NH?

2014-06-10 @ 13:13:14 / Åsikter
Kommer ni ihåg det här NH dramat som pågick för ett tag sen, det var krig mellan bloggar och åsikter delades från alla synvinkar. Självklart drog jag mitt strå i stacken och sa mitt tycke kring ämnet, rakt och ärligt precis som jag är. Skapade en hel del reaktioner både positiva men också negativa. Det många missuppfattade mig var att jag var emot all typ av NH, varför skulle jag vara det? Jag tycker bara det är löjligt med dom som leker runt utan utrustning bara med rep och ska hålla på och göra massa trick. Det är inte NH.
 
Ärligt talat så har jag själv hållt på mycket med NH med Rb, eftersom han är en ledarhäst och gärna bestämmer över hästar men även människor. Han har alltid viljat hävda sig mot mig och ni vet ju sen tidigare att han knappt varit hanterbar. Så jag har fått jobba han mycket från marken med hjälp av NH eller som jag hellre kallar det - ledarskapsträning, för att visa vem som bestämmer men på hästens språk inte genom våld. Det tycker jag är riktigt natural horsemanship inget annat!
 
 
Nu är Rb en ängel i all slags hantering och det är jätte skönt att ha och göra med, otroligt vilken skillnad det är på honom, han är en helt annan individ och det är tack vare all ledarskapsträning som han äntligen accepterar mig som ledare.  Han kommer till mig när han ser mig i hagen, han följer med mig överallt i alla lägen, han står still och verkligen njuter av att bli borstad och pysslad med och han är verkligen tillfreds med livet, gör mig så glad att se han glad♥
 
 
 


Postat av: Anonym

Kam du inte skriva om lite övningar du brukar göra? Har precis fått hem en häst som är likadan.. :)

Svar: Det kan jag nog försöka göra!
Evelinn Åkerman

2014-06-19 @ 11:39:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: