Tävlingsfin

2014-03-12 @ 22:07:27 / Vardag
Idag satte jag verkligen mitt liv på spel, skämt åsido, men jag gav , mig på att raka Rbs ben. Så som jag velat hit och dit och inte riktigt vågat gjort det så tog jag mig i kragen, satte på mig hjälmen, band upp han ordentligt, muta med morötter och höll i ett kedjegrimskaft och sen började jag med bakbenen för det är dom som är jobbigast då han är rädd om dom och lite bakskygg. fick säga till han några gånger sen stod han som ett ljus och sov.. Jag är helt chockad!! är det verkligen min häst? är han sjuk?  haha ne men ni fattar. Så kul och så mycket snyggare!! Klippte också hans fula bäbishår som står rakt upp, skägget och öronhåret så nu är han verkligen tävlingsfin. 
 
 
så finns det ju alltid nån som kommer skriva "varför klipper du benen?" eller "du förstör hans sommarpäls när du klipper så sent" Varför? Jo för att 1. det är det snyggaste, inga skarvar och så. 2. mycket enklare att hålla rent, och om han skulle få något sår så kan jag lätt upptäcka det och behandla det. 3. enklare när man använder arnika eller kyllera på senorna som jag gör efter ridpass då det inte blir bara ett ytligt lager på pälsen utan faktiskt kommer in mycket bättre. 50% av allt men har på fastnar ju bara i pälsen. 
Det här va sista gången den här vintern som jag klippte honom och nu när han är klippt hela kroppen så växer ju allt ut samtidigt också och blir lika långt!
 
Jag tycker det blev snyggt iaf! och nu vet jag att det går, till nästa säsong!
före
 
efter
 
 
Jag red också innan jag klippte honom men som jag skrev förut idag så blev han vaccinerad igår vilket jag helt hade missat i min planering, dåligt av mig.. TUR att jag red på morgonen just den dagen! Så idag fick han bara skrittas men då tog jag tillfället i akt och skrittjobbade honom på banan. Tränade mycket övergångar från skritt till halt och igång igen sen även lite linjer i programmen jag ska rida där det är ökad skritt och även fri skritt. testade de olika skillnaderna och hittade faktiskt nya sätt att göra dom ännu bättre! Så det är bra, inte så ofta jag tränar i skritt utan det hamnar mest i skymundan men dagar som denna är det ju perfekt!
 
En ny plan måste jag lägga fram till söndag
 
Onsdag: Skrittjobb
Torsdag: Jogga lugnt! + en skritt tur i skogen 
Fredag: Jogga 
Lördag: Vanligt dressyrpass
Söndag: Dressyrträning för Charles Jonsson
 
 
Godnatt!


Postat av: Stina

Det blev jätte snyggt! Bara strunta i de negativa kommentarer du får om att raka sent. Vi (distansryttare) måste mer eller mindre raka hästarna under hela tävlingssäsongen för att de inte ska bli för varma på tävling, få skav m.m. Så jag har alltid varit tvungen att raka under säsongen...

Svar: tacktack! ja jag gillar det:)
Evelinn Åkerman


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: