En vecka kvar

2014-07-19 @ 14:25:00 / Vardag
Herregud vad tiden går fort, minns det som igår när det var "sista" tävlingen på vårkanten och vi hade tävlingsuppehåll i 2 månader. Kändes ju som det skulle ta en evighet dit men nu är jag här med bara en vecka kvar till ett av årets stora mål - Connemara SM! tiden bara susar iväg och jag börjar få ångest att sommarlovet snart är slut och min vardag bestående av sol, ridning, chill, kompisar, pojkvännen, snart kommer ersättas av skola, plugg, stress, blä, blä, blä..

Nu ska jag berätta en dålig sak och en bra sak.
 
Den dåliga är att jag har visst ljugit för er. Minns ni mitt inlägg där jag skrev att jag rider i allt, citerar mig själv: "jag rider i allt. alla väder, allt underlag, under alla förutsättningar" det stämmer inte! för jag kollade över proppen till Sm och såg att framridningen är på GRÄS! det har jag aldrig nånsin ridit på, skulle aldrig vilja göra det heller trodde jag. Tänk om det regnar? vad gör man då? Alltså finns det nån som har koll på Norrköpings fältrittklubb och kan bekräfta det här för mig? Vad är det för skillnad mellan gräs/grus/sand?
 
Den bra saken är att mitt sponsor schabrak är klart på måndag!! wie lagom till helgen när det ska användas. Är så spänd på hur det kommer se ut, hoppas det är snyggt och ligger fint under sadeln men det tror jag!
 
 
Man blir så "bortskämd" när man har egen ridbana hemma på gården att man inte tänker på att det faktiskt finns dom som inte har det och måste träna/utbilda sina hästar på gärden, skulle jag aldrig kunna göra, jag vill ha hästen innanför fyra väggar alternativt staket med underlag som jag är säker på inte ett ojämt gärde fullt med gräs och hål nej tack!


Postat av: Anonym

Skruva på gräsbroddar så har ni bra fäste! :)

Svar: Vill inte för programmen går på sand och där vill jag inte rida med broddar utan skydd!
Evelinn Åkerman

2014-07-19 @ 14:29:34
Postat av: Anja

Ta med/sätt på gräsbroddar eller isbroddar :)
Är det torrt och fint rider jag nästan bara på gräs. Min paddock är ganska liten och underlaget är inte det bästa, i hörnen kan det bli jättemjukt och så... Så jag tycker om gräs och stora ytor :)

Svar: Känns ju sådär att ha broddar när tävlingen går på sand och man ska in där och rida utan skydd...
Evelinn Åkerman

2014-07-19 @ 15:22:47 / http://castarha.wordpress.com/
Postat av: Sofia

Jag rider typ bara på gräs hemma då jag inte har nån ridbana och har aldrig ridit med broddar hemma(ska göra det idag när jag ska hoppa inför kommande helgs ridklass på NFK ;) )
Dock vet jag att många säger att deras gräsbana är bra och jag tror inte underlaget kommer vara något större problem med tanke på att det enligt väderprognosen i nuläget inte ska regna en mm på hela nästa vecka i norrköping :)

Svar: Hoppas väderprognosen håller i sig!
Evelinn Åkerman

2014-07-19 @ 18:23:56
Postat av: Ronja

Gräs är ett underbart underlag när det är torrt, har alltid funkat för oss i alla år :).

Svar: Jasså:)
Evelinn Åkerman

2014-07-19 @ 19:08:00 / http://busigaponny.blogg.se
Postat av: Elsa

Ha broddar fram och inte bak. Det är ju bara en gång så att säga så det är nog inte farligt då. Minskar ju skaderisken samtidigt som man får fäste. Men bara om det är blött..😊

Svar: han kan ju ändå trampa sig själv :/
Evelinn Åkerman

2014-07-19 @ 19:12:03
Postat av: Ebba

Är gräset torrt så brukar det inte behövas broddar, en gång när vi tränade terräng på gräs hade en tjej inga broddar och det gick kanon ändå! :)

Svar: Hoppas vädret håller i sig :)
Evelinn Åkerman

2014-07-19 @ 21:30:56 / http://ebbagraversen.se
Postat av: Isabella

NFK har en bra gräsbana, runt gräsbanan finns det en galoppbana(?) som jag trro man kan rida runt på om det skulle krisa :)

Svar: Okej!
Evelinn Åkerman

2014-07-20 @ 20:52:53
Postat av: Amanda

Det stämmer det Isabella säger!
Gräsbanan är mycket fin så tror inte det kommer vara några problem!
Och som sagt om det krisar finns galoppbanan man kan rida på :) kommer bli roligt att se er och jag hoppas med all lycka att det går bra för er! Kram<3

Svar: Okej vad bra! Tack så mycket! Kram på dig <3
Evelinn Åkerman

2014-07-20 @ 23:58:11 / http://ydrebranth.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: