Mer om Rb

2015-03-27 @ 10:42:25 / Vardag
Igår fick jag in en kommentar som jag tänkt svara på:
Jag tycker det är väldigt tråkigt eftersom det verkar som om att du gått från all in på rb till att nästan skita i honom och bara rida Queen.

Svar: jag tycker det är väldigt tråkigt att du uppfattat det så men på ett sätt kan jag förstå för det har varit mycket om Queen ett tag nu, om jag läser min blogg så får jag också den uppfattningen men det är just för att hon är i träning och tävling samt att jag är så himla glad för den här möjligheten. Men på ett sätt håller jag verkligen inte med dig för att rb rider jag 6 gånger i veckan, Queen bara 3-4 gånger, jag skriver om att jag går upp klockan 5 på morgonen för att hinna rida Rb innan skolan. För mig låter det verkligen inte som att jag skiter i honom !? Jag skiter inte i min häst, han är mitt allt. Däremot har han haft en lugnare period där jag själv har valt att kanske inte skriva om varenda uteritt eller konditionspass för det blir lite långrandigt. Men nu är han ju igång och vi börjar trimma lite dressyr igen för att komma tillbaka, senast i förrgår la jag ju upp en film på honom när jag red. Så jag förstår inte var du fått att jag skiter i honom från, det skulle jag aldrig göra.

Men absolut tar jag åt mig och om det är det ni vill så kan jag skriva mer om honom! 





Postat av: Anna Jansson

Kul att du kan lotsas att du gillar Rb. Jag tycker det inte riktigt det är okej att dina föräldrar köper dig en fin ponny som du håller på med tills du tröttnar på den och säljer den. :(

Svar: Men va? Vafan får du allt ifrån? Så är det verkligen inte . Du har fått allt om bak foten. Du kanske ska vara lite mer insatt innan du yttrar dig. Tanken var att utbilda och sälja rb när jag va 18 det har jag alltid varit inställd på och nu är jag 18, jag har verkligen inte tröttat på honom det är riktigt oschysst sagt.
Evelinn Åkerman

2015-03-27 @ 15:07:25
Postat av: Anna Jansson

Men förlåt då, du behöver inte bli så jävla arg, jäkla drygärsle

Svar: Du kan tänka på vad du säger det sårar faktiskt när du kommer med såna falska anklagelser. Kalla mig inte otrevliga saker snälla du jag kommer snart blockera din ip-adress så du inte kommer in här mer för de du skriver är verkligen inte okej.
Evelinn Åkerman

2015-03-27 @ 16:00:06
Postat av: Anonym

Okej nu kommer lite tankar från en tjeje som inte ens är insatt i dressyr men i hästvärlden.
1. Lyssna inte på alla negativa kommentarer, kör ditt race för det går inte att missa hur mycket du bryr dig om din egen häst och den du fått förtroende att tävla.

Det här till er andra:
Alla rider vi för olika anledningar, vissa vill bara mulla runt i skogen, vissa vill tävla på låg nivå andra på högre. Och allt är helt okej! Vi alla håller på med hästar för att vi älskar dem men sen finns det även personer som Evelinn och mig själv som brinner för hästsporten.
Jag själv har två hästar (islandshästar) som jag tävlar aktivt på och jag är så sjukt tacksam för dem, min kärlek till dem går inte att beskriva. Men nu kommer vi till saken, jag brinner för sporten, för att få tävla. Min motivation är att få känna att jag har lyckats tillsammans med hästarna. Det är det som gör att jag lägger ner all denna tid. För att göra det jag älskar med mina fantastiska djur. Men varje häst har en egen kapacitet, jag vet på ett ungefär hur långt mina hästar kommer att kunna gå. Och en dag vet jag att det kommer komma en då jag kanske måste sälja en eller kanske båda för att vi har nått vårt Max och jag kanske vill köpa en ny häst som jag kan komma upp till den nivån som jag vill. För jag vill nå toppen. För även hur mycket jag än älskar hästar så älskar jag sporten mer. Är jag en elak person för det? Bedöm själva. Men låt mig säga så här: är det inte min plikt att se till att mina hästar får den kärlek de förtjänar? Är det inte mer rätt av mig att sälja mina hästar till någon som kommer vilja lägga ner sin tid och sitt hjärta på dem och veta att de kommer kunna utvecklas tillsammans som vi gjort? För om alternativet står mellan att antingen sälja mina hästar till någon som de kommer kunna skänka glädje till eller att de bara få gå något/några pass i veckan för att jag inte har motivationen till det längre eller att sälja dem och sluta med hästar helt är det inte ett svårt val. Som ägare har vi en plikt att se till att djuren får det så bra som möjligt. Och även hur svårt det kommer vara så kommer jag alltid välja vad som är det bästa för dem. Och om det är att stanna kvar med mig eller hos någon annan det får vi se när den dagen kommer. Skulle jag idag få förtroende att träna en fin islandshäst skulle jag ta det, men jag skulle fortfarande tävla mina egna och lägga ner den tid de förtjänar, men min första prioritet kanske skulle ligga på den fina tävlingshästen som man fått förtroende för. Jag är en tävlingsmänniska och utan själva sporten skulle jag fortfarande älska hästar men jag skulle inte lägga ner hela mitt liv/tid på dem om jag inte hade något som motiverade mig mer än kärleken till dem.

Så allt handlar om vad vi brinner för och vi kommer alltid tycka olika men vi måste kunna sätta oss in i andra personers tankar och respektera varandra oavsett åsikt.

Tack och hej leverpastej. :)

2015-03-27 @ 16:00:18
Postat av: Anna Jansson

Snälla blocka mig inte jag menade det inte;(

2015-03-27 @ 16:07:29
Postat av: Anna Jansson

Snälla svara ifall du ska blocka mig eller inte för jag menade inte vad jag sa jag lovar att inte skriva något elakt igen. Ärligt talat så är jag lite avundsjuk på dig för jag sliter som ett djur för att få rida andras hästar. Men folk bara lovar utan att hålla det. Jag vet att det är en jättedålig ursäkt men förlåt mig eller iallafall svara mig vad du ska gjöra :(

2015-03-27 @ 16:16:31
Postat av: Mikaela

Asså Anna vad håller du på med som kommenterar såhär??

Svar: <3
Evelinn Åkerman

2015-04-04 @ 17:32:17 / http://orsin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: