Dagens träning

2015-01-17 @ 15:14:38 / Queen P
Hej! idag tog vi oss som sagt till Rosenlunds ridhus för lite träning ihop med Queen. Väldigt skönt att vara innanför 4 väggar.

Började med att jogga fram, redan här kändes hon jätte fin. Red i ett ganska högt tempo i en låg form så bakbenen kom in och ryggen kom upp, la in lite övergångar till skritt. Här måste jag träna på att få övergångarna mjukare då Q är så himla känslig och det blir typ tvärnit haha, men skyller på att vi inte känner varandra så jätte bra ännu. Red några sidvärtes för att få hennes loss i sidorna, sen var hon redo för lite jobb. När jag satte mig ner så plockade jag upp henne i formen och försökte hitta en bra trav, där hon bar sitt egna huvud och höll en och samma takt. Felicia fångade det på film här som ni kan se hur jag hela tiden förändrar henne för att hitta rätt. Mot slutet av filmen blev traven bra och jag blev nöjd!
 
 
När jag hittat den perfekta travtakten gick jag över och red skolor så som de ligger i MSV C:1an, inga problem alls egentligen. Öppna på halva långsidan, tio-metersvolt och ut i sluta. Det så i båda varven och hon var så fin! Gick över i ett mer samlat tempo med jobb som grundar till passage, hon gör det riktigt bra och så red jag övergångar mellan passage-mellantrav korta stäckor, riktigt fin blev hon.
 
Över till galopp där hon var jätte pigg och laddad så jag började på volt där jag la in 4-5 halter från galopp och övergångar till skritt och så ny galopp för att hon ska vänta på mig. Därefter med hjälp av ägare Anna så red jag galoppdelen som den ligger i MSV C:1, tycker det är en rätt krånglig väg så jag måste lära mig den lite bättre och sen gäller det bara att hålla ihop Queen som tycker det är lite jobbigt. Men hon var jätte duktig.
  
 
Därefter tränade vi några galoppökningar där Q får lite för mycket energi, jag måste se till att hålla henne jämn hela vägen ut. Avslutade med några skolor igen precis som förut innan jag la ner henne och joggade av. Skrittade av för hand och så fick hon massvis med beröm och godis innan vi åkte tillbaka hem igen.
 
Är jätte nöjd med dagens genomkörare, den var välbehövlig! hoppas kunna komma iväg igen nästa vecka och träna henne lite själv för det gör så mycket. Det här blir bara bättre och bättre.
Vad tycker ni om filmerna?


Postat av: Julia Forsbacka

Ser supersnyggt ut! Hon har så fint steg!

Svar: Ja hon rör sig oroligt fint. Filmerna visar dock inte hennes rörelser när de är som bäst!
Evelinn Åkerman

2015-01-17 @ 15:31:22 / http://forcebacka.blogg.se/
Postat av: Felicia Ericsson

åh så fin! det är kul med filmer tycker jag! :D ❤

Svar: åh tack va roligt att du tycker det!
Evelinn Åkerman

2015-01-17 @ 17:43:22 / http://feliciaericsson.horseworld.se
Postat av: Johanna

Jag brukar tänka på att komma ut lite före G efter den förvända bågen så man verkligen visar domaren att man rider rakt något galoppsprång innan man går ut längs fyrkanten igen. Brukar ofta få "bra väg" där eftersom domaren inte riktigt ser att man är tidig ;)

2015-01-17 @ 18:41:57 / http://jbdressage.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: