Presentation

2014-11-30 @ 23:13:00 / Vardag
Hej och välkomna till min blogg! Mitt namn är Evelinn Åkerman och jag har bloggat här sen november 2009. enewe.se är en vardagsblogg med hästinriktning då hela mitt liv kretsar runt ridsporten och framförallt dressyr. Jag har ridit i 12 år av mitt 18 åriga liv, det finns inte så mycket till val när man är uppvuxen på en hästgård där hästar alltid funnits runt omkring mig. Gården ligger söder om Örebro här har vi ett nybyggt stall och ridbana, stora hagar och bra ridvägar. Tillsammans med min mamma driver vi ett innackorderingsstall och har 9 boxplatser att fylla ut. Vi tar även emot in och tillridningshästar för utbildning i dressyr. 
 
Jag har trots min låga ålder stor erfarenhet då jag utbildat alla mina egna ponnyer från LC till FEI dressyr, har arbetat som unghästutbildare och beridare i ett utbildningstall samt att jag åker med jämna mellanrum till Brolötens Dressyrcentrum där jag jobbar och tränar. 
 
Utöver hästarna så har jag ett matintresse och håller just nu på att utbilda mig till kock, jag går andra året på gymnasiet i hallsberg. Jag har också ett stort träning och hälsa intresse som jag brukar dela med mig utav ibland då många av mina vakna timmar spenderas på gymmet!
 
Kontakt: evelinnakerman@icloud.com
 

 
Genom alla dessa år har jag haft olika hästar som kommit och gått men hästen med stor H fick jag 2010, det var då mitt framtidslöfte men var jag inte visste var att vägen dit skulle bli lång. Rhett butler 4 år hade blivit min, en svart vildbuse med glimten i ögan. Idag har han utvecklas till en maffig dressyrponny med mycket temperament som är otroligt vacker att vila ögonen på. Rb som han kallas är en connemaravalack som är 9 år e. Juno Rory ue. Hagens O'Chief, tillsammans har vi vinster upp tillochmed LA P:1 och det är han som bloggen till största del handlar om.
 
Rhett Butler är tillsalu! 
 
 

 
Jag ska också presentera en ny häst i teamet som jag fick förtroendet till att rida i början av 2015. Det är ett vackert sto vid namn Queen P som jag har i träning och tävling, hon är 14 år e. Quite Easy ue. Feliciano med mycket stor potencial! Vi har tävlat upp tillochmed vinst i LA på 71%, Msv C med placeringar samt två färdiga kval till Msv B.
Ägare: Anna Ekman
 

Första advent

2014-11-30 @ 17:52:16 / Vardag
Så kul att intresset för adventsbloggen visat sig vara så stort! Det är alltså så att varje söndag fram till jul drar jag en blogg som exponeras på min blogg i hopp om att sprida bra bloggar och för andra att finna inspiration hos.
 
Första bloggen ut såhär den första advent blev ingen mindre än Maria som är en duktig dressyrryttare som jag tycker bloggar bra och varierat, det är roligt att läsa om träningar, tävlingar och även hennes vardag. Det är också så att Maria har varit min No-lärare på högstadiet så jag känner henne väldigt bra och ja - det är så roligt som det låter att ha en dressyrryttare som lärare på skolan! Det blev en hel del hästsnack i plugget vilket gjorde det hela mycket roligare!

tycker att ni alla ska kika in på hennes blogg och läsa om hennes fantastiska framgångar med sina fina hästar.
http://ingetorp.blogg.se
 
 
 
Vill du få chansen att bli publicerad nästa söndag? allt du behöver göra är att kommentera nedan och skriva att du är med så kan du bli en av 3 som återstår!

Foder

2014-11-30 @ 15:07:00 / Stall Marieborg
Fått lite frågor om Rbs foderstat och tänkte jag skulle visa vad han äter. Det varierar ibland beroende på om han tränas hårt, om han är i en viloperiod eller inför tävling. Just nu tar vi det lite lugnare och han förbrukar inte så mycket så då behöver han heller inte äta lika mycket. 
 
Hösilage får han morgon: 2kg lunch: 2kg em: 1kg insläpp: 2kg kväll: 1kg
Havre morgon: ½kg insläpp: ½kg
Fibergi: morgon: ½kg insläpp: ½kg
Betfor: morgon: 1dl insläpp: 1dl
morötter
 
inga tillskott för tillfället men på hösten/våren får han b-vitamin för att hjälpa med pälssättning/fällning
 
 

Adventsbloggen

2014-11-30 @ 10:45:00 / Vardag
Nu har jag kommit på en rolig idé som jag tänkt genomföra nämligen Adventsbloggen. Det går till såhär att varje söndag fram till jul (advent) så tipsar jag om en blogg som jag tycker förtjänar det med lite bilder och text och sen såklart en stor länk utdelas! Låter det kul? Allt ni behöver göra är att kommentera detta inlägg och skriva att ni är med så har ni fyra chanser att få bli länkade inför ett tusental unika läsare!!
 
Då kör vi!
 
 

Mitt tävlingsträns

2014-11-29 @ 11:39:00 / Utrustning
Näst på tur blev mitt tävlingsträns som just nu bara samlar damm och får vänta till våren för att få se dagsljuset igen, viktigt att hålla det frächt även fast det inte används. Det blev så fint efter en puts med balsamet som jag fått sponsrat (ni hittar det här
 
 
 
Jag hade bara tänkt smörja på mina träningstövlar sen har sadel, träningsträns, träningsstövlar, tävlingsträns och tävlingsstövlar fått testa balsamet och då ska jag utvärdera när jag sett resultatet och då ska ni få ta del av den!
 
 

Träningstränset

2014-11-28 @ 17:35:00 / Utrustning
Träningstränset fick sig också en uppiffning av Bee Kind läderbalsam detta träns har hållt så bra i alla dessa år, jag köpte det innan jag köpte Rhett Butler för att han behövde ett träns när han kom, det kostade typ bara 400 kr och har hållt i över 4 år. Nu är det så mjukt och smidigt så jag vill aldrig byta ut det haha!
 
Fint blev det efter lite putsning!
Men ett nytt pannband vore på sin plats ;)
 
 

Nytt spö

2014-11-28 @ 14:35:00 / Vardag
Syns det att jag gillar blingbling? hehe ;)
 
 

En dag i stallet

2014-11-27 @ 15:32:00 / Stall Marieborg
Fått frågan flera gånger hur en vanlig dag i stallet ser ut men jag har haft så svårt att svara på det för ingen dag är den andra lik? det finns inga vanliga dagar på Stall Marieborg. Men jag ska försöka ge ett någelunda svar, så jag utgår ifrån en vardag när jag slutat sent och så berättar jag hur det kan se ut efter det.
 
Bussen stannar utanför vår går kl 16.10 då går jag oftast in och byter om och direkt ut i stallet, vid det här laget är det jätte mörkt och träligt ute så jag börjar med att mocka Rbs box, gör rent hinkar och fyller på vatten, gör iordning intagshö och två extra påsar som ska ges en vid 22 och en på morgonen. Därefter gör jag iordning fodret en hink för det som ska i krubban när han kommit in och sen en frukosthink. Därefter tar jag in honom så får han äta sin mat mellan 16.30-17.00 och det är bara för att vid den här tiden är Rb så hungrig och han blir jätte grinig om han inte får äta, då går det inte att rida, borsta eller göra nånting nära honom. Så undertiden han äter kanske jag pysslar med något annat i stallet som kan behövas göras eller så går jag in, bloggar lite, äter lite innan jag går ut igen och börjar borsta och sen rider jag, brukar bli runt kl 18-19 och då är det helt bäckmörkt ute så antingen rider jag i paddocken där vi har belysning eller så ger jag mig ut i skogen med pannlampa. När jag är tillbaka så tar jag av allting, borstar av han, tvättar av benen och gör min vanliga nattningsrutin sen får han komma in i boxen med ett stalltäcke och sova!
 
 

stallat in dom

2014-11-27 @ 13:34:00 / Utrustning
Mina tävlingsstövlar har fått flyttat in i ett varmt rum i källaren där de står över vintern nu när jag inte har några tävlingar, gillar inte att de står i stallet och samlar damm/är i vägen/välter om nån kommer åt dom utan de får stå gömda här hemma så de håller längre!
 
Jag går titt som tätt ner och kollar till dom, putsar lite och håller efter där.
Om man inte har stövelsträckare så är ett tips att rulla ihop en bunt tidningar och trycka ner! det hålla stövlarna uppe, gör så de inte sjunker ihop och ser bättre ut!
 
 

På hjälperna vid longering ?

2014-11-26 @ 20:32:00 / Träning
Jag har börjat använda longering mer och mer i veckorna, förut gjorde jag det knappt alls men det var för det inte funkade för oss men nu funkar det skitbra helt plötsligt. Ni vet ju hur Rb är vid det här laget och han är alltid likadan, först står han på bakbenen några gånger sen när jag väl fått fram honom så bockar han i varenda galoppfattning och busar gärnet med mig. Men han verkar tycka det är kul och om jag lyckas omvandla den där energin i bakbenen och ut i formen istället så blir han så jäkla läcker!
 
 
Rb har förstått det där med att man ska vara samlad på bakbenen och rörlig i bogarna ;)
 
Faktum är att nu går det nästan bättre att longera än att rida och jag tycker det är kul att man kan göra och påverka så mycket från marken som man kan. Många använder ju tömkörning som ett kompliment men inte jag då Rb är mer vild än tam och lite bakskygg, jag hade ju valt bort longering på grund av detta och för att jag inte kände mig säker på marken men nu gör jag det och även fast han vänder in rumpan och sparkar mot mig så känns det aldrig farligt längre - jag har väl vant mig... Hur som helst vi gör allt numera när vi longerar, enkla saker som övergångar skritt-trav var svårt förut men nu kan jag med hjälp av min kropp, röst och spöt få han att bryta av till skritt från galopp, fatta från skritt, samla honom mycket mer än vad jag kan på ryggen och det känns helt otroligt att han är så "på hjälperna" utan att jag ens sitter på!? han är verkligen på hugget och verkar tycka det är kul att jobba, han läser av mig så snabbt så jag behöver bara tänka galopp så fattar han. Skit kul!!

Om Rb fick välja skulle han nog vilja longeras livet ut!
 
 

Ny sadelgjord

2014-11-26 @ 18:44:00 / Vardag
Mamma överraskade mig häromdagen med en helt ny sadelgjord till Rb, super då hans börja ge med sig, jag har ändå haft den sen jag hade acrobat och den har funkat jätte bra så jag kommer absolut behålla den till uteritter och sånt och sen använda den nya när jag tränar och tävlar så den inte slits.
Det är en lädergjord från horze som såklart är anatomisk.
 
 
ni hittar den här: http://www.horze.se/gjordar/anatomisk-dressyrgjord/14613.html#BL

Godmorgon

2014-11-26 @ 06:56:07 / Vardag
Varit i stallet sen kl 6 och fodrat, släppt ut hästar och gjort klart för kvällen. Skönt sätt att komma igång och utnyttja sin sovmorgon! Ska nog fortsätta göra såhär på mina sovmornar, tyvärr är dom inte långa nog så jag hinner rida.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen få i mig lite frukost och i träningskläderna för 2 timmars gym!
Stockholm på Fredag!

2014-11-25 @ 19:21:00 / Vardag
Som ni kunde se i min planering så har jag skrivit att jag ska till Stockholm på fredag och då tror säkert många av er att jag ska till Friends och se på show, men så är inte fallet. Faktum är att jag blev inbjuden av Emelie Brolin att följa med och hon bjöd på biljett till den föreställningen som hon ska rida, men jag fick tyvärr tacka nej då jag och Micke planerat in den här helgen att åka till Stockholm och ha lite ensamtid, vi ska fira våran 2 årsdag som är den 28/11 och bo på ett fint hotell i centrum, äta god mat och shoppa loss! Ska bli så himla kul och mysigt så jag ser jätte mycket fram emot det.
 
Kommer besöka Victorias Secret och Hollister det första jag gör när jag kommer dit!
 
 

Konditionsträning

2014-11-25 @ 17:45:00 / Träning
I Lördagsmorgon var jag och Stina uppe på hästarna för lite träning i form av kondtion och uthållighet, vi red en mil i trav och galopp med lite skrittpauser. Rb var så himla pigg och taggad så jag fick verkligen jobba med att hålla tillbaka honom och det gick ju sådär.. Men kul var det, eller det är det alltid i Stinas sällskap och vi skrattade åt våra hästar när dom busade. Vi bestämde att vi ska köra på med sån här träning ett tag för att jag vill stärka Rb ännu mer. 
 
Och svettig blev han! det rök om han inne i stallet så fönsterna blev helt immiga haha, han brukar annars aldrig bli svettig men nu har ju pälsen växt ut lite och han var ju så uppjagad så då förstår man ju.
 
 
här kan ni läsa stinas inlägg om träningen ihop!

Min älskade sadel

2014-11-25 @ 13:30:00 / Utrustning
Näst ut för test av det nya läderbalsamet var min sadel, den har sett bättre dagar och börjar bli till åren nu men jag älskar den så mycket, aldrig ridit i en sån skön sadel förut och jag kan knappt inte rida i någon annan heller. Så denna följer med mig från häst till häst. Tyvärr har den torkat ut lite och fått några små sprickor, trots att jag har verkligen pedantskött den! Men har inte hittat något super balsam än, hoppas att det här hjälper den. Något jag skulle behöva är ett medel som ger färg tillbaka då den bleknat av lite, jag kanske borde tipsa dom på WW att få fram ett sånt! - det ska jag göra ;)
 
Hur som helst så ser den som ny ut efter lite vård av detta fantastiska Bee Kind läderbalsam från Western Wanted! ni hittar det här
 
 
Såhär såg sadeln ut innan, tyvärr har den fått lite färg från mina bruna stövlar :(
 
 
efter:
 
 

hemleverans

2014-11-25 @ 11:43:00 / Vardag
Vi använder oss utav hemleverans till morötter och spån, det är hur smidigt som helst! när mamma och jag var ute och red i helgen och kom tillbaka stod morötterna på stallgången.

Använder ni er utav hemleverans?

 

Hur snyggt?

2014-11-24 @ 16:40:00 / Utrustning
Pannband från Hästsmycken!
Vill du designa ett eget pannband så glöm inte att uppge mitt namn vid beställning så får du 10% billigare! 
Beställer gör du via meddelanden på Hästsmyckens facbooksida men glöm inte att du måste beställa innan 10/12 för att få hem det till jul.
 

Slipat skären

2014-11-24 @ 14:43:00 / Utrustning
Vår klippmaskin har fått lite kärlek och livslusten tillbaka, när jag klippte Rb sist så tog det minst en timme längre bara för att maskinen inte tog på alla ställen, så vi lämnade in den på slipning så den orkar klippa igen och det ska bli kul att se hur resultatet blir sen när jag klipper. Dock hade jag inte tänkt göra det på ett tag framöver eftersom Rb inte tränas så hårt nu att det behövs men i årsskiftet ska han bli trimmad igen!
 
 

Sista veckan i November

2014-11-24 @ 13:15:00 / Vardag
Måndag: Longera
Tisdag: Dressyr
Onsdag: Uteritt
Torsdag: Kondition
Fredag: Vila, Jag åker till stockholm
Lördag: Uteritt om mamma kan rida/vila, kommer hem från Stockholm
Söndag: Jogga
 
 

Packa min framridningsväska

2014-11-23 @ 14:00:00 / Tävling
Jag har tagit efter min tränare Emelie och underlättat för mina hästskötare/mamma och skaffat mig en framridningsväska, vi brukar annars släpa runt på en stor höpåse från Agria med lite grejer vilket är väldigt osmidigt så skaffade jag mig en ryggsäck istället som är väldigt praktiskt. 

Tänkte att ni skulle få packa den med grejer, sånt som behövs på framridning! hitta på, skriv ner och kommentera eran packlista som ni tycker jag ska ha med på framridning och den jag tycker är bäst blir publicerad på bloggen ihop med en länk!
 
 
 

Intervju med mig

2014-11-22 @ 18:40:37 / Vardag
 
 

detaljer

2014-11-22 @ 10:42:00 / Stall Marieborg
 

Skönhetsbehandling

2014-11-21 @ 19:37:58 / Utrustning
Idag fick mina tävlingsstövlar lite kärlek i form av en skönhetsbehandling av mitt nya läserbalsam sponsrat av Western Wanted tyckte det blev jätte bra och jag är bara positivt inställd hittills av detta balsam, ska testa det på sadeln tänkte jag också och se resultatet innan jag ger er en utvärdering.
 
Men såhär snygga blev dom!
 
 

Underbara fredag

2014-11-21 @ 17:35:00 / Vardag
Idag har jag haft en riktigt bra dag ute i stallet ihop med mamma vi tog en mysig tur, rb var jätte pigg och laddad så jag busade lite med honom så när mamma drog iväg i trav med sin häst så håll jag han i skritt så hon fick lite försprång och sen la jag till en lätt galophjälp så han explodera, skrattade så tårarna rann, mamma och jag var överrens om att han såg ut som en alldeles för het B-ponny på hoppbanan, jätte roligt! Ibland måste man kunna busa till det lite något som min ponny uppskattar något enormt. 
 
Jag har även fotat lite material till bloggen och tänkte bland annat lägga upp en bloppis, lite önskeinlägg och tips till er. Det blir väl bra?
 
 
Har precis ätit jätte god mat och ska jobba lite nu med bloggen innan det blir idol för hela slanten! Vem hejjar ni på? jag älskade Matilda och ville att hon skulle vinna men när hon åkte ut blev jag jätte chockad, nu håller jag på Lisa eller Mollie!

Var har du varit Evelinn?

2014-11-21 @ 13:36:31 / Vardag
Jag är tillbaka efter en kort oplanerad bloggpaus, kände att jag behövde det för att återfå inspirationen och orken till bloggen. Vilket faktiskt hjälpte, nu har jag nya ideér och tankar som jag vill dela med er. Tänkte sitta och skriva ner dom ikväll och under hela helgen hålla mig sysselsatt med det, jag hoppas ni inte blivit allt för besvikna när ni kikat in här och det har varit helt tomt men nu är jag tillbaka och här för att stanna. Vill tacka för att ni hållt statistiken jämn hela veckan chockerande nog det betyder väl bara en sak, att ni vill läsa mer av mig!
 
Nu ska jag ut och ta en uteritt ihop med min mamma och bara ha det trevligt. Önskar er en fin fredag så hörs vi lite senare!
 
 
 

Hästsmycken

2014-11-12 @ 22:44:00 / Vardag
 

Support Företaget

2014-11-12 @ 22:38:00 / Vardag
 

Innehållet

2014-11-12 @ 15:00:00 / Vardag
Ibland har man tur och får en leverans hem som företag vill att man testar och utvärderar. I detta fall innehöll paketet detta och detta. Ska bli väldigt spännande att få testa dessa produkter.
 
 

Glada nyheter

2014-11-12 @ 09:17:00 / Vardag
Jag är väldigt glad att jag fick praktik här på hotellet i lilla Hallsberg, har ansträngt mig och skött mig bra om jag får säga det själv och det har belönat sig. Redan dag nr 2 togs det upp att jag eventuellt om allt fungerar och så kunde få börja extra jobba vilket jag nappade på direkt, igår tog min arbetskompis upp det för chefen och sa visst väldigt bra saker om mig som gör mig jätte glad så nu ska jag få rycka in och jobba extra när det behövs på kvällar och helger vilket passar mig perfekt, det kommer bli så bra och ska bli väldigt skönt att få lite extra pengar i fickan i månadskiftet, det behöver man ju alltid när man går i skolan eller hur?

Stå på er där ute, visa framfötterna och ta för er, nöj er med första bästa jobb och jobba er uppåt. Det är ett råd från mig!
 
 
 

Paket till mig!

2014-11-11 @ 19:23:20 / Vardag
Idag fick jag ett paket från ett företag, gissa gärna på var ni tror det kan vara och den som gissar rätt vinner ett helt gästinlägg på bloggen!
Gårdagens genomkörare

2014-11-11 @ 14:20:32 / Träning
Det skulle bara blivit ett joggingpass igår på rb men ibland blir det inte som man tänkt sig och ibland gör inte hästen som man tänkt sig heller. Igår var ingen bra dag, ni vet en sån dag då man bara vill sluta med allt som har med hästar att göra och syssla med något enklare som att samla frimärken. Det gjorde det inte enklare heller att jag red ute i ösregn och blåst.. 

Så igår fick jag verkligen börja om på nytt och tjata in alla grunder alltid med en frånsägelse först från Rbs sida vilket gör det hela mycket svårare. Men jag kämpar på som ni vet och jag är så mycket mer envisare så mot slutet kunde vi ändå komma till ridning. 

Ska fortsätta vidare idag och hoppas kunna bara jogga honom idag men bara checka av så vi inte är på krigsstigen idag heller.


Morgondagens planer

2014-11-11 @ 07:12:09 / Vardag
Ni läste inte fel när ni läste veckoplaneringen!! Jag har faktiskt ett tag känt ett sug att hoppa lite med Rb men inte kommit till skott förrän nu faktiskt. Imorgon tänkte vi åka till Askersunds ridhus och hoppa några språng, det blir väl inga höjder men lite upphöjda travbommar sen nån liten bana på 60-70cm passar oss bra. Rb har inte hoppat något alls iår så vi får se hur han reagerar, han har ju ingen teknik alls men det är ju inget konstigt. 
Vi hade också tänkt packa med oss winnie så ska en av våra hyresgäster få rida henne ihop med mig det tror vi kan bli kul! 

Senaste gången vi hoppade:Veckans planering

2014-11-10 @ 17:01:00 / Vardag
Måndag: dressyr
Tisdag: jogga
Onsdag: hoppning
Torsdag: kondition
Fredag: vila
Lördag: longera
Söndag: uteritt
 

En ny elev

2014-11-10 @ 14:02:00 / Vardag
Kan du inte skriva lite om hur du lägger upp en träning för en elev? :)
 
Svar: Absolut kan jag göra det! Vi utgår från att eleven är ny för mig och lika så hästen och att jag ska hjälpa dem. Jag börjar med att prata lite innan och får en presentation av ryttare och häst, jag frågar också vad de vill ha hjälp med. Ibland kan det ju vara något man vill jobba med och om inte jag ser det kan det vara bra med lite så jag vet också. Sen ber jag dom alltid jogga fram med mina ögon på sig, så de känner sig varma och då står jag bara och iakttar så jag kan bilda mig en egen uppfattning innan jag går in och jobbar på det vi behöver jobba på.

Detta fungerar väldigt bra för mig och för mina elever.
Under passets gång fråga jag ofta om det känns bra och om hon/han förstår. För jag har själv varit med och tränat för tränare som bara öser på och så kanske det ser bra ut men det känns inge bra alls eller att jag inte vågar fråga om jag inte förstått något så därför ger jag alltid chansen till att ha en dialog och det tycker jag är väldigt viktigt.
 
Sen ser ju passen olika ut från person till person. Men överlag är detta ramen jag brukar hålla mig till. sen vet ju jag att jag inte är utbildad och det vet dom som rider för mig med, därför är jag ett billigt alternativ och jag gör aldrig reklam för mina lektioner utan dom elever jag fått har varit genom att folk har snackat och snackat vidare och på så sätt har det spridit sig och nu är jag väl uppe i ett 15-tal kanske vilket är jätte kul och det har varit allt ifrån 4år till 30 år.
 
 

Brolöten

2014-11-10 @ 10:09:00 / Vardag
Fråga: Hade tänkt att åka dit på ridläger. Då jag är intresserad av dressyr, verkar som ett helgrymt ställe?! :)
 
Svar: Är du intresserad av dressyr då är stället helt rätt för dig! man andas dressyr på Brolötens anläggning. Jag har ju aldrig varit där på läger själv men jag har jobbat vid 5 tillfällen nu och hjälp till på lägrerna och sett. Alla verkar helnöjda och det kan jag förstå! Det är en fin anläggning där man bor fint, man äter otroligt god mat och får bra hjälp i ridningen antingen på egen häst eller en lånad häst. Hästarna som går på kurs är av hög kvalité vilket är extra kul kan jag tänka mig, bland annat Tacke som gått EM i dressyr och har mängder av internationella placeringar, han är helt fantastisk som fortfarande kan piaff, passage och serier. Annars har man tur att få rida en annan som tävlat MSV A eller är man lite mindre kan man få rida b-ponnyn king co som vunnit flera SM guld och NM guld.
Jag var själv lite avis på eleverna som var där sist som fick åka med lastbilen till Sanna nilsson och kolla när Emelie red för Mattias jansson, hur många får göra sånt liksom?

Så jag tycker verkligen du ska testa!
 
 
 

Bloppis

2014-11-09 @ 17:34:36 / Vardag
Säljer en back on track ryggvärmare, storlek full, 500kr

Kontakta mig på ewe1997@gmail.comTänk en gång extra

2014-11-09 @ 17:19:00 / Vardag
Vet att jag sa till er för nån dag sen men jag måste bara ta upp det här också. Kommer ni ihåg när Lina red RB? Då la jag upp en film på eran begäran. Såklart kommer det en lustigkurre som ä ute efter att vara elak och skriver typ att det ser mycket bättre ut än när jag rider och att jag är sämst o sådär. Tack liksom, men hur tänkte du där?

Tror du att jag skulle låta någon annan rida då för att det ska se sämre ut? det var väl inte det som var meningen utan meningen var att en duktig ryttare skulle få rida och känna på honom och förhoppningen var att hon skulle plocka fram något i honom som hon tydligen lyckades med enligt din kommentar. Det är klart jag inte är lika duktig som henne och därför låter jag henne rida honom för att kunna åstadkomma det jag själv inte kan, annars skulle jag väl låtit nån nybörjare fått gjort det så jag skulle framstå som duktig.
 

Ja ibland undrar jag verkligen hur vissa tänker och vad tjusningen är i att försöka såra mig, dessa personer lyckas inte utan framstå mer i mina ögon som okunniga och patetiska.
 
tack för mig.
 
 

inför 2015

2014-11-09 @ 11:00:00 / Planering
Fråga: Hur ser planen ut för tävlingsäsongen 2015?
 
Svar: Vem planerar ens så långt fram? jo jag! ;) Klart jag har en plan men den är lite otydlig för allt beror på hur allting går. Jag har ju försäljning i bakhuvudet när jag går in i nästa år och är ganska förberedd på det. 
 
Målet är att kvala till nationellt och om det går bra även debutera nationellt.
Tävlingmål är att ta oss till Jönköping sommardressyr och göra vår meeting-debut där.
 
Innan dess så har jag några tävlingar som känns intressanta.
 
31 Januari - Katrineholm
- åka till brolöten sportlovet (?)
8 Mars - Mantorp (LA P:1)
28 Mars - Stora Ekeby
12 April - Gyttorp
19 April - Karlstad (LA P:1)
2 Maj - Laxå
 
Sen är klasserna lite osäkra förutom den i Mantorp och Karlstad där det står att LA P:1 ingår, men jag tänkte mjukstarta med kanske LB/LA och sen rida LA P:1 i mars. Sen hoppas jag få in lite kvalprocent så efter det så får vi se hur och när RB ska säljas, skulle det mot förmodan gå hur bra som helst, alltså bästa tänkbara så behåller jag han ett tag till men vi får se helt enkelt hur resultaten kommer se ut.
 
 

Storhästdrömmar

2014-11-09 @ 09:28:50 / Vardag
Jag har ju berättat för er att jag tänkt sluta med hästar när jag säljer Rb, eller iallafall ta en paus från det. Men det finns ett scenario som kan hända som gör att jag ändrar mig och det är om jag får möjlighet att ha en storhäst under nästa år och rida mitt sista juniorår på parallellt med Rb, jag vet att vi inte har möjlighet att köpa en storhäst av den nivån som jag vill ha innan vi sålt honom men ett drömscenario för mig vore att få ha en häst på träning och tävling, kan vara inför försäljning eller någon som bara har för mycket hästar i stallet. Vilken möjlighet det vore att få rida och tävla en fin storhäst och få utnyttja mitt sista år som junior vilket jag kan tro är jätte kul!
 
Det är min dröm.
 
 

Mål för november

2014-11-07 @ 17:50:00 / Vardag
Nu siktar vi mot en snäppet lugnare månad där vi går tillbaka några steg och lägger ner formen och fokuserar på lösgjordhet.
 
  • Jobba på formen - låg och avspänt, rund rygg och aktiva bakbenen, använda longering som hjälp och omväxling. 
  • Fokus på kvicka hjälper men snabba reaktioner genom att rida en miljon övergångar varje pass och vara stenhård med att reaktionen kommer.
  • Lägga bort skänkeln och ta till den när den behövs och inte hjälpa och bära runt honom
 
 
 
 

Bloggens framtid - nu säger jag ifrån!

2014-11-07 @ 12:05:00 / Vardag
Ärligt talat. Så kan jag känna att intresset till bloggen dalar lite, lite för mycket neråt en period nu, men jag håller ihop det men med lite sämre motivation och kvalité på inläggen. Jag ställer frågan till mig "varför gör jag detta" varför exponerar jag mig själv, jag visar mina svagheter för flera tusen personer som jag inte känner, jag delar med mig av mitt liv, min glädje och sorg. Det är som om jag står på en scen och blottar mig inför flera okända ansikten och ger er friheten att såra mig på mina ömma punkter.
 
Men nu säger jag ifrån. Jag har fått in en hel del elaka kommentarer på sistone som verkligen träffar mig på min akilles häl, såklart anonyma men jag känner att även fast ni sänker er till bottennivå så förtjänar ni ett svar precis som vilken annan som helst, ett svar som jag hoppas får er att sluta.
 
Så det här är mitt svar angående att några tycker jag är för stor för min häst.
Vem är ni att döma det? hur kan man utgå från en bild, eller kanske en film och dra en sådan slutsats utan en blekaste aning om den faktan som är viktig, min längd, vikt, RBs höjd, vikt och kroppsbyggnad. Man kan se på en bild och tänka oj vad opropotionerligt. Men tror ni på riktigt att ingen i min närhet skulle sagt det då? min mamma? min tränare? alla olika domare vi rider för? veterinären? hans equiterapeut? alla våra hyresgäster? Jag vet att jag omger mig av ärliga människor och jag skulle ta en sådan kommentar mer allvarligt än någon som skriver anonymt bakom en dataskärm för att såra mig. 
 
Tror ni att vi skulle lyckas så pass bra som vi gjort ute på tävlingar om vi varit opropotionerliga eller i obalans?
 
 
Så till faktan då, jag är ganska lång på 170 cm, väger vad min läkare säger i normal-klass för en 17 årig tjej, jag äter hälsosamt, tränar och är aktiv. Jag har svält mig och legat och vägt på 50 stäcket vilket ledde till att jag inte mådde phsykiskt bra. Idag mår jag sjukt bra och har släppt alla krav som samhället ställer på en om utseende, det är en viktig tröskel att komma över om man vill må bra, jag trivs med min kropp och jag vet att alla runt omkring mig gillar mig för den jag är. 
 
Jag skulle kunna gå upp yttligare 10 kg innan jag är för tung för RB uträknat genom metoder som veterinärer använder sig utav. Men det är inget jag har planerat. 
Som det ser ut just nu så tränar jag hårt och mestadelen av min kroppsvikt består av muskler, jag bänkar och benpressar mer än min egna vikt och jag känner mig rätt så stark när jag sitter där på ryggen.
 
Jag blir ledsen att några tror att jag skulle utsätta min älskade häst för obehag, jag tycker om han för mycket för det och sätter hans bästa före mitt egna!
Jag hoppas (men tror inte) att jag kommer få slippa liknande kommentarer igen som tar upp min häst, mitt utseende eller min vikt för jag känner bara att det rör ingen annan än mig själv och om ni stör er så mycket på mig så är det helt okej att inte läsa min blogg.
 

Utvärdering Oktober

2014-11-06 @ 20:34:32 / Vardag
Snart en vecka har gått på denna månad och jag hade visst missat helt att utvärdera oktobers mål och göra nya mål för November. Men här kommer en utvärdering:
 
  • Träna in LA P:1 så det sitter som rinnande vatten
Check måste jag väl säga där, vi red ju våran debut som sagt och där satt ju delarna men absolut kan kvaliten höjas yttligare några procent och det tar vi med oss till framtiden.
 
 
  • Jobba med traven så vi kan hitta en högre växel och utveckla gångarten ännu mer
Åh detta hittade vi verkligen på brolöten efter några dagars jobb så sista dagen var han kanonfin, det var perfekt sa Chris vilket är jätte kul! Vi ska träna vidare och utveckla dom ännu mer och sätta styrkan så han orkar gå där hela tiden.
  • Få still på mina armbågar så händerna i sin tur kan bli mer stilla
Tycker det blivit ännu bättre men såklart ska jag jobba mer med detta så det håller i sig.

Torsdag

2014-11-06 @ 19:37:10 / Vardag
Godkväll på er, idag jobbade jag sista dagen på praktiken för den här veckan men är tillbaka på måndag igen! Trivs så bra där så jag längtar redan. Idag har jag inte undgått att det snöat här hemma och runt omkring, så tyvärr satte snön lite käppar i hjulet för mig gällande ridningen. Så rb fick stå idag eftersom han inte har varken broddar eller snösulor och man vet inte om det här kommer hålla i sig eller hur det blir så tills vädret blir mer stabilt så får Rb en oplanerad vila.
 
Var bor ni och har ni fått snö hos er?
 
 

fölbilder

2014-11-05 @ 15:20:40 / Vardag
Kom över dessa bilder på fölen från Brolöten, nu när jag var där senast så ser de nästan ut som fullvuxna hästar, som är i uppstarten av inridning. man kan inget annat än älska föl!
 
 

Snabb uppdatering

2014-11-05 @ 11:21:24 / Vardag
Hej på er! Nu har jag det lite lugnt här på praktiken, vi jobbade snabbt och kan pusta några minuter innan dagens bufféer drar igång. 

Började 7 idag istället för kl 8, allt för att visa framfötterna ;) 
Igår pratade de med mig om att eventuellt jobba lite extra när det behövs och det är ju precis vad jag vill!

När jag kommer hem ska jag försöka rida innan vi ska ha stallmöte hela stallet! 

Lite bilder från min praktikplats:

Ny häst i stallet

2014-11-04 @ 14:08:00 / Stall Marieborg
Förra veckan fick vi en ny häst här på Stall Marieborg, så nu har vi bara en boxplats kvar!! mejla stallmarieborg@gmail.com om du vill vara en del av vårat team.
 
Hästen som kom är iallafall en jätte fin borkfärgad tjej som heter Sanna.
Vår shettis Winnie fick flytta in i sin gamla box med ett gulligt litet titthål där hon trivs så himla bra.
 
 
 

härliga måndag

2014-11-03 @ 19:02:08 / Vardag
Hej på er, hoppas alla ni som går i skolan haft ett bra lov och känner er utvilade till skolan igen. Jag är verkligen inte utvilad för jag tog det absolut inte lugnt på lovet och det vet ni ju hehe. Men jag hade en riktigt riktigt bra helg! på Fredagen eller haloween låg jag bara inne och sov hela långa kvällen, sov ända till 14 nästa dag!! hur skönt?? sen på lördagen var jag på 40års fest med min familj, hade jätte kul och åt och drack så himla mycket gott, på kvällen badade jag och Micke jaquzzi i 3 timmar så kom inte i säng förrän 4.30 haha. 
 
 
gårdagen var en slappardag hemma med massa serier som jag missat under min tid i brolöten och idag har jag gjort min första dag på praktiken, jag är på ett hotell här i hallsberg och jag trivs redan jätte bra. vore rena drömmen om jag gör bra ifrån mig nu och att de är så nöjda att de vill ha tillbaka mig och vill att jag jobbar lite kvällar och helger när det behövs! 
 
Planen med rb ser ut som så att han har en kort vila att hinna återhämta sig efter en hård vecka i brolöten, sen kör vi igång med lite bus och uteritter innan jag tänkt gå tillbaka ett steg i dressyren och rida mycket basic igen, ta igenom den låga formen och göra en miljon övergångar för att få han på hjälperna, det får bli till nästa vecka, ska även lägga in mer longering för det funkar bra för oss numera!
 
Jag har lite idébrist så ni får jätte jätte gärna komma med önskemål eller frågor om ni vill ha något att läsa.

Lugn vecka

2014-11-03 @ 18:34:37 / Vardag
Måndag: Praktik 8-15, vila
Tisdag: Praktik 8-15, föreläsning 18-20, vila
Onsdag: Praktik 8-15, uteritt, stallmöte 18.00
Torsdag: Praktik 8-15, uteritt
Fredag: Skola 8-13, longera
Lördag: Ensam hemma, har hand om stallet, galoppträning
Söndag: Ev. lektion för en elev, longera