Tävlingsnerver

2014-03-12 @ 17:01:00 / Planering
Jag börjar känna av späningen inför års debuten nästa helg. och jag börjar redan bli lite smått nervös, varför vet jag inte för jag blir oftast inte nervös, men det känns som jag har mycket press på mig det här året att prestera, om det är på gott eller ont det vet jag inte riktigt. Men Rb har inte känts så toppen de senaste dagarna, har haft dålig känsla och det har tagit lååååång tid att få igenom honom och få han med på noterna. Han har energi så det räcker och blir över åt 10 hästar och jag kan knappt föreställa mig hur den ska gå att hantera ute på tävling.. Kanske blir det en katastrofal ritt som förra årets säsongsdebut, men jag hoppas inte det. 
 
efter att ha samlat på mig inspo från proffsen och läst många bloggar så ska jag hädan efter lägga upp en plan inför varje tävling för att hålla nerverna i styr och ha superkoll! Jag vill följa den här planen från punkt till pricka för att inga onödiga missar ska ske. Alltså jag vill ha en precis tidsplan på hur allt ska ske.
 
Om vi målar upp ett scenario nu och säger att min start är prick 11.00 så kan jag tänka mig en tidsplan såhär:
 
7.00 Fodra, låta han stå inne och äta frukost
8.00 knoppa och göra sista finliret
8.20 Lasta se över packning osv
8.30 åka!
9.30 Anlända och kolla läget, ge vatten
09.50 Börja tränsa och ta ut, klä på 
10.05 skritta fram rb för hand så kan får kolla runt och bekanta sig med miljön så han inte är orolig när jag sitter upp
10.20 rida fram dessa 40 minuter och gör av med överskottsenergi
11.00 Start
 
 
Känns skönt att det är bortaträning på söndag, alltså i wittvång, där vi inte är så ofta utan bara när vi tävlar, då får han komma ut lite iallafall. men så snart de första tävlingarna är igång så är vi oftast i rutin och då är det bara att tuta och köra. Men att göra en plan såhär tror jag kan va jätte bra så man har lite koll, men sen kan man aldrig veta, det oförutsägbara kan ju hända men då får man ta det och lära sig från det.
 
Hur som helst, det jag ska tänka på den här gången är att verkligen rida! som det va träning och om det inte går som jag vill så ska jag ta igenom det innan på framridningen, vara lika hård som på träning för jag ska inte gå in med en halvtaskig känsla och veta att jag inte försökt göra nåt åt det. Ingen jäkla "fin ridning" utan ska rida precis som jag brukar och bara stänga ute allt annat! Och sen om det går dåligt ska jag ta det som en träning, det behöver inte vara perfekt första gången såhär på året, herregud han har inte varit ute sen november så lite spöken här och var kommer jag få räkna med, huvudsaken är att jag riiiiider igenom alla problem vi möter!
 
försök att hitta känslan från denna start..
 
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: