Dagens två pass

2014-07-28 @ 17:32:47 / Träning
Idag red jag både nya hästarna på banan, två lätta joggingpass stod på schemat med både Peppe och Zanton som alltså är här för träning när ägarna är på semester. Är jätte glad och tacksam för möjligheten och för förtroendet, känns jätte kul att ha dom här! Emmy som är ägaren och jag har varit vänner länge och jag har alltid dreglat över Peppe, han är verkligen något speciellt och det har jag sett från allra första början. Min högsta dröm har alltid varit att få rida honom och nu står han här hemma i mitt stall, helt galet! Så glad! Emmy har utbildat honom själv och efter att jag ridit honom idag så måste jag säga att hon gjort ett sjukt bra jobb, han är otroligt välriden och fin. 

Mamma filmade oss lite under den korta stunden som jag tog upp honom och ställde lite krav vilket han tog väldigt bra, red lite ökningar, skolor, förvänd galopp och enkla byten och allt sitter verkligen som ett smäck, så kul att vara uppe på en sån välutbildad ponny när man ridit unghästar så länge. Jag tar såklart tillfället i akt och memorerar in hur det ska kännas sen när jag rider Rb. Peppe är verkligen en dröm!
 
 
Sergeant Pepper Gene som han heter är en 10 årig valack, en Svensk ridponmy e. Veronas Gerswin han har tävlat upp till och med FEI inledande som ponny och tävlas nu bland storhästar upp till och med MSV B:4
 
Ta hänsyn till att det är första gången jag rider honom, första gången han är hos oss. Vi känner inte varandra alls men jag är ändå väldigt nöjd när jag kollar på filmen! Vad tycker ni?
 
 
 
 
Därefter var det dags för Zanton. Han är bara 5 år men jag tycker han också är väldigt välriden, det ska Emmy ha all cred för. De båda kändes rätt lika, mycket motor, bra sug i bettet, mjuka och fina. Med honom jobbade jag bara 30 minuter mycket basic som det är med unghästar, lite gas och broms, övergångar i massor och sen tog vi lite galopp som förövirgt är helt underbar! En riktig gunghäst.
 
Zanton är född 2009 e. Blue Hors Zack ue. Amiral.
 
 
Även här får ni ta hänsyn till att det är första gången jag rider honom, han är på en helt ny plats som han tog väldigt bra.




Postat av: Olivia

Åh, Zanton såg ju ut att ha riktigt härliga gångarter!! :D
Btw tänkte på Peppe.. Känner igen honom från någonstans. Har han möjligtvis varit tillsalu för ett tag sedan? Kanske är helt snurrig nu, haha.. ;)

Svar: Ja precis han va tillsalu! Men inte längre :)
Evelinn Åkerman

2014-07-28 @ 18:07:28 / http://oliiviiagustavsson.se
Postat av: Olivia

Åh, Zanton såg ju ut att ha riktigt härliga gångarter!! :D
Btw tänkte på Peppe.. Känner igen honom från någonstans. Har han möjligtvis varit tillsalu för ett tag sedan? Kanske är helt snurrig nu, haha.. ;)

2014-07-28 @ 18:07:31 / http://oliiviiagustavsson.se
Postat av: Sara

sv: Ja, har aldrig varit där heller så det ska bli jättekul, tack! :D Åh vad tråkigt :(

Svar: Inget bra ställe om du frågar mig hehe :)
Evelinn Åkerman

2014-07-28 @ 22:22:17 / http://ssfredlund.horseworld.se
Postat av: moa

Du är riktigt bra på att rida! Underbart att se :)

Svar: Åh va kul att du säger det, TACK!
Evelinn Åkerman

2014-07-30 @ 20:29:42 / http://moa.horseworld.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: