Låt mig förklara

2014-10-07 @ 19:36:25 / Vardag
Nu ska jag ta och förklara hur allt ligger till men först vill jag bara tacka er för alla fina ord jag fått kring mitt självförtroende. Det har varit här på bloggen, på instagram och jag har fått långa meddelanden både på mejlen och på facebook. Ni är otroliga många av er och jag blir så glad att ni tror på oss. 
 
Det var många som kände igen sig i min situation vilket känns extra skönt att få höra och lära sig av hur ni hanterat det. Ja jag pratar såklart om den här förbaskade prestationsångesten som jag nämnde i söndags i samband med att ja berättade att jag tvekade på att debutera LA P:1 på söndag.
 
Jag står inför ett svårt beslut där en del i mig säger Ja, åk på tävlingen. Jag har tränat hårt och motiverat i flera månader, alla måste börja någonstans och det är inte alltid perfekt i början. Medan den andra delen skriker Nej, åk inte! Jag vet hur besviken du kommer bli om det går dåligt, hur orolig du kommer bli vad alla andra ska tycka, skriva, tänka och framförallt säga bakom din rygg.
 
Jag skulle kunna dra ett säkert kort och bara byta klass till t.ex. LA:1 där jag har stor chans att bli placerad. Väljer jag att stå kvar så tror jag inte ens att vi kommer komma över 60%, men är det verkligen hela världen om man inte gör det? Blir det bättre av att skjuta på det? prestationsångesten kommer fortfarande finnas där.
 


Postat av: Ida Dagson

Jag tycker verkligen att du ska åka. Jag känner/kände precis samma ska med min ponny, och vi fick aldrig till det på tävling. Men jag såg det som träning och det är alltid bra att höra en annans åsikt (dvs domaren) så man får veta vad man kan träna på för att på så sätt prestera bättre.
Förr tänkte jag på samma sätt som du om vad alla kommer tycka, om dom kommer snacka och att de kommer tycka att jag suger på att rida. Men jag har börjat tänka: det är jag och hästen, jag vet att vi kan och jag fullständigt skiter i vad alla andra tycker. Tycker dom att jag suger, ja men då får de tycka det. Deras problem, inte mitt..
Så åk på tävlingen, det enda som kan hända är att då får låga procent. Och vad gör det egentligen? Alla kan inte bli bäst på en gång, man måste börja någonstans :) Rid så det ryker ;)

2014-10-07 @ 19:50:43 / http://idadagsons.blogg.se
Postat av: Ellen

Men hörredu!Åk! Att inte komma över 60 % är väl skitsamma? Ni har utveklats så mycket och blivit så fina, ni är skitduktiga och änsen om procenten blir låga?! Men jag förstår vad du menar. Men jag håller på dig och jag vet att många fler gör det!

2014-10-07 @ 20:02:55
Postat av: Olivia Gustavsson

ÅK!! Du måste våga tro på att ni kan, och går det skit så spelar det ingen roll. Mina första tävlingar med Arragon var inte särskilt roliga.. Att komma in med en SM ponny och rida på 56% första gången i LB och andra tävlingen 57% i LB och 52% i LA, det är inte heller så roligt när man vet att ponnyn man sitter på har gått 72% i nationell FEI. Då känner man sig fruktansvärt dålig, men det var bara för mig att bita ihop och fortsätta åka ut på tävling och kämpa ändå. INsåg sen att det inte var hela världen att det blev som det blev, för egentligen så var det inte någon som brydde sig. Man är ganska egoistisk, och bryr sig mest om sig själv bara.

Tycker du är otroligt duktig ryttare och jag hoppas verkligen att du förstår det, hur det än går om du skulle starta (vilket jag hoppas du gör) så får du inte glömma det!

2014-10-07 @ 20:34:40 / http://oliiviiagustavsson.se
Postat av: Eva

Hej, Du skriver o berättar helt från hjärtat o är brutalt ärlig. Du vågar berätta precis hur livet är ibland uppåt o ibland neråt. Du vågar även ta ställning i vissa frågor och stå för det. Tror att det är så många som känner igen sig i det du beskriver om prestationsångesten. Du är trots allt en tjej med fötterna på jorden så ta din fina ponny o rid P1:an. Bry dig inte om andra o alla "tyckare" . Skulle det gå åt skogen, träna o på P1 igen. Lycka till

2014-10-07 @ 20:53:14
Postat av: Amanda Hellman

Åååk! Jag tycker verkligen att ni ska göra det Evelinn, det är som du skriver själv, du har tränat så länge på detta och alla måste börja någon gång för att kunna utvecklas! Jag tycker verkligen att du ska åka!! Ni är verkligen jättefina, gör man sitt bästa och försöker tänka att ja men det gjorde vi faktiskt bra men det måste vi träna lite mer på, då gör man det och kommer starkare sedan! Jag tycker ni är så redo och fina såå gooo Evelinn!! :D <3

2014-10-07 @ 20:56:29 / http://perfectpony.blogg.se
Postat av: Alva

Du kommer vara superduperduktig i mina ögon oavsett om ni kommer över 60% eller inte. Det är okej om det inte går bra, för det betyder inte att du och Rb är dåliga. Det betyder att ni är på er väg uppåt. =)
Om du väljer att byta klass så förstår jag det, men jag tycker ändå att du ska prova P1:an.
Du och Rb har blivit så himla fina, jag tror att det kommer gå jättebra gör er! Våga bara tro på det själv, då kommer allt gå alldeles utmärkt. Sen om det kanske inte går så bra ändå, då får du lita på att vi kommer finnas här för att stötta dig. Men som sagt så tror jag att det kommer gå jättebra för er, så heja Rb och Evelinn! =)

2014-10-07 @ 21:57:21
Postat av: Tove - Ponnyryttaren ♥

Har aldrig haft den känslan mer än i skolan på idrottslektionerna? Men jag förstår ändå och det är otroligt jobbig känsla, som säger "gå in och kötta" men oavsett så händer det inte. Men desto mer jag tänker det så går det bättre, det blir lite mer och lite mer hela tiden. För att övervinna dig själv så tycker jag att du ska åka och starta LA:P1. Tänk att ni ska in och rocka varje gång det går in en ny ponny på banan. Desto mer man tvingar sig själv desto mer ger det i längden. Såklart är det dagskänslan som avgör. Men jag vet att ni båda är i en fin form, vad spelar resultatet för roll egentligen? Tävla ska man ju göra för att det är roligt. Ni rockar Ewe, ni fixxar det!

2014-10-07 @ 23:08:50 / http://youngponys.blogg.se
Postat av: Julia Forsbacka

Jag skriver som många andra - åk!
Vem bryr sig om det inte går bra? Livet kan tyvärr inte vara en dans på rosor hela tiden och vem vet- det behöver ju faktiskt inte gå dåligt! Jag förstår vad du menar och jag vet hur det känns att våga - och sen går det dåligt. Det känns hemskt ett tag - men det blir bättre! Tävling är roligt, fokusera på det istället!
Jag tycker att du borde åka och starta i LA:P1!

2014-10-08 @ 11:48:57 / http://forcebacka.blogg.se/
Postat av: Cornelia

Jag satt på min Bponny som tidigare gått SM och kommit 2a som högst. Att då debutera LB program med 56 - 58 % är kanske inte det roligaste.. Men jag sket i vad alla andra tycket och fortsatte köra mitt rejs! Tränade på och utmanade mig själv med kanske lite för svåra program.
Men tillslut, på våran sista tävling tillsammans, där vi debuterade LA:3, hamnade vi först på ärevarvet med gehäng, segertäcke, statyett osv. Bara för att jag var avslappnad och inte brydde mig vad folk skulle tycka. Jag gjorde det jag skulle och det funkade.

Inget är perfekt från början och man måste våga testa sina vingar innan man kan flyga. Skit i vad alla andra tycker! De känner säkert igen sig från första gången de debuterade programmet.

2014-10-08 @ 17:32:26 / http://cornelias.horseworld.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: