Träningsupplägg

2015-04-16 @ 15:33:17 / Träning
Jag har en fråga, eller rättare sagt vill ha lite tips från dig :)
Jag ska få hem min andra foderhäst om ca en månad. Då hon står 5 mil ifrån mig rider jag henne redan nu 1-2 dagar i veckan. Det är ett sto på 12 år, enbart grundutbildad. Mitt mål är att utbilda henne till LA (mitt stora mål, har även småmål). Jag skulle behöva lite tips på hur jag kan få henne mer känslig för skänkeln. Och gärna hur man ska lägga upp ett bra träningsupplägg. Hon har varit avställd sedan november men sats igång nu igen. Däremot är hon inte jätte musklad och inte jätte bra kondition nu. När skulle du ta hjälp av tränare? Direkt för att inte lägga på oss några olater eller vänta för att bygga upp muskler samt kondition så att hon orkar mer. Jätte tacksam för svar :)
 
Svar: Hej! Ger dig självklart lite tips på vägen. Jätte bra att du satt upp ett stort mål men också småmål att uppnå på vägen dit. 
 
För att få henne mer känslig för skänkeln så hade jag (trots att det känns fel) plockat bort skänkeln helt och ta till den när den verkligen behövs, istället för att sitta och gnaga och småreta hela tiden vilket gör dom skänkeldöva så ta bort den och när du känner att hon nästan stannar då bankar du till henne med skänkeln och då gör du det ordentligt så hon verkligen förstår, beröm när hon går fram och så skänklar du inte förrän nästa gång hon saktar ner. Det kommer göra att hon får mer respekt för skänkeln och det är ju det du vill ha. 
 
Ett bra träningsupplägg kan ju vara svårt när jag inte känner hästen men jag hade fått igång henne med uteritter, kondisträning och så småning om lite joggingpass för att senae bygga upp intensiteten och kräva mer. efter kanske 4-5 veckor hade jag tagit hjälp av tränare som kan vägleda oss men först vill jag nog ha hästen i kondition så att man känner att man får ut nånting av träningen och inte bara kastar pengarna i sjön.

Lycka till!
 
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: