Ett mål med sitsen

2015-04-02 @ 10:29:07 / Träning
Jag har ju sagt att jag jobbar mot 8or på sitsen vilket är lättare sagt än gjort. Har verkligen noll inspiration på hur man kan träna sitsen mer än rida utan stigbyglar, finns det något mer sätt? 

Något jag vill uppnå är den där stillheten där det ser sådär lekande lätt ut, en sann inspirationskälla är duktiga Emilie Nyreröd, kolla på filmer när hon rider alltså det ser så lätt ut och hon rör sig inte ens en millimeter. Det är mitt drömmål men vägen är lång.  

Mamma säger att hon tycker jag sitter redan väldigt still och det kanske jag gör men jag vet att jag kan ännu bättre och jag kommer jobba mot att nå det. Vill höra alla tips ni har för en bättre sits





Postat av: Hanna Salomonsson

Tycker också du har en fin sits redan men det är klart det alltid går att arbeta på. Något man ska komma ihåg är också att punkten är ryttarens sits och inverkan, så för att få de där 8orna gäller det att man kan ge så fina hjälper så de knappt syns;) Jag har själv jobbat hårt på min sits och många timmar i sadeln är den bästa träningen enligt mig. Att man tänker lite på hur man sitter, hur man gör sina hjälper osv varje pass. Kanske har din häst en dålig dag, passa på att fokusera passet på din sits istället:) Varje ridpass måste inte gå strålande och då kan man utnyttja det till att jobba på sig själv. Några bra "övningar" har jag nog tyvärr inte:) Keep up the good work!

2015-04-02 @ 11:12:48 / http://hannasaalomonsson.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag har en övning som jag brukar göra så ofta jag kan, dock kräver den två personer. Jag brukar låta någon longera hästen och jag sitter på utan stig byglar och utan tyglar. Den övningen tycker jag är ganska avslöjande eftersom det görs på volt så känner man om man sitter mer åt ena eller andra hållet. Eftersom jag brukar köra utan tyglar kan jag verkligen träna på att slappna av i armarna och händerna och genom det är det lättare att hitta balansen genom kroppen och inte i handen (Y) Vanligen brukar jag köra det som uppvärmning och sen rida som vanligt alt, ett helt pass om hästen kanske har en lugnare dag och "bara" longeras :)

Kram och tack för en inspirerande blogg!

2015-04-02 @ 14:47:44
Postat av: Anonym

Tänk på att inte hamna i stolsits. Har sett att du verkar ha ganska lätt för det och då blir det inga 8:or. Själv är jag också en 7-7,5:a på sitsen.

Svar: Det är tyvärr Queens sadel som inte passar mig så bra :/
Evelinn Åkerman

2015-04-02 @ 15:34:14
Postat av: Tove Olsson

Såg en film på Lina Dolk där hon longerades i galopp, utan stigbyglar och utan tyglar också tror jag. Måste vara perfekt träning! :D

Svar: ja de gör vi ju i ryttarprofilen på onsdagar!
Evelinn Åkerman

2015-04-02 @ 22:11:00 / http://youngponys.blogg.se
Postat av: Anna M

Tipsar om boken Spänst och harmoni i ryttarens sits. Många bra tips i den.

Svar: Har läst :)
Evelinn Åkerman

2015-04-02 @ 23:38:18
Postat av: Robex Lundgren

fin häst

Svar: Tackar!
Evelinn Åkerman

2015-04-04 @ 16:06:29 / http://ghgumman.blogg.se/
Postat av: tommy

fina bilder :)

Svar: Tack!
Evelinn Åkerman

2015-04-04 @ 16:10:07 / http://investerasmart.blogg.se
Postat av: Mikaela

Jag tränar inte allt för ofta utan stigbyglar i och med att man måste tävla med dem. Annars som flera har skrivit ingår effekten av hjälperna så det gäller också att hästen är med hela vägen och att varje liten halvhalt går igenom som man tänkt :)

Svar: okej, så har jag aldrig sett det förut :)
Evelinn Åkerman

2015-04-04 @ 16:23:41 / http://orsin.blogg.se
Postat av: Miranda Björk fd. Östlund

vilken fin häst! tyvärr har jag inte några sitstips :( min sits va usel när jag red, haha :/

Svar: hhahah men ååh, de tror jag inte ;)
Evelinn Åkerman

2015-04-04 @ 16:28:33 / http://mirana.blogg.se/
Postat av: Madde Andersson

Ryttarträna utanför stallet!! Jätteviktigt för att kunna förbättra sin sits. Tips är att köpa boken Spänst och Harmoni i Ryttarens sits, jag tror att författaren heter Birthe Vogelius! Där finns både bra beskrivet och tips på övningar för olika sorters sitsfel osv. Annars kan du även läsa min ryttartränings-special på bloggen, då jag själv ryttartränar mycket nedanför hästryggen ;) Än sålänge har bara konditions-inlägget kommit ut men inom några dagar så lägger jag ut styrketräning, stretchning som är viktigt för ryttaren, för att uppnå den rörlighet och stabilitet som ryttarsitsen kräver :D

Svar: antar att du inte läser bloggen sen tidigare. jag är ett gymfreak och tränar väldigt mycket, all min vakna tid som inte är på hästen :)
Evelinn Åkerman

2015-04-04 @ 16:37:45 / http://ricos.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: