Utvärdering Januari

2015-01-30 @ 16:55:00 / Vardag
Tänk att nu har jag kört den här planeringen och målsättningen ett helt år nu och se var det har lett mig! Nu tänkte jag utvärdera målen för Januari men fört vill jag visa vålen jag hade för Januari 2014:
 
  • Fokus på galoppen, kunna sätta tillbaka och behålla formen och energin. befästa förvändgalopp träna på volt och serpentiner för att få en starkare häst.

  • Bli stabilare i sitsen, träna mag och bålövningar.

  • Travökningarna kan alltid förbättras, göra 10 bra diagonala travökningar vid varje dressyrpass. Behålla formen, länga steget och kunna ta ner i en bra övergång.

  • Träna så att energin behålls i skänkelvikningen, ta ut stegen mer. tydligare skänkelvikning!

  • Alltid tänka på händerna, hålla ihop dom, hålla stilla och i en lagom höjd.
Här kan man ju verkligen se att vi satsade på LA, eller hur? här var det allitfrån att befästa förvänd galopp till att göra tavökningar och bra skänkelvkiningar. Redan här tränade jag också bålövningar som jag inte längre behöver på samma sätt. Kul att se och jämföra lite!

Januari 2015:

  • Jobba på sitsen för att nå fullkomlig stillhet i sadeln och inverka med små osynliga hjälper. (Långsiktigt mål)
Tycker faktiskt att jag jobbat mycket på det här och att jag bäst uppnår stillsamhet på Queen faktiskt, det är lite enklare på storleken större och som också rör sig mycket bättre. Men jag kommer fortsätta träna och ta med mig det här även till Rb.
  • Komma tillbaka till tävlingskonditionen
Det tycker jag att vi har gjort faktiskt, nu har ju Rb dock fått en ofrivillig vila men det berodde ju på något muskulärt som ska tas igenom.
  • Träna in LA P:1an 
Ja nog sitter den! Här var jag ju inställt på att tävla men så blev det inte så.
  • Förbättra skolorna, stärka Rb och kräva mer utav honom för att nå ännu högre poäng i klasserna. 
Skolorna har blivit tusen gånger bättre, blir nästan förvånad! har inte jobbat speciellt mycket men det var som att efter vintervilan så satt skolorna som ett smäck. Jätte fina är dom!
 

Ja vad jag kan konstatera så har vi faktiskt uppnått alla mål! känns ju jätte bra. Nu ska jag sätta mig och se över en målsättning för varsin häst då de har olika behov.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: