Hästmänniskor - ett släkte för sig?

2014-06-12 @ 16:11:00 / Åsikter
Man brukar ju höra att vi hästmänniskor är speciella på ett eller annat sätt och jag ska ju inte ljuga och säga att jag inte stött på en och annan rolig människa, många på ett positivt sätt och många på ett negativt sätt. Det är mycket snack om att ponnymammor är värst, stämmer det? Har träffat väldigt många bra ponnymammor men en del sämre.

Kan dra ett exempel som jag nu i efterhand skrattar lite åt men då stod jag mest som ett frågetecken, detta var när jag jobbade i ett stall som personal och det kommer en elev som kom seent på kvällen när vi egentligen hade slutat men som skulle övernatta för att få träna, så vi hoppar upp och ut i stallet för att välkomna dom och hjälpa dom komma till sin rätta. Ur bilen kliver en jätte snäll tjej som har med sig en super fin häst som vi visar till sin box, hon har med sig sin mamma och pappa som verkade trevliga när de hälsar på oss men det visade sig det motsatta, mamman börjar köra med både sin man och dotter och skälla på dom, det verkade som vad dom än gjorde så var det fel och i det läget så vet man inte riktigt vad man ska göra man försöker bara hålla sig på sin kant. Hon tyckte att sin man var dum i huvudet som hade backat transporten helt fel (såg inte fel ut?) och att hennes dotter inte fatta nånting eller kunde göra nånting själv och va hela tiden på med negativa kommentarer. Sen började hon köra med oss och vi som hade städat hela stallet och två av personalen hade mockat deras box (missförstånd mellan oss haha) och så säger mamman till min stallkompis "hämta kärra och grep, det ligger bajs i boxen" vi ba "vi har mockat idag, det ska inte finnas något" "nä men jag såg bajs, spring iväg nu och hämta grejer flicka lilla" asså vi höll på att garva ihjäl oss, men kunden har alltid rätt som man säger så vi gick och hämta grejer och så mockade vi boxen för en trejde gång, hittade bara 3 bajskluttar, då var mamman nöjd.
 
Jag har även mött en hel del intressanta personer på tävlingar, folk som kommit fram från ingenstans och bara Den där ponnyn kommer inte komma någonstans, andra har sagt att dom skulle vilja köpa hästen rakt av, andra som har snackat skit och när man har konfronterat dom så har inget sagts. Ja vi håller sannerligen på med en spridd sport och det finns många olika slags människor där ute med olika åsikter, det viktigaste är väl att vi accepterar alla och låter alla få va med, det värsta jag vet är oärlighet och skitsnack, vi alla brinner för samma sak så visst borde vi kunna hålla oss till raka puckar.
 
I min nuvarande klubb tycker jag det är bra sammanhållning (iaf på dressyrsidan) och även fast alla ligger på olika nivåer så kan man vara vänner, har inte upplevt någon skitsnack utan alla glädjer sig med varandra och är stöttande. Har tyvärr fått erfara värre klubbar där den samhörigheten inte finns..

Har du fått erfara något exempel på att vi hästmänniskor kan vara minst sagt speciella?


Postat av: Julia

Haha alltså... Vissa hästmänniskor är ju helt otroliga. Både negativ och positivt. Tror nog man ofta är lite speciell som hästmänniska för att man älskar sin häst så mycket och vill att den ska ha det så bra som det bara går, men ibland går det lite överstyr...

2014-06-12 @ 16:45:38 / http://juliastegfeldt.blogg.se
Postat av: Julia

Haha alltså... Vissa hästmänniskor är ju helt otroliga. Både negativ och positivt. Tror nog man ofta är lite speciell som hästmänniska för att man älskar sin häst så mycket och vill att den ska ha det så bra som det bara går, men ibland går det lite överstyr...

2014-06-12 @ 16:45:40 / http://juliastegfeldt.blogg.se
Postat av: Ebba

Haha helt sant! :)

2014-06-12 @ 22:21:36 / http://ebbagraversen.se
Postat av: Julia

Haha så sant, så sant! Träffat en hel del goa hästmänniskor men så finns det ju tyvärr dom som smutskastar den här, i övrigt trevliga och framför allt roliga sporten! Synd att det ska vara så men det finns ju människor till allt så att säga.

2014-06-13 @ 22:50:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: