Resultatet

2014-10-06 @ 16:52:00 / Träning
Jaha ja då tänkte väl jag ta och berätta om gårdagens träningstävling i Lockenkil. Vi kom dit i god tid (trodde vi) och jag gick och anmälde, betalade och fick en startlista och såg att de kommit mycket längre än vi räknat med så tog ut ganska direkt och fick börja rida fram. Hade planerat att rida fram 15.20 men satt upp vid 14.50, enligt startlistan skulle jag starta kl 16.20 men när jag kom ut från banan så var den straxt efter 15.30(!!) så de låg mycket före tidschemat så jag fick inte den framridningen jag behövde tyvärr. Sen var det ett väldigt litet ridhus och proppfullt så det var svårt att få ut det jag ville men som tur så var alla duktiga där inne och det blev inga större krockar. Men med en halvtimmes mindre framridning så fick jag gå in på banan, dock så var han väldigt fin på framridningen och vi satte riktigt bra slutor så jag var väldigt nöjd med min insats där.
 
På banan däremot kom missarna på rullande band, det började med en liten vinglig inridning, tråkigt eftersom vi satt dom perfekt på träning. Fin halt och fin resternade vägen men sen i skolorna blev det inge vidare alls, de var vingliga, energilösa och dåligt planerade av mig. Det tar jag på mig helt! Fick väldigt dåliga poäng på dom och de drar ju såklart ner eftersom det är koeff 2 på dom. Volterna på medellinjen var bra och jämna. Skritten var bra men innan galoppfattningen blev han lite laddad. Jätte fina serpentiner, där fick vi bra betalt! Men tyvärr andra enkla bytet hade vi en enorm kommunikationsmiss där jag vände upp på korta medellinjen och rb trodde det skulle vara ökad galopp så han laddade på och sen blev bytet inte alls bra. Ökningarna var dock bra och välbetalade.
 
Jag är väldigt nöjd med hur han tog dagen, ett helt nytt ställe, helt coollugn trots stressad framridning, han behöll energin på banan och var allmänt på hugget - tyvärr lyckades inte jag få ut det allra bästa av det förutom korta stunder men det tar jag på mig!

Efteråt så fick man lite feedback av domaren, något jag tycker man borde införa på alla tävlingar! Hon började med att fråga mig hur jag tyckte det gick och jag sa sådär.. Då blev hon jätte positiv och sa att vi är på väldigt god väg, hon förstod att vi var nya på nivån och att det ända som brister är hans styrka i skolorna och det är ju helt rätt! Hon sa att om vi fortsätter såhär så kan det bli jätte bra och hon nämde flera gånger att jag inte skulle "ta åt mig" om vad som stod i protokollet eftersom hon var tvungen att skriva ner vad hon såg men långsiktigt kan det här bli jätte bra och hon trodde vi kunde gå hela vägen till Sm. Jätte kul att höra när man inte är så nöjd med ritten men efter hennes ord kändes det genast mycket bättre. Hon gav mig också lite tips bland annat att jag inte ska samla upp honom så mycket, för han har en jätte fin galopp men när jag gör det så begränsar jag honom lite och han blir lite för markbunden och tappar takten, precis samma som ni varit inne på så de ska jag tänka på!
 
 
Jag är dock fundersam är vi är redo för att ta steget till en ny nivå eller om jag ska vänta. Jag är ju anmäld på söndag men jag funderar på att ta tillbaka anmälningen eller byta klass. Jag är ju så himla rädd för att det ska gå åt helvete och rädd för vad alla andra ska tycka, tänka och skriva att jag inte riktigt vågar försöka.. Det är min sämsta sida som ryttare.


Postat av: Olivia Gustavsson

Jag tycker du ska testa!! Ibland får man skita i vad andra tycker och bara köra, annars tror jag att man bara drar ut på det mer och mer. Men det är såklart bara du som kan känna :)

2014-10-06 @ 17:18:17 / http://oliiviiagustavsson.se
Postat av: Cornelia

Jag skulle kört på och försökt! Funkar det inte så funkar det inte. Jag skulle iallafall bara blivit mer nervös om jag tränat mer och väntat längre. Då tror jag det skulle känts som man måste prestera bättre när man tränat så mycket.

Men det är iallafall bara vad jag tror och tycker :)

2014-10-06 @ 18:16:44 / http://cornelias.horseworld.se
Postat av: Maja

Fin han är! Tycker du ska köra, det värsta som kan hända är att det går skit och vad gör det egentligen? Det kan kännas hemskt för stunden, men det kan inte alltid gå toppenbra! :D

2014-10-06 @ 19:41:59 / http://majawallstrom.blogg.se/
Postat av: Julia

Tycker verkligen du ska starta! Man behöver träna på att tävla. Din nervositet kommer ju inte heller gå över ju mer du tränar, utan nästan tvärtom skulle jag tro? När man känner att allt sitter så blir det ännu värre om det inte funkar på tävling sen. Alla börjar någonstans och hopper från LA till P:1 är stort. Fuck alla andra och om de nu har några åsikter, vi som kan ridning på riktigt kan se att ni är bäst vad resultatet än skulle visa. VÅGA!!!

2014-10-06 @ 20:37:41 / http://juliastegfeldt.blogg.se
Postat av: Evelyn

Har du räknat ut vad du fick för procent? :)

2014-10-07 @ 18:37:45
Postat av: Evelyn

Har du räknat ut vad du fick för procent? :)

Svar: Jadå :)
Evelinn Åkerman

2014-10-07 @ 18:37:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: