En ny elev

2014-11-10 @ 14:02:00 / Vardag
Kan du inte skriva lite om hur du lägger upp en träning för en elev? :)
 
Svar: Absolut kan jag göra det! Vi utgår från att eleven är ny för mig och lika så hästen och att jag ska hjälpa dem. Jag börjar med att prata lite innan och får en presentation av ryttare och häst, jag frågar också vad de vill ha hjälp med. Ibland kan det ju vara något man vill jobba med och om inte jag ser det kan det vara bra med lite så jag vet också. Sen ber jag dom alltid jogga fram med mina ögon på sig, så de känner sig varma och då står jag bara och iakttar så jag kan bilda mig en egen uppfattning innan jag går in och jobbar på det vi behöver jobba på.

Detta fungerar väldigt bra för mig och för mina elever.
Under passets gång fråga jag ofta om det känns bra och om hon/han förstår. För jag har själv varit med och tränat för tränare som bara öser på och så kanske det ser bra ut men det känns inge bra alls eller att jag inte vågar fråga om jag inte förstått något så därför ger jag alltid chansen till att ha en dialog och det tycker jag är väldigt viktigt.
 
Sen ser ju passen olika ut från person till person. Men överlag är detta ramen jag brukar hålla mig till. sen vet ju jag att jag inte är utbildad och det vet dom som rider för mig med, därför är jag ett billigt alternativ och jag gör aldrig reklam för mina lektioner utan dom elever jag fått har varit genom att folk har snackat och snackat vidare och på så sätt har det spridit sig och nu är jag väl uppe i ett 15-tal kanske vilket är jätte kul och det har varit allt ifrån 4år till 30 år.
 
 


Postat av: Amanda Hellman

Åå, ni är såå fina!! <3

Svar: Nämen tack Amanda ❤️
Evelinn Åkerman

2014-11-10 @ 22:23:19 / http://perfectpony.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: