Måndagkväll

2015-02-02 @ 19:17:42 / Vardag
Hej! jag tänkte bara kika in lite snabbt här och prata med er om de senaste dagarna. Igår red jag ett toppenpass på Queen, jag har börjat utforska lite vägar här omkring och hittade en bra väg där det fanns massa gärden att rida på så igår red jag några varv i hög snö. Korta intervaller passage-trav i stärkande syfte samt några öppnor, avslutade med en galopp där hon fick sträcka ut ordentligt och så ställde jag mig i lätt sits, jätte härligt! Sen fick jag skynde mig tillbaka hem till hallsberg och snabbt göra mig iordning för div 1 middag. Vi träffades på Al forno i Örebro och åt pizza som var hur god som helst sen satt vi där i 3 timmar nästan och pratade häst, jätte trevligt! Hade kunnat sitta minst 3 timmar till, vi är ett riktit härligt gäng och det känns som att det här kan bli hur roligt som helst.
 
Vi fick reda på att första omgången av div 1 kommer flyttas till ett datum i April vilket innebär att vi har mer tid att träna ihop oss. Men det gör mig jäte arg för jag hade anmält till den tävlingen en LA P:1a och kom med, sen bytte jag klass till Lagtävlan då jag trodde vi skulle rida lag och då blev jag reserv och nu när det inte blir av så vill jag byta tillbaka men då kommer ju inte jag komma med säkert... ååh..
 
 
Idag gick jag 9-14, en ganska lugn och skön dag i skolan, vi förberedde buffén till imorgon när vi har restaurangen öppen. Åkte direkt efter skolan till Queen och så red jag ut en lite längre tur,  var ute nästan 1h o 15 minuter, hittade en jätte bra väg där jag kunde trava och galoppera. Det har ju kommit så mycket snö hit så det är ju perfekt att ligga och rulla i. Hann med bussen tillbaka hem igen och nu ska jag ut till stallet till häst nr 2 för dagen. Som tur är har vi en praktikant i stallet som gjort iordning allting åt mig så jag behöver bara göra det roliga - rida!
 
 


Postat av: Maja

Kul med div. 1, kommer och hejar på er! :D

Svar: Ja jätte roligt! jasså åh va kul:D
Evelinn Åkerman

2015-02-02 @ 19:52:07 / http://majawallstrom.se/
Postat av: Julia

Vad roligt med div. 1! :)

Svar: Ja!
Evelinn Åkerman

2015-02-03 @ 06:50:22 / http://juliastegfeldt.blogg.se
Postat av: Anonym

Vad har ni för praktikant?

Svar: Vill inte lämna ut uppgifter om folk på min blogg
Evelinn Åkerman

2015-02-03 @ 08:45:35
Postat av: Anna M

Tänk på att du måste be om lov om du rider på gärden. Du har säkert tänkt på det men jag vill ändå uppmana alla som läser att göra det.

Svar: Fast inte när det är en halvmeter snö, det är okej här omkring iaf. Dock ska man inte rida när de sått gärdena men sen är det okej när de är stubb igen.
Evelinn Åkerman

2015-02-03 @ 14:48:28
Postat av: Sandra Johansson

Fast här måste jag hålla med Anna. Jag är uppvuxen, bor och arbetar på bondgård. Enligt lagen får man inte ens beträda någons gärde, så att irritera bönder som redan är anti hästar är ingen bra idé. Fråga först, då får man oftast ett ja.
Problemet är att bara för att det är snö och stubb betyder det inte att det inte är sått. Många fält sås under hösten samt att många sår direkt i stubben utan att plöja innan. Så snälla, tänkt dig för och uppmana andra att göra detsamma, så tråkigt när en ryttare tar sig friheter och det går ut över andra som sköter sig...

2015-02-03 @ 21:02:40 / http://sandrejohansson.blogg.se/
Postat av: Anna M

http://www.lrf.se/globalassets/dokument/om-lrf/branscher/lrf-hast/verktyg-och-erbjudanden/allemansratten/hastvett-poster.pdf
Här finns bra info om vad som gäller.

2015-02-04 @ 21:53:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: