Vilja bli bättre

2014-05-08 @ 15:40:17 / Vardag
Vad är det som har gjort dig till en bättre ryttare? 
Viljan. Skulle jag nog svara på den och lägga till en jävla massa slit.
 
Förra våren red jag och RB LC och kom sist på 52% men vet ni vad, jag skäms inte över det längre. Nej jag är stolt för vad vi har åstakommit, är stolt att jag kan jämföra den ritten med ritten förra helgen när vi vann LA på nästan 70% hur fantastisk stor förbättring är inte det? 
Jag har ändrat mig mycket som ryttare sen dess, men vad äre som har gjort mig bättre?
 
  • Byte av tränare.
    Vill inte säga mer än så, vill inte kasta skit på nån eller liknande. Man måste kunna trivas ihop med sin tränare och framförallt bolla ideér. Lyssna på varandra, eller hur? annars kan det lika gärna va.
  • Viktigaste punkten: Tagit tag i mina svagheter
    Japp jag har helt enkelt reflekterat över vad jag är dålig på och vad jag är bra på, vad som måste förbättras. Lisan blev lång hehe.. Men jag har vågat tagit tag i det lite sämre. Hur ska man annars kunna göra något bra? 
    som exempel, travökningar har jag alltid tyckt varit svårt och eftersom jag haft rb sen han va 4 så har jag ju fått lära honom det vilket har gått sådär tidigare, för att jag inte tagit tag i det. Förstår ni, jag liksom tränade aldrig på dom för jag tyckte jag va så himla dålig.. kändes mer som jag satt där och störde honom. Vågade aldrig riktigt ta hjälp för jag kände mig värdelös! Det var bara att bemöta den "rädslan" och ta tag i den.
  • Gjort en tydlig plan månad för månad, vecka för vecka och inför tävlingar har jag en tydlig plan på tiden, packningen och upplägget. Det har hjälp mig jätte mycket att nå bättre resultat.
    Sa till min mamma lite på skoj för ett tag sen "har du tänkt på va bra det gått sen vi köpte ny hjälm, nya stövlar, ny transport.." men det är såklart inte utrustningen det hänger på utan att jag gått in och förändrat mitt upplägg och träning
  • Tränar hårdare! nu är det inte en gång i veckan som det var för några somrar sen utan jag tränar dressyr mellan 4-5 dagar, såklart med variation på pass.
  • Mitt självförtroende har höjts radikalt! kanske tack vare åvanstående punkter men jag har också ändrat tänk om mig själv och rb, förut kunde jag titta på anmälningarna som kommit in på tävlingar och inte vilja anmäla för jag visste att det va en där som var jätte duktig och det spela ingen roll om jag åkte dit för det skulle ändå gå dåligt för mig. Nu bemöter jag även det och hoppas att folk tänker så om mig ist ;)
 


Postat av: Elsa

Våga ta hjälp tycker jag är superviktigt!!! Red min ponny i nästan ett år med typ bara 5 träningar när han var fyra. Tyckte det var pinsamt typ. Eftersom jag kände mig dålig när jag fick blickar på mig... Löjligt eller hur!!! Hade ju varit på en annan nivå nu annars.
Våga ta hjälp annars lovar jag dig att du kommer ändra dig om du tror att du kan klara dig själv för det gör man inte ;)

Svar: Sant!
Evelinn Åkerman

2014-05-10 @ 15:40:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: