Resultat + Film

2015-03-12 @ 15:50:50 / Film
Jag följde min plan till punkt och pricka och allt gick precis som jag tänkt mig på framridningen, började med att skritta på lång tygel i 10 min sen skrittjobbade jag henne i yttligae 10 min där jag först gjorde sidvärts på kvartslinjen till spåret och tillbaka. Övergick och red bakdelsvändningar på fyrkant och sen öppnor och slutor på kvartslinjen. I traven red jag bara på framåt och gjorde diagonala skänkelvikniningar åt båda varven för att slutligen göra det mesta lösgörande jobbet i galopp, red på framåt med några ökningar på långsidan, behöll energin men drog ner på tempot och red bågar så jag hamna i förvänd galopp, ställde och böjde åt båda varven och galopperade på i en fräsch och rörlig galopp. Red några slutor på diagonalen och sedan en kort skrittpaus.
 
Jag valde att fortsätta med galoppen men då i lite mer tävlingliknande, red några enkla byten och försökte bara få henne elektrisk och kvick för hjälpen. Funkade jätte bra så då gick jag över i skolor och där kände jag lite hur hon gärna la sig i balanstrav så jag fick tänka mellantrav in och så blev det bättre. Avslutningsvis innan vi gick in på banan red jag passage - ökad trav övergångar för att få henne sådär riktigt taggad och då var hon kanon fin och precis då ropade de in mig på banan.
 
Det var en häftig känsla att gå i den där gången ut i stora ridhuset och mötas av denna mäktiga anläggning, de var lite publik också så det kändes extra spännande. Jag bara kände hur Queen växte under mig och blev minst två meter större och hon verkligen njöt av att få visa upp sig, jag la en ökning och så in i galopp så blåste domaren i pipan och jag började programmet. Jätte nöjd med inridningen och första ökningen tills vi kom till skolorna där taktmissarna kom på löpande band, lite för taggad och ville passagera istället för att trava men det var bara att göra det bästa utav saken. i bakdelsvändningarna förberedde jag inte tillräckligt så de blev inte så bra som de kan bli. övriga skritten gick bra, galoppen lika så, vi fick en 8a på ena enkla bytet sen kom tyvärr missen som kosta oss vinsten, i andra enkla bytet så fatta hon fel galopp men jag var snabb med att korrigera men tyvärr kostade de oss ganska mycket poäng. Resten flöt på riktigt bra och jag var sååå nöjd när jag hälsa hejdå och lämnade banan.
 
Min sponsor och familj var på plats och hejade på oss, riktigt kul att få träffa dom i min omgivning också alla var så glada för min skull. Vi hade dock tippat på högre procent men domaren låg väldigt lågt överlag, favorittippade ekipage hamnade långt ner på resultatlistan men vi låg 1:a under cirka 20 ekipage sen kom de sista och peta ner oss till en tredjeplats. Är jätte nöjd med det och glad att vi satte sista kvalet till MSV B, på de första försöken dessutom, roligt!
 
Nu ska vi träna vidare har fått en sjuk boost efter den här tävlingen så nu är jag taggad på att fortsätta träna ihop med fina Queen. Nu ska vi börja träna inför MSV B, även fast det är långt kvar innan vi tävlar så vill jag att vi tränar på grejerna iallafall!
 
Film från ritten, kom gärna med åsikter!


Postat av: ingbritt ekman

ååååå vilket flott ekipage:-)

Svar: Tack så mycket!!
Evelinn Åkerman

2015-03-12 @ 16:31:50
Postat av: Marica

Du rider så trevligt, lugnt och harmoniskt!! Dessutom går Queen i en trevlig form också!! TUMMEN UPP!!

Svar: Åh extra kul att höra från någon som håller på med nh att hon går i en trevlig form :)
Evelinn Åkerman

2015-03-12 @ 19:28:50 / http://maricalindbeerg.blogg.se
Postat av: Miranda Kedbäck

Grattis till placeringen!

Svar: Tack så mycket!
Evelinn Åkerman

2015-03-13 @ 08:46:53 / http://www.mirandakedback.se
Postat av: lindha

jag tycker hon ser väldigt fin ut, och är stadig i formen samt har en bra form för klassen! roligt att se hur du parerar henne så bra i traven. ni kommer bli farliga i vår :) när tänker du msvb?

Svar: Tack! väldigt kul att höra och jag tycker du har helt rätt! :D kanske framåt maj-juni är vi redo för ett kliv uppåt i klasserna!
Evelinn Åkerman

2015-03-13 @ 22:46:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: