Programridningen

2015-02-08 @ 13:51:41 / Queen P
Hej på er! nu har jag landat efter en minst sagt hektisk helg. Men nu är den överstökad och jag ska ta en riktigt lugn och skön kväll ikväll. Är så otroligt trött och utmattad längtar bara tills det blir kväll så jag kan sova. Men jag har ju lite roliga saker att berätta och visa för er först och nu tänkte jag berätta om dagens programridning som jag laddat upp så länge inför. 
 
Jag har pluggat hårt på programmet som vanligtvis sätter sig efter första gången men MSV C:1an har verkligen varit svårt att få in så idag gjorde jag några fel bland annat så missade både jag och Anna halten med ryggningen båda gångerna vi red programmet haha. Sen fattade galopp för sent vid två tillfällen och höll på att glömma rida snett igenom men kom på det och det blev en dålig väg. Men så kan det ju bli och som tur är gör det inte så mycket på träning, nu har jag 2 veckor på mig att lära mig programmet till 100% för sen när det väl gäller då är det helt oacceptabelt att rida fel.
 
Hur gick det då? Jo efter att jag värmt upp så fick jag rida programmet. Inridningen var lite vinglig, första ökade traven satsade jag inte fullt ut. andra ökade traven satsade jag för mycket så det blev inslag av galopp. Skolorna var jätte bra. Skritten lite energilös. Lite sämre vägar i galoppen, bra ökad galopp, men misskommunikation i enkla bytena. Det mesta som var lite sämre idag beror på att vi inte riktigt känner varandra till 100% jag måste lära mig bättre exakt hur mycket hjälper jag måste ge och hur mycket jag måste ta. I enkla bytena funkar det bara med att tänka skritt så går hon ner mjukt och jag tog väl i för hårt första gången så det blev nästan halt, andra bytet blev bättre. Men det är såna där smågrejer som man alltid kan göra bättre. Tyvärr fördes det inga protokoll men jag frågade Anna vad hon skulle säga uppskattningsvis att vi skulle få från den ritten och hon sa 65% så det kändes ju mer än okej!  
 
Därefter fick jag rida programmet igen och då var Anna med hela tiden med kommentarer och sa vad jag skulle göra bland annat tänka lite mer framåt i skolorna så hon får ännu bättre gångarter, vara noga med att samla upp innan och efter ökningarna. Nästan tänka passage för att verkligen markera samt för att få upp nosen och bogarna på henne. I galoppen fick jag bra hjälp då skulle jag liksom dela upp allting och verkligen fokusera på att rida från punkt till punkt och inte så någon sträcka som transportsträcka. Skulle verkligen visa att jag red från t.ex M - E halvcirkel från E - B och från B - G och rakt ut på C liksom dela upp vägarna så jag gör dom ännu mer noga och på punkten. Kändes mycket bättre efter att jag ridit ihop med Annas kommentarer och så avslutade vi med galoppprogrammet igen så det verkligen sitter och tillsist red vi passage - ökad trav - passage och så sa hon att innan jag går in på banan så ska jag göra så för då taggar Queen till och får en ännu bättre gång.
 
Jätte bra och nyttiga tips som jag fått med mig! Nu ska vi traggla vidare och göra ännu bättre ifrån oss i Mariestad om 2 veckor.
Tyvärr dök inte Josefin upp idag.. Så det blev inga bilder och hade jag vetat att hon inte skulle komma så hade jag såklart tagit med min egna kamera. Väldigt ledsen för det då jag jätte gärna viljat visa er bilder när hon va så fin speciellt mot slutet.
Mamma filmade dock när jag red första gången men det är ju långt ifrån perfekt och så red jag ju fel och allt så jag vet inte om jag vill visa det heller, eller vad tycker ni?
 
 


Postat av: Julia Forsbacka

Kul att det ändå gick så bra! Hade varit kul att se klippet trots att det blev lite fel :)

Svar: Måste lära mig att våga lägga ut och visa även när det inte ser perfekt ut..
Evelinn Åkerman

2015-02-08 @ 15:11:39 / http://forcebacka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: