inget hindrar mig från att träna vidare. Det positiva var att Rb gick hur bra som helst idag, jag är verkligen förvånad.
 
Började jobba honom i skritt som jag gjort två gånger den här veckan, redan då kände jag hur laddad han var men Rb är sån att om man omvandlar hans nerv till positiv energi så blir han hur bra som helst verkligen, men lyckas man inte så blir det pannkaka. Jag började med att lägga ner honom i form och försöka få han lugn och sansad, bara det är ju en hel vetenskap och det gjorde det inte enklare att några smällde raketer nere i samhället. Rb blev hur skärrad som helst och det kan man ju förstå.. Lyckades lugna honom och tillslut kunde jag trava. Då släppte han och blev jätte rund och fin, med takt och schwung, något som brukar ta ett helt pass innan vi uppnår kom direkt från första början. När jag sen fattade första galoppen låg han perfekt på bakbenen med en lätt front och när jag bröt av till skritt så var han helt perfekt mjuk och fin. Wow alltså, massvis med beröm öste jag över honom.
 
Jag red inte så länge utan behöll känslan hela passet ut, kände på skolorna lite lätt  båda varven och red mycket skritt-galopp-skritt-galopp-halt och han var helt med på noterna. Känns väldigt bra och det bådar gott inför LA P:1 den 1 februari. Nu måste vi bara komma iväg till ett ridhus så vi kan rida ordentligt med linjer och sådär så ska vi nog snart vara tillbaka. Snacka om att den här vilan har gjort han gott, jag kunde inte ens drömma om att han skulle vara såhär fin första passet. Det kändes som att jag red en svårklasshäst idag, om ni någonsin upplevt det så vet ni hur underbart det är!
 
Jag letar och letar efter min drömhäst, men sanningen är ju att han faktiskt står här hemma i stallet. Rhett Butler är helt fantastiskt,önskar att han var modellen större jäklar vad långt han kunde gått då. Men snart är det dags att han hittar hem till en ny liten ryttare som kan ta vid där jag avslutat.


Postat av: Isabelle Johansson

Snyggaste ni!

Svar: åh tack!
Evelinn Åkerman

2014-12-29 @ 11:07:28 / http://isabellejohansson.se
Postat av: Alicia

Ååh vad härligt att passet kändes så bra, den känslan är oslagbar! Önskar dig Lycka till på Brolöten, hur kul att kunna spendera jullovet på det sättet! Jag ser fram emot uppdatering om dina dagar där borta, om allt som händer och sker.:)

Svar: Ja helt fantastiskt! Tack snälla <3jag kolla in din blogg och den va så bra kommer fortsätta läsa och följa er :) kram
Evelinn Åkerman

2014-12-29 @ 13:17:38 / http://www.dressagelife.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: