Gårdagens tävling

2013-06-30 @ 17:19:00 / Vardag
Märke på morgon när jag kom vilken trött ponny jag hade, han låg ner när jag kom så han fick äta lite havre och sen fixade jag han innan vi åkte iväg till kumla idag igen. Red som sagt väldigt tidigt. På framridningen va han super fin, kände verkligen att åh de här kommer bli bra. Inne på banan red jag som aldrig förr så jag är nöjd med mig själv tyärr blev han lite seg så ena travökningen hann vi inte komma igång i men en galoppökning va jätte fin. Tyvärr bröt han av i galoppvolten som vi fick en 4a på i den andra volten fick vi 8,5p så de va synd att han bröt av de kostade några procent.. Men i det stora hela är jag nöjd, han kollade inte på annat, han va suuuuper fin och rund i formen. Så snäll vid hanteringen och helt enkelt bäst.

Nu är planen så här, nästa vecka tävling. sen vila ett tag. Sen ska vi ut och tävla några LC:er igen för att höja oss där och även LB. Sen nån LA start innan div 2 som drar igång nu i höst. Jag är super taggad!

fin fina
 
bilder som bästa mamma har tagit!
 
 

hoppa är kul men jag föredrar dressyr

2013-06-30 @ 10:01:00 /
 
bjuder på en film från 2012 när Rb och jag hoppar jäääätttteee höga hinder;)
märks att filmen är gjord för länge sen för jag hatar den här låten nu haha..
 

Hoppa är kul tycker Rb men då ska det va högre! 
 
 

black beauty

2013-06-29 @ 11:52:00 / Vardag
Nån som är intresserad av att se fler bilder? 

 

Världens finaste ponny

2013-06-29 @ 10:36:00 / Tävling

Åh lilla rb va så trött idag, de blev en tidig morgon då jag startade kl 9.42. Men han va skiiiit fin inne på framridningen även på banan sen blev han lite trött framåt slutet av programmet men han har skött sig exemplariskt båda dagarna är så stolt över min bebis!

Tyvärr blev det lite missar i själva programmet som kostade många poäng men i det stora hela så är jag nöjd! 64,61% idag. Mamma har fått super fina bilder som jag knappt kan vänta med att visa er! Ska bara komma hem först hehe!

Precis som domarn skrev: han är sååå himla vacker!

 


Underbar dag

2013-06-28 @ 20:41:02 / Vardag
inte nog med att min häst preserat bra idag, när jag kom hem så kom min pojkvän till mig med blommor♥ vi firar 7 månader idag och han e så söt som kommer på såna överraskningar man blir ju bara sååå glad!

 
Nu ska jag ut, bada hästen och fixa lite inför imorrn är super taggad och samtidigt överlycklig för jag har ett sånt perfekt liv. kram på er alla!!
 

Dagens tävling

2013-06-28 @ 14:21:00 / Tävling
Riktigt nöjd med Rhett Butler idag, han har varit på tävling väldigt spänd och jobbig med formen idag låg han där i samma form under hela ritten så de kändes bra! Han tittade inte på nånting heller känns bra.

Kände på framridningen att jag mesred lite, lite långa tyglar lite slöa skänklar jag måste tagga till mig lite och rida lika effektivt som på träning. Det blev bättre inne på banan men jag kände att han somnade till i collectingring då de va så kladdigt att man bara vågade skritta där. Framridningen var ju också i ett skit varmt ridhus så de va ju inte heller de bästa. Han va inte seg på banan inte alls men imorgon ska jag försöka sätta mer tryck i han och rida 100 gånger mer!
De va en bra debut inga missar och domaren gav oss 64,81% vilket jag är super nöjd med i det tuffa motståndet.

Nu taggar vi om till imorgon och jag har en helt annan strategi tills då, tror de kommer bli bra!
kan tillägga att strumpan var kritvit innan vi gick in på banan hmrf...

 

Vill ha!

2013-06-27 @ 19:21:00 / Utrustning
De va länge sen jag önskade mig nåt i hästväg men jag är verkligen sugen på denna Spooks kavaj, tycker den e så läcker och eftersom hela våran outfit är uppbygd på svart och vit, så tror jag den skulle sitta fint! 
.. och ett par nya ridstövlar skulle ju inte va helt fel heller

 
 

Heja Sverige!

2013-06-27 @ 08:09:00 /
En vän som jag lärde känna på brolöten när vi jobbade tillsammans, minns hur vi slet när de va hösäsong och vi skulle stapla upp alla balar haha, alla tidiga mornar vi fodrat och fixat stallet. har nog aldrig mött en sån trevlig, jordnära och framförallt glädjespridande tjej som henne. 
De va inte mer än ett år sen vi tränade tillsammans och nu är Lina och Oj Oj uttagna till Nordiska Mästerskapen och på plats på flyinge och ska tävla, helt grymt vad duktiga dom är och jag kan erkänna att även om vi är i samma ålder så är hon en förebild för mig!
 
De är sjukt kul att följa hennes blogg nu bakom kulisserna när hon är på NM, jag kan säga att jag håller alla tummarna för er! 
 
http://liinadolk.blogg.se
 

Evelinn tipsar

2013-06-26 @ 19:05:35 / Åsikter
 Tänkte ge er lite tips ni som är träning och tävlingsinriktade mot dressyr, sånt som jag lärt mig av egen erfarenhet.

Träning:
 • En perfekt uppridning är inte lätt att få till, eller att hålla hästen rak. Det är toppen att träna uppridningar och då kan man ju träna dom så man kommer från olika håll varje gång så man inte låser sig i ett och samma, börja med att skippa halten dom första gångerna sen kan du lägga in halt på lite olika ställen på linjen och ibland varva med att bara rida rakt fram så hästen inte vänjer sig vid att de alltid ska va halt på mitten.

 • Inför ryggningar träna framdelsvändningar!  

 • Är du som mig och tränar med spö? du kanske inte använder det men det finns där och bara det gör hästen mer uppmärksam. Kom ihåg att inne på banan får du inte ha spö (undantag dressyrryttartest) så ibland kan de va bra att lägga undan spöt och träna. 

 • Har du en häst som blir seg på tävling? Rid hemma i ett mycket friskare tempo än vanligt. bam bam bam med skänkeln och då ska hen gå framåt! när hästen vant sig vid det tempot och kommer ut på tävling och segnar till lite så går den i ett bra tempo iallafall.

 • Elller har du en häst som är mycket spänd på tävling istället? rid hemma i låg form, träna allt i en lite lägre form för sen lägges automatiskt den spända hästen sig i tävlingsform ute på tävlingar.

 • Ett tips inför ditt första meeting eller liknande, träna din häst tre dagar intensivt som om det skulle vara tävling för att checka av om den klarar det. 

 • Variera tiderna på dygnet som du tränar, ibland kan det ju hända att du får en jobbig tidig start. Upp och träna det på morgonen! eller sent på kvällen, hästar är väl också olika vid olika tider så de gäller att träna allt!

 • Någonsin varit med om att banan legat totalt under vatten? pölar överallt, och din häst tycker de är skit läskigt att trampa i. Hemma när det har regnat, ut och rid! träna i vatten, vissa hästar flyger över andra tvärnitar men det går att hitta nåt mellanting.
På tävling:

 • Är din häst rädd för nåt inne på banan? innan du får startsignal så rid ofta förbi faran för att vänja. Blir den rädd för nåt under programmets gång tänk på att ställa hästen ifrån det läskiga, så den alltså inte tittar på det.


 • Om du känner att du misslyckats med nåt under programmets gång, kanske en dålig halt eller en dålig skänkelvikning, Sluta inte kämpa för de! Tänk att dom poängen du förlora på en dålig galoppfattning kan du tjäna ihop på en grym ökning istället, eller en bra halt eller vad som helst. Så om du brukar rida ihop 6 poäng på en okej fattning, försök få en perfekt nästa gång så kanske du kan få en 8a istället? 

 • Le! se glad ut! Domaren kanske inte dömer på det men de dömer ju helthets intrycket, jag har den teorin att de är mycket roligare att kolla på nån som ser glad ut och trivs med sin häst än nån som sitter och ser ansträngd ut. 

 • En glad ryttare sprider glad stämning och det ger en trevlig tävlingsplats, hälsa på folk, säg lycka till till nästa som ska in på banan, beröm dom för deras fina hästar. Trösta dom som inte är så nöjda, nästa gång går bättre. Ha kul och rå om varandra! 
 
 

Analys inför tävling

2013-06-26 @ 15:52:08 / Vardag
Det blev ingen programridning idag pågrundav konstant ös regn här hemma, så vi får träna på egen hand sen när de lagt sig lite. Ska rida igenom LB:0 som vi debuterar nu på fredag, vi startar preliminärt kl 11.05 och 9.35 på lördag LB:1

Ska jag vara ärlig så har jag inga förväntningar alls, jag vet att motståndet är skit tufft. klubbkompisarna Elin och Amanda är super duktiga och de ska bli så kul att träffa dom! 
Startfältet består av riktigt duktiga ryttare och fina hästar, vissa av dom har ju tävlat långt över LB och så kommer jag här med en relativt grön häst, men vi tar det som en ny erfarenhet och bara regional-bedömning är ju mycket svårare, domaren Jenny Engström har jag faktsikt ingen erfarenhet av. Men de ska bli kul och jag hoppas att Rb är med mig.

 
hm är lite osäker på outfits dessa två dagar?  blir de sol och blås så måste jag ha huva då blir det Agria schabrak annars har jag ett vitt-silver schokemöhle att använda.  och typ 10 till att välja på, haha men de står mellan dom två iallafall.. vilket ilandsproblem;)
 

2013 - såhär långt

2013-06-26 @ 11:56:00 / Tillbakablickar
detta är alltså trejde och sista delen av min lilla sammanfattning av våran tid, det är den här jag tycker är intressantast för på dessa 6 månader som gått av detta år har det hänt SÅ mycket! nu är vi på gång!

2013 började med några riktigt bra träningstillfällen! jag visar er dom på film om ni är intresserade av att se, den ena är från en Tur-träning som jag va suuuuuper nöjd med och den andra lite trimm hemma bara!


 
Dock började inte tävlingssäsongen lika bra, vi gjorde våran värsta start någonsin, ingenting var bra. Jag var på botten och på snudden att ge upp, ni som följt oss en tid nu vet hur jag fick kämpa mig tillbaka på fötter igen. Den tävlingen fick mig att tappa all lust, ni som läst dessa inlägg har ju sett hur vi kämpat från 0 upp till de här och sen på just den tävlingen att få responsen på allt slit på det sättet de va som ett slag rakt i magen. jag var förkrossad helt enkelt..

Men efter pepp från nära o kära, bloggläsare, folk runt omkring mig så tog vi oss tillbaka. Började träna för Erika och så vips va vi fit for fight igen och nu vassare än någonsin! Erika passar oss så bra hon förstår oss verkligen och från gång till gång säger hon jämt att de är sån himla stor skillnad på oss och de är såååå kul att höra från någon så duktig!
 
Så kom vi ut på banan igen, gjorde en kanon ritt i örebro på 70% LB, 65% i Wittvång och på örsta tog vi hem andra plasten i div 3!!
 
SÅ nu hoppas jag att resten av 2013 fortsätter i samma tempo och att vi fortsätter utvecklas till de bättre och komma ut på mer tävlingar och klättra i klasserna! 

Nå vad tycker ni om våran resa?
 

Ibland tänker jag...

2013-06-26 @ 10:20:00 /
.. Tänk om jag och Acrobat börjat tävla dressyr från första början
 

Ni vet min förra ponny Anells Acrobat som jag hade i fyra år, ja dom första två åren va jag hoppintresserad men när vi sen vann en stilhoppning med 48/50 poäng så fick jag upp ögonen för de här med bedömningssporter och vi testade på dressyr vilket verkade passa oss perfekt. På två år tog vi oss från hoppekipage till FEI dressyr. TÄNK om vi hade börjat med dressyr år 2006 då jag köpte honom, undra hur långt vi hade hunnat kommit då? 
 
Jag sålde ju honom när han va på topp, vi hade placeringar upp tillochmed LA och ridit de högsta LA-klasserna, han va utbildad och klar för FEI då jag tyvärr växt ur honom och fick sälja han (vilket jag inte ångrar då han hamna hos dom bästa möjliga tänkbara!) 

Underbara häst, är så tacksam för vår tid men jag kan inte sluta tänka "tänk om" jag hade gjort saker annorlunda.
 
 
 

det var så här allt började del 2

2013-06-25 @ 15:31:00 / Tillbakablickar
Här kommer fortsättningen på våran resa, well enjoy. del 1 hittar ni lite längre ner...


Första tävlingen var inte katastrofal, jag var faktiskt nöjd med Rb's prestation. 5 år och cool lugn! Ritten belönades bara med ynka 58% men de var positiva kommentarer och god respons!
 
där efter startade vi två tävlingar till med någelunda lika resultat alla runt 60% de är ju iallafall godkänt. Vi tränade hela sommaren, va med på ridläger, hade en jätte bra sommar tillsammans! 

 
Han va fortfarande väldigt osäker i formen och det tog tid att hitta rätt, galoppen var väldigt ostadig. Men vi gav oss ut på en tävling i augusi 2011 som jag var riktigt nöjd med. Han tittade inte på nåt, var fullt fokuserad på mig nån ryttarmiss inne på banan men jag var riktigt nöjd iaf.
Nu började det hända grejer och han blev äntligen riktigt ridbar!
Såklart när allt börja gå bra så hittade vi fel på sadeln och vi bytte femtioelva gånger, gjorde faktiskt ingen mer start 2011 var så nöjd med denna så vi la alla pengar på träning för superduktiga tränare istället! och det gav resultat, men vid årsskiftet började han bli dum rent ut sagt. 

I början av 2012 hade vi en liten svacka. Han testade mig som aldrig förr. Det gick ridpass då jag inte fick fram han för fem öre, han slog på tvärnit och bara sparkade bakut och stod på bakbenen hela tiden. han blev super kaxig ett tag där och de va allt utom kul!

Men vi tragglade vidare och gjorde några bra tävlingsresultat, deltog också i div 3.
 
Så efter att ridit ungefär hela 2012 i motvind så åkte vi 20 mil till Brolöten för tre veckor stenhård träning för familjen brolin, där släppte verkligen allt och jag lärde mig så mycket. Rb va sån fin när vi kom hem och jag var mer peppad än någonsin.

 
På hösten blev vi uttagna till TUR, en talang satsning inom dressyr där vi fokuserade mycket på ryttaren de var nyttigt för mig. Några träningstillfällen och några avsuttna träffar.


 

nu är jag lite ledsen

2013-06-25 @ 14:31:00 / Vardag
Jag som taggat Connemara SM hela året och så nu när jag ser att proppen kommit ut och att Sm:et ligger precis de datumet som vi ska på kryssning, ååh vilken besvikelse. 

 
 
 
 

Ja må han leva!

2013-06-24 @ 16:00:00 / Vardag
Idag fyller våran favorithäst år! Rhett Butler 7 år! 
 
 

Gårdagens dressyrträning

2013-06-24 @ 11:02:00 / Träning
Är så nöjd med träningen igår! i lördags vet jag inte vad som flög i han han va skit dum och stallde sig och bara sparkade bakut stilla stående, han vägrade röra sig en meter. Som tur va höll det inte i sig idag inte på samma sätt iallafall. Vi red lite LA-rörelser och det börjar sitta nu! Vi har faktiskt våran LA debut inplanerad nu men jag tänker inte säga när ;)
Så kul att allt går så bra och Erika är verkligen världens bästa tränare, förut gick vi ett steg fram och två tillbaka men nu tar vi tre steg fram varje gång! 

Laddar tävling på fredag, hoppas formen håller i sig!
Här får ni en liten film, ibland blir han lite spänd och då ställer jag honom utåt några steg för att sen lägga ner han i form ifall ni undrar så gör jag det med mening! Dela gärna med er vad ni tycker.
förresten, visste ni att i just det här ridhuset påbörjade jag min ridkarriär, de va lite nostalgi att va tillbaka på ridskolan igen.

Vet ni att

2013-06-24 @ 10:40:00 / Vardag
Igår slog ni besökrekord (inom 90 dagar iaf) wiho! 
ni vet väl att alla som kommenterar bloggen och lämnar sin egna bloggadress går jag alltid in och kollar på och lämnar en trevlig kommentar jag med! 
 
 
 
 
In och tillridning

2013-06-23 @ 17:03:25 / Stall Marieborg
 
 
Nu har vi möjlighet att ta in en-två hästar för in eller tillridning, det är jag Evelinn som rider och utbildar, jag har under många år tränat och tävlat framgångsrikt i dressyr. Har ridit stor variation på hästar och kan matchas med de flesta olika typer. Vi skräddarsyr utblidningen efter dina önskemål och kan träna upp din ponny till FEI/storhäst MSV beroende på vad vi kommer överens om och hur tidsplanen ser ut!

Vi har en gård med ett nybyggd stall, paddock och stora hagar. 
Välkomna att höra av er antingen till Anette stallmarieborg@gmail.com eller så kan ni skicka iväg en kommentar, eller få mitt mobilnummer
 
 

Filmen

2013-06-23 @ 16:30:00 /
 

det var så här allt började del 1

2013-06-23 @ 10:00:00 / Tillbakablickar
påbörjar min och Rb's fantastiska resa genom dessa 2½ år, jag blir rörd av att se dessa bilder. Kan ni fatta att de är samma häst? och kan ni fatta att de är samma ryttare, jag skäms över att visa ridbilderna, men jag försöker plocka fram det goda ur det hela och visa er hur jag utvecklas men först och främst hur min ponny utvecklats. 

året var 2010.. 
... det började med en bild, hur kan man säga nej till denna svarta skönhet. De var kärlek från början. En helt oförstörd vacker fyra åring.


Vi åkte ner till falköping för att träffa vad jag trodde va min drömhäst och det visade sig att det var det! trots allt hårt slit, blod svett och tårar så visade det sig att här fanns det en oslipad diamant. 
mycket pinsamma bilder jag visar från provridningen, jag vet inte vad jag föll för, att han inte gick att styra i galopp eller att han drog tyglarna ur händerna på mig. Det var nog glimten i ögat som gjorde att mamma och jag föll pladask.
Stor eloge till Madelene jag vet att hon gjort ett jätte bra jobb och nog haft en jobbig tid med lilla Rb då jag vet att han inte är helt lätt i temperamentet och antagligen ännu värre som unghingst! 

Vi bestämde oss för han och nån månad efter åkte vi tillbaka och hem kom vi lite fattigare men en häst rikare! jag var på toppen av lycka!
 
 
grunden var - som med alla nya hästar - markhantering! att han skulle gå och stanna på min order och följa efter mig, ni vet lite basic ledarskap. 

Just då hade jag ju acrobat så att börja rida Rb kändes väldigt konstigt, var van med min stabila c-ponny som kunde Allt i stort sett. från det att sätta sig upp på en fyraåring var väldigt konstigt.

 
såhär såg första ridpasset ut
 
Ja vart ska man börja, minns detta pass som om det var igår. I skritten var han lugn och fin och faktiskt väldigt bärig, sen i traven så spanade han efter fåglar, det tog flera varv att fatta galopp och ännu fler farv att sakta av till trav, han blev svett efter 10 minuter. Men inställningen var glad och positiv och det var det viktigaste!

Vi tränade vidare och började träna för instruktör, väldigt lugna pass och mycket grundläggande. Vi blandade det med uteritter, bus och han festade loss med kompisarna i hagen!
 
 
till slut kom jag på att han inte passade i lång man och den rök! puh tur de!
 
nu är vi alltså inne på år 2011 och de va då det började hända lite saker. vi hade tränat hela vintern och saker och ting började äntligen släppa. Det var långt ifrån perfekt (det är det fortfarande) men vi hade hittat varandra och vi började komma ut på programridningar, testa nya tränare, synas lite mer ute. De var mycket miljöträning.

 
I maj 2011 gjorde vi våran första dressyrtävling...
 
... mer om den och resten av 2011-12-13 i nästa del!

vad tycker ni? intressant eller bara en flopp? 
 
 

inlägg som berör!

2013-06-22 @ 21:07:49 / Vardag
De här må vara det finaste jag läst någonsin, att en människa lägger ner tid på att skriva så fint om någon de är en helt galen känsla och de ger mig hopp om att det finns trots allt goda människor här på jorden! 

Världens sötaste Alice som skrivit detta om mig, blir rörd till tårar. ♥♥♥♥♥
http://aalicepersson.blogg.se http://aalicepersson.blogg.se
 
 
jag kan erkänna att du verkligen har gjort min dag, alice du ska veta att jag beundrar dig och i framtiden kommer jag blogga för DIG och för ALLA som skickar uppmuntrande kommentarer varje dag, ni är värda eran vikt i guld! stor kram!

torsdag+ fredag

2013-06-22 @ 14:20:00 / Vardag
Hej alla och glad midsommar på er!
(inte hästrelaterat)

har spenderat tre riktigt bra dagar med min pojkvän, allt är så underbart perferkt och jag är nog på toppen av lycka. 
I torsdags tog jag bussen till hallsberg och gick hem till micke, vi åt lite mat och la oss och kollade på Easy A, den va inte så bra som jag trodde men i rätt sällskap så. Vi somnade rätt tidigt för att sedan gå upp halv 10, då vi duscha och gjorde oss iordning för att åka till min familj och fira midsommar.  Först ett stopp och så fick jag tanka sen började vi färden mot Köping, trots att jag åkt till mormor och morfar 100 gånger så var jag tvungen att ha gps:en på haha. Men vi kom fram i tid och de va så trevligt att träffa alla, o lilla micke som träffade dom för första gången hela tjocka släkten med min familj, min mosters familj, kusiner och mormor och morfar. 
 
 

Vi gick till festplatsen, barnen dansa runt stången så som det brukar va innan vi gick hemåt igen och åt supergod mat! sen började femkampen de va kul men mitt lag förlorade haha..
Sen åkte vi ensamma hem till mig där vi direkt slängde oss på soffan och kollade på två filmer, åt lite glass och bara mös. 
Idag väckte jag han med frukost på sängen (jag är världens bästa flickvän VET) sen va han tvungen att åka och jobba tyvärr så nu sitter jag här.

godmorgon

2013-06-22 @ 10:27:00 / Vardag
Nu är jag hemma, nyss duschat och ska gå ut och kolla till hästarna igen innan det är dags att laga lite mat och sen ska jag träna in LB:0 de va ju ändå 2-3 år sen jag red det sist men nu gäller de på fredag-lördag är det tävling! Imorgon träning för Erika på lindhult, idag trimma lite på egen hand. På onsdag ska vi på programridning, Rb är verkligen på gång nu och jag väntar på att mamma ska komma hem så jag kan ladda upp filmen åt er, jag lovar den kommer!
 
 

Glad Midsommar!

2013-06-21 @ 20:16:00 / Vardag

önskar vi!


Film finns!

2013-06-20 @ 10:54:55 / Vardag

Det finns film att visa från gårdagens pass, det gick riktigt bra nån som vill se?


Onsdag

2013-06-19 @ 11:55:19 / Vardag
Hej, idag va jag uppe med tuppen gick ut och solade i nån timme. Doppade mig i poolen och solade lite till, skönt start på dagen! Ska snart ner och äte frukost sen ska jag trimma ponny idag igen, undrar om jag ska köra dressyr och slipa lite extra på formen, han va jätte fin igår! Sen runt 4 ska vi åka till vintrosa och provrida häst, woop woop hemligstämplat ;)  
ska försöka hinna med en springtur också har fått lite dåligt samvete för det var så länge sen sist!

Snart är det midsommar och sen ska spenderas i Sundänge med min familj och pojkvän mys♥ 
Tagga nästa helg också!
En av mina favoritbilder, vi ser riktigt samspelta ut!

Gilla enewe.blogg.se

2013-06-19 @ 11:46:50 / Vardag
Ni har väl inte glömt att ni kan gilla enewe.blogg.se på Facebook? Ta det av spännande saker innan det kommer ut på bloggen, kommr även börja ha tävlingar där enbart för "gillare"  missa inte!!

https://www.facebook.com/pages/enewebloggse/208955952488603
 
 

Uppladdning

2013-06-19 @ 11:38:00 / Vardag
Nu trimmar vi stenhårt! Igår red jag ett jätte bra pass på rb, vi tränade mycket i trav på ökningar. Han har en väldigt bra trav och vet hur man länger på steget men ibland kan dom bli lite springiga så de tränade vi på igår och vi hade till hjälp bommar som låg på ett långt avstånd då travade han som aldrig förr! De är ett tips till er som vill träna ökningar.

 
 
I galoppen jobbar vi mycket med att sätta han på rumpan och kunna gå så i rätt och förvänd galopp, trimmar även power-ökningar, dom är skit kul för så fort jag lägger till skänkeln så exploderar han i världens kraft! Vill ha samma effekt på travökningarna.

På söndag är det dressyrträning på lindhult igen och nästa helg ska vi tävla på örsta!

här ser vi hur han skjuter ifrån i galoppökningen och jag bara leer!
 

Intervallträning

2013-06-17 @ 20:53:08 / Vardag

Sommarlov för mig men inte för rb! Måndagskvällen spenderades på gärdet i form av intervallträning, kondis och styrka är A och O. Vi tränar på gärdet där underlaget är skitbra och de går både uppför och sluttar lite nerför. Ca 6km i galopp blandat mer små pauser i skritt och trav. Tog 20 minuter och jag har en trött och svettig häst! (Använder en app i mobilen för att mäta distans och tid kul!) Belönade han med lite bad på slutet och han straffa mig med att skvätta ner mig totalt! Haha karma..

Mobilen gör att bilderna kommer i helt huller om buller ordning.

Måste tillägga att de här är tiden och sen tillkommer 20 minuter fram och avskrittning såklart! Är värdigt noga med kylning av ben, streching och liniment efteråt!


Avslutning

2013-06-15 @ 18:15:58 / Vardag
Åh så härligt med sommarlov!
(ikke hästrelaterat inlägg)
 
 
i torsdags hade vi nio kamp, med massa aktiviteter och som slutkläm en dragkamp. De va trevligt men tyvärr ösregnade det ju så man va jätte skitig. Efter de gick jag hem till felicia och vi gjorde oss iordning för balen. klockan 5 samlades vi utanför Stinsen hotel

 
vi satt klassvis och åt jätte god mat och hade det super trevligt med rolig underhållning och skojs! sen gick vi ner till källarlokalen och hade en grym avslutningsfest, verkligen jätte kul! helt slut vid 11 när den slutade då kom mamma och hämta mig och jag somna ganska fort. 
 
Igår slutade jag skolan somsagt, alla va så fina och de va en bra sista dag. Först samlades vi i klassrummet innan vi gick till bollhallen för lite sång och avtack av niorna,
 
är så nöjd med mitt betyg, på höstterminen hade jag F i 4 ämnen, varav matten som jag kämpat stenhårt med. Nu har jag godkänt i allt utom ett ämne, och det var bild, haha ångrar att jag inte ansträngde mig mer i 7an-8an..
Vi fick rosor och fick massa aplåder och kramar från alla, vi gick tillbaka till skolan och sa hejdå till alla, det var riktigt sorligt faktiskt.. Sen sprang vi ut och blev mottagna av alla föräldrar, nära och kära!
 
 
min älskling var där♥
 
jag gick med micke och fikade sen drog jag till felicia och vi packade ihop allt, åkte tillbaka till skolan och tog bussen till skara sommarland! Jaha nu var de bara att ladda om för fest, sveriges största avslutningsfest! Vi åkte massa karuseller, hade skit kul, träffade nytt folk och dansade som aldrig förr! måste säga att vi från hallsberg ÄGDE dansgolvet, alla ville komma och dansa med oss, alla följde efter oss och flockades runt våran ring. shit va grymma vi va, vi va så bäst så att min kompis fick ta en bitchslap rakt i ansiktet och jag fick en drink kastad över mig HAHA! men det hindrade inte oss!
 
vi kom hem till hallsberg vid 3 och var heeeelt slut!  Idag är jag öm i hela kroppen och tömd på energi, men ska ut till min underbara häst och rida sen kommer micke och hämtar mig!
 
 

Sommarlov!

2013-06-14 @ 14:31:22 / Vardag


Bilder

2013-06-10 @ 16:05:44 / Vardag
Rb kändes inte på topp idag, men några fina bilder blev det. Vi jobbade mycket på volt och i galopp både rätt och förvänd. Ska jag va ärlig så är galoppen faktiskt det roligaste att rida nu, men ser på några bilder vilken härlig uppförsbacke han är i och de är super kul!

det stod en massa hinder på banan eftersom ridklubben skulle ha pay and jump dagen efter..

 

Godmorgon

2013-06-09 @ 11:07:49 / Vardag

Just nu sitter jag till häst och har precis avslutat ett dressyrpass, det gick sådär han va förövrigt alldeles för hög i formen idag så det fick bli lite tjaffs innan han gick bra framåt slutet.

Min Micke kom igår mitt i natten hem till mig, han ligger just nu och sover. Jag ska fixa klart rb sen ska jag duscha göra frukost och krypa ner hos honom, sen drar vi vidare hem till han så bilderna från igår får vänta lite! Vi hörs kram


Smakprov

2013-06-08 @ 21:20:41 / Vardag
Att blogga från mobilen funkar ju inte länge blir galen!  men här har ni ett smakprov på hur vi såg ut på dagens träning, nån som vill se mer? 
 

 
snacka färgskillnad på bilderna? haha

Gårdagens studentfirande

2013-06-08 @ 16:31:00 / Vardag
gick som sagt upp efter 9 nån gång, då åt jag frukost och fixade mig för att dra vidare till örebro. åkte tillsammans med min pojkväns mamma in och där träffade vi hela släkten och gick tillsammans och väntade ut studenterna, de va inte så mycket folk så de va ju skönt. När han väl kom ut och vi hade fått hänga på alla nallar och blommor så var de fika på skolgården och sen åkte dom iväg på flaket. 

så himla fin ♥
 
vi åkte hem och väntade på att han skulle komma tillbaka, jag hann ta en tupplur haha. Sen när han kom hem igen så var de god mat tillsammans med alla, sen fick jag skjuts till bussen och tog den hem. 

På kvällen va jag borta vid sjön med några vänner, vi grillade och hade de jätte mys.
Älskar att de snart är sommarlov, 6 dagar sen smäller de!
 

Godmorgon!

2013-06-07 @ 09:10:04 / Vardag

Hej nu ligger jag i sängen hemma hos Micke, ska snart gå upp och börja fixa mig. Han tar studenten idag och åkte här ifrån redan tjugo över sex. Klockan tolv går han ut idag och självklart ska jag va med! Han va så fin i kostym åh hihi. Sen blir de middag med hans familj, mysigt.

Igår va jag uppe lika tidigt, tog ett morgonpass på rb i de sköna vädret! De va så härligt och han gick super bra, vi red lite olika LA rörelser och tränade mycket galopp både rättvänd och förvänd, han va superduktig och satt ordentligt på rumpan, det märks hur mycket jag måste rida för att hålla de där! Idag ska jag trimma vidare och imorgon tror jag det är träning för Erika, så kul! Vi hörs


Kul kväll med klubben

2013-06-07 @ 09:03:00 / Vardag

I onsdags va vi i Örebro med bästa Örebro ryttarteam och vi hade en kul kväll tillsammans vi som red laget. Vi bowlade och sen bjöds det på lite mat, mycket trevligt och härligaste gänget!

 


Anmälda!

2013-06-06 @ 10:24:00 / Vardag
Nu har vi anmält oss till Rk Kumlas cup sista helgen i juni, det blev ingen LA debut för oss den här gången men det kommer väl! Blir iallafall debut i LB:0 (har själv inte ridit det sen 2009) och debut på regionalnivå! Dom två debuterna räcker nog för oss den helgen!

Kul ska det bli iallafall, finns det nån som ska dit?


En häst mindre

2013-06-04 @ 14:20:00 / Vardag
Nu är vi bara 6 hästar i stallet, (bara och bara haha..) Kommer ni ihåg Maja med lilla fölis? nu är hon inte så liten längre och har skjilts från sin mamma. Maja går kvar hos oss och MiCielo som hon heter går hos en granne lite längre bort.

Kan ni tänkta er att den lilla plutten nu är större än Rb? 

Vårat första meeting?

2013-06-03 @ 19:58:40 / Vardag
Ja nu sitter jag i valet och kvalet att anmäla till en cup på örsta i slutet av juni, klasserna är LB:0, LB:1 och LA:1 utdelade på tre dagar alltså en hel helg. Jag känner att dom två första dagarna är ju okej men debut i LA? hm jag vet inte.. Asså vi har ju inte fått några höjdar resultat i LB ännu men nu känner jag ju att vi verkligen är på gång! Han kan ju allt ur LA:n även om det inte är klockrent, tiometers volterna är inga konstigheter, skänkelvikningarna flyter på, rygga går oftast, de är väl den förvända galoppen de kan flyta iväg lite, men som tur är så är det ingen större sträcka i just LA:1an. Det vore ju kul att få vara med på ett meeting, de är ju inte så himla ofta i dessa klasser och Örsta är ju ett ställe där vi är vana vid och de har oftast gått brsa just där och vi
har faktiskt plockat placeringar vid varje tillfälle vi varit där..
 

Hm jag är verkligen fundersam, visst kan jag åka både fredag och lördag men de vore ju skoj att fullfölja hela meetinget och även fixa en debut i LA, även om det skulle gå piss så kan man ju alltid gå tillbaka till de lättare klasserna och få lite mer vana och sen komma tillbaka?!
 

Får prata lite med min mor och min kära tränare, dom ger alltid bäst råd! 

Bloggtävling?

2013-06-03 @ 12:30:00 / Vardag
Kommer ni ihåg min bloggtävling jag hade i vintras? den blev väldigt uppskattad då jag lottade ut ett Agria tävlings-set, funderar på att ha en ny tävling, vad skulle du vilja vinna? 


Busponnyn!

2013-06-02 @ 21:16:52 / Vardag
Red ut på rb idag, de blev en bustur i skogen och lite race på gärdet. Han har ju fått vila denna vecka, bara gått tre dagar och de har varit rätt lugnt. Han har fått vilat från sadeln sen förra söndagen och fått betat massa gräs så de var lite svårare att dra sadeljorden idag, haha men så ska de ju va på sommaren!  
Snacka om att han samlat på sig energi, kunde knappt hålla han på gärdet, såå kul!  men imorgon är det back to reality då tänkte jag trimma lite på banan, hoppas på en träning för erika i veckan också? vi får se har ganska fullt nu med student, sista natten med gänget, bal, middag och avslutning. Så de ska va!

Lägger upp några bilder från förra gången vi hoppade, visst passar han bra som hopphäst och jag är faktiskt sugen på att dra fram några hinder och skutta lite snart igen!
 

Helgen!

2013-06-02 @ 11:20:44 / Vardag
Haft en jätte bra helg, i fredags hade vi en as lugn dag. slutade vid 1 åkte hem och red lite barbacka på Rb, han har haft en jätte lugn vecka nu men nu ska vi köra på igen! Sen grillade vi här hemma och hade lite mys innan mamma körde mig till Micke (min pojkvän för er som inte vet) vi drog nästen direkt till hallsbergs bowlingcenter där vi körde en match mot hans två vänner. jag kom sist haha! sen drog vi och åt pizza och sen hem till Erik och spelade lite spel, innan vi drog vidare hem till honom igen och somnade ganska tidigt.
 
På lördagen så vakna vi sent, åt mat och drog sen till askersund där vi tog en glass i hamnen så mysigt! sen gick vi längs strandpromenaden och ut på en ö där vi satte oss vid vattnet och bara mös, jag gick i ner till knäna men tyvärr hade jag inga badklader annars hade jag badat lätt! så gick vi tillbaka och åkte hem, vi kollade två filmer, åt pizza igen haha och somnade.

Idag släpade jag upp han vid 10 och så körde han hem mig plutten. Nu har jag duschat och ska snart iväg till nån restaurang vid hjälmaren och fira lite födelsedagar, trevligt!

På fredag tar min pojkvän studenten och jag ska självklart vara där♥
 
de blev visst ett ikke hästrelaterat inlägg, vad tycker ni om det? ska jag fortsätta eller sluta direkt?

Grattis

2013-06-01 @ 20:28:00 / Vardag
I fredags fyllde min ponny Winnie 21 år! helt sjukt hur tiden gått fort. Minns när jag bara va 8år och jag provred henne i vingåker, vi bestämde oss direkt för den goa shettisen som då inte gjorde mer än vad man begärde av henne. Men med år av träning visade hon sig vara en riktig fighter när vi hoppa, hon sopa banan med alla stora b-ponnyer och vi tog hem allt! Bästa ponny, grunden till all min ridning ♥