färgskifningar

2013-10-31 @ 19:10:00 /
Rb är duktig på det här med att byta färg, här har vi ett tydligt exempel. Det är bara 2 månader imellan bilderna!

 
helt sjukt hur han kan gå från svart blank till nån konstig brun färg över sommaren! tänk om han kunde va sådär lacksvart hela tiden..
vilken färg tycker ni klär han bäst?

Dagens träning

2013-10-31 @ 12:31:00 / Träning
Gick riktigt bra! Jag blev lite irriterad när jag kom till ridhuset och upptäckte att de va fullt med hinder på banan... jag som tänkt rida lite programvägar och träna på så sätt men de va ju inte så lätt nu, fick anpassa mig lite men det gick väl bra ändå. Rb va fin, lyhörd och explosiv,  precis som jag vill ha han! 

Hade hittat en bra inställning från början så mamma fick några kort sen råkade hon ratta på justeringshjulet så när han gick som bäst blev bilderna totalsuddiga.. typiskt, sen lyckades jag aldrig hitta tillbaka till den braiga inställningen så det blev lite halvkassa bilder tyvärr..

Men hästen är fin!

Godmorgon

2013-10-31 @ 09:28:43 / Vardag
Jag har varit igång sen sju! Hästarna är fodrade och rb står nu i transporten, vi är på väg till Askersunds ridhus för lite trimning, bilder kommer sen och ev film!  

De fick bli ett vitt schabrak och blåa lindor inte de snyggaste men det fick bli så. Hoppas de går bra idag för han har inte varit på så bra humör imorse haha.. Ny transport!

2013-10-30 @ 17:21:00 / Stall Marieborg
Äntligen har vi fått oss en ny transport, och jag totalt älskar den! Det är en Cheval Liberte helt sprillans ny. Tror Rb kommer stortrivas i den, hoppas de den lilla bortskämda ponnyn!

och den matchar våran bil perfekt som är grå/svart ;)
 

Gårdagen

2013-10-30 @ 11:13:16 / Vardag
Hej! Vilka fartfyllda dagar jag haft, knappt hunnit pusta ut men idag har jag tagit första sovmorgonen på hela lovet, skönt...
Igår lasttränade vi rb (ja vi har köpt en ny transport och jag är sååå nöjd! Fler och bättre bilder kommer ikväll) 


 Det gick bra, rb skötte sig jätte bra. Han har ju inte blivit lastad på 2 månader så de kan va bra att träna lite titt som tätt. 

Sen tog jag mig ett kort dressyrpass det gick så himla bra så jag avlutade ganska fort, han va så mjuk och fin och kändes bra! Jag invigde också nya stövlarna, stelt och ont gjorde de i knävecken men de är så riktiga dressyrstövlar ska va. 

Mamma som inte sett oss på ett tag kom ut och tittade fem minuter hon tyckte att de va jätte stor skillnad på han att han såg mer positiv ut och de är ju ett bra betyg! Hon tog även lite kort med min iPhone så bilderna blev väl inte dom bästa men de är alltid något! Sen red jag även ut på nightan ihop med två till som har hästarna en bit bort de va riktigt mysigt! 


Idag har jag inte riktigt nån plan för vad vi ska göra.. Ikväll kommer min pojkvän iallafall och imorgon ska rb med till ridhuset och trimmas! Önskas bild eller film? 

Nytillskott i familjen

2013-10-30 @ 09:30:00 / Stall Marieborg
För några veckor sen kom våran nya kattunge hem till oss, hon heter Grace och är såå himla busig och bara för söt!

 
 

Sorgens dag

2013-10-29 @ 18:40:00 / Vardag
Hej, som jag nämnde igår så har mycket hänt på kort tid, och just idag för en vecka sen blev vi av med en häst som har stått oss nära. Vet inte om ni läst i Nerkies Allehanda eller sett på facebook eller så men för en vecka sen fick fina Toblerone offra sitt liv i en trafikolycka. 
Jag vill inte gå in på detaljer för det var en hemsk upplevelse och ett hemskt sätt att dö på, inget som jag önskar någon att vara med om! 

Även om Tobbe inte var min egna häst utan min allra bästa väns, men han stod i mitt stall och vi alla runt omrking har haft starka band till honom då han hade en sån stor personlighet och sån glädje i livet.

Själv kan jag relatera till sista gången jag fick rida honom, de hade gått riktigt dåligt med rb och jag var nere på botten, kände mig värdelös som ryttare, men jag fick sitta upp på tobbe och rida ett pass och det gick såå bra! han bokstavligen dansade fram och fick mig att få tillbaka mitt självförtroende, jag insåg att jag kan faktiskt rida och de va så kul att känna så. Min mamma har filmat det passet men jag har inte tittat på den sen olyckan för jag är fortfarande så ledsen över det som hände honom, men jag kommer alltid minnas det passet och hur glad jag va när jag avslutade det och hur glad han va när han fick jätte mycket morötter och beröm av mig efteråt.

jag saknar honom verkligen och önskar att vi alla fick säga farväl på ett bättre sätt.
kommer alltid minnas våra galna uteritter tillsammans vi fyra och våra race på stubbåkern, hur tobbe alltid slog Rb med hästlängder! hur han alltid hoppade högts och alltid gick lite bättre i dressyren, ja han är och kommer alltid vara en vinnare. Jag saknar tillochmed hans gnägg rakt i örat som bokstavligen gjorde en döv, skulle göra allt för att höra det igen. hur han alltid slog i boxdörren med hoven på morgonen för att han ville ha sin frukost först, hur han buffade på en och sen tittade bort som om "det var inte jag" och en oskyldig blick, kommer alltid komma ihåg hur lycklig han va på vintern och hur busig han var när man red och jag kommer alltid minnas hur mycket han älskade att bada på sommaren.

Jag är glad att han fick ett långt liv, jag vet att han hade en bra tid ihop med felicia här hos oss. Hur mycket dom har lärt sig av varandra och hur kul dom haft på vägen! och all glädje han gett oss runtomkring!
Vi kommer aldrig glömma dig Toblerone 1993-2013


Nya ridstövlar

2013-10-29 @ 12:18:00 / Utrustning
Direkt från holland till mig på ca 8 dagar, sååå nöjd! Cavallo Grand Prix Plus 
 
nu ska jag inviga dom på rb, blir ett pass på banan idag, synd att ingen kan fota oss :(


FRÅGESTUND!

2013-10-28 @ 19:21:00 / Frågestund
Nu tänkte jag komma igång med bloggen ordentligt igen, och så mycket har ju hänt så vad passar inte bättre än en frågestund? Ställ alla frågor ni har på hjärtat så svarar jag lite längre fram!

vem? vad? när? hur? varför? hur många? kom igen!
 
GLÖMDE TILLÄGGA ATT ALLA SOM STÄLLER MER ÄN 5 FRÅGOR FÅR SIN BLOGG LÄNKAD I SAMBAND MED SVARET! 

Vi är igång!

2013-10-28 @ 12:48:00 / Träning
Fråga: Har ni börjat med vinterträningen nu då?
 

svar: Hej, ja nu är vi igång som vanligt igen. För er som har missat så har RB stått en månad och bara blivit lite longerad samtidigt som han fått behandlingar i ryggen för den har varit lite spänd efter att vi haft en missanpassad sadel. Men eftersom jag är så kär i min sadel lämnade vi in den till strömsholm och fick den breddad så nu passar den perfekt på rb!

Så vi har precis kommit igång nu efter vilan och han känns riktigt bra faktiskt. Vi har tränat lite hemam de har varit korta pass med mycket grundläggande igen. Men han känns fin. 
Vi har inte tränat för tränare än men det ska vi precis komma igång med, vet ni vad? På söndag ska vi va med på en liten klubbtävling på Wittvång då vi ska rida två klasser och då är vi även med i km, inte för att vi slåss om km-titeln direkt men bara så han får komma ut lite, jag har inga som helst förhoppningar eftersom han bara varit igång i 2 veckor utan det blir som en träning, tycker jag verkar bra iallafall! Efter det ska vi komma igång med inomhusträningen igen för Erika så de blir skönt. Hoppas va tillbaka ordentligt igen till 2014 och försöka uppnå våra mål.

Här har ni en film ifrån en Cissi-träning i wittvång förra vintern!

Godmorgon höstlovet!

2013-10-28 @ 08:17:00 / Vardag
 
Hej till er som valt att stannat kvar på bloggen trots mitt lilla uppehåll, är väldigt förvånad att jag haft en jämn statistik-kurva även fast jag inte bloggat. Stor eloge till er!
Mycket har hänt sen sist vi hördes, sjukt mycket på kort tid, blandade känslor helt enkelt.. De positiva nyheterna är att Rb är iallafall igång och vi tränar för att hitta tillbaka till gamla formen. Jag tänkte skriva lite kort om allt som hänt vid ett annat tillfälle, idag är det måndag och jag har lite planerat. Tänkte lastträna min ponny för de var ett tag sen sist och ska även träna lite dressyr här hemma, i veckan ska vi även försöka komma iväg på träning i ridhus, så kul!  Sen tänkte jag ta bussen till hallsberg och hem till min pojkvän där jag ska spendera kvällen idag firar vi 11 månader tillsammans så det blir mys.

Häng med och få snabbare uppdatering via facebook! https://www.facebook.com/pages/enewebloggse/208955952488603
sprid gärna till vänner och på era bloggar att min blogg är igång igen! kom ihåg att det är ni som håller bloggen levande! Vi hörs kram!

3 år

2013-10-11 @ 15:56:50 / Vardag
Tre år tillsammans med min bästa vän!
 
 
 
 

Planen

2013-10-08 @ 17:47:00 / Vardag
Rb som fyra åring 
 
Hej jag har suttit lite och planerat över planen nu för Rb's uppstart och jag har kommit fram till att jag ska gå tillbaka nåt steg och börja om från början, dalta med han som om han va fyra igen. Jag tänker börja med korta och lösgörande pass, ta om grunderna igen och göra dom bättre! Låg form så han jobbar mer med ryggen från början mycket av och på i övergångar, sitta ner i traven korta stunder, mycket fattningar. alltså en hel del basic. Tänker verkligen inte hoppa upp och rida i tävlingsform, sitta ner 45 minuter och rida perfekta travökningar och samlad galopp. Nej nu tar vi de här från ruta ett. Jag har ett nytt tänkt och de är tänket framåt, jag ser inte till våren utan jag ser en hållbar plan i flera år nu. 
här ser vi den låga formen
 
varierad träning, mycket longering och bommar för att få han att jobba med hela kroppen. Vill inte ha tillbaka några problem nu utan nu tar jag det i Rb's takt även om det innebär att jag inte kommer dit jag vill i ridningen. 
 
Jag ska försöka va mer konsekvent och tålmodig i min ridning, är inte formen perfekt så är det okej då kommer jag jobba på att komma dit. Jag ska lägga undan allt som har med inspänningstyglar, spö, sporrar och göra i början bara för att ta om de här och göra de ännu bättre. Ska tänka på min egna ridning ge Rb förutsättningarna för att göra rätt. 

galopp.. PANG fram tre fyra meter, ner till lugn galopp igen. Så får man bra galoppfattningar
 
Jag är ju väldigt besviken att tävlingsäsongen nu är över, att jag missade två tävlingar och måste vänta nästan ett halvår tills nästa säsong börjar. Men jag tror att mitt nya tänk kan ta oss långt om jag håller igång hela vintern. Är glad att vi slutade på bästa möjliga sätt, aldrig haft en sån bra känsla efter en tävling. har nog inte ens känt mig så nöjd som jag gjorde då när jag gick ut från banan. 

Vi kommer igen jag lovar!
 

Hur det är att skiljas ifrån sin bästavän

2013-10-08 @ 16:00:00 / Bildinlägg
Förtvivlan. Tomhet. Sorg. Smärta.

Det var jag som skrev Acrobats annons, där satt jag en kväll med tårarna rinnandes ner för kinderna och försökte kunna få ihop en vettig text som skulle förklara min fina ponny. Det kändes så fel. Vi hade ju pratat om att sälja han och jag visste att det var dags att gå vidare. Men att sitta där i skrivande stund och försöka förklara i ord alla dessa år vi haft tillsammans, det tog emot. Just då kändes det så långt borta, men när folk börjar ringa och mejla att dom var intresserade av MIN ponny, då var det verkligen på riktigt.

Samtidigt som man blir glad och får det bekräftat att det fanns ett intresse av min ponny, att allt jobb jag lagt ner på honom var efterfrågat och att folk såg vilken fin ponny jag hade tagit fram. Så ville man ändå bara säga, nej denna fantastiska häst är inte tillsalu längre. Jag tror vi hade tre som provred innan vi hittade rätt familj. Självklart är jag mycket glad över att han hamna där men just då i den stunden så är inte glädje en känsla som kommer på fråga.

Dom bestämde sig för Acrobat efter att ha träffat honom en gång så vi tog honom till ATG för veterinär bes. och såklart gick han igenom alla punkter utan anmärkning. Även två känslor som dyker upp där, glädje för att jag har en häst som är hälsosam och frisk, sorg för att det närmar sig avsked.


Jag minns våra två sista ridpass, den ena var nån dag innan han skulle åka och min kära vän Sophie kom hem till mig och följde med mig ut i naturen och fotograferade oss, minns hur nöjd jag var med det passet och hur nöjd jag var över bilderna. Det var glädjetårar.


 
Jag minns även den allra sista ridturen, det var den 30 Mars 2011 samma dag som han åkte, jag gick upp tidigt och tog på han sadel och träns och skrittade ut en lååång sväng. Bara lunkade på i en skön takt och hela tiden så störtgrät jag. Folk som såg oss måste trott jag var nåt pshyk-fall som satt där och bara grät och grät. Men i den stunden tänkte jag inte på sånt, det man tänker då är hur man börjar räkna allt som sista gången. Ni vet så som sista gången man borstar hästen, sista gången man ser den i sitt favoritschabrak, sista gången man ger den en morot ur handen, sista gången man hör den gnägga. Men det enda jag kunde tänka på var att det här var sista gången jag kunde kalla han för min.

En av dom sista bilderna som togs på oss, också en av mina favoriter♥
 
Ja dagen var sannerligen här och jag minns hur jag packade ihop hans sista grejer, hur vi satt och fikade runt matbordet och när vi båda skrev på kontraktet. Men det jag minns allra mest och allra värst är hur jag bryter ihop av tårar när jag ser min bästa vän åka iväg i en trailer, bort bort från mig. Nu var han inte min längre och han skulle aldrig bli min igen. Den jag levt för var borta.


Vår tid, allt vi gått igenom, alla våra minnen var nu ett minne blott. Det fanns inget mer Evelinn Åkerman och Anells Acrobat. Det skulle aldrig mer finnas. Allt var över och han numera tillhörde han någon annan, nu är hans uppgift att vara världens bästa vän till en annan tjej istället.
Jag kunde aldrig fått en bättre häst och jag kan ärligt säga att jag aldrig tvivlat på den här ponnyn.
Kan inte mer än tacka för den underbara tid vi fick tillsammans och det här är en häst jag aldrig kommer glömma, Anells Acrobat kommer alltid finnas i mitt hjärta

 

Helgen

2013-10-06 @ 13:10:22 / Vardag
Hej, har spenderat hela helgen med min pojkvän! I fredags efter jag slutat skolan gick jag på marknaden i Hallsberg innan jag tog bussen hem. Jag blev intervjuad av Sveriges radio också, de ni! När jag kom hem var det fort ut i stallet, tog in rb och sen kom Marie och behandlade honom medan jag mockade åt alla våra hästar och fixade mat. Efter de kom Micke och vi hade en bra kväll med idol, film och chips! 

Dagen efter gick vi upp åt frukost, jag fixade stallet och sen tog en dusch innan vi åkte hem till han i hallsberg. Vi kolla en liten film innan vi åt tacos med hans familj. Efter det gjorde vi oss iordning åkte till Konsum och köpte godis sen bar de av till Örebro för lite bio! Vi köpte biljetter (fick dom sista två-platserna, snacka om tur!) sen gick vi ut på stan och ner till slottet där vi gick till min vän Martins minnesplats, ja ni kan ju inte ha missat han i örebro som försvann förra veckan och hittades död i svartån:( så himla hemskt en riktigt fin kille var han! Så vi var där nere på hans minnesplats vid vattnet de va så fint.. 
Hur som helst sen såg vi filmen och de va insidious 2 riktigt läskig film! Men bra handling. Jag gillar skräckfilmen och den här va nog den läskigaste jag sett, fast de förvärras ju i en biosalong när allt är så stort och högt ljud. Men en sevärd film om man gillar skräck! 


Sen kom vi hem och somna direkt! Nu har vi varit vakna ett tag, ätit tacos till frukost mm mums älskar tacos! Skulle kunna leva på det sju dagar i veckan. Idag blir en lugn söndag jag har lite plugg att göra och Micke sitter just nu och spelar, ja man måste hålla sin man lycklig;) 

En bild på mitt nyaste skal förresten! 

Sorry för tråkigt inlägg men nu är det såhär tråkigt.. 

Fredag!

2013-10-04 @ 16:46:58 / Vardag
Och rb är färdigbehandlad och klar för igångsättning nästa vecka! Heldag i Örebro!

2013-10-02 @ 17:04:29 / Vardag
Idag efter skolan så åkte jag och Sanna till stan för lite tjejtid och shopping såklart! Fick med mig en vinterjacka och  lite fina underkläder, fyndade även ett nytt iPhoneskal och fick ett halsband på köpet! Helt okej. Skulle köpa skor med men hitta inga :( så himla svårt att köpa skor till mig trivs bara i converse och de är lite kalla att ha på vintern.. 
 Vi sitter just nu på tåget och jag äter min goda subway macka! Snart kommer vi fram till Hallsberg och då kommer min kära pojkvän så ska vi åka hem till han och mysa ikväll. Ha en bra torsdag! 


Förändring

2013-10-02 @ 12:18:53 / Vardag
Förut tyckte jag inte om att va i stallet och pyssla, fixa och dona. Jag gillade mest själva ridningen tyckte att borsta va de tråkigaste som fanns. Jag va nog lite en sån tävlingsryttare med alla hästskötare där man rider 10 hästar per dag och allt går som på löpande band, hoppa av ena upp på nästa och köra ett pass till. 

Men nu har jag förändrats, nu uppskattar jag att va i stallet pyssla och göra fint på ett helt annat sätt. Kan stå och borsta och fixa jätte länge nu tycker de bara är mysigt, fixa min egna häst, mysa ge lite godis och bara umgås inte hårdträna 7 dagar i veckan utan de behövs lite mer omtanke än så! 

Jag ska berätta en sak som är rätt töntig men som blivit viktig. Ni vet ju att jag går restauranglinje på skolan så jag gillar ju att skapa och nåt jag gillar väldigt mycket är ordning och reda, lägga fram fint, organisation och att lägga tanke bakom nåt. När jag mockar och gör ordning mat/vatten till rb så ser jag alltid till att de är fint spån i boxen, lägger upp havren jämnt, skär äppelbitar, fluffar upp höet i en hög, perfekt rengjord vattenhink med fräscht vatten, att morgonfodret är klart och i en fin hink med lock.. Ja ni fattar? Sån är jag, inte för jag tror rb bryr sig men de känns bra för mig!