Förstår ni min glädje?

2014-07-16 @ 17:25:00 / Vardag
Nu har jag äntligen landat på jorden efter denna fantastiska nya regel om att få tävla ponny upp till 20 år! det är många som inte förstår min glädje i det hela. För att ge er en inblick måste ni se det frånmitt perspektiv och då behövs en förklaring från början.
 
Jag köpte en C-ponny för några år sen när han var 4år och jag utbildade honom själv, i två år höll vi på med hoppning och sen gick vi över till dressyr. De sista två åren omskolade jag om honom till dressyrhäst och vi gick från LC till FEI utbildningsmässigt. När vi var på toppen av vår karriär så växte jag ur honom och fick sälja han, det var fruktansvärt ledsamt och tråkigt men han kunde inte stå hemma och skrota och jag var för lång för att det skulle se proportionellt ut. Så han fick gå vidare till en ny liten ryttare.
 
 
Så jag fick köpa mig en ny ponny och det fick bli en ungponny det med då alla inte har möjlighet att köpa en färdigutbildad SM ponny även om det var det jag viljat. Så jag köpte mig min Rb som då var 4 år och jag började utbildningen på honom. Idag är vi på LA nivå, tränar mot LA P:1 och jag har känt en stress att gå vidare och komma uppåt i klasserna på grund av min ålder. Mitt mål var iår att starta LA P:1 och få till två kval så vi kan tävla nationellt nästa år som skulle varit mitt sista år på ponny. Men det tar några år att etablera sig på en sån hög nivå som nationella klasser och det hade inte vi tid med så hela tiden har jag tränat med en stress i bakhuvudet.
 

Nu när åldern har höjts känns det som en lättnad, jag kan pusta ut, jag har hela tre år kvar, tre år till med min allra bästa vän! förstår ni min glädje?
 
innan ni kommer med kommentarer så 1. nej det finns ingen tanke att tävla honom som storhäst då jag inte tror han platsar där. 2. jag vill inte behålla honom och hålla han från tävlingar för det är där han hör hemma!
 
Tänk vad mycket man kan göra på dessa tre år? 
här har ni källan till regeländringen: http://www3.ridsport.se/Tavling/Nyheter/2014/07/Forandringariponnyryttaraldern/
 
Vad tycker du om regeländringen? påverkar den dig något?


Postat av: Alva

Jag tycker faktiskt att det är bra, även om jag bara är 13 år iår. Det gör ju att jag kommer kunna tävla mot dem i min egen ålder nästa år istället för någon som har 4 års mer erfarenhet är vad jag har.
Detta gör det dessutom ännu bättre:
"Om sammanslagning av klasser måste göras på grund av för lågt antal anmälda görs sammanslagningen i respektive åldersgrupp" =)

2014-07-16 @ 17:47:25
Postat av: Sara

Jag tycker att det är jättebra att det ändrades! Jag vinner inte direkt något på det med Duchess, jag har nu 6 år kvar på ponny och då är Duchess 28 år och det känns inte som det mest ultimata att tävla henne då, men jag kan fortfarande försöka satsa på ponny vilket jag tyckt varit tråkigt att jag inte skulle hinna med :) Så kul för dig och RB förresten!

2014-07-16 @ 18:11:02 / http://ssfredlund.horseworld.se
Postat av: Matilda - tonårsliv i rullstol

Super bra!

2014-07-16 @ 18:26:30 / http://skogsrusset.se
Postat av: Sophie S. Varnäs

Eftersom att jag är 99:a så innebär ju det att jag i vilket fall som helst hade haft 4 år kvar på ponny, men att jag nu har 6 år, alltså hela 6 ÅR, det är ofattbart!
Jag är så himla glad och har nog inte riktigt hunnit smälta det än!! :') och jag förstår din lycka, måste kännas såå bra!

Svar: Hoppas de bara inte ändrar sig, tror deras baktanke är att tillslut ta bort grupp två helt och änd
Evelinn Åkerman

2014-07-16 @ 20:04:30 / http://tavlingsponnys.horseworld.se
Postat av: Hanna Larsson

Det är verkligen super bra att de ändrat tycker jag, då det tar ett tag att utbilda sin ponny om man tänkt göra en ganska stor satsning. För mig var det så att när väl jag och min ponny var utbildade upp till elit nivå och det började gå bra hade jag bara ett halvår kvar, men nu för er som fyller 18 i år eller är yngre och är på uppåt kurva i er utveckling har otroliga möjligheter att ta er långt! Hoppas allt kommer gå bra och lycka till! :) Kram Ps. jätte fin blogg och ponny!

Svar: Ja verkligen!Tack snälla! kram
Evelinn Åkerman

2014-07-17 @ 15:39:23 / http://nattstad.se/hannaellenlarsson
Postat av: Amanda Hellman

Jag tycker också att det är helt fantastiskt! :D <3

Svar: Det förstår jag!! :D
Evelinn Åkerman

2014-07-17 @ 21:35:05 / http://perfectpony.blogg.se
Postat av: Ronja

Du har inte funderat på att ha honom kvar och låta någon annan duktig träna och tävla honom? Jag skulle aldrig klara att sälja Juppi hellre någon annan tävlar honom.. Fast nu e jag ju lyckligt lottad och får ett sista år så det ska bli skoj sen får han ev tävla med nån annan.. Tänkte bara hur du ställer dig till det om du tänkt på o göra så och varför inte i så fall? :)

Svar: Svarar i inlägg!
Evelinn Åkerman

2014-07-17 @ 21:57:40 / http://busigaponny.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: