Mål för Februari - RB

2015-01-31 @ 16:21:00 / Planering
 • Stärka vänstersidan och få han liksidig igen.
 • Fokusera på lagtävlansprogrammet för ponnyallsvenskan, lära mig programmet och träna in linjerna så de sitter!
 • Plocka bort skänklarna helt och ta till dom när de behövs.
 • Uppnå fullkommlig stillhet i sadeln med osynliga hjälper (långsiktigt mål)
 
Tre mål den här månaden bara, men ändå ganska stora. Nu lägger vi LA P:1 ur huvudet och tränar ihop oss till div 1 omgång 1 som jag ska rida och som går i Lagtävlansprogrammet.
 
Träningen kommer läggas upp i samråd med equiterapeuten så vi inte drar på något onödigt!
 
 

Härliga lördag!

2015-01-31 @ 14:18:00 / Queen P
Vaknade imorse kl 8 av att jag var pigg(!) så irriterande när man har sovmorgon men jag satte mig vid datorn och gjorde lite nytta, svara på kommentarer, skrev tidsinställda inlägg, svara på viktiga mejl och kolla tdb.
Idag ska jag till Kumla och rida fina Queen, tänkte köra ett styrkepass på gärdet nu med all ny snö både idag och imorgon. Det är inte bara jag som behöver träna styrka ;) Ska rida mycket av det som jag lärde mig på träningen för Anna, fick väldigt många bra tips att ta med mig. Nästa vecka har vi programridning också så måste lära mig programmet nu under veckan som kommer.
 
Fin passage

Rb igenomkollad

2015-01-31 @ 09:21:34 / Vardag
Ni kanske vill höra hur det gick för Rb igår hos equiterapeuten? Jag kunde ju inte vara på plats då jag satt på uungdomssektionsmöte, men mamma rapporterade med 4 långa meddelanden så jag känner mig välinformerad ändå. Rb har skött sig exemplarisk vilket alltid är kul att höra. Det var inget jätte allvarligt med honom utan han kändes jätte fin men med små punkter som hon kunde hitta. Han hade några ansträngda ställen samt lite mer muskler på höger än vänster sida precis vad jag trodde då jag upplevt han oliksidig och framförallt svagare i just vänster sida, några muskler på halsen var också lite hårda och stela men annars såg han fin ut. Han har tidigare haft problem på ett ställe i ryggen då han hade en för trång sadel en gång i tiden men jag har masserat och hållt efter därmed arnika och nu kunde hon inte se någon reaktion alls där längre. Så skönt! Så om jag gör likadant på dessa ställen hon hittat så kommer de nog bli lika bra. Jag kan sätta igång och rida nu som vanligt men hålla efter med massage vilket jag ska göra och sen får hon komma ut fler gånger och gå igenom honom. 
 
Älskade Rb, jag visste ju att det var nånting. Tur man är så uppmärksam, det är nästan som att han pratar med mig för vi förstår varandra och jag vet direkt när nånting är på tok med han.
 
 

Fler bilder

2015-01-30 @ 19:04:00 / Queen P
Här kommer alla bilder från träningen igår, det blev en del! Hoppas ni orkar kolla igenom samt säga lite vad ni tycker. Jag ser på bilderna att händerna ibland hamnar för långt bak men jag tränar på det, är fortfarande lite ovan med storhäst och denna långa halsen och att jag måste sitta med handen längre fram på tyglen och ibland glömmer jag bort mig, tur att anna var på om det! Ser ut som på bilderna att jag behöver länga lädrerna lite så jag ska testa det nästa gång jag rider! 
 
Foto: Josefin Blomberg
 
 

Utvärdering Januari

2015-01-30 @ 16:55:00 / Vardag
Tänk att nu har jag kört den här planeringen och målsättningen ett helt år nu och se var det har lett mig! Nu tänkte jag utvärdera målen för Januari men fört vill jag visa vålen jag hade för Januari 2014:
 
 • Fokus på galoppen, kunna sätta tillbaka och behålla formen och energin. befästa förvändgalopp träna på volt och serpentiner för att få en starkare häst.

 • Bli stabilare i sitsen, träna mag och bålövningar.

 • Travökningarna kan alltid förbättras, göra 10 bra diagonala travökningar vid varje dressyrpass. Behålla formen, länga steget och kunna ta ner i en bra övergång.

 • Träna så att energin behålls i skänkelvikningen, ta ut stegen mer. tydligare skänkelvikning!

 • Alltid tänka på händerna, hålla ihop dom, hålla stilla och i en lagom höjd.
Här kan man ju verkligen se att vi satsade på LA, eller hur? här var det allitfrån att befästa förvänd galopp till att göra tavökningar och bra skänkelvkiningar. Redan här tränade jag också bålövningar som jag inte längre behöver på samma sätt. Kul att se och jämföra lite!

Januari 2015:

 • Jobba på sitsen för att nå fullkomlig stillhet i sadeln och inverka med små osynliga hjälper. (Långsiktigt mål)
Tycker faktiskt att jag jobbat mycket på det här och att jag bäst uppnår stillsamhet på Queen faktiskt, det är lite enklare på storleken större och som också rör sig mycket bättre. Men jag kommer fortsätta träna och ta med mig det här även till Rb.
 • Komma tillbaka till tävlingskonditionen
Det tycker jag att vi har gjort faktiskt, nu har ju Rb dock fått en ofrivillig vila men det berodde ju på något muskulärt som ska tas igenom.
 • Träna in LA P:1an 
Ja nog sitter den! Här var jag ju inställt på att tävla men så blev det inte så.
 • Förbättra skolorna, stärka Rb och kräva mer utav honom för att nå ännu högre poäng i klasserna. 
Skolorna har blivit tusen gånger bättre, blir nästan förvånad! har inte jobbat speciellt mycket men det var som att efter vintervilan så satt skolorna som ett smäck. Jätte fina är dom!
 

Ja vad jag kan konstatera så har vi faktiskt uppnått alla mål! känns ju jätte bra. Nu ska jag sätta mig och se över en målsättning för varsin häst då de har olika behov.


Formbild - Januari månad

2015-01-30 @ 13:56:01 / Personlig träning


Gjort några riktigt bra träningspass de senaste dagarna, har pushat mig själv över min tidigare gräns och inte gett upp vilket jag tidigare gjort. Är jätte nöjd med mig själv, konstig och obekant känsla att känna mig nöjd över min kropp och styrka för en gångsskull. Nu ska jag fortsätta såhär! 

Jag tänkte köra en liten frågestund om ni har några frågor till mig angående träning, hälsa eller utseende som är träningsrelaterat så tänkte jag svara på de inom de närmsta dagarna! 

Helgen

2015-01-30 @ 09:28:00 / Vardag
Äntligen helg! Som jag har längtat, efter en hård skolvecka så ska det bli skönt att varva ner lite. Ja för den här helgen hade jag faktiskt tänkt att prioritera mig själv och verkligen ta det lugnt. Men jag har ju ändå några planer framför mig.
 
Fre: Gymmet 8-10
 Equiterapeuten kommer till Rb
Usekmöte kl 15.30
 
Lör: Rida Queen
ev. födelsedagsfest för min vän som fyller 18!
 
Sön: Rida Queen
ev. Lagmiddag på kvällen
 
Ska försöka komma iväg och rida båda dagarna för nu har vi ju så bra vertyg sen träningen att jobba vidare på. Känns som jag är spängdfylld med ny motivation och inspiration så nu vill jag bara tränatränaträna!
 
 

FILM

2015-01-29 @ 18:22:00 / Träning
För er som inte hunnit sett filmen från träningen redan på videofyme som ni kan göra innan alla andra om ni följer mig! Så kommer den här:
 

7e februari

2015-01-29 @ 16:54:00 / Träning
 
Är det någon här som tänkt gå på den öppna träningen för Jeanna?

Lina frågade mig personligen om jag skulle vilja komma och hjälpa henne. Såklart man ställer upp så jag kommer åka upp med mina vänner Pim och Agnes tillsammans med deras mammor till Sparreholm och så ska jag ta inträde på alla som ska in och se clinicen, sen hoppas jag även kunna se själv och då ska jag såklart fota alla ekipage!

Mördar-benpass

2015-01-29 @ 14:49:00 / Personlig träning
Igår levererade jag ett riktigt benpass från döden, förra året fokuserade jag mycker på ben men nu har jag mest kört bålträning som stärkt mig riktigt mycket men nu är det dags att få in lite mer variation. Började med cykel/jogg i 15 minuter som uppvärmining sen körde jag 10x3 squats utan några vikter innan jag börja plussa på +8 +12 +15 djupa squats och utfallssteg. Varvade med lite pilatesboll samt en annan övning som är rena döden för innerlår och rumpa, kan visa den för er nån gång alltså den mördar! Jag var helt slut i mitten av passet men fortsatte pressa mig med tyngre vikter, är stolt över mig att jag inte gav upp som jag lätt gjort i vanliga fall. Men jag pressade mig i 45 minuter och sen var jag noga med stretchingen efteråt, något jag annars är superdålig med men jag märker hur stel och orörlig jag är så jag måste verkligen stretcha ut lite.
 
Riktigt skönt att ha ett sånt pass i bagaget, nu väntar bara en djävulsk träningsvärk. Idag tänkte jag köra lite armar och imorgon mage så jag har en bra plan för mig!
 
 

Bra träning!

2015-01-28 @ 17:01:00 / Queen P
Vilken bra träning vi fick till idag! trots lite stress innan då jag glömt ta ut pengar och så hade vi glömt sadelgjorden men allt löste sig som tur var och när jag satt på ryggen så kunde jag slappna av och fokusera.
 
Började med att skritta fram på lång tygel innan jag plockade upp och skrittjobbade henne lite, gick över i trav i en låg form där jag gjorde lite svängar och överböjde henne i båda varven. I galopp red jag mycket framåt så hon fick stretcha ut och komma igång med ryggen. Jag hann även börja sätta mig och rida ihop henne med lite skolor sen kom Anna lagom när jag kände mig uppvärmd!
 
Började med en liten presentation av mig själv innan jag red med Annas ögon på mig, hon sa att allt såg jätte bra ut men att det finns små finjusteringar som behövdes göras. Hon känner ju Queen och det var hon som red in henne så bättre tränare går ju inte att ha! Fick börja i galopp där jag fick rida ökad galopp på långsidorna ner till vanlig galopp sen snett igenom och ut i förvänd på volt. Jobbigt tyckte Queen! Jag fick lära mig att jag inte skulle samla upp den förvända så mycket utan rida på ganska friskt, gjorde så i båda varven sen gick vi över med en övning på volt där jag red galopp på den öppna delen och trav på den mot sargen, Anna såg precis det jag berättat för er att när jag bryter av så blir det typ tvärnit så vi tränade på att tänka mellantrav direkt efter avbrotten från galopp, då gick det mycket bättre men vi hade lite misskommunikation ibland men så blir det ju! Sen red vi skänkelvikningar på diagonalen samt öppnor på långsidan, det ena varvet är bättre än det andra så vi får jobba vidare med vårat svåra. Vi gjorde tre bra travökningar på diagonalen och avslutade sen med korta intervaller från mellantrav till passage. Sen fick jag runda av med en nerjoggning. 

Är så nöjd med min ridning och med Queen, kändes som vi utvecklades genom passet precis som Anna själva sa att vi gjorde. Hon sa att jag red väldigt trevligt och att vi passade bra, kul va? Frågade om tävlingen i Mariestad och hon tyckte att vi verkligen var redo för den. Skoj! Nästa träning är programridning den 8:e, då rider vi MSV C:1an sen ska vi försöka boka in fler träningar innn den 22 då vi har tävlingsdebut!
 
Tusen tack till Josefin som kom direkt från skolan och fotade oss i slutet av passet, så himla snällt! Josse är verkligen den bästa fotografen jag vet i ridhus, hon har tagit mina favoriter med Rb och jag är så himla nöjd med henne.
 
Även ännu ett stort tack till ägaren Anna för det här förtroendet till att träna din fina häst, hon är helt otrolig och nu ska ni få se fantastiska bilder från ridpasset! Jag visar några av mina favoriter så kommer resten vid ett annat tillfälle annars blir det så himla mycket på en gång! jag har även film att visa om ni är intresserade av att se det?
Jag är så lycklig.
 

Vår första träning

2015-01-27 @ 20:10:56 / Vardag
Ja imorgon är det daga för mitt och Queens första äventyr tillsammans, vi ska till Askersunds ridhus och träna lite för Anna Björkman. Det blir våran första träning ihop och jag är väldigt spänd på att höra vad Anna har att säga om oss, hoppas hon tycker jag passar lika bra på ryggen som hennes ägare!

Jag har ridit både måndag och tisdag, två bra pass så nu känner vi oss bra uppladdade. Ikväll fick hon en lång och skön massage samt liniment på kroppen vilket jag tror hon uppskattade, heter man Queen ska man väl också behandlas som en! Jag smörjde också sadel och träna inför träningen så nu ska vi väl vara väl förberedda tycker jag.

Slutar 12 imorgon efter 2 timmars gym + idrott på det sen kommer Anna och hämtar upp mig så åker vi till ridhuset tillsammans. Queen ska lindas och kläs i vitt, det är det finaste tycker jag och det känns som de enda rätta när man ska rida för en ny tränare. Förhoppningsvis kommer min vän Josefin dit och fotar oss så jag har lite fina bilder att visa er, men jag hoppas också mamma kan filma lite så jag själv får se, det är väldigt nyttigt!

Fina Queen idag, åh så jag tycker om henne.

Perfekt kombination

2015-01-27 @ 15:03:42 / Utrustning
Är det bara jag som har totalkärat ner mig i kombinationen marin-brun, jag tycker det är så otroligt snyggt! Bruna stövlar till ett par marinblåa ridbyxor eller Equestrian Stockholms snygga marinblåa schabrak med bruna läderdetaljer.
 

Dressyrmöte

2015-01-26 @ 15:16:00 / Planering
Hej! Igår var jag på dressyrmöte med klubben i Örebro, de var jätte kul att träffa alla goa klubbkompisar och många av dom är också mina bloggläsare. Vi fikade och pratade om planer inför 2015, vad medlemmarna vill göra och så. Det var mycket snack om clinics, gästtränare och andra roliga grejer som jag ser fram emot. Därefter satte vi oss i olika grupper, ponnygruppen och storhästgruppen där vi pratade om lagtävlingar. Jag anmälde intresse både hos Div 1 ponny och häst. På hästsidan vet jag inte om jag kommer med för där är det ju de tre bästa utifrån resultat och eftersom jag och Queen inte har hunnit tävla än så vet vi ju inte var vi ligger riktigt. Men det vet vi ju i februari så vi får väl vänta och se! Div 1 storhäst går ihop med Dalarna och Värmland med en omgång i Dylta, Örebro. Medan ponny div 1 antagligen kommer gå ihop med Östergötland och då rids omgångarna i Mantorp, Rappestad och Norrköping med start den 8e Mars som jag redan har anmält till! Det ligger alltså väldigt tidigt iår och vi kommer inte hinna starta innan dess, men det känns inte som något problem för oss då Rb alltid är snäll och lätt att tävla med, han bryr sig inte om nåt på tävlingar så det känns som en trygghet. Jag har ju dock redan hunnit anmäla till Mantorp och tänkt rida LA P:1 som årsdebut men om jag ska rida laget första omgången så måste jag byta till Lagtävlansprogrammet som också blir vår debut i den klassen.
 
Känns som det kommer bli ett roligt tävlingsår 2015! :DVeckan

2015-01-26 @ 09:37:00 / Planering
Måndag: Skola 9-14, Jogga Queen
Tisdag: Skola 9-15, Jogga Queen
Onsdag: Skola 9-12, Dressyrträning med Queen för Anna Björkman i Askersunds ridhus kl 14.00
Torsdag: Skola 8-15
Fredag: Skola 8-14, Equiterapeften kommer till Rb, Ungdomssektionsmöte
Lördag: (rida queen lördag eller söndag)
Söndag: 
 
Som ni kan se så ser det ut att bli en väldigt lugn vecka, lite tråkigt kan jag tycka men ganska bra ändå för jag måste lägga lite tid på skolan nu. Rb vilar/promeneras som ni kan se, vi väntar på att vår equiterapeft ska komma ut och kika på honom. Jag har inte varit hos Queen sen i onsdags p.g.a. sjukdom så jag har verkligen saknat henne, längtar efter att sitta på hennes rygg!
 

Bara positivt

2015-01-25 @ 17:09:00 / Åsikter
2015 har ju för ridsporten inneburit många stora förändringar, året känns som ett test år, ett år att testa och spränga alla förutfattade meningar så som att vuxna inte ska rida ponnys och det tänkte jag nu ta upp. Ett ämne som skapat stora debatter runt om i vårat avlånga land och jag kan nog säga att jag de flesta jag mött har varit negativa, att detta är dåligt för vår sport och våra ungdomsryttare. Till alla er som anser detta har jag två frågor. Ett: Var var ni när SVRF la ut en förfrågan flera månader innan beslutet? när dom bad om era åsikter, uppenbarligen var fler ryttare för än mot förslaget.  Två: Hur påverkar detta er som är mot den förhöjda åldern? alla gör väl sina egna val om man vill elitsatsa så rider man inte ponny längre än till 16, det är fritt fram att gå upp som junior precis när man vill.
 
Många förutspådde ju att det skulle bli mindre intresse och mindre antal startande på tävlingar, men var finns logiken i det? Hur kan intresset bli mindre när man öppnar upp och gör möjligheterna större? I min text utgår jag från ponnydressyrens synvinkel och det jag har fått erfara under endast 1 månad av 2015 är att intresset blivit mycket större! Tävlingar har fyllts snabbare än nånsin, en klass i Katrineholm innehöll 25-30 startande och när Mantorp öppnade sin tävling så var 40 anmälda efter 1 timme, det är något jag aldig upplevt under mina 10 år som tävlande ponnyryttare och för mig är det bara positivt.
Nackdelen ligger inte hos våra ryttare utan hos våra arrangörer som får göra mer jobb och det kostar mer att ordna ponnytävlingar nu än då men det har också inneburit att anmälningsavgifterna har höjts nästan med det dubbla. 
 
 
Jag har gjort mitt val och jag vet att jag inte kommer utnyttja den här åldershöjningen utan jag är just nu på mitt 18onde år och ska gå upp på storhäst och det innebär också att jag tävlar mitt sista år som ponnyryttare. Men jag tycker ändå inte att chansen ska tas ifrån alla andra som vill tävla ponny - bland ponnys. 
 
Men vill ni veta vad jag tror? och detta är helt grundat på mina egna tankar och teorier. Ni ska nog inte vara så glada över att ni tros ha flera år kvar på ponny för jag tror att Svenska ridsportsförbundet har en baktanke med denna åldershöjning. Grupp 1 och Grupp 2 kommer finnas i högst ett par år och därefter tror jag att Grupp 2 helt kommer tas bort och att den nya ponnyåldersgränsen blir 16 år precis som i resten av Europa.
Kom ihåg var ni hörde det först ;)

Passet

2015-01-25 @ 11:09:00 / Träning
Tänkte jag skulle berätta om ridpasset på Rb som jag genomförde här om dagen, jag var stressad då och hade inte tid att berätta hur det gick så tänkte jag skulle dela med mig nu. Vi hade haft stallvisning och åkte direkt därefter till Askersunds Ridhus för att trimma lite själva. 
 
Kom dit och var helt själv i stora ridhuset men det skulle ändras fort, som tur var hann jag jogga fram och springa av lite energi innan andra ekipage trillade in. Jag brukar alltid skritta fram för hand för att sen hoppa upp och börja trava direkt, och då tänker jag inte alls på form utan bara på att han ska gå framåt, jag håller då ett jämnt stöd i båda tylar så kommer han i form av sig själv och så joggar jag i ett ganska högt tempo både i trav och galopp, galoppen är viktigast för det är efter den som han blir bra när han har fått sträcka ut i en ökad galopp i låg form.
 
Jag börja sen jobba igenom honom och när jag tänkt så mycket framåt så är det dags att ta igenom samlingen, jobbar mycket i traven att få han på rumpan och därefter kan vi gå vidare med skolorna som satt riktigt fint. Det går inte att rida skolor om man inte jobbat upp hästen i en hög form på rumpan och lätt i fronten, annars blir det bara platt och tråkigt. Gick över i galopp och kände att han inte riktigt var med mig, red några ökningar innan jag gick över till samlingen och övergångar galopp-halt samt galopp-skritt-galopp för att göra han uppmärksam. Men jag kände tydligt hur han inte tog stöd i bettet just i galoppen. Den förvända kändes fin så jag red mycket på serpentin och hittade en bra galopp som jag för dagen kunde känna mig nöjd med. Avslutade som jag alltid gör och precis som jag börjar, lite fri galopp i ett högt tempo för att stretcha ut musklerna igen och lätt jogg i trav innan jag skrittar av för hand.
 
bild från passet
 
Vi har beslutat att ta ut equiterapeft idag för att känna igenom hans muskler, hellre ta de säkra före det osäkra, på ett sätt vill man ju att hon hittar nånting så man får en förklaring till varför han är lite oliksidig men samtidigt vill man ju inte att det är nånting allvarligt , jag är så himla nojjig och överbeskyddande när det gäller min häst och tar hellre en koll för mycket än för lite.
Hur är ni? är ni som mig eller avvaktar ni hellre?

Berätta din historia!

2015-01-24 @ 18:19:00 / Vardag
Jag skulle vilja veta hur du hittade hit till enewe.se! Var det genom din vän? träffade du mig på tävling och såg min bloggtröja? eller har du hängt med sen tidernas begynnelse?  Dela din historia i kommentarsfältet och så tänkte jag samla alla i ett inlägg och presentera dom. Gör din röst hörd och glöm inte att skriva med din bloggadress så får du en länk som visas på min blogg!
 

Läget just nu

2015-01-24 @ 11:08:00 / Vardag
Hej. Jag tänkte jag skulle berätta läget för er så jag har lite tråkiga nyheter. Som ni vet så spontananmälde jag ju mig och Rb till Katrineholm bara för att det var sista chansen innan tävlingen stängdes, dock visste jag inte säkert om vi kändes redo än men jag chansade. Tog bort anmälan kort därefter just för den anledningen att vi inte kändes 100 redo och jag vill ju att allt är perfekt innan vi ger oss ut.
 
Vi hade helt enkelt inte haft möjligheten att förbereda oss som jag ville, jag vill ju träna varje dag men det har inte gått för hela vår ridbana har legat under is och jag har inte haft möjlighet att åka och träna i ridhus så ofta som jag velat. Därför avanmälde vi denna tävling och iochmed det gick även min motivation med Rb i botten
 
Jag har ju berättat att jag funkar som så att om det inte finns någon tävling i sikte så har jag ingen motivation till att träna. Men vädret gör också att det inte går. Samt att ingen ställer upp för oss och kan skjutsa till ridhus så ofta som vi behöver
 
Jag har även upplevt att Rb blivit lite oliksidig på sistone, därav en av anledningarna att vi inte valde att åka på tävlingen då det är nånting skumt med vänstersidan. Det kan vara något så enkelt som en låsning eller en sträckning, jag tror inte det är mycket värre än så men det är något som måste kollas upp och behandlas. Jag tänker därför inte rida han nånting mer förrän han blir kollad av en equiterapeft. Jag vill ha fräscha hästar och hästar som håller för det här, jag är väldigt noga och upptäcker saker innan det bli allt för dramatiska och jag tror det är därför jag aldrig haft någon skadehistorik på några av mina hästar just för att jag är så uppmärksam. 
 
Så nu vet ni hur det ligger till.

Inför storhästdebuten!

2015-01-23 @ 19:24:29 / Queen P
Vi har gjort ihop en jätte bra plan inför min och Queens debut på tävlingsbanan som går av stapeln den 22 februari, mamma och jag kommer åka själva på tävlingen då Anna jobbar tyvärr. Men det ska nog gå bra. Queen kommer iallafall flytta hit på torsdagen eller fredagen den veckan så att jag har henne här hemma ett par dagar innan tävlingen, det kan ju vara rätt bra att jag rider henne då och att jag får packa och göra alla förberedelser inför vår debut. Det skulle ju kännas bäst så och så blir det! 
 
Ser jätte mycket fram emot den här helgen och inte minst för att få visa upp oss tillsammans, kommer känna mig så stolt när vi rider in på banan!
 
 

Vintern har hittat hit!

2015-01-23 @ 15:36:19 / Stall Marieborg
 

Träning med Rb!

2015-01-22 @ 20:01:58 / Träning
Idag var vi som sagt i Askersunds ridhus med Rb. Red igenom lite LA P:1 rörelser, det gick bra men jag hittade inte den där wow känslan som jag sökte. Jag tycker inte jag fick ett ärligt stöd i bettet utan han tjaffsa lite för mycket. Får nog byta bett igen och fortsätta varva så han inte blir så van med ett och samma. Traven var generellt bättre än galoppen idag, skolorna satt jätte bra samt den ökade traven.
 
Men känslan efter dagens pass får mig nog att vilja avanmäla oss från Katrineholm, visst han går bra men det känns inte 100 liksom som jag vill, jag ärju perfektionist ända ut i fingertopparna och jag vill att allt är perfekt innan vi ger oss ut för jag vill alltid visa upp vår bästa sida.
 
Jag har lite bilder att visa er från dagen, inga höjdare direkt men bättre än inget!
 
 
 

Just nu

2015-01-22 @ 16:40:06 / Träning


Alldeles ensamma i Askersunds fina ridhus! 

Gårdagens stjärna

2015-01-22 @ 15:09:00 / Queen P
.. Går till Queen! Hon var fantastiskt fin igår när jag trimmade henne på fältet, börjar hitta mer och mer knappar. Vi tränade på takt och kontroll och på att hon ska vänta på mig och inte springa iväg, vilket innebär ungefär femtioelva halvhalter i varenda steg ;) Det är kul med hästar som vill framåt! och visst är det fint med stor uttrycksfulla gångarter men det är minst lika viktigt att rida de små korta stegen och att kunna samla upp.
 
Började med att jogga henne, just på fältet är det svårt till en början att få henne lång och låg tyvärr, hon blir rätt pigg så istället lägger jag mycket voter och försöker överböja henne i båda varv så hon är loss och rörlig. Lägger in många halvhalter och avbrott. Därefter tog jag en kort men ganska fri galopp där hon får ligga i sitt egna tempo och bara sträcka ut innan jag tar ner henne. Där känner jag mig rätt färdig med framjoggningen och börjar jobba med halvhalterna, först tog jag dom i galopp, fick en jätte fin och samlad galopp, sån bra har vi nog aldrig fått till tidigare, red mycket galopp-skritt samt gick över i förvänd som var hur bra som helst! Därefter tog jag tag i traven och tränade som sagt på de små stegen men utan att det blir passage. Fick upp henne fint i handen med handen långt fram på tygeln så blev hon hög och rund i formen och då började jag jobba skolor i den aningen störra traven då de ser mer uttrycksfullt ut. Gjorde tempoväxlingar i skolorna som är en jätte bra övning i stärkande syfte. När jag kände att hon var på sin topp så gick jag över i en fin passage och ut i en travökning och därefter fick hon massa klapp och så joggade jag ner henne igen. Här är hon lätt att få djup i formen och det är viktigt för mig för det är mitt kvitto på att vi jobbar helt rätt!
 
Så nöjd med passet, ser verkligen fram emot att träna för Anna Björkman om mindre än en vecka!!
Visst är hon fin lilla drottningen
 
 

Lättar mitt hjärta

2015-01-21 @ 22:57:22 / Vardag
Förlåt för sen uppdatering men jag har inte haft tid förrän nu, det är svårt att få dagarna att gå ihop och ha energi till allt. En kväll som denna så kan jag nästan känna mig utbränd, efter en dag där jag hållit igång från tidig morgon till sen kväll. Jag har inte fått i mig någon mat mellan 06-20 då jag prioriterar andra saker i mitt liv än att äta och ikväll fick jag ta smällen för det med illamående, yrsel, humörsväningingar. Min kropp säger nej men min hjärna säger åt mig att fortsätta i samma tempo. Jag vet att det inte är hälsosamt att hålla på såhär och att jag förr eller senare kommer få ta smällen.
 
Somnade sent igår pågrund utav oro i kroppen, kunde verkligen inte somna hur mycket jag vred och vände på mig, så himla frustrerande när man är så trött och utmattad. Gick upp tidigt men försov mig ändå vilket resulterade i en stressig morgon där jag slängde i mig frukosten på 2 sekunder och stressade till skolan för att hinna med till Kumla ridhus.
 
Hoppade över skollunchen för att hinna med ett tidigare tåg till Queen där jag kände att jag kunde slappna av, på hennes rygg under ett jätte bra pass samt massa pyssel innan och efter innan jag fick ta mig hemåt igen. Tänkte berätta om passet i ett annat inlägg. 
 
När jag kom hem var ju tanken att vi skulle lasta in Rb och åka till ridhuset men eftersom det är snökaos ute på vägarna så vågar vi inte chansa. Vilket förstör hela min planering och upplägg med honom och jag är inte bra i situationer där min planering bryts.. Fick lägga in en promenad istället för dressyr vilket inte alls känns bra men underlaget håller inte för att rida på då de är 2 dec snö och is under som är livsfarlig att gå på, trots att vi bara skritta i snigelfart idag så halka vi runt som bambi.  En sån här dag vill man bara gräva ner sig i sängen och vänta tills våren är här...
 
Hoppas kunna komma iväg tillr ridhus imorogn och på fredag annars överväger jag faktiskt att stryka mig från Katrineholm. Fast att jag nyss har anmält mig. Men Rb är ingen häst som man kan vila i form utan han måste aktiveras 7 dagar i veckan för att hålla sina rackartyg i schack. Vilar han för mycket ja då har jag flera veckors helvete framför mig.
 
 

Ryttarträning

2015-01-21 @ 12:29:45 / Personlig träning
2 timmar på gymmet spenderades med min favoritmaskin och plankan som är bra ryttarövningar för bättre bålstbilitet, något som vi ryttare inte kan träna för mycket av!
Godmorgon

2015-01-21 @ 07:03:00 / Vardag
Onsdagar är om ni frågar mig veckans bästa dag (om man bortser från helgen såklart) för då har man klarat av tunga måndag-tisdag och vecakn börjar gå mot sin vändning och man ser ljuset i tunneln så att säga.. Sen har jag också veckans bästa skoldag också, den absolut skönaste!
 
kl 7.40 ska jag vara på skolans parkering för att åka med ryttarprofilen till Kumla Ridklubb, egentligen är det ettornas tur idag och 2ornas en annan dag men det blev ett bortfall i första gruppen så jag fick ta den platsen. Det vi gör är alltså att vi åker till Kumla och blir sitstränade, longerade på en häst utan tyglar eller sitgbyglar, jätte bra träning och det är hur roligt som helst! 

Därefter har jag 2 timmar som ska spenderas på gymmet för fortsatt träning och därefter skulle skoldagen avslutas med 1h idrott men den lektionen blev inställd så idag har jag egentligen ingen anledning till att vara i skolan men jag utnyttjar timmarna på gymmet istället. 
 
Därefter åker jag vidare till Kumla igen men denna gång hem till Queen och så ska vi trimma ihop oss lite till, ska bli jätte kul att rida henne igen och jag hoppas att vi lyckas komma yttligare ett steg framåt i utvecklingen. 

Därefter blir det att ta sig hem igen och så ska vi åka med Rb till ett ridhus här i närheten och timma honom. Snacka om en dag i träningens tecken!
Hoppas ni får en bra dag.
 

Stort intresse!

2015-01-20 @ 19:36:00 / Tävling
Snacka om intresse! När jag red årets sista tävling i Motala så var vi 3 ryttare i LA P:1 klassen kat. D och nu i Katrineholm är vi hela 25 st! jag tror aldrig jag ens varit med i en klass med så många starter, rekord tror jag har varit 19. Jätte kul med ett sånt stort intresse. Jag vet ju sen erfarenhet att det är många starter i början på året därför bör man lägga sina tävlingar där men samtidigt så tror jag nånstans att det är en påverkan av den förhöjda ponnyåldern. Tror inte ni?
Min vän Emmy ska dit med sin Peppe, ni vet han jag hade här i somras? (bild) (film) de har gått ett år som storhäst men kan nu tack vare 20-årsgränsen rida ett år som ponny. Jätte roligt att träffa dom på banorna igen!
 
Det är ett tufft startfält men som sagt vi åker dit för att tävla mot oss själva och kunna komma runt banan utan några stegringar eller bockningar som det brukar kunna bli på årets första tävling...
 
 

Dagen

2015-01-20 @ 17:03:00 / Vardag
Hej! Jag har precis kommit in ifrån stallet efter att ha mockat åt Rb, Winnie, Nightan och Pelle samt ridit Rb. Jag lyckades komma iväg till ett gärde där jag red lite dressyr men vägen dit var förjävlig, underlaget är helt livsfarligt just nu, tjock is med ett tunt snölager och det spelar ingen roll att vi har snösulor och 16 broddar på. 

På gärdet gick det bra att rida som tur va, rb var hur läcker som helst. Jag tränade på en sak som Erika sa till mig att tänka på när jag red och de var det här med att korta tyglarna samt att det nästan ska kännas som att jag sitter med helt raka armar, allså så korta tyglar för då är dom lagom. Rb blev jätte maffig när jag höll så och han gick med riktigt fina knälyft i snön. Jag utnyttja uppförsbacken på gärdet och red öppnor/slutor samt travökningar som han gjorde riktigt riktigt bra. Detta bådar gott. I galoppen var han fin och samlad på bakbenen med lite nerv då är han som finast. Jätte postiv efter dagens pass men i fortsättningen måste jag ta mig till ridhus för jag vill inte riskera att det händer min dyrbara häst någonting!
 
 

Nästa träningstillfälle

2015-01-20 @ 14:22:00 / Queen P
Vi har bokat in träning för Anna Björkman nästa vecka, hon har tydligen hängt med sen första stund med Queen och hjälp dom sen inridning av henne så ingen tränare känner nog henne bättre än hon! Jag har själv testat ridit för Anna men det var för väldigt många år sedan, men jag var väldigt positiv vill jag minnas så de ska bli roligt!
 
28/1 rider vi kl 14 i Askersunds ridhus
samt den 8/2 deltar vi i en programridning kl 11.30 även den i Askersunds ridhus.
 
 

För den dressyrintresserade

2015-01-20 @ 13:29:00 / Vardag
Så vill jag tipsa om en blogg som jag följt väldigt länge nu faktiskt sen starten 2012 och det är Julia Weséns när hon bara hade en ponny tills hon fick två fina FEI ponnyer, tillbaka till en och nu har hon en jätte läcker storhäst som man bara dreglar över! Hon har haft en bloggpaus nu i 4månader men är tillbaka upp på fötterna och då som hennes vän vill jag såklart hjälpa till, så jag tycker alla ska in och läsa hennes blogg och följa hennes resa med fina Celenaro.
 
http://juliawesen.blogg.se/
 

Spontananmälan

2015-01-19 @ 22:11:00 / Planering
Klart Rb ska vara med också! ;)  Såhär går det när jag får ett starkt tävlingssug kl 22 en måndagskväll. Ja då anmäler jag en tävling som vi knappt har tränat till. Vad har jag gett mig in på?

Har varit inställd på att inte tävla nu den 1 februari i Katrineholm men det har också gjort att jag tappat lite motivationen och suget till träning på Rb. Vilket inte är så bra men det är så jag funkar, har jag inget att träna mot då tycker jag det är svårt att hålla igång och tanken på att nästa tävling inte skulle vara förrän i mars hade antagligen lett till att Rb fått en vila och det vill jag inte.
 
Denna förändring innebär också en förändring i planeringen och upplägget.
Så här kan det komma och se ut, måste bara få ett godkännande från mamma:
 
Tisdag: Uteritt
Onsdag: Jogga
Torsdag: Dressyrträning för Erika?/Träna själva i ridhus
Fredag: Dressyr
Lördag: Uteritt
Söndag: Jogga
 
Måndag: Dressyr
Tisdag: Uteritt
Onsdag: Jogga
Torsdag: Dressyrträning för Erika? /Träna själva
Fredag: Vila
Lördag: Jogga
Söndag: TÄVLING
 
Det blir bara en LA P:1a men det räcker gott och väl som årsdebut, nu måste vi bara ligga i med träningen men jag tror det kommer gå bra! Målet är att få över 62% och där med ha första kvalet till nationell. Men jag får nöja mig med det resultat vi får med tanke på att det är årets första så kan det gå lite hur som helst!
 
2014 sista tävling, vinst i LA P:1!

Tävlingsplan

2015-01-19 @ 16:05:00 / Planering
Dubbla hästar innebär dubbla planeringar samt att inte få träningar/tävlingar att krocka med varandra. Åh vad det här är kul! Jag har sett över lite potenciella tävlingar för oss som är värda att kolla vidare på, det är ju mycket som måste klaffa innan vi kan bestämma oss men här kan ni se ett par tävlingar som jag är intresserad av att starta:
 
22/2 - Anmäld, Mariestad MSV C:1
17/3 - Katrineholm (kvällstävling)
6/4 - Örebro fältrittklubb, MSV C:1 och/eller MSV C:21
22/4 - Strömsholm (kvällstävling) MSV C:1
1/5 - Katrineholm MSV C:1
9/5 - Gyttorp MSV C:2
16/5 - Dyltabruk MSV C:1 och/eller MSV C:2
31/5 - Ryttarkamraterna Kumla MSV B?
 
Herregud vad mycket tävlingar det finns på storhäst sidan. Det är bra då har vi mycket att välja på och det gör inte heller så mycket att några tävlingar faller bort. 
Det känns som att det här kommer bli riktigt riktigt bra.
 
 

Svar på frågestunden

2015-01-19 @ 14:07:33 / Queen P
Här kommer svar från den lilla frågestunden om Queen som jag hade.


Hur gammal är hon? Svar: 14 år

Vilken ras? Svar: Svenskt halvblod

Vilka mål har du med henne för 2015?  Svar: Ja oj det är svårt att sätta, känner henne inte så jätte bra än och vet inte hur långt hon kan gå men MSV B är verkligen inte omöjligt så det vill jag gärna tävla med henne!

Vilka klasser har hon gått innan? Svar: upp till och med MSV C
 
vad gick hon förra året?  Svar: hon gick bara två starter var av en var MSV C:2 på 66% 
 
har hon mer utbildning än MSV C? Svar: Hon kan galoppombyten och är påbörjad passage och piaff, som är jätte kul att rida!
 
och om inte, är det du som ska utbilda henne? Svar: Jag kommer väl utbilda och stärka henne under tidens gång men det är inte själva utbildningen som är tanken.
 
om hon är det, vad är nästa sak hon måste befästa? Svar: Hon måste bli lite starkare i förvänd galopp då hon gärna rinner iväg lite men inget jätte mycket direkt. 
 
har hon några svagheter? Svar: Hon måste bli starkare och mer bärig och på bakbenen, men det är något vi jobbar med  hela tiden så hon gör framsteg varje gång!
 
konstig fråga kanske, men vad har hon för sadel? Är den skön? Svar: hon har en mörkbrun Morris and Nolan som är jätte skön!!
 

Är tanken att du ska vara medryttare på henne eller är det någon annan "lösning"?  Svar: Nja medryttare är nog fel ord.. Svårt att säga om det finns något direkt ord för det.. Jag har bara fått möjligheten att träna och tävla henne åt hennes ägare.

Står hon långt ifrån dig? Svar: Typ 3-4 mil men det går jätte bra!

Nytt utseende!

2015-01-18 @ 23:35:38 / Vardag
Jag har suttit 18-23.30 och gjort en helt sprillans ny bloggdesign, det har krånglat lite för mig och jag som har så dåligt tålamod med sånt här... men nu sitter den som den ska! har några finjusteringar som ska genomföras innan jag är helt nöjd men nu måste jag ta kväll så jag orkar upp till skolan imorgon. Jag hoppas ni gillar det nya utseendet! Ville ha lite ljusare men samtidigt ha kvar de orangea, det har ju blivit lite av min grej nu ;)
 
Jag hade egentligen tänkt ha en bild på Rb och Queen men inga av bilderna på henne tyckte jag passa in, får vänta lite tills jag har nya fina bilder på henne! istället fick mina två favoritbilder av Rb pryda headern och det går ju bra tills jag fått nya.
 
bloggen har också blivit mobilanpassad så när ni kikar där kommer den se helt annorlunda ut!
 
 
 
 

Målsättning

2015-01-18 @ 18:17:00 / Planering
Roligt att se att ni är lika taggade som jag på storhästdebuten! Tack för all fin respons och att ni är så fantastiskt engagerade i oss, riktigt roligt är det. Jag tänkte jag skulle prata lite mål med Queen för det har jag inte gjort ännu, men jag har en hel del planer för oss och jag är så tacksam för all uppbackning och tillit från ägare Anna. Tillsammans är vi ett riktigt bra team!
 
Vi har ju första tävlingen planerad den 22/2 i Mariestad som kommer bli vår debut tillsammans och min debut på storhäst. Jag har inga jätte förhoppningar för det är dumt att ha men självklart ställer jag ju krav på mig själv som jag vill uppnå och en av dessa är att rida rätt vägar. Långbana och nytt program innebär att jag måste verkligen fokusera och stänga alla andra program jag har i huvudet ute. Det är inte min långbanedebut men jag har bara tävlat på det en gång och det var 2009 eller 2010 med Acrobat, LA:4, så det känns ju som en debut eftersom det var så länge sen. Men jag har god tid på mig att träna på programmet så det sitter i ryggmärgen.
 
Mitt mål med tävlingen är att få över 62% och där med ha första kvalet till MSV B.
 
 
 

Nästa vecka

2015-01-18 @ 16:31:00 / Planering
Måndag: Skola 9-14, Rb Uteritt
Tisdag: Skola 9-14, Rb joggas 
Onsdag: Skola 9-12, Rb kondition, Queen dressyr
Torsdag: Skola 8-15, Rb joggas, 
Fredag: Skola 8-14, Rb joggas, Queen joggas
Lördag: Rb uteritt
Söndag: Rb kondition

Så här ser veckan för oss ut!
 
 

Bilder på Queen

2015-01-18 @ 13:11:00 / Queen P
Här kommer bilder från gårdagen i ridhuset med Queen, hur det gick samt filmer kan ni se om ni skrollar ner bland inläggen. Om vi nu pratar kameror och inställningar i ridhus så måste jag säga att min kamera faktiskt är rätt bra i ridhus! Till en början så fick jag in super bra inställningar och ridhuset släppte in en del ljus så de första bilderna ni kommer se är suveräna sen blev det tyvärr mörkare ute och inte lika bra bilder men jag kan inte hela tiden stanna och ändra inställningarna när jag tränar utan jag förinställer och sen får det bli som det blir mot slutet.
 
 
Foto: Felicia Asplund

En hälsning från fotografen

2015-01-17 @ 21:30:11 / Vardag
Här kommer några bilder från träningen samt en hälsning från fotografen: "För att dra det kortfattat - dessa bilder hade jag normalt sett inte ens visat för min katt. Jag är nog missnöjd med exakt allt förutom motivet/ekipaget. Första gången jag fotade i ett ridhus och dra mig baklänges vad svårt det var! Typiskt att vårat första samarbete blir katastrof. Jag läste på mycket innan och pratade med fotografer som hållit till i ridhus förut. Så jag ändrade inställningarna på kameran till större bländare, högt ISO, kortaste slutartiden, långt skärpedjup osv osv men ändå blev det helt åt pipsvängen. Mitt autofokus räknade in RBs vita lindor till de vita väggarna bakom så det var alltid ett ben eller fler som var helt suddiga. Böt då till manuellt fokus men då försvann istället mitt höga ISO och den korta slutartiden. Bruset i bilderna är katastrofalt men hade inget ISO mellan 800 och 1600 så jag kunde inte få till balansen ordentligt. Så mina tankar om att köpa ny kamera är nu på topp kan jag lova! 
Hoppas ni kan förlåta mig för urkassa bilder! Ska boka in en ny fotografering med Evelinn inom den närmsta tiden och då lovar jag med handen på hjärtat att ni kommer storgilla bilderna! Stå ut tills dess! 
Bästa hälsningar Sophie Vikergård" 

Jag tycker inte de är så dåliga som Sophie tycker men jag känner ju henne och vet att hon är en perfektionist ;) vi är ju själva ryttare och alla vet ju hur svårt det kan va i ridhus så jag tycker inte vi Sophie ska vara så hård mot sig själv och inte vi mot henne heller! Jobbar mig uppåt

2015-01-17 @ 17:33:00 / Queen P
Idag jobbar jag 16.30-23 och sen ska jag vidare på fest. Inte för att jag är speciellt sugen på det men ibland måste man ställa upp, hehe. 
 
Ni kanske undrar lite över det här med Queen hur det ligger till om jag betalar för att rida henne eller får betalt som jag fick hos Pelle. Men så är det inte, jag har bara fått chansen och förtroendet att träna och tävla henne åt hennes ägare vilket jag är jätte glad och tacksam för. Vi har ett perfekt samarbete och det känns så himla bra från bägge sidor. Jag betalar för mina egna träningar och tävlingar med Queen, eller tävlingskassan får jag sponsrad av Support företaget men jag betalar för den mängd träning som jag vill ha. Och Anna som är ägare står för allting runt omkring så som mat, försäkringar, hovslagare ect. samt att hon ställer upp och kör i den mån hon kan. Är jätte tacksam för det.
 
Mamma betalar ju allt på Rb, så jag vill inte begära att hon ska behöva betala mer utgifter för en till häst. Det känns inte schysst mot henne, hon gör redan så mycket för mig. Sen kommer hon såklart köra till några träningar och ställa upp om det krisar sig till tävling men det är nog mest för att hon brinner för mig och mitt tävlande och jag vet inte hur det skulle gå om hon inte var med på en tävling, hon har ju varit med varenda gång sen jag var 8 år!! det skulle kännas jätte konstigt utan henne.
 
Så jag jobbar ihop mina timmar för att kunna träna extra ihop med Queen, som i fredags jobbade jag 4 h på hotellet och det är ungefär vad en träning kostar. Idag jobbar jag 5 timmar. Ja så jag tar vad jag kan få, det är ju det här jag brinner för så det gör inte så mycket att alla pengar går till hästar och träning för det är ju det bästa jag vet!

Hur är det med er? hur får ni allting att gå runt? betalar ni nånting själva? (beror ju på hur gamla ni är förståss)
 
 

Dagens träning

2015-01-17 @ 15:14:38 / Queen P
Hej! idag tog vi oss som sagt till Rosenlunds ridhus för lite träning ihop med Queen. Väldigt skönt att vara innanför 4 väggar.

Började med att jogga fram, redan här kändes hon jätte fin. Red i ett ganska högt tempo i en låg form så bakbenen kom in och ryggen kom upp, la in lite övergångar till skritt. Här måste jag träna på att få övergångarna mjukare då Q är så himla känslig och det blir typ tvärnit haha, men skyller på att vi inte känner varandra så jätte bra ännu. Red några sidvärtes för att få hennes loss i sidorna, sen var hon redo för lite jobb. När jag satte mig ner så plockade jag upp henne i formen och försökte hitta en bra trav, där hon bar sitt egna huvud och höll en och samma takt. Felicia fångade det på film här som ni kan se hur jag hela tiden förändrar henne för att hitta rätt. Mot slutet av filmen blev traven bra och jag blev nöjd!
 
 
När jag hittat den perfekta travtakten gick jag över och red skolor så som de ligger i MSV C:1an, inga problem alls egentligen. Öppna på halva långsidan, tio-metersvolt och ut i sluta. Det så i båda varven och hon var så fin! Gick över i ett mer samlat tempo med jobb som grundar till passage, hon gör det riktigt bra och så red jag övergångar mellan passage-mellantrav korta stäckor, riktigt fin blev hon.
 
Över till galopp där hon var jätte pigg och laddad så jag började på volt där jag la in 4-5 halter från galopp och övergångar till skritt och så ny galopp för att hon ska vänta på mig. Därefter med hjälp av ägare Anna så red jag galoppdelen som den ligger i MSV C:1, tycker det är en rätt krånglig väg så jag måste lära mig den lite bättre och sen gäller det bara att hålla ihop Queen som tycker det är lite jobbigt. Men hon var jätte duktig.
  
 
Därefter tränade vi några galoppökningar där Q får lite för mycket energi, jag måste se till att hålla henne jämn hela vägen ut. Avslutade med några skolor igen precis som förut innan jag la ner henne och joggade av. Skrittade av för hand och så fick hon massvis med beröm och godis innan vi åkte tillbaka hem igen.
 
Är jätte nöjd med dagens genomkörare, den var välbehövlig! hoppas kunna komma iväg igen nästa vecka och träna henne lite själv för det gör så mycket. Det här blir bara bättre och bättre.
Vad tycker ni om filmerna?

Gårdagens

2015-01-17 @ 10:51:00 / Queen P
Tänkte berätta om gårdagens ridpass nu när jag i bilen på väg till Queen igen. Kom till stallet straxt innan 15 och började göra iordning henne för en ridtur, det blåste väldigt kraftigt ute så det var jag förberedd på men jag vill ju lära känna henne så jag tar alla chanser jag kan att få rida. Började med att skritta ut en sväng och jag testade lite nya ridvägar, dock vände jag efter en stund då jag ville tillbaka till gärdet jag red på här om dagen och jogga igenom henne lite. Hon var hur pigg och glad som helst så efter att jag travat fram henne lite på volt så satte jag henne i arbete, vi gjorde klockrena öppnor och slutor som jag vet att hon haft lite svårare för vilket gjorde mig extra glad att hon skötte dom så fint. Jag galoppjobbade inte alls mycket utan tog några varv på en volt i båda varven inte mer än så då det kändes som att hon skulle explodera och jag ville inte riskera något när vi inte känner varandra så bra. Avslutade med en kort men fin passage och sen joggade jag ner henne och så fick hon massa beröm och morötter!
 
Jag hann med bussen kl 17 hem så nu vet jag att jag i fortsättningen kan åka ut hit när jag slutar kl 14 och rida utan att det hinner bli för mörkt och samtidigt hinna med sista bussen. Känns bra då jag oftast slutar skolan kl 14!
 
Nu är jag som sagt påväg tillbaka till stallet, har precis plockat upp Felicia som ska få träffa fina Queen för första gången, vi ska åka till ridhuset ihop och träna lite. Har MSV C:1 i huvudet som jag ska plocka fram och träna delar ur. Felicia kommer också fota oss så det kommer komma bilder från ridpasset, dock kommer de ej komma upp idag då jag inte kommer åka hem utan jag ska jobba ikväll. Men förhoppningsvis kommer ni få se dom imorgon! Kanske kan få någon att filma en snutt så jag har nånting att visa er idag.
 
Queen igår
 

Frågestund

2015-01-16 @ 22:49:17 / Queen P
Jag tänkte att jag skulle ha en liten frågestund där ni kan ställa frågor om Queen med tanke på att hon är rätt ny och jag får frågor hela tiden om henne så samlar jag alla på ett ställe och svarar på allt med en gång. Så fråga vad ni vill så ska jag göra mitt bästa att ge svar i den mån jag kan, hon är ju ny för mig också men jag ska göra allt jag kan för att ge er svar.
 
 

Snabblindor

2015-01-16 @ 20:57:00 / Film
Jag tänkte visa er hur snabbt och smidigt det är att linda med mina såkallade snabblindor, som är klippta kort och som jag använder vid varje dressyrpass för att ge de stödet och skyddet som behövs.
 
 

Egen kategori

2015-01-16 @ 18:11:00 / Queen P
Nu har jag gjort en egen kategori åt Queen, drottning som hon är såklart ska hon ha en egen kategori där jag samlar alla inlägg om henne så om ni vill blicka tillbaka eller inte kan få nog av att läsa om henne så kan ni lätt hitta alla inlägg samlade här. :D
 
 

Träningen

2015-01-15 @ 22:38:38 / Träning
Rhett Butler har skött sig så fint idag redan ifrån stallgången till lastning, i transporten till Sickelsta, när jag gjorde iordning honom för träningen, under träningen, efter träningen, tillbaka till lastningen och transporten hem igen. Han har skött sig exemplariskt och han är verkligen underbar att ha å göra med och ha med sig överallt. Så tacksam för det!
 
Hur gick träningen då? jo det började med att jag upptäckte att jag glömt sadelgjorden... Typiskt! Men det var faktiskt första gången, som tur är slapp jag rida barbacka för min bästa tränare åkte hem till sig och hämtade en sadelgjord. Hon bor granne med ridhuset så det tog bara någon minut men det var verkligen toppen snällt! Bästa Erika! Så jag fick rida med en Eric le tixerant sadelgjord precis en sån som jag vill ha faktiskt så det var rätt bra att jag fick testa den och den funkade mycket bra på Rb.
 
Började med att jogga fram honom i ett friskt tempo i alla gångarter med lite övergångar imellan, bara kände på gas och broms som funkade bra. När jag satte mig ner och gick över till lite mer arbete så tog jag igenom skolorna på långsidorna och de var väldigt bra idag! Lagom tills jag kände mig uppvärmd började lektionen och då red jag en liten stund på volt där jag tränade tempoväxlingar men mest att samla upp honom så han kom snäppet högre och nästan trampade på stället. Lärde mig att så skulle jag förbereda en perfekt övergång till skritt. Gick över och red öppna på långsidan och en övning som jag gillade väldigt mycket då jag red in på diagonalen i skänkelvikning och på mitten skulle jag gå över i sluta. Jätte bra stärkande övning som Rb tyckte va tung men han gjorde den jätte bra. I Galoppen red jag mest och försökte hitta jämnheten i båda sidor, RB har blivit lite oliksidig under vintervilan men jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är, något spök i vänstersidan iallafall, eller om det är högersidan... Jag vet inte riktigt men vi måste jobba vidare på det! På slutet red vi den jobbiga förvända galoppen på volt och på fyrkanten där vi på långsidan red förvänd öppna vilket var ganska svårt men nyttigt och stärkande, precis som vi behöver nu!
 
Erika sa något som jag verkligen behövde höra idag och det var att hon inte tyckte jag såg för stor ut på Rb, utan att det ser ut som jag krymt mer och mer under dessa två år jag ridit för henne bara för att Rb har rest upp sig och musklat sig så fin att han bär upp mig bra. Hon sa också att jag kan rida honom hur länge jag vill. Riktigt skönt att höra, blev så glad då jag varit väldigt ledsen ett tag över alla kommentarer jag fått om att jag är för lång men att få höra det från någon så kunnig, så ärlig som hon är och som faktiskt ser oss från marken, det gör mig glad!
 
Angående tävlingen i Katrineholm så har vi valt att inte starta! istället hårdtränar vi på så vi känner oss mer redo för start i Mantorp den 8e Mars istället.
 
Sophie var som sagt med och fotade idag, det var jätte kul att träffa henne igen och såå kul att hon ville följa med oss till träningen. Men bilderna får nog vänta till imorgon för nu är jag dödstrött som ni kanske förstår och jag måste gå och lägga mig för att vara uppe tidigt i stallet imorgon, ska fodra, mocka och rida innan jag börjar skolan så det gäller att ligga i. 
 
Men jag bjuder på en bild på dagens rid-outfit så länge
 

Anmälda!

2015-01-15 @ 15:10:00 / Planering
Det här känns helt otroligt, tänk att jag bara har ridit Queen två gånger nu men allting funkar verkligen så bra mellan oss. Idag anmälde jag oss till våran första tävling och min debut på storhäst, det känns så spännande och motiverande till att fortsätta träningen. Gud vad glad jag är! 
 
 
 
Jag knep sista platsen i MSV C:1 hos Mariestad och det känns så bra att jag kom med. Gillar ju att tävla där med Rb och hoppas på samma känsla på storhäst. Ni som vet, är det någon större skillnad på ponny respektive storhästtävlingar? 
 
Så nu ska jag träna in MSV C:1 ordentligt, på lördag tänkte jag rida lite programdelar och sen den 8 februari är vi anmälda till en programridning i Askersund. Nyttigt och bra!
 
 
Det känns inte som att det kommer bli några större problem!

Min räddning

2015-01-15 @ 09:13:39 / Utrustning
Dagens stora tack går till vår hyresgäst Annelie som räddade mig i nöden. Då mina sporremmar gick sönder och jag inte hade några extra och ingen tid att åka till hööks i Örebro. Men som tur var hade hon ärenden in dit och köpte med ett par nya sporremmar åt mig, stort tack! Nu slipper jag rida med balsnöre på träningen hahaFrån tidig morgon till sen kväll

2015-01-14 @ 22:12:27 / Träning
Vilken lång dag det har varit. Imorse var jag i stallet klockan sex och ikväll kom jag in igen kl 22.00. Har självklart inte varit där hela dagen men det känns nästan som det, har ju hunnit varit i Hallsberg och Kumla innan jag kom tillbaka hem igen. Mycket har hunnits med men nu är jag väldigt trött ska ni veta..
 
Jag longerade ju Rb imorse och som jag nämnde så kände jag mig inte riktigt redo för träning imorgonkväll. För han har bara gått på lina två dagar den här veckan och jag vill gärna känna lite från ryggen och eftersom jag bara longerade en halvtimme klockan 7 imorse vilket skulle innebära att klockan sju imorgonbitti har han vilat 1 dygn och sen är träningen 7 på kvällen igen, det känns sådär. Så klockan 8 ikväll satt jag upp och jogga igenom honom då hade det ändå gått 13 timmar imellan passen och jag red bara 30 minuter så jag tror inte det gjorde honom så mycket att gå två gånger idag.

Det gick iallafall bra när vi kom över tröskeln och till ridning, sista 10 minutrarna var jätte bra så då valde jag att avsluta och behålla känslan på topp. Tyvärr kunde jag bara rida på en volt i paddocken då resterande is med ett tunt snötäcke över så jag vågade inte chansa. Red bara lätt i alla gångarter, mycket gas och broms och tempoväxlingar. Traven var bättre än galoppen idag. Ska bli skönt att komma in i ett ridhus imorgon och ha Erikas ögon på sig!
 
Jag packade även iordning allt för morgondagen så det bara är att packa in i transporten. Såhär ser tidsplanen ut.
16.00 hemma från skolan
ta in Rb, sätta på back on track, ge han havre och hö.
16.50 packa in utrustning i transporten
17.00 låta han stå med spiktäcke under tiden jag lindar benen
17.30 borsta 
17.45 lasta
18.00 hämta upp Sophie
18.15 anlända
18.30 sitta upp och rida fram
19.00 börjar träningen!
 
kvällens Rb.
 

Fina fina Queen

2015-01-14 @ 19:20:00 / Vardag
Wow, Queen bjöd verkligen på ett stycke självförtroende pass idag. Red bort till ett gärde där jag trimmade henne lite eftersom paddockarna är lite knöliga och hala men gärdet var faktiskt riktigt bra underlag på så där red med utsikt till kvarntorpshögen.
 
 
Det gick verkligen jätte bra och Q var pigg genom hela passet. Efter att jag joggade fram red jag lite skolor och i skolorna red jag tempoväxlingar vilket är jätte jobbigt som ni kan förstå men så bra styrketräning och det är just styrketräning som hon behöver så jag drog även nytta av gärdet och red samling i uppförsbacke. I galoppen tyckte jag att hon nästan blev för pigg så där tränade jag galopp-halt mycket och tillbaka till ny galopp från halt igen. Queen bjöd på ett väldigt fint travarbete och gav mig mersmak på passage och piaff när jag ville skritta och hon ville framåt ;) jätte roligt att få testa på det!
 
Jag tycker det är så roligt att rida henne och jag är så glad att jag fått förtroende från hennes ägare. Tusen tack! Jag ska dit på fredag igen så det här var inte sista gången ni hörde om denna fina tjej.
Vi började även prata om tävlingar framöver och siktar på att debutera februari/mars och ev att gå ut på MSV C direkt, kanske nån LA om det finns innan. Jag är också väldigt intresserad av att delta i ÖRTs div 1 storhäst lag för det vore väldigt roligt!
Är så glad och tacksam över den här chansen.
Älskade Queen♥
 

Rida Q

2015-01-14 @ 10:30:00 / Vardag
Nu är jag påväg till Kumla för att rida på Queen, ska bli så roligt att träffa henne igen och den här gången ska jag hem till henne och lära mig var alla henns grejer finns och sånt där viktigt så jag kan rida och ta hand om henne själv nästa gång!
 
Jag har lite smått börjat kolla på tävlingar ute på storhästsidan mest för skojsskull samt lärt in mig både MSV C1 och C2, kan va bra att ha några ridvägar i bakhuvudet som man kan ta till när man tränar. Allt det här känns jätte spännande och roligt, jag längtar till den dagen vi kommer visa oss på tävlingsbanorna ihop!
 
 

En morgon i stallet

2015-01-14 @ 08:34:00 / Vardag
Kameran fick följa med ut imorse till stallet bara för jag ville testa lite inställningar, jag har precis börjat lära mig hur man gör manuella inställningar på min nya kamera. Hade ju en Nikon förut men bytte upp mig till Canon och de är ju två helt olika system vilket gör att jag har varit tvungen att lära mig allt på nytt hehe. Men lite kunskap sitter ju kvar som tur är. 
 
Några bilder i stallgången blev det där Rb fick agera modell, han börjar nog bli trött på det men han är ju så snygg. här har jag precis tagit ut honom från boxen och ska göra iordning för longering.
 
 
Lite lätt redigerade i picasa 3 som jag använder som snabbredigeringsverktyg.
 
Longeringen gick väldigt bra, Rb tuffade på med höga fina knän och var faktiskt förvånande fin. Skulle egentligen behövt ridit både igår och idag men på grund av underlaget blev det longering båda dagarna. Imorgon är det ju träning för Erika och jag känner mig inte riktigt redo pågrund utav att jag inte hunnit träna så mycket, men va tusan! Träningen är ju till för att just träna och bli bättre och inte för att visa upp sig och tävlingsrida som jag oftast vill göra.

Det ska bli roligt iallafall!

Hela mitt liv består av planering!

2015-01-13 @ 18:30:00 / Planering
Så många gånger som jag tryckt på hur viktigt det är att planera sin vardag, något som jag använder mig utav mycket, folk undrar hur jag hinner med allt jag gör om dagarna ja ibland undrar jag det själv med. Men det är inte svårare än så att jag planerar upp varenda minut på dagen för att få tid med så mycket som möjligt. Sen finns det dagar då jag bara latar mig också såklart och dom uppskattar man annars skulle jag nog gått i väggen. Men ärligt talat så trivs jag nog bäst när det finns mycket att göra och så ser denna vecka ut. Här får ni se en grovplanering bara av allt som ska hinnas med.
 
Onsdag:
Rida Rb innan skolan
Redovisning i skolan
Rida Queen efter skolan
 
Torsdag:
Skola 8-15
Lasta 17.30, hämta Sophie 18.00, sitta upp 18.30
Dressyrlektion för Erika
 
Fredag:
Rida Rb innan skolan
Jobba på Stinsen
Rida Queen
 
Lördag:
Rb vilar
Jag rider Queen i Rosenlund
Felicia följer med och fotar
Jobba 18-23 på Stinsen
 
Det är mycket om Queen som ni kan läsa och det känns jätte roligt, det här samarbetet känns så himla bra och som jag uppfattat det så känns det lika bra för båda parter vilket är dubbelt så bra. Träningen för Anna Björkman blir onsdag den 28e då hon var fullbokad hela den här veckan och nästa men det passar ju bra att vi hinner lära känna varandra lite innan vi rider för instruktör. Vi har också pratat lite lätt om att Q eventuellt kommer få följa med till Brolöten någon gång och få lite proffshjälp från team Brolin! Känns otroligt kul och jag är väldigt tacksam för den här möjligheten och förtroendet!
 
Men stjärnan Rb glöms ju såklart inte bort, han taggar till träning för Erika och jag ber till högre makter att han håller sig på backen hela passet. Speciellt om Sophie ska följa med med sin kamera så vore det ju kul om vi kunde visa vår bästa sida, eller hur?
 
 

Träning på torsdag

2015-01-13 @ 15:59:00 / Vardag
Som ni kunde läsa er till i min veckoplanering så ska vi alltså dressyrträna på torsdag för första gången det här året för min tränare. Senaste gången var i höstas sen åkte vi till Brolöten bara och tränade och kort därefter gav jag en vintervila och nu känns det som att vi är på gång igen och då är det dags att ta hjälp av tränaren min. Måste också rådfråga henne om hon tycker att vi ska ställa upp i Katrineholm den 1/2.
 
Min vän och samarbetspartner Sophie Vikergård, Sophies foto, ska med mig till träningen och fota lite så jag hoppas att jag kan bjuda på fina och kvalitativa bilder sen. 
 

Jag blir inte klok på det här

2015-01-13 @ 12:08:00 / Vardag
Jag köpte mig en systemkamera med funktionen film för att jag ville filma mer och i bättre kvalité och visa er, men det slutar ändå med att jag står där med iphonen och lägger upp halvkassa snuttar. Jag blir inte klok på att filma med min kamera för det är ju verkligen så svårt! Dels att hitta fokuset, sen att behålla fokuset, filmar man på en grej som står helt stilla så är det ju okej men ett ekipage i rörelse är ju helt omöjligt att få bra, sen tycker jag filmerna blir så mörka oavsett om man är i ett ljust rum eller utomhus i solsken. Jag förstår inte? och om jag inte förstår hur ska jag då få min mamma att förstå och kunna filma mig när jag rider?
 
 

Vinn armband från tagel av din häst!

2015-01-12 @ 19:37:00 / Bloggtävlingar
Sista chansen då tävlingen avslutas imorgon! Passsa på

Hästsmycken annordnar just nu en tävling där du kan vinna det här armbandet (med din hästs tagel) allt du behöver göra är att gilla sidan och dela inlägget så kan armbandet bli ditt!

Länk till tävlingen
 
 

Hur blir det med Rb?

2015-01-12 @ 17:21:00 / Vardag
Gud va roligt det är att ni tyckte om stoet så mycket, jätte kul att filmen har fått så många visningar och att inlägget innehåller bara positiv feedback! Ni verkar gilla henne lika mycket som mig, kul att ni är så engagerade och kommer med såna fina kommentarer.
 
Tänkte jag skulle svara på en som jag fick in:
Hallå du rider henne sjukt bra, det ser förbannat bra ut!!! :D Ska bli spännande att följa er, men RB? Hur ska du göra med honom?:)

Svar: Men hallå åh tack så mycket! Vad skönt att höra, det var ju trots allt bara första gången som jag red henne, tänk när vi ridit ihop oss lite då! Angående Rb så behöver ni inte oroa er, han kommer stå kvar och tränas precis som vanligt och inte påverkas av att jag rider en till. Tanken med honom är ju det här året se hur långt han kan gå, allt hänger på tävlingsresultaten angående när och hur vi ska sälja honom. Jag är inställd på att det kommer bli iår men man vet ju aldrig. Vi ska iaf ställa upp i Div 1 dressyr i vår, vill gärna hinna kvala till Nationellt och sen får vi se var vi hamnar. Går det jätte bra så fortsätter vi men går det mindre bra då letar vi efter ett nytt hem till honom där han kan prestera ännu bättre. Känns såklart tråkigt men samtidigt, tänk hur långt vi har kommit? Nånstans känns det som att vi börjar bli klara med varandra speciellt när jag sitter upp och rider stora hästar som jag gör nu och får känna på hur det ska kännas.
 
Från det här
 
Till det här

Boot covers

2015-01-12 @ 15:23:29 / Utrustning
Snön smälte bort på en dag här och det har inneburit vatten i massor(!) så hela ridbanan var dränkt, som tur är så blir aldrig underlaget tungt hos oss men vattenpölar kan uppstå, men det har ju aldrig hindrat mig förr och som jag alltid poängterar så är det viktigt att träna i allt för man vet aldrig vad som kan dyka upp ute på tävling så det är bäst att vara förberedd på det värsta.
 
Hur som helst, när det regnar/är blött ute så använder jag mig utav mina boot covers för att hålla lindorna torra och fräscha, det är ett jätte bra tips till alla er där ute! sitter fast med slitstark kardborrband samt resår upp och nertill som håller dessa på plats under hela ridpasset!
 
 

Vecka 3

2015-01-12 @ 11:57:00 / Planering
Måndag: Skola 8-15, longera Rb
Tisdag: Skola 8-15, jogga Rb
Onsdag: Joggga Rb innan skolan, skola,  rida Queen
Torsdag: Skola 9-15, dressyrträning för Erika kl 19 i Sickelsta
Fredag: Uteritt Rb innan skolan, Gymmet 8-10.30, skola, Jobba på stinsen, Rida Queen
Lördag: Rb vilar, Dressyr Queen, jobbar på Stinsen 18-23
Söndag: Longera
 
 

Designa ett kort!

2015-01-12 @ 09:30:00 / Vardag
Perfekt timing att skicka ett tack eller inbjudningskort till dina nära och kära? Då vill jag tipsa er om CupCard som hjälper dig designa ditt perfekta kort efter dina önskemål! Du kan lägga upp egna bilder och skriva din personliga text och sen printar de ut korten och du får dem hemskickade direkt till dörren. Låter det bra? Det blir ännu bättre! Om ni uppger 12E1 i kassan så får ni dessutom 15% rabatt genom min blogg! Men passa på erbjudandet gäller bara 2 veckor frånochmed NU
 

Provridningen

2015-01-11 @ 15:26:00 / Queen P
Nyfikna på att höra om dagens provridning? 
 
Vilken häst säger jag bara! Hon passade mig handen i handsken och jag kände det samma stund som jag plockade upp tyglarna i skritten och bara Yes, det här är rätt. Mäktig känsla som behölls igenom hela passet, det var så roligt att rida henne och hon var jätte fin och välskolad. 
 
Kanske ska ge er lite bakgrund. Fick kontakt med ägaren till detta sto då jag efterlyste lite storhästar att rida på. Vilken tur att vi kom i kontakt! Detta är då ett 11 årigt sto, Queen P heter hon, som blev inriden för 7 år sen då hon tidigare fått föl. En ganska liten tjej närmare 1,60 bara med lite ponnyutseende med ett riktigt fint feminint ansikte. Föll pladask när jag såg hennes fina färg och teckning i pannan. Hon har hoppstam och är vad jag förstått väldigt duktig i hoppning också! Hon har gått MSV C på 66% och kvalat till MSV B men ägaren känner inte att tiden riktigt finns där och det är ju onödigt att en sån talang bara gå och skrotar så tanken är att hon ska stå kvar hemma hos sig men att jag åker dit ibland och tränar, rider för instruktör samt tävlar henne vilket känns jätte roligt att få det förtroendet och jag är verkligen intresserad av att tävla denna fina häst.
Hon rör sig jätte fint och är väldigt rolig att rida. Bara satt och log när vi red galoppslutor och rena byten, vilken känsla det var! När ägaren red visade hon också upp potencial för passage och piaff. 

Eventuellt ska vi till Askersund i veckan och träna för Anna Björkman.
Ja det här känns hur bra och roligt som helst! 
Här kan ni se en film från dagens provridning, ha gärna överseende med att det är första gången jag rider henne!

Älskar vita boots

2015-01-11 @ 13:15:00 / Utrustning
För ett tag sen bytte jag till mig ett par boots, det har jag glömt visat för er men jag bytte bort ett schabrak som jag inte använde mot ett par oanvända vita boots, som om jag behövde det? ;) men det är riktigt snyggt om ni frågar mig och kan piffa upp vilken outfit som helst! Så det skadar aldrig med ett extra par.
 
 

Retstickan Rb

2015-01-11 @ 10:24:07 / Vardag
Rb var en riktig retsticka imorse när jag släppt ut han och Nightan i hagen, hon fick absolut inte komma fram till höbalen och han höll på och hoppa runt o tramsa sig. Ser ut att vara på riktigt bra humör eller hur va?... Men söt är han när han håller på haha.
 
Detta visste ni säkert inte om Rb men han är ju den häst som äter mest kraftfoder på morgonen, han får alltid maten först, äter segast och kommer ut sist. Vilket gör han mycket irriterad! Men vi kan ju inte ge alla mat och sen måste alla hästar vänta på att han ska äta upp vilket han egentligen vill, de andra äter på cirka 30 sekunder medan han segäter i kanske 10 minuter!! jag skämtar inte han äter så otroligt sakta den här hästen och så är han alltid arg när han kommer ut sist så då går hans ilska ut över nightan så håller han på och jaga runt henne såhär en stund men efter tio minuter så står de båda tillsammans och äter från balen då är alltind frid och fröjd.
 
Han är bra rolig min kille.. ;)
 
 

Morgonfodring

2015-01-11 @ 06:30:00 / Vardag
Godmorgon på er ni som är vakna, är uppe med tuppen och ska snart gå ut till stallet. Idag har jag lite planer för förmiddagen så det gäller att jobba effektivt så kan jag vila sen när jag kommer hem igen.
 
7.00 Fodra
Mocka göra iordning för kvällen 
9.30 Rida RB
10.40 Åka till Kumla
11.30 Provrida en storhäst!

Det är min dag det. Ni kanske är nyfikna på hästen? Det är ett sto som tävlat MSV C, kvalat till MSV B som står här i Kumla, är inte så jätte långt från mig så vi ska åka till Rosenlunds ridhus och så ska jag prova henne. Funkar det så kanske jag kommer rida henne några gånger i veckan samt tävla henne iår. Det är tanken iallafall men först måste vi ju se om vi passar bra ihop för det är ju det viktigaste.

Blev ju uppmanad av Emelie när jag var på Brolöten att rida så mycket storhästar jag kunde även här hemma så jag fick kontakt med två tjejer, båda i kumla som ville ha lite hjälp. Så imorgon åker jag och provrider häst nr 2, en jätte fin valack! Vem vet, funkar det med båda ja då har jag tre hästar att hålla igång vilket är jätte kul men då är det ännu viktigare med all planering och att få tre hästar, skola, pojkvän och vänner att gå runt.
 
Men det är ju det här jag vill!
 

Målsättning

2015-01-10 @ 20:05:00 / Vardag
Här om kvällen fick jag ett meddelande från en tjej som läst mitt gästinlägg på Hästlycka och ville ha hjälp med målsättningen med sin egna häst. Blev såklart glad att hon inspirerats av mig och ville jobba på samma sätt så det är klart jag hjälper till! Jag frågade henne vad hennes mål var och det var att utbilda sin häst och debutera LC:1. Då ritade jag upp den här bilden och skrev till henne:
 
 
"Här har jag ritat upp en pyramid, hoppas du ser var det står. men tänk dig att du är på botten av pyramiden och vill ta dig till toppen, längst upp har du ditt mål som är att rida LC. då börjar du med att se över programmet och ser vad det är ni måste lära er och träna på. Då skulle jag föreslå att stärka henne och få henne gå i form i alla gångarter för det är typ det viktigaste i LC. Nästa steg är hur ni ska träna, vad måste du göra för att uppnå ditt mål? kanske jobba på din egna sits eller erat samspel samt kolla över resurser till ev. tränare. Allt det här måste du planera upp och då föreslår jag att sätta små mål på vägen som du vill uppnå, kan vara säsongsvis och månadsvis samt planera träningen vecka för vecka och dag för dag så inget lämnas åt slumpen. Följ din planering till punkt och pricka samt analysera resultater. På näst sista trappsteget hittar du detaljer och då föreslår jag att du tränar mycket programträning, kanske rider pay&ride innan du ger dig ut på riktigt och får lite mer kött på benen, samt tränar programmet hemma för bra ridvägar är också väldigt viktigt. Förhoppningsvis när du klarat av alla stegen i pyramiden så är du redo för att tävla LC!"
 

Hon tackade mig så mycket och sa att att jag var bra på att förklara och hade väldigt bra tips! Ni kan själva använda er utav den här mallen fast bara byta ut till erat eget mål. Förstår ni inte så är det okej att kontakta mig för hjälp! Jag ställer alltid upp för er.
 
 

Connemara SM

2015-01-10 @ 16:16:00 / Vardag
Hej, hittade din blogg för någon månad sedan och blev direkt helt fast. Har läst den varje dag sen dess! :) 
Är själv också ponnydressyrryttare och har också en connemara som liknar RB tycker jag, han är efter Hagens O'Chief och om jag inte minns fel hade RB också honom i blodet? 
Jag har precis börjat tävla LA med min connemara nu och hörde talas om Connemara SM och blev såklart sugen! Visst har du vart med i Connemaramästerskapen? Ska du vara med i år igen? När får man reda på när och vart det kommer anordnas? Kan du berätta lite om hur det var att tävla Connemara Sm? :) 
Kram!
 
Svar: Hej! Gud va roligt att få höra från dig, jätte kul att du hittat hit och valt att stanna. Ännu roligare att du har en ponny som Rb, ja det stämmer att han har O'chief i blodet, det är hans morfar. Vore jätte kul att läsa din blogg om du hade nån eller få följa dig på instagram om du vill säga vad du heter!
 
Angående Connemara SM så var jag precis lika sugen som dig vid den här tidpunkten förra året. Hade väntat flera år faktiskt på att Rb skulle bli klar för LA eftersom SM går i den klassen. Jag trodde det skulle vara lite som New forestarnas Sm för deras verkar ju hur roligt som helst men jag blev mycket besviken. För det första så låg dressyren på en dag för sig på den sämsta tävlingsanläggningen jag varit på. När vi kom fram så fanns det inga funktionärer eller parkeringsvakter som visade var vi skulle åka. Såg typ inte en enda funktionär utanför seketariatet en endaste gång. Sen var framridningen under all kritik, den var på gräs(!!) en knögglig, hal och ojämn hoppbana där det dessutom stod en massa hinder på som man skulle försöka rida runt då antog jag var tanken. Inte var det bättre att de pågick prisutdelningar samtidigt som man försökte värma upp. Det värsta var väl att när vi red fram till LA:n så började funktionärer bygga hoppbana (!!) och de sprang överallt och konkade och vi som ryttare fick ta hänsyn till dom INTE okej när man ska rida mästerskap.  Helt idiotiskt om ni frågar mig. LB:n gick i ett ridhus som var för litet för program (17x40 ist för 20x40) och publiken stod verkligen 2 centimeter i från en när man red tyckte jag det kändes som. Det enda som var positivt var utebanan där LAn gick som var Sm klassen, den ridbanan var jätte bra och som tur var lyckades vi prestera någelunda där. Men det räckte inte hela vägen tyvärr.
 
Nej jag fick en riktigt dålig känsla från det SMet och jag tycker inte man ska arrangera ett mästerskap på en sån dålig anläggning. Om årets SM ligger där kommer jag inte åka dit.
Det har inte kommit ut något om årets så var det kommer vara kan jag inte svara på, heller inte när man får reda på det.
 
Hade jag arrangerat ett Connemara Sm själv och hade fått bestämt plats så hade jag efter egna erfarenheter hyrt in mig på Örebro Fältrittklubbs anläggning eller Ryttarkamraterna Kumlas. De är två riktigt bra ställen där man kan hålla alla tre grenar plus utställningar. Sen hade jag dragit ut på det så att det är dressyr tre dagar, hoppning tre dagar och fälttävlan lika så vilket "tvingar" de tävlande att bo kvar, båda ställena har jätte fina meetingboxar som man kan använda sig utav. Sen hade jag liksom gjort så det var en klass om dagen så man samlar poäng och sen avgörs allt i en stor final den sista dagen.
Det hade varit ett bra SM enligt mig!
 
Här kommer du hitta all information du behöver: http://www.connemaraponny.org/tavling/lokalutstallning/connemaramasterskap-2015
Hoppas du kände att du fick svar på dina frågor.
Här kommer bilder från förra årets Connemara SM.
 
 

Vinterträningen

2015-01-10 @ 12:29:00 / Vardag
Lovet är slut och så är också bekvämligheterna och träningsmöjligheterna, nu gäller det att lägga upp tid och planering på bästa sätt för att utnyttja dagens ljusa timmar. Hur har det gått då? Jo jag är väldigt nöjd med mitt upplägg, utförandet och resultatet av det. RB känns fin, men det är ju en färskvara och jag vet ju att formen går i vågor. Men jag ska försöka komma iväg till ridhus nästa vecka samt träna för Erika och se med henne hur hon tycker vi ska göra med tävlingen i Katrineholm.
 
 
Hur har er vinterträning gått?

Lördag

2015-01-10 @ 11:58:00 / Vardag
Godmorgon, hade en riktigt trevlig kväll igår med alla vännerna och det var skönt att komma hem i tid. Tog en lång och skön sovmorgon på 12 timmar så nu känner jag mig utvilad, vaknade upp till ett tjockt snötäcke ute ?! alltså vädret är bra konstigt, igårkväll cyklade jag liksom i 5+ grader och idag flera minus och massa snö. Tänkte jag skulle träna lite på egen hand idag efter att jag ätit och sen är det dags för ännu mer fest ikväll med alla goa människor från igår, men först ska vi brudar dyka upp och ha lite tjejmys innan alla kommer. Ser jätte mycket fram emot det men jag kommer ta det lugnt då jag ska upp tidigt imorgon och provrida en häst, det är ännu roligare!
 
 

Mötet

2015-01-09 @ 19:44:02 / Vardag


Ett trevligt och väldigt lyckat möte med fina tjejerna idag i Örebro! Som ni ser så håller jag mig nyttig till en god jordgubb-ananas smoothie. Vi kom på en hel del saker som vi ska göra under 2015, känns kul och lovande. Nu ska jag ta tåget hem, cykla hem till Micke och göra mig iordning för ikväll blir det lite festligheter med bästa vännerna! 

Nytt stalltäcke

2015-01-09 @ 16:37:00 / Utrustning
Ska jag få nytt så ska också Rb få nytt såklart! Ett stalltäcke på halva priset följde med hem till honom, jätte fint och i ett bra material. 
 
 

Nya ridbyxor

2015-01-09 @ 14:34:00 / Utrustning
Mamma kom igår hem med ett par nya ridbyxor till mig som hon köpt på hööks, ett par helskodda marinblåa precis som jag ville ha med lite fräcka detaljer. Älskar dom och dom är sååå sköna att använda, vill bara gå i ridbyxor hela dagarna haha! 
 
 
så snygga ihop med mina bruna ridstövlar!
 
 

Vardagslindor

2015-01-09 @ 10:42:00 / Utrustning
Till vardags när ja tränar använder jag mig utan av ett par lindor som jag kallar snabblindor, de är väldigt korta och går snabbt att linda på och linda av men ger ett fint och bra stöd som ja gärna vill ha när jag tränar. Använder nästan alltid dessa samt paddar från mias som skyddar lite över knät.
 
 

2 pass i 1

2015-01-09 @ 09:41:53 / Vardag
Tänkte ja skulle berätta om två dressyrpass som jag hunnit bocka av inom loppet av 10 timmar. Ett sent kvällspass igår och ett tidigt morgonpass idag för att få tiden att gå runt så fick det bli så. 
 
 
Gårdagens pass gick verkligen inte bra, jag har suttit och skrytit över att rb varit så snäll och fin under hela igångsättningen men det fick jag äta upp igår när vi var tillbaka på ruta ett igen. Inte alls roligt.. Han gick med handbromsen i stortsett hela tiden och lyssnade för mycket bakåt istället för framåt. När jag ridit ganska många galopp-halt övergångar så blev han bättre, mer kvick för hjälperna och mer på hugget så när han gick som bäst med tanke på dagsformen la jag av och jogga ner honom. 
Han blev ordentligt ompysslad och nattad sen på kvällen med hopp om att han skulle vakna på rätt sida spånet imorse.
 
Såhär lägger jag upp tiden för att hinna med allt.
6.00 - fodrar jag
mockar och gör iordning under tiden han äter sin frukost
7.30 - sitta till häst
8.40 - göra mig iordning
9.40 - går bussen till skolan
 
Hur gick det idag då?
Jätte bra faktiskt! Att det kan bli en sån skillnad mellan ridpassen trots att det bara skiljer några timmar emellan det är roligt. Idag låg han på bra genom hela passet, red mycket galopp-halt och enka byten sen kände jag också på skolorna där öppnorna var perfekta, vänsterslutan lika så men högerslutan något trögare så den får vi jobba vidare på men det kändes väldigt positivt när jag hoppa av idag till skillnad från igår. Imorgon ska hjärtat mitt få en välförtjänt vilodag! 

Hoppas ni får en trevlig fredag

Ny träningsinspiration

2015-01-08 @ 15:13:00 / Personlig träning
Micke bidrog till en ny träningsinspiration när han i julklapp gav mig nya träningsbyxor samt proteinpulver och en snygg shaker från One more rep.
 
 

Skolstart

2015-01-08 @ 07:58:00 / Personlig träning
Godmorgon, hoppas allt är bra med er trots skolstart och att ni ändå känner er lite utvilade och redo med ny energi att använda er utav i skolan. Jag avrundade jullovet med 1h spinning och tänkte börja skolveckan med 3km PW till skolan samt 1h idrott. Fredagsmorgonen spenderas också två timmar på gymmet, årets första(!) och sen är det helg igen. Men innan helgen ska jag avnjuta en förlovningsmiddag med min man inne i stan samt hinna med ett ungdomssektionsmöte med bästa klubben. Ska bli kul att träffa alla och dela med mig av mina tankar och idéer som kommer göra 2015 ännu bättre!
 
 

Skrittar fram Rb

2015-01-07 @ 19:42:00 / Vardag
 
 
Min underbara häst, hur ska jag nånsin kunna skilja mig ifrån denna vackra varelse?
Vad tycker ni förresten om alla dessa filmer den senaste tiden? jag tycker det piffar upp bloggen lite extra med mycket filmer, även om det bara är till vardags så känns det extra kul!

7 januari

2015-01-07 @ 13:59:52 / Träning
Inatt kom snön till Stall Marieborg, ganska härligt kan jag tycka! Så det passade bra med lite fotografering idag när jag joggade Rb. Tyvärr blev det lite fel inställning på kameran, allt såg bra ut när jag provade den från marken men bilderna när jag satt till häst blev tyvärr för mörka. Försökte rädda dom så gott jag kunde så ni har nånting att se på iallafall.
 
Passet gick bra Rb kändes fin men jag va lite ovan med att rida dressyr på honom eftersom jag ridit en storhäst hela helgen som har helt annorlunda takt och gång, kändes nästan svårt att sitta ner i traven vilket jag aldrig upplvet förut men efter några minuter var det som vanligt igen. Men galoppen var ändå bäst idag tycker jag. Kvick för hjälperna och fin rund galopp genom hela passet. Måste ta oss till ridhus någon dag så vi kan rida ordentligt och träna lite vägar ur P:1an så jag kan bestämma mig om vi ska tävla första helgen i Februari. Än så länge känns det lovande men jag har ännu inte känt på skolorna, enkla bytena eller ökningarna. Måste komma iväg för att göra det!
 
 
Såhär såg vi ut idag.
 
Lindor & Schabrak: Dressyrmupparna
Paddar: Mias RS
Boots: Eskadron
Täcke: Agria
Sadel: Kieffer Champion
Hjälm: John Whitaker
 
 
Red ungefär 12 minuter utan täcke och under den perioden fotade mamma sen joggade jag fram och av med ett tjockt fleecetäcke.

Våren 2015

2015-01-07 @ 11:07:45 / Planering
Fått frågan om vilka tävlingar jag tänkt åka på i vår och nu har jag suttit ner och sett över säsongen, men det känns inte som alla tävlingar har kommit ut för Örebro län har knappt några tävlingar alls uppe. Men de som finns ute nu så är jag intresserad av följande:
 
1/2 - Katrineholm LA P:1
8/3 - Mantorp LA P:1
28/3 - Stora Ekeby LA :1 (LA P:1?)
12/4 - Gyttorp LA:1 / Köping LA:1
2/5 - Laxå LA :1
 
Sen ska jag ju rida ponnyallsvenskan div 1 så blir det antagligen ingen serie här hemma utan vi kommer nog få dela med Östergötland så då blir det att åka dit men det brukar ju ligga April-Juni.
Och så får vi se om jag har någon storhäst att tävla på, som det ser ut just nu så lutar det faktiskt åt det! Känns riktigt kul.
 
 

Extreme horse makeover

2015-01-06 @ 19:57:03 / Vardag
Idag tog jag mig i kragen och klippte Rb, tiden har verkligen inte funnits men det har inte behövts förrän nu när han är under igångsättning. Gick ut vid 11 och började klippa. När jag var klar med 1/4 av honom så var det dags för lunch, då fick han komma in i boxen och äta medan jag fikade med stallkompisarna. Sen fortsatte jag fram till 3/4 av honom då började maskinen gå sämre och sämre, den tog inte och jag fick köra om flera gånger på samma ställe och här började Rb bli väldigt otålig och dessutom var han på jätte dåligt humör. Så då bestämde jag mig för en liten paus och istället så tog jag på sadel och träns och begav oss ut på en galoppintervall runda. Eftersom mer än halva hästen var klippt så tog jag på ländtäcke och ett fleecetäcke och red ut.

Han var jätte pigg, busig och behövde verkligen bli av med en hel del överskottsenergi om vi skulle kunna fortsätta klippa! Red på en raksträcka där jag galopperade i olika tempon. Han var så fin och känslig för hjälperna så vi kunde rida galoppombyten i vart tredje, japp det är sånt vi gör för att bli av med energi haha! 
Under tiden jag red lagade mamma maskinen så när vi kom tillbaka var det bara att fortsätta igen. Dock blev den sidan väldigt hackig och ojämn eftersom maskinen krånglade så mycket.
 
Men nu är han flera kilon lättare och nu kan vi träna på som vanligt! Valde att byta plats på schemat och rida ut idag och dressyra imorgon istället, det var nog ett klokt val. Ska försöka få någon att fota oss imorgon också så får ni se!
 
 
 
 
Här är också en liten film från när jag klippte honom efter att han hade ridits, se så lugn och fin han är. Men jag använder ändå hjälm och ett kedjegrimskaft för att vara på den säkra sidan!
 
 

Återförenade!

2015-01-06 @ 11:57:00 / Vardag
 
 
Här ser ni en liten snutt ifrån när jag senfodrade hästarna igårkväll och när jag träffar Rb för första gången sen i fredags. Tyärr blev kvalitén lite sämre då de var något skit på linsen, tar med oss det och gör om gör bättre till nästa gång! 

Sista passet

2015-01-05 @ 21:50:49 / Vardag
Innan bussen gick fick jag rida sista och bästa passet för Chris, nu kändes det som att jag ridit in mig på stoet och allt bara funkade, en riktig härlig känsla. Alla gångarter var fina, skänkelvikningarna funkade så mycket bättre än tidigare, galoppen var lätt och jag kände att jag red hela tiden varenda steg. När jag spände bågen så blev hon super maffig och fick en otrolig spänst i traven vilket var hur kul som helst att rida med i. Kunde inte slutat helgen bättre, när vi var klara så fick hon sockerbitar och massa klappar, pussade och kramade om henne. Kommer verkligen sakna den hästen för hon passade mig perfekt, vem vet en vacker dag kanske hon är tillsalu. 
 
Denna helg har jag verkligen märkt den stora skillnaden på mig och min ridning, tänk när jag var på Brolöten sommaren 2012 då såg det inte allt för bra ut haha Chris och Emelie slet nog sitt hår över mig. Då var händerna långt ner och 1 meter isär, hade svårt att sitta ner i sadeln och sitsen var helt förfärlig. Har verkligen slitit som ett djur med flera hundra timmar på hästryggen och hälften så mycket timmar i gymmet för att bli stark och stabil. Och nu i helgen kände jag verkligen hur stabil jag var och det kändes som jag red bra vilket är hur kul som helst!

Emelie sa också det att hon tyckte jag red stoet jätte bra och att när hon såg mig på storhäst så tyckte hon att det var där jag hör hemma för min sits blev helt annorlunda, jag fick långa dressyrben (som inte går att ha på min ponny) och en rak överkropp samt bra händer. Så hon sa åt mig att när jag kom hem så ska jag försöka rida på fler storhästar. Det är precis vad jag ska göra! Har frågat runt lite och fått bra respons, ska provrida en häst i helgen som vill bli tränad och tävlad, känns jätte bra och lovande. Ska försöka rida på allt jag kommer åt för att göra mig till en ännu bättre ryttare. 
 
Känner mig så peppad på 2015! 
 

På återseende Brolöten!

2015-01-05 @ 11:00:31 / Vardag
Nu sitter jag på bussen till Flen igen efter en sjukt bra helg i Brolöten. Har ridit en jätte fin häst alla dagar, har ätit god mat, jobbat och umgåtts med härliga medarbetare och fina elever. Längtar redan tillbaka! 
Men nu ska jag hem och försöka uppnå samma känsla på Rb och sen vill jag sätta mig och planera nästa resa upp hit! 

Vecka 2

2015-01-05 @ 05:57:30 / Vardag
Måndag: kommer hem från Brolöten, joggar Rb på kvällen 
Tisdag: dressyr 
Onsdag: uteritt
Torsdag: skolan börjar, longera
Fredag: vila, usekmöte på kvällen 
Lördag: jogga
Söndag: dressyr 

Den he veckan måste jag bestämma mig om jag ska åka på tävlingen i Katrineholm!

Söndag

2015-01-04 @ 21:09:44 / Vardag
Idag red jag första ridpasset för Chris på det fina stoet som jag haft i helgen, har börjat hitta knapparna på henne nu. Kändes bra stundtals idag när jag inte blir för klämmig, mest nöjd med galoppen idag som varit lite svårare men idag kändes det väldigt lätt vilket var jätte kul. 

Just nu sitter jag i soffan med eleverna och kollar film. Imorgon är sista dagen då rider jag för Chris och sen åker jag hem tråkigt nog .. Men ska bli kul att träffa RB igen!

Godnatt på erMina egna mål

2015-01-04 @ 11:43:35 / Vardag
För att komma någonstans har jag ju konstaterat hur viktigt det är med mål, jag har hela tiden uppmanat er att sätta mål om om ni vill utvecklas. Men ändå har jag själv aldrig satt några mål för min personliga träning och det är nog därför jag gett upp så lätt och tappat motivationen. Men nu ska det bli ändring på det som jag poängterat tidigare.
 
Jag har därför satt upp personliga mål som jag vill nå. Inte på samma sätt som jag gör månad för månad, vecka för vecka som men Rb utan mer lite översiktligt. Några av mina mål är:
 
 • Sluta med godis och andra gottigheter
 • Tänka mer på vad jag äter, 70% av ens resultat består faktiskt av kosten
 • Träna regelbundet på gymmet men också varva med promenader/jogging
 • Inte foukusera på siffrorna på vågen
 
Något som jag vill uppnå:
 • Känna mig starkare som ryttare
 • Orka mer och orka tyngre när jag gymmar
 • Få bättre konditon

Allt detta ska bli till verklighet genom 5 timmar på gymmet i skolan, lika många timmar på hästryggen och lika många timmar på träning hemma i veckan.
 
Har ni några bra tips på hur man håller motiviationen uppe?
 
 
 
 

Jag smälter

2015-01-04 @ 09:06:34 / Vardag
De har fått sötaste kaninungarna på Brolöten! Vill bara ta med mig alla hem ååh

Att det kan vara så kul att rida!

2015-01-03 @ 19:01:03 / Vardag
Dagens ridpass gick väldigt bra, red Emelies 7åring idag igen och jag börjat hitta knapparna tror jag! Hade väldigt många ögon på mig idag när jag red tyckte jag men det gick bra ändå. Det är så kul att vara här och rida och jag känner mig faktiskt duktig, en konstig känsla men jag fick det liksom bekräftat att jag kan rida och jag får känna på hur det ska kännas. Emelie verkade nöjd med mig idag och sa att jag red stoet jätte bra faktiskt, kändes himla kul att få höra det! 

Vid ett tillfälle skulle jag vara draghjälp åt en som rider in unghästar. De va jätte kul för hon jag red blev så pigg då och bockade med mig och gjorde stora fina galoppombyten! 
Vill aldrig åka hem och ville aldrig sluta rida idag :D Hälsningar från oss!

2015-01-03 @ 18:10:33 / Vardag
Godmorgon!

2015-01-03 @ 05:50:38 / Vardag
 Godmorgon på er, något vaken nu en lördag? ;) tvivlar på det. Som ni förstår är jag på Brolöten, ja jag lyckades ta mig ända fram allt från Hallsberg till tåget till Flen till bussen och till brolöten! Känner mig faktiskt ganska stolt att jag gjorde de. Kom fram efter 14 igår och hann smörja några träns innan jag fick hoppa upp och rida! Red ett fint 7årigt sto, kändes som det gick rätt bra för att vara första gången och jag kände mig rätt hemma på storhäst. Emelie var på mig om att sluta klämma med benen och ge snabba hjälper och det vet ni ju redan att jag håller på att träna bort. Hon gick mycket finare när jag tog bort skänklarna så då var det bara att låta bli! På kvällen sen åt vi god mat med kurseleverna, hade tipspromenad och avslutade med lite tjejsnack i deras rum, jag tyckte det var kul iallafall! 

Men nu är det en ny dag, jag hade otroligt lätt att gå upp ur sängen så då lutar det åt att bli en bra dag. Ska rida 13.30 och sen ikväll kl 21 har vi spökkväll med eleverna.
Hoppas eran dag blir bra!
Hästlycka

2015-01-02 @ 16:56:00 / Vardag
Jag vill varmt rekomendera er att annonsera på den nya fräscha annonsplatsen Hästlycka.se, jag har själv använt mig utav det och gillar verkligen designen, upplägget och nytänkandet på sidan. Det är också kul för det är samtidigt en samlingsplats för alla hästintresserade där man kan läsa bloggar, kolla på roliga klipp eller fynda utrustning. 
 
Det jag gillar är om man söker något så kan man väldigt lätt kryssa i vad det är man söker allt ifrån ålder, prisklass och utbildningsnivå vilket gör det ännu enklare att hitta rätt! Jag kollar ofta Hästlycka för att se om någon fin dressyrhäst trillat in.
 
Gilla Hästlycka på Facebook eller tagga dina instagrambilder med #hastlycka så dyker dina bilder upp på bildväggen!
 
 

Middag

2015-01-02 @ 13:41:00 / Vardag
Igår överraskade min mamma mig med en liten middag för att fira att jag förlovat mig, hur gulligt är inte det? men också en nyårsmiddag och avskedsmiddag fast att jag bara ska vara borta en helg hehe. Så fint gjort och det var jätte gott! Inget slår ju en god sallad med dressing, lufftorkad skinka och grissini.
 
Älskar dig mamma♥
 
 

Nu åker jag!

2015-01-02 @ 11:24:22 / Vardag
Nu rullar tåget mot Flen, Brolöten! Är framme med bussen kl 14 och har fått rapporter från Iris att vi ska rida ihop kl 15.30! Ska bli spännande och se vilken häst jag får rida för som ni säkert förstått stannar rb hemma den här gången vilket han nog tycker är rätt skönt.

Sida 1 av 365

2015-01-01 @ 21:31:00 / Vardag
Årets första ridpass är avklarat och det gick väldigt bra, är nöjd med upplägget, genomförandet och resultatet. Nu tränar vi på snabba reaktioner och jag håller på att träna bort en olata jag har då jag gärna sitter och driver varenda steg. Något jag trodde skulle vara jätte svårt att vänja bort och ännu svårare att få han att lyssna utan skänklarna som hela tiden hjälper han, istället plockar jag bor skänklarna helt och sen lägger till dom ordentligt först när han nästan stannar. Efter 10 minuter så var han jätte fin och lyhörd så jag red mycket övergångar mellan gångarterna sen sluta jag när det gick som bäst. Det försöker jag alltid att göra!
 
 
Gårdagen var jätte bra, firade in det nya året med alla mina goa vänner samtidigt som jag lärde känna några nya, nyårspussen fick min Micke kl 12 och allt var helt perfekt. Var hemma kl 3, det första jag gjorde när jag vakna var att gå upp och ut i spåret och så sprang jag 4 km. Riktigt skönt att börja dagen så! drack en smoothie till frukost, tog en dusch och sen kolla vi på en komedi innan jag åkte hem.
 
Sida 1 av 365, kapitel 1. Dagen till ära har Micke och jag förlovat oss, 1a januari 2015, som ett nyårslöfte har vi gett varandra löftet att alltid vara tillsammans. Otroligt fint tycker jag och jag är så himla lycklig!
 
Nu måste jag börja packa väskan, kl 11.26 rullar jag till Flen imorgon och sen vidare till Brolöten.
 

Delat med mig av mina erfarenheter

2015-01-01 @ 17:58:26 / Vardag
Ni vet hur ofta jag betonar betydelsen av att sätta upp mål, planera sin vardag och följa sin planering. Jag fick chansen att gästblogga på Hästlycka.se och mitt ämne var ett självklart val för mig! Jag vill alltid inspirera och hjälpa andra att bli bättre därför delade jag med mig av mina egna erfarenheter till alla er.
 
Läs gärna inlägget på Hästlycka.se
http://hastlycka.se/hastigt/satt-tydliga-mal-och-folj-planeringen-sa-kommer-du-dit-du-vill-till-slut
 
 

Mål för Januari 2015

2015-01-01 @ 10:20:00 / Vardag
Känns så bra att skriva 2015! Årets första målsättning för årets första månad.
 
 • Jobba på sitsen för att nå fullkomlig stillhet i sadeln och inverka med små osynliga hjälper. (Lånsiktigt mål)
 • Komma tillbaka till tävlingskonditionen
 • Träna in LA P:1an 
 • Förbättra skolorna, stärka Rb och kräva mer utav honom för att nå ännu högre poäng i klasserna.