Bara positivt

2015-01-25 @ 17:09:00 / Åsikter
2015 har ju för ridsporten inneburit många stora förändringar, året känns som ett test år, ett år att testa och spränga alla förutfattade meningar så som att vuxna inte ska rida ponnys och det tänkte jag nu ta upp. Ett ämne som skapat stora debatter runt om i vårat avlånga land och jag kan nog säga att jag de flesta jag mött har varit negativa, att detta är dåligt för vår sport och våra ungdomsryttare. Till alla er som anser detta har jag två frågor. Ett: Var var ni när SVRF la ut en förfrågan flera månader innan beslutet? när dom bad om era åsikter, uppenbarligen var fler ryttare för än mot förslaget.  Två: Hur påverkar detta er som är mot den förhöjda åldern? alla gör väl sina egna val om man vill elitsatsa så rider man inte ponny längre än till 16, det är fritt fram att gå upp som junior precis när man vill.
 
Många förutspådde ju att det skulle bli mindre intresse och mindre antal startande på tävlingar, men var finns logiken i det? Hur kan intresset bli mindre när man öppnar upp och gör möjligheterna större? I min text utgår jag från ponnydressyrens synvinkel och det jag har fått erfara under endast 1 månad av 2015 är att intresset blivit mycket större! Tävlingar har fyllts snabbare än nånsin, en klass i Katrineholm innehöll 25-30 startande och när Mantorp öppnade sin tävling så var 40 anmälda efter 1 timme, det är något jag aldig upplevt under mina 10 år som tävlande ponnyryttare och för mig är det bara positivt.
Nackdelen ligger inte hos våra ryttare utan hos våra arrangörer som får göra mer jobb och det kostar mer att ordna ponnytävlingar nu än då men det har också inneburit att anmälningsavgifterna har höjts nästan med det dubbla. 
 
 
Jag har gjort mitt val och jag vet att jag inte kommer utnyttja den här åldershöjningen utan jag är just nu på mitt 18onde år och ska gå upp på storhäst och det innebär också att jag tävlar mitt sista år som ponnyryttare. Men jag tycker ändå inte att chansen ska tas ifrån alla andra som vill tävla ponny - bland ponnys. 
 
Men vill ni veta vad jag tror? och detta är helt grundat på mina egna tankar och teorier. Ni ska nog inte vara så glada över att ni tros ha flera år kvar på ponny för jag tror att Svenska ridsportsförbundet har en baktanke med denna åldershöjning. Grupp 1 och Grupp 2 kommer finnas i högst ett par år och därefter tror jag att Grupp 2 helt kommer tas bort och att den nya ponnyåldersgränsen blir 16 år precis som i resten av Europa.
Kom ihåg var ni hörde det först ;)


Postat av: Olivia Gustavsson

Såklart dom tänker ta bort grupp 2, det fattade man ju redan när dom började diskutera det ;)

Svar: det tror jag inte alla fattade ?
Evelinn Åkerman

2015-01-25 @ 17:24:59 / http://oliiviiagustavsson.se
Postat av: Fanny

Beror ju på vart i landet man befinner sig. I Skåne brukar ponnyklasserna vara överfulla året om! :)

Svar: de stämmer säkert men jag utgår ifrån där jag bor o de klasser jag tävlar :) kan inte utgå från nånting annat då jag inte har någon uppfattning från det
Evelinn Åkerman

2015-01-26 @ 00:18:17 / http://gax.blogg.se
Postat av: Sandra

Håller med Fanny, utbudet på ekipage minkar ju desto längre upp i landet man kommer. Sen att klasserna fylls så snabbt i början av året har också sin förklaring då det inte finns särskilt många tävlingar den här tiden.
Men en fråga till dig då, du skriver att du inte tänker nyttja den höjda åldern och det känns som att du grundar det i att du känner dig ganska "färdig" med rb. Men säg att du hade ridit SM på honom i år, hade du velat nyttja den extra tiden då?

Svar: Om jag hade kommit till Sm hade jag nog utnyttjat den tiden ja :)
Evelinn Åkerman

2015-01-26 @ 08:14:58 / http://Sandrejohansson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: