Att våga

2014-09-23 @ 21:00:00 / Vardag
Jag är en tjej med tillsynes bra självförtroende, många tror det om mig, jag vet inte om jag utstrålar självsäkerhet eller om det är för att jag inte är så blyg av mig. Men jag har väldigt lätt på att dra för en mask, egentligen är jag en sån som inte vågar visa mina brister det kan gälla allt ifrån utseende eller i ridning. Man kan ta som ett exempel när jag tränar för en instruktör så vill jag gärna visa våran allra bästa sida, jag finrider lite och mår inte bra om det ser dåligt ut. Varför? Man ska ju egentligen visa sina brister så man kan förbättra dom men jag har verkligen så himla svårt för det där.
 
Ett annat exempel var ju som för nån dag sedan när jag sa att jag inte ville lägga upp en film nu för att jag inte hade några stövlar att rida i och att det inte såg bra ut. Då fick jag in denna braiga kommentar från Cornelia:

Jag tycker inte du ska behöva "skämmas" för visa på film att dina ben är lite ostadiga just nu. I en blogg så vill jag läsa och se både när det är bra men även när det är lite mindre bra. 
Men,men, Det är din blogg och du visar ju självklart själv vad du vill visa upp och inte! 
Tack för en (annars) väldigt bra blogg! :)


Tack så mycket för din kommentar och va kul att du gillar bloggen, jag tycker verkligen att du har helt rätt!! Självklart ska man våga visa när det går bra som när det går dåligt.
Anledningen till att jag känner som jag gör är nog för att jag är väldigt beskyddande mot mig själv, jag litar för lite på folk och jag vill inte utsätta mig själv för att bli sårad. Lägger jag ut en film när det kanske inte går så bra så är jag rädd för vad folk ska tycka, tänka och framförallt skriva där hemma bakom sina "anonyma" dataskärmar. Har fått mycket hat och därför har jag blivit mer försiktig med vad jag visar.
 
 
 
Tråkigt men så är det. Men jag ska försöka stå på mig mer och våga visa bra som dåligt, jag lovar! 
Ni vet filmen jag la upp med galoppskillnaden, det tog mig tre månader innan jag våga visa den. för visst fanns det brister i min ridning i början, inte bara i rb. Jag velade också om jag skulle lägga ut en hel film från en tävling en gång när jag red LA:1, det var inte ett klockrent program utan vi hade våra missar men så är det ju för alla. Är glad iallafall att jag la upp den. det finns fler exempel där jag tagit som åtgärd att stänga av kommentarssystemet.
 
Men jag kan säga att det har blivit mycket mycket bättre! Mitt självförtroende har gått upp, förut för kanske två år sedan så berättade jag inte när eller var jag skulle tävla, det var då vi låg på ungefär 60-63% i LC och varje gång någon visste att jag tävla och jag hade gjort en halvkass ritt på halvkassa poäng så had jag alltid en kommentar där någon hade kollat resultat och alla poäng på equipe och lämnat en elak kommentar. Det sänkte mig enormt, ville knappt tävla men jag kom då på att jag kunde utebli att berätta att jag tävlade, vissa starter har jag fortfarande inte ens berättat här! 
Men sedan i våras har vi ju haft mycket framgångar som har gett mig en boost i självförtoendet så nu kunde jag berätta att vi iallafall hade anmält till vår första LA P:1 utan att känna den pressen jag gjorde då.
 
 


Postat av: Lisa<3

Hej, du skriver att du inte ville "visa upp" för någon när du tävlade på lägre nivå, alltså förr när du hade ca 60%
Jag känner så nu, jag har en ungponny som jag precis börjat tävla med, och vi har procent som inte är högre än 53-55, och jag vill inte att nästan någon ska titta på mig när jag tävlar, då jag skämms över att jag rider så dåligt på tävling, när det går så bra på träning! (Detta är ju dock en unghäst som inte varit ute på tävlingar, mer än med mig) Men har du några tips på hur man ska göra för att stärka sitt självförtroende och vilja visa upp sig inför folk, jätte tacksam för svar!<3 /Lisa:)
PS. Måste tillägga att jag kollar din blogg och din instagram minst några ggr/dag för att jag tycker du är sååå bra!!!

Svar: hej! jag svarar på din kommentar i ett inlägg som kommer upp inom de närmsta dagarna, kram <3
Evelinn Åkerman

2014-09-23 @ 23:17:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: