Reder ut lite..

2014-08-15 @ 12:46:59 / Vardag
Här om dagen fick jag in en kommentar. En kommentar jag tog bort lika fort som jag hade läst den, eftersom jag varit tydlig med att alla elaka kommentarer tas bort och ip-adressen blockeras. Jag är trött på anonyma påhopp och kränkningar som kommer in varje dag. Men jag tänkte på den länge och kunde inte släppa orden ur huvudet och insåg att det måste skett ett slags missförstånd. Kommentaren skrevs på det här inlägget och löd ungefär såhär: "oj vad ni pressar honom, ni pressar ju honom alldeles för hårt, inte konstigt att han har ett sånt humör.. ojoj.." Hon hade lämnat ett namn och en mejladress vilket gjorde mig glad på något sätt, det gav henne en chans att förklara sig, så jag tog kontakt och skrev ett långt mejl och krävde en förklaring. Det visade sig att mejladressen var ogiltig, suck...
 
Jag vet inte hur någon kan dra en slutsats efter det inlägget, personen i fråga måste vara mycket okunnig
VARFÖR skulle jag pressa min häst? du "Elin" är mycket varmt välkommen hem till mig för att kolla när jag rider ett dressyrpass så får du se att allt sker på hans villkor och förutsättningar. 
Inlägget innehöll en film där jag lätt travar runt i båda varv, lite på volt och nån serpentin-tillbaka i en bra lugn trav. Vart ser det ut som att jag pressar honom där? i inlägget hade jag skrivit lite vad vi gjort, hur det hade gått och vad vi fokuserar på. Vi fokuserade på att han skulle lyssna direkt vid hjälpen, är det att pressa hästen? Det är väl bara vanligt basic jobb?! Du kan inte rida dressyr om hästen inte tar hjälperna.

Sen till nummer två, "inte konstigt att han har sånt humör" WHAT?? vad har det med saken att göra, Rb har alltid haft ett hett humör ända sen han var hingstföl, därför gick det inte att hålla han som hingst. Han var helt vild och det är inget ovanligt, att det nu har hållt sig kvar är bara en del av den han är, hans personlighet. Det har ingenting med hur han rids, absolut inte, faktum är att ju mer jag rider desto snällare blir han, står han en vecka ja då har jag 2 veckors jobb framför mig innan han har släppt "attityden" han är en ledarhäst och han vill alltid hävda sig både mot människor och hästar, han testar mig från ridpass till ridpass. Men du verkar ju känna min häst bättre än jag gör själv...
 
 
Nu är det slut! Jag tänker på mitt egna välmående och jag vill bara påminna er om att alla elaka kommentarer raderas, eran ipadress söks upp och därefter blir ni blockerade från min blogg. Så enkelt är det. Jag har stängt ner flera gånger på grund av detta, detta är min dagbok som jag valt ha öppen för allmänheten, jag kan ta kritik men då ska det vara från folk som vågar stå för det som tycker och som jag kan ta kontakt med om missförstånd uppstår.
 
Ni vet väl att ni aldrig är anonyma här va? Jag ska berätta ett scenario för er som utspelade sig bara för några dagar sedan.  Jag fick in en "anonym" kommentar som inte var trevlig på något sätt och vis. Eftersom jag ser ip adressen så kollade jag upp den och spårade den enda hem till en tjej som jag känner till, fick upp hennes föräldrars namn, epostadress, bostads adress och telefonnummer. Så jag skriver till den här tjejen på facebook och konfronterar henne, vi skrev en hel kväll och jag informerar henne om att hon kommer bli blockerad från min blogg. i hennes fall ska hon vara glad att jag inte kontaktar polisen, eller går ut med hennes namn eller kontaktar hennes sponsorer för tro mig dom vill inte ha sån publicitet, är man sponsrad så är man ansiktet utåt för det företaget och då ska man verkligen tänka på hur man beter sig och vad man skriver på nätet, man kan bli av med alla sina tillgångar och förmåner.
 
Ville bara berätta det så nu hoppas jag att vi kan föra en positiv energi här i fortsättningen och är det några konstigheter så vet ni att jag svarar på allt men försök att hålla en god ton och inte skriva något som ni inte kan själva stå för!
Det var allt från mig.


Postat av: Erika

Du har helt rätt! Man borde verkligen tänka sig för vad man skriver!
Kram på dig nu <3

Svar: verkligen! <3
Evelinn Åkerman

2014-08-15 @ 12:56:17 / http://erikapollanen.weebly.com
Postat av: Nattis

Bra skrivet :), hatkommentarer och sådant tjafs går inte in någon stans! Du har helt rätt i det du skriver :)

Kram

Svar: nej de har du rätt i! kram<3
Evelinn Åkerman

2014-08-15 @ 13:09:39 / http://ponnyryttarese.blogg.se/
Postat av: nora

du är bäst det vet du<3<3<3<3

Svar: åh du är <3
Evelinn Åkerman

2014-08-15 @ 13:33:37
Postat av: Lexi

En grym header :O

Svar: å tack! :D
Evelinn Åkerman

2014-08-15 @ 14:04:43 / http://annaokexi.blogg.se
Postat av: Smilla Åström

Ingen känner din häst lika bra som du gör. Usch för all hat och avundsjuka, jag förstår mig inte på sånt tjafs. Bra skrivet! Kram :)

Svar: tack snälla <3 kram
Evelinn Åkerman

2014-08-15 @ 17:22:04 / http://bysmilla.blogg.se
Postat av: Jonna

Bra skrivet! Jag förstår inte hur någon kan få för sig att den känner din häst bättre än du, och komma med såna anklagelser. Jag har sett dig på några tävlingar härikring och jag kan inte komma ihåg att jag någon gång sett dig göra något som han verkligen inte vill. En tävling i Kumla, 2011 tror jag det var, kommer jag ihåg ganska väl. RB drog upp huvudet och såg ut att streta emot, och det enda jag såg dig göra var i princip att snällt försöka övertala honom att göra som du bad honom. Det var riktigt bra gjort av dig, och jag beundrar dig som ryttare. Tack för att jag har möjlighet att läsa din blogg! Kram :)

Svar: åh herregud va fint skrivet!! TACK <3
Evelinn Åkerman

2014-08-15 @ 20:44:36 / http://myxo.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: