Inför SM

2014-07-21 @ 14:39:00 / Vardag
Angående att framridningen på Sm går på gräs: Du kan väl skruva på broddar så får ni bra fäste? :)

Svar: Ja jo det är ju en lösning, det är ju det att jag inte känner för att skruva på broddar eftersom programmen går på sand och gå in där utan skydd med en ponny som har tendenser till att studsa, sparka och bocka och en fenomenal talang till att skada sig själv känns inte så bra. Man kan ju inte heller ställa sig och skruva av allting och sen tillbaka på innan start och innan framridning. Så vi kör på det osäkra, aldrig ridit på gräs förut men hoppas väderprognosen håller i sig och det blir sol och bra väder i värsta fall får vi ta en lätt jogg på gräs och ta igenom det lilla vi hinner inne på collectingring alternativt på banan innan start. 

Det som känns väldigt konstigt är att i proppen står det att tävlingen går i ridhus (pararellt med utebana) med mått 17x47 (???) alltså inte ens 20 meter på kortsidan?! då kan man ju inte göra allt på metern precis, skulle LA:n gå där så blir det jätte små galoppvolter och travvolter eftersom de redan är på 10m och det känns ju inte helt rätt? asså nääe.. Det känns inte helt seriöst eller genomtänkt..
 
 


Postat av: Hanna

Får väl svara från arrangörens sida eftersom jag är tävlingsledare för dressyren på NFK. Med väderprognosen som är borde gräs inte bli något hinder (förstår som dressyrryttare din oro om det hade regnet) och gräsbanan brukar va fin att rida på. Den är dessutom stor så man behöver inte vara rädd för att behöva trängas.

Vad gäller måtten i ridhuset och varför de går på dubbla banor är ju för att det var så många anmälda och för att göra det möjligt för alla att kunna få medverka var det de alternativ som fanns. Vanligtvis brukar det inte alls vara så mycket drag efter platserna i dressyren och det är ju jättekul att så många vill vara med! Man får göra det bästa av det man har helt enkelt:) Ridhuset är godkänt för tävlingar och det kommer vara LC:2 och LB:1 för C & D ponnyer som går där inne, resterande ute.

Svar: Tack så mycket för svar!
Evelinn Åkerman

2014-07-21 @ 15:50:31
Postat av: Julia

Håller med om det där med ridhuset, det går ju inte? Programmet är anpassat efter ett 20x40 ridhus inte ett som är bara 17m. Känns verkligen inte genomtänkt i och med att de ändrade det när de utökade starterna.

Svar: Ne precis det känns rätt konstigt :/
Evelinn Åkerman

2014-07-21 @ 19:49:57 / http://juliastegfeldt.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: