Dagen

2014-07-02 @ 17:48:30 / Vardag
Hej på er! 
 
Jag har hållt igång fullt ös sen kl 8 på morgonen, tog bussen hem till Vretstorp för att på ca 30 minuter göra mig iordning för att åka vidare till Laxå med min mamma där jag som ni vet provred lite hästar för att ev. börja jobba som beridare. Direkt när jag kom dit vare bara att hoppa upp i sadeln, sånt gillar jag! och så satt man på en vinglig 5-åring, väldigt trevlig och lättriden, häst nummer två var lite svårare däremot, en riktig tjurig en också 5 år och man var tvungen att visa vem som bestämde. Sista hästen var en vilding, en skit fin fux på 5 eller 6 år som varit skadad som bara skulle skritta och travas lite lätt, till slut hitta jag knapparna på honom också. 
 
 
Allt gick bra med andra ord och det verkade som de var nöjda med mig, så jag ska fundera lite se så allt kommer fungera med buss dit/hem och att RB hinns med och allt annat runt omkring, det gäller att prioritera rätt och vad jag lärt mig under mina år som ryttare är att man måste ut och rida, rida många hästar och olika hästar. kolla bara på elitryttarna, de e inte många som bara har en i träning utan i vissa fall ett helt dussin hästar, hur många timmar spenderar inte dom i sadeln? Det är det som skiljer mig från dom, jag rider kanske bara en timme per dag och det räcker inte. Som Jens Fredriksson en gång sa på en föreläsning: Rid på allt du kommer åt!  
 
När jag kom hem igen så var det bara upp på nästa häst, skönt att sitta på min lugna och stabila ponny Rb, vi tog oss en galoppträning på gärdet, lite trött var han av värmen och all broms som var oxtokiga! Antar att de legat nånstans och tryckt nu när det varit dåligt väder och när solen för en gångs skull kom fram så var de super hungriga. Rb skötte sig iallafall bra!
 
 
Nu har jag precis pratat i telefonen med Ale ridsport och ska snart ringa ett till viktigt samtal och svara på några viktiga mejl innan jag kan koppla av, har hållt igång hela dagen och känner mig fortfarande på högvarv, ska hoppa in i duschen och sen bara slappa framför TV:n. Blir en tidig kväll ikväll och en tidig morgon imorgon, ska upp och rida innan tuppen för sen kommer hovslagaren och sen ska jag på 20års kalas! ja min kille blir så gammal han och jag lyckades hitta en present till honom nu återstår det att se om han gillar den.
 
Vi hörs imorgon!



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: