Gå över till storhäst?

2014-02-28 @ 16:03:00 / Vardag
Fråga: jag ska skaffa storhäst så snart som möjligt och är nästan 14. Ska gå över till en häst på 170 från en b-ponny! Föredrar du häst eller ponny mest då? 
 
Svar: Hej! Jag skulle verkligen inte skaffa storhäst om jag var 14 år. Dels för att du har mååånga roliga ponnyår kvar som jag skulle göra vad som helst för att få och dels för att hoppet från b ponny till storhäst är sjukt stort och mycket skillnad på ridning. En Dponny kan få det steget att kännas mindre.  Jag skulle nog föredra en ponny isåfall innan storhäst, men det är ditt val! lycka till :)
 
 
 14åriga lilla jag på min mammas storhäst..
 

Utvärdering Februari

2014-02-27 @ 13:42:00 / Planering
Tänkte jag skulle utvärdera Februari månads träningsmål, de va få men jag har verkligen jobbat på detta! Januari var en "galoppmånad" och februari har blivit lite mer travfokus, och jag kan se resultat.
 
  • Fokus på travökningarna, nu ska dom bli bättre! Måste kunna sitta kvar i sadeln behålla takt och rytm inte tappa formen och läääääänga på steget. Ta hjälp av Emelie den veckan jag är i Brolöten, suga åt mig alla tips och tränatränaträna.
Vi har fått backat och tagit det från början, utan stigläder, hitta balansen i traven tycker det känns mycket bättre redan nu. Sen har vi tränat nästen mer bakåt en framåt speciellt under veckan jag var i brolöten, kunna sätta tillbaka för att kunna öka. och sen att öka korta bitar. Han känns redan starkare och i början när vi red lite halvhalter så blev han sur och gick mot handen men nu accepterar han och trampar med bakbenen istället för att sura ihop så bara det är framsteg. Vi har även gjort några travökningar som varit riktigt bra men vi ska träna vidare och stärka mer men jag är hitills nöjd med resultatet! √
en jätte fin halvhalt innan travökning
  • Mer öppnor och slutor i lösgörande syfte. Även för att stärka, för att tillexempel kunna orka göra en travöking. 
Öppnor har verkligen blivit så mycket bättre, när jag tränat för emelie har jag ridit runt flera gånger och gjort öppnor utan att hon klagat på nånting ;) där emot fick jag med mig att ställa lite mer inåt, de blir lite raka imellanåt men nu vet jag verkligen hur dom ska vara och de är riktigt bra! känner även att om jag lägger in det i uppvärmningen så blir han mycket mer loss och fin.
 
En bra övning jag har lärt mig att att lägga en öppna på halva långsidan sen vända diagonalt och rida travökning!
 

Kusten är klar!

2014-02-26 @ 21:59:00 / Vardag
Allt är bra med rb, precis som jag förutspådde! Han är super fin i kroppen, jätte fräsch och välmusklad och inga spänningar alls. Så skönt att få höra det och se att han njuter av att bli masserad och inte visar nåra tecken på att det gör ont.
 
Man är ju alltid lite nervös, iallafall jag, när de känner igenom hela hästen. visst hade han haft ont så hade jag märkt det men det kan ju vara muskler som är spända eller överansträngda som jag tycker kan vara svåra att märka. Rädd att det ska finnas något som förstör alla mina planer, men glad att jag har tillgång och kan kolla upp han med jämna mellanrum, hellre en gång för mycket än en gång för lite. Och ni som känner mig nu ni vet ju att jag är sååå kinkig med min häst när det gäller sånt. 
I höstas trodde ju jag att han var halt, eller jag kände att något var fel i hans rörelsemönster. Folk runt omkring mig sa näää han ser normal ut, det är inget fel. Men jag fick min vilja igenom och vi tog ut en veterinär som jag fick longera inför, rida inför och sen gjorde vi ett böjprov. Helt utan anmärkning. Men sen ville hon känna lite över ryggen och titta på sadeln då såg vi att den va några millimeter för trång så han fått liiite liite spänningar i den. Inget farligt eller så men det kände jag att något inte stämde. Så vi breddade sadeln och så fick han en månads vila (fast han inte behövde så mycket) och 4 gånger behandling mot det så var han ridbar igen. Men det är inget som försvinner lätt utan har de en gång kommit så sitter de i, inget som gör ont när man rider eller så som tur är. Men jag är alltid noga att använda linement där och sen efter jag använt back on track har det blivit så mycket bättre! Så nu idag när marie var ute så fanns det inget att anmärka på, han visade inga tecken på obehag och det va sååå skönt. Tänkte väl att det är ganska givet att han kommer vara lite spänd eller kanske överansträngd/träningsvärk sen 7 dagars hårdträning i Brolöten men icke! förstår ni min lättnad.
 
så nu är det bara att tuta och köra som vi gjort tidigare, är glad att jag kollade ändå så man inte börjar rida och så kanske det var nåt där som bara byggs på och blir värre och värre sen har man nåt som man inte blir av med.
Så taggad på livet och på att träna och tävla, på att visa upp min fina häst han är verkligen i toppform! Vinterns träning har gett resultat.
 
såhär ser planen ut:
16 Mars - Träning för Charles Jonsson
23 Mars - Årets första tävling i Mariestad LC LB
6 April - Tävling i Gyttorp? (om den ens blir av?) LC LB
Träningar för Erika?
26 April - Örebrotraktens rf LC LB / LB LA 
3 Maj - Laxå rs LB LA
(9-11 Maj - Meeting i Wirsbo ?) / 11 Maj - Örebro Ryttarteam LB LA
 
Någon av er som planerar att åka på samma tävlingar?
 
 
 

Ny risportsaffär i Örebro!

2014-02-26 @ 15:22:00 / Vardag
Äntligen en ny ridsportsaffär i Örebro! Ingen mindre än Jennie Johansson som står i grund till denna och har en super bra affärside som jag tror stenhårt på. Det kommer säljas märken som Dyon, Glen Gordon, Prestige, Veredus, Equiline, Acavallo, Roeckl, Back2Back, Sprenger, Petrie, HorseGuard, WeatherBeeta, Rider by Horse, Uvex och mina favoriter Mias Rs och Schokemöhle. Man kan även låna hem och köpa begangnade sadlar samt lämna in hel märkesutrustning och få pengar direkt i handen, hur bra är inte det!? 
Jag kommer verkligen vilja åka ut dit ofta och handla och samtidigt hälsa på min förra ponny Anells Acrobat som faktiskt bor där på gården, så håll utkik efter en söt liten skimmelponny honom får ni inte missa ;) 
 
Följ uppstarten i affären och var med och påverka på Mölleros Facebookgrupp och Facebooksida!
hoppas att ni kommer kunna få läsa mer om Möllero Ridsport i framtiden i bloggen!

Onsdag

2014-02-26 @ 15:06:46 / Vardag
Hej nu kan jag äntligen sätta mig vid datorn igen och jag är full av inspiration och ideer till inlägg! älskar såna dagar. Idag slutade jag 1 men gjorde skolarbete fram till 2 då bussen gick, känns alltid bra att få det gjort i skolan och slippa tänka på att man måste göra det hemma. Jag är väldigt effektiv också i skolan när jag är själv än hemma. Har kört två grymma pass idag först ett mag och bålstabilitetspass med min idrottspofil, träning som verkligen gynnar mig i ridningen. Sen lektionen efter blev ett TRX pass där vi träna hela kroppen, älskar onsdagar!  Tänkte även ta en promenad med rb på släptåg idag då han har vila denna vecka men mår alltid bra av att komma ut och få röra lite på sig. Sen ska han ju som sagt bli ultraljudsbehandlad i förebyggande syfte. skönt tycker han!
 
Annars då, jo på stall Marieborg är det full fräs. På lördag får vi en ny hyresgäst och på söndag flyttar min shettis Winnie hem igen så då blir det fullt i stallet härligt! Något annat som har hänt är att vi har räddat tre gulliga dvärggetter från slakt, så nu bor dom i vårat gamla stall, något som rb tycker är skit läskigt!
 
tänk att man kan vara så rädd för något som är så litet..
 
 

I skolan

2014-02-25 @ 10:45:23 / Vardag
Just nu sitter jag i skolan och vänta på lektion, förbereder mig för en muntlig redovisning i historia. Jag vill bara hem hem hem, vantrivs så himla mycket i min klass och har gjort det sen dag ett. Så de är inte så kul att vara här direkt men man måste ju.. 

Rb vilar den här veckan ska sättas igång i helgen, imorgon kommer Marie som brukar behandla honom och jag vill bara ha han igenomkollad och behandlad i förebyggande syfte så man inte börjar rida och så finns de kanske någon spänning utan det är bra att han är loss och lös innan! 

Förresten den 15-16 mars ska jag och rb då rida för Charles Jonsson genom klubben! Så kul Sista träningen

2014-02-22 @ 19:46:00 / Vardag
Nu är vi hemma och allt är klart, rb står inne och mumsar på sitt hö. Jag ska hoppa in i duschen och invänta min pojkvän som jag inte sett på en vecka! kommer bli en as lugn kväll och en lugn morgondag, orkar inte göra nåååånting så ska ta igen hela mitt lov imorgon för på måndag är det skola igen..
 
Hur som helst idag innan vi åkte hem fick vi rida för Chris, jag tyckte det kändes bra och mamma va ju där och kollade och tog lite kort, jag hade gjort super bra inställningar på kameran och så sa jag zooma inte, för då blir det mörka bilder. Jag som kan se på mitt bildredigeringsporgram hur mycket zoom man har använt ser då att hon haft full zoom genom hela passet.. jippi.. så alla bilder blev skitdåliga, kunde inte rädda en enda så ni får se lite skitbilder, jag tycker iallafall han är fin! 
 
 

Snart hemma!

2014-02-22 @ 17:58:26 / Vardag
Brorsorna när de sa hejdå till varandra, så söta<3 

Underbar morgon

2014-02-22 @ 08:41:38 / Vardag
Idag är det dags att åka hem

Dagens pass

2014-02-21 @ 19:57:31 / Vardag
Tänkte skriva lite om min näst sista träning här på brolöten den har verkligen gått upp och ner! Emelie tyckte att rb va fin och att det var det bästa passet hittills och det håller jag med om. Han va riktigt fin idag och allt kändes toppen! Tills vi skulle ta en galoppfattning och han inte svarar som han skulle då får man tillrättavisa och rida framåt då surar han ihop och lägger av vääääärldens bocksprång så jag flyger fram på halsen men lyckades få tillbaka balansen sen lägger han av en lika stor igen så han går omkull och vi slår i backen med en jäkla fart! Gjorde så ont men de va bara upp igen och hoppa upp och rida vidare. Vi fick inte tillbaka samma känsla men det gick bra iallafall med tanke på omständigheterna. Han va ren iallafall och jag har pysslat extra mycket och haft anrika på, han har stått med back on track och nu har han nattlindor så det inte blir något, men det tror jag inte! 


Kvällens läsning

2014-02-21 @ 19:35:10 / Vardag


Fina ponnyer!

2014-02-20 @ 19:07:08 / Vardag
Idag har jag fått ridit två ponnyer men inte min egna! 

De va lite som en chock imorse när man vakna och såg att marken var vit, inte det roligaste, kändes ju som att vi började gå mot vår men icke.. Jobbet idag har gått bra och ovanligt fort! Idag kom jag in 18.40 tidigaste på hela veckan! Ändå har 7 hästar gått idag och allt har rullat på i ett högt tempo, som vanligt med andra ord här på brolöten. Själv har jag ridit C-ponnyn molliere och D-ponnyn beauty.

Molle och jag har redan börjat hitta knapparna, redan under andra passet, jag börjar känna likheter med rb, de funkar nästan likadant så då är det lättare att komma till ridning! Idag joggades han bara lite lätt men jag avslutade med några travökningar och herregud säger jag bara, den ponnyn! Nu vill jag bara ta med mig honom hem ännu mer! 


Sen fick jag rida ett sto, 7 år som gått ungponny SM också tillsalu! Jätte lätt och okomplicerad häst, finns verkligen inget ont i henne. Så himla lätt i handen och framme för skänken! Jätte fin 
Hoppas jag får hoppa upp på nån av dessa innan jag åker hem igen. Bara 2 dagar kvar 


Rb då? Ja han fick vila idag men han har fått gått ut i hagen och nu på kvällskvisten tog jag honom till ridhuset och promenerade honom för hand och på lina. Han känns super fräsch! Men vill ändå ha honom igenomkollad när vi kommer hem.

Världens bästa team

2014-02-20 @ 06:11:29 / Vardag


Igår va en väldigt bra dag, först lite sovmorgon, sen jobb, ridning, lite jobb, efter det var vi uppbjudna på fika hos familjen, sen lite chill jobb till sist ridning igen! Undra vad denna dag har att bjuda på, vet iallafall att jag får två kompisar ikväll att bo med som ska vara här på weekendkurs, så kul! Nej nu ska jag göra mig iordning för att gå ut till favorithästarna!

Träning på kvällskvisten

2014-02-19 @ 20:12:44 / Vardag
Det var en riktig boost att få rida Molle idag, han är verkligen super duktig! Så alla ni som söker en ponny, åka och provrid honom! Jääävlar vad den ponnyn kan trava, det va så himla härligt och jag kände att jag faktiskt kan rida, det var inte alls svårt att sitta ner i hans ökade trav utan det gick riktigt bra.  Nu vet jag vilken känsla jag ska sträva efter med rb! Bara att träna på.
Hoppas jag får rida honom imorgon igen när rb ska vila, vore så kul! 

Vem vet jag kanske tar med mig honom hem istället;) haha ne men lite lika är dom väl? De är alltså efter samma pappa: Juno rory 

Onsdag

2014-02-19 @ 14:08:03 / Vardag
Hej på er! Nu har jag precis ätit upp min lunch och ligger i sängen för att vila en kvart innan det är dags att gå ut igen, imorse fick jag sovmorgon till 8 det var verkligen väl behövligt! Idag har vi haft träning för Emelie som sagt, jag är jätte nöjd med rb han sköter sig så bra här borta, men mindre nöjd med mig själv.. Jag vet med mig att jag har jätte svårt att sitta ner i den ökade traven och det vet ni alla också som läst min blogg sen tidigare, har länge tragglat med att kunna sitta still och rida varenda steg samtidigt som man måste hålla ihop hästen, det går verkligen aldrig för mig.. Så idag red vi några travökningar på diagonalen jag tyckte rb gick fint och längre på steget istället för att bara bli springig men jag tappar allt som heter ridning och bara stör honom känns det som, allt bara faller isär och sen drar han mig ur sadeln. Emelie blev nog lite arg på mig.. Känner mig så värdelös! Att jag aldrig kan lära mig rida.. Träning

2014-02-19 @ 10:44:31 / Vardag
Nu är vi klara inför träning för Emelie, återkommer senare med resultat! Sen ska jag rida Molliere, kul!


Innan läggdags

2014-02-18 @ 21:39:59 / Vardag
Hej! Idag har det varit fullt ös medvedslös i stallet, vi har hetsstädat hela stallet och fixat. Emelie hade sponsormöte med agria och allt va i tipptopp! Jag sopade stallet i 2 timmar och sen fick jag göra om de.. Ont som fan i ryggen så imorgon har jag fått lite välförtjänt sovmorgon! Så jag börjar åtta istället för halv sju, det gör stor skillnad faktiskt! 

Idag hade jag första träningen för Emelie, jag är nöjd! Hade kunnat gått bättre men rb kändes lite trött och seg i kroppen. Men det förstår jag han jobbar på bra! Just nu tränar vi på att hitta en bra takt i traven för att kunna göra halvhalter och kunna öka traven med samma takt, jag får tänka på att böja mer på armbågarna, vrida om händerna och dra ihop skulderbladen, tror faktiskt jag sitter lite fast där för det gör ont i mig.. Är alltid lite ihopkurad och det är inte bra! Måste bort.

Imorgon tränar vi för Emelie igen hoppas de går bra:)
Tog faktiskt inte en enda outfit bild men vi var turkosa idag, här är en bild på rb i hagen idag Bästa C-ponnyn i Uppland!

2014-02-18 @ 21:25:36 / Vardag
Som jag skrev igår så är RBs bror tillsalu, en super härlig ponny som har bland annat vunnit connemara SM, distriktmästerskap i Uppland och flertal vinster och placeringar i nationella klasser. Han är 11 år och 1,40 cm hög och en riktig gos ponny verkligen.
Hoppas han hittar ett bra hem 

Här hittar ni annonsen 
http://www.bukefalos.com/annons/details.php?id=9567


Godnatt

2014-02-17 @ 22:27:42 / Vardag
Måste bara kika in och visa er dessa bilder, de är ifrån idag när jag mockade paddockarna, så himla söta! Hästen ni ser till höger heter regaton och den till vänster molliere, han är förresten rb's bror! Det finns många likheter mellan dom både utseendemässigt och när man hanterar dom, nästan läskigt lika. Bara att han är storleken mindre.. och tillsalu! Hoppas jag får rida honom nån dag de vore kul och se om de är lika i ridningen också 

Imorgon blir det fullt upp att göra rent stallet, agria kommer för sponsormöte så då ska de bli fint innan! Nu måste jag sova 

Första träningen

2014-02-17 @ 18:50:07 / Vardag
Hej! Nu har vi haft första träningen för Chris här, det kändes bra så jag är nöjd.  Vi har ju som sagt fokus på ökningarna så idag tränade vi att korta-länga-korta-länga på steget. Kunna sätta tillbaka för att kunna trycka fram och jag kände redan skillnad efter några gånger, vi har svårt att behålla takten men vi satte några rätt bra iallafall! Red hela passet utan stigbyglar för att komma ner i sadeln och i mitten någonstans gjorde vi även en knut på tygeln så jag inte kunde få för långa. Rb kämpa på riktigt bra och Chris tyckte han va jätte fin, så kul att höra! Hoppas Emelie hinner med oss imorgon ska bli kul att höra hennes åsikter också :) 
Nu ska vi snart åka och handla mat, jag behöver lite mer! 

Rb efter träningen 

Lunch

2014-02-17 @ 13:03:16 / Vardag
Äntligen lunchrast efter 8 timmars jobb! För "vanliga människor" hade det betytt slut för dagen men inte för oss i stall.
Jag håller på och kokar lite nudlar, stabil diet här. Sen ska jag slänga mig på sängen och vila tills det är dags att gå ut igen. Äntligen träning!! 

Igår va rb klädd i Mias utrustning från topp till tå. Vill ni se en liten filmsnutt sen lina red så kolla min instagram (evelinnakerman) 


Idag på träningen för Chris tänkte vi oss vitt, blir schokemöhle schabraket och ett par vita lindor till. Tycker att varje gång man tränar för en tränare första gången ska man bära vitt, de känns som att då visar man tränaren respekt och man klär upp sig, ger ett bättre första intryck också! Nu har jag ju tränat för henne tidigare men inte på ett och ett halvt år. Rb klär sig bra i vitt och det kan på nåt sätt framhäva hästens gångarter. Visste ni att i Danmark är det tillåtet att tävla i vita lindor? Så borde de va i Sverige med. 

Nu blev det stålande fint vårväder, så skönt!
Utsikten från mitt fönster just nu! 


 

Godnatt från oss

2014-02-16 @ 21:56:08 / Vardag
Är riktigt trött nu, kom in 20.00 idag efter 14 timmars jobb, fötterna värker och kroppen skriker SOVA! och det är det jag ska göra.

Har precis avslutat ett telefonsamtal med älskling, han är saknad <3 tur att jag har min pojkvän nr två här iaf! Har även ätit kvällsmat och hunnit duscha. 

Imorgon börjar vi tidigare för två hästar ska till veterinären så då ska alla fodras kl 6 och så de blir att gå upp i tid! Fullt upp imorgon det kommer bli en lång dag.. Ser iallafall fram emot första träningen för Chris! 

Godnatt säger vi, rb ser ut såhär innan han ska sova, mitt hjärtegull Söndag

2014-02-16 @ 14:06:07 / Vardag
Idag har duktiga Lina dolk ridit rb! Det var jätte kul att se då jag inte ser han från marken så ofta och jag kände typ åh vilken fin häst jag har! Hon red han väldigt bra och sa massa positiva saker om han det va jätte kul att höra då jag utbildat han själv och haft upp och nergångar, men de va skönt att höra att man gjort något bra iaf ;)

Imorgon hoppas jag på en träning för Emelie/Chris, de ska bli så himla kul att höra vad dom har och säga om han!

linas blogg heter http://liinadolk.blogg.se
Bilderna tog jag från film, därav kvalitén. Kanske om lina inte misstycker så kan ni få se filmen! 

Godmorgon

2014-02-16 @ 06:23:47 / Vardag
Tänkte jag skulle svara på en fråga nu medan jag kan! 

Svar; hur jag fick möjligheten? Hmm jo jag har jobbat här sommaren och hösten 2012 så jag är ju bekant med alla här och dom vet vad jag kan så jag behöver bara skicka iväg ett sms och det gjorde jag till Emelie och fråga om jag kunde komma på sportlovet och de va klart jag kunde! 
Men innan första gången den sommaren hade jag skickat iväg ett mejl och berättat om mig och min häst och så. Då sa dom ja och vi bokade några 4 veckor på sommarlovet. 

Betalar? Jag betalar ingenting. Jag får gratis boende, gratis träning, gratis stallplats mot att jag jobbar 06.30-20.00 och de går rätt bra eftersom jag trivs bra med hästarna och omgivningen självklart alla Goa människor här också! 

Favorithästen! 


Kvällens ridpass

2014-02-15 @ 20:48:48 / Vardag
Hallå! Nu har jag kommit in och duschat, fräschat till mig och maten står i ungen, känns skönt att ta kväll nu hade ett grymt ridpass med rb idag, bara han och jag inga ögon helt ensamma i ridhuset, tog mig verkligen tid att göra allt bra och han va så fin och lyhörd! Vi red öppnor i alla gångarter och dom har aldrig varit finare, han va jätte loss och fräsch de är så kul att rida då! Fick även till några bra travökningar som han verkligen sträckte ut i men vi ska ändå ta hjälp den här veckan, bäst att ta vara på allt man kan när proffsen tittar på en.

Rb idag

Imorgon börjar jag 6.30 så det är snart dags att hoppa i säng. Lina kommer och tränar rb imorgon de ska bli jätte kul att se! 

Rb är nöjd med som Box men han önska han va större ;) 
Installerade!

2014-02-15 @ 13:37:28 / VardagTransportresan gick bra och jag hann precis packa iordning allt innan jag blev sysselsatt med jobb! Men det är kul och jag trivs ju så bra här så. Rb står i nybyggda stallet och pussas med sin nya tjej, helt omedveten om att hans halvbror står på andra sidan väggen. Han ska joggas ikväll när jag slutat springa av sig lite energi helt enkelt! 

Just nu har jag lunch och rb är ute i hagen, i regnet, usch inge kul väder här tur att man har lyx med ridhus iaf! 
Skriver senare om passet 

Mot brolöten!

2014-02-15 @ 08:56:38 / Vardag
Nu har vi alltså packat in allt och fått med oss hästen och vi är påväg mot en veckas jobb och träning! Känns som jag packat för en månad menmen nu är inget glömt (hoppas jag) det enda sista stoppet blir i Flen och köpa mat annars så är allt förberett! Ikväll tänkte jag jogga rb, lite lätt rund och låg för att sen imorgon lägga upp det lite hårdare. Dehär är bara lite av allt.. Har hela skuffen och andra sidan på baksätet också.. För er som har missat så är brolöten ett dressyrstall med massa tävlingshästar som jag alltså ska jobba med! 

Har ni några frågor eller önskeinlägg så är ni välkomna med dom! Jag kommer försöka uppdatera men så ni vet så kommer det bli från mobilen då jag inte har någon dator med mig. 

Alla hjärtans dag

2014-02-14 @ 21:17:58 / Vardag
Dagen har spenderats med min pojkvän dagen till ära! Såklart va jag i skolan under förmiddagen, påbörjade ett grupparbete och sen testade vi olika metoder i köket. Vi alla gjorde en bottenredning som vi sen smaksatte som vi ville och sen filéade vi kött som vi stekte på och fick äta med våran sås, mitt vart grymt! 

Sen kom micke och hämta mig och vi åkte hem till han för att göra oss iordning, sen åkte vi till Örebro och åt på Jensens, super gott var det och vi blev så mätta och belåtna! Nu har vi landat hemma hos mig och har laddat upp med godis inför en filmkväll! Kunde inte bli bättre än såhär

Ingen storhäst!

2014-02-13 @ 19:08:18 / Vardag
Nu är jag äntligen hemma efter att ha slutmätt rb, tog en hel eftermiddag att få vänta på sin tur.. Segt men nu är det gjort! 
Han är alltså ingen storhäst som jag lyckades lura några på Facebook! Utan han har stannat 1,45cm lika stor som han va som 4 åring.. Mycket ovanligt tycker veterinärerna men så är det! 

På väg!

2014-02-13 @ 14:38:06 / Vardag
Nu tar jag med mig mamma, min pojkvän och rb såklart till ATG för slutmätning! Rb har varit på tårna idag hela dan, är glad att jag inte red idag för han va galen så det blev lite linlöpning på banan. Han va jätte rädd för ena långsidan trots att vi ridit där mer än 100 gånger. Hästar alltså.. Sen fick han stå inne med backontrack i 1 timme och nu har jag klätt på han och packat in han i transporten! Och han är lika spänd som tidigare idag så jag undrar hur det kommer gå att mäta hmm.. Jaja håll tummarna för oss! 

Nån som lyckas gissa rätt på hur hög han är? Får en länk! 


Tillbaka i Hallsberg

2014-02-12 @ 13:22:38 / Vardag
Hej nu är vi hemma från Eskilstuna och vårat besök på Arphus, jätte trevlig anläggning jag lätt skulle kunna tänka mig att komma tillbaka till! Vi fick först en rundvandring i stallarna och presentation av några hästar, sen gick vi ner till ridhuset och då kom alltså Pether markne och vi fikade med honom och pratade och fick ställa frågor. Vi pratade blandannat om hur man tar sig till Os och hur han gjorde det och historien kring några hästar han haft, väldigt trevlig och jordnära man tycker jag! Han bjöd in oss att komma och kolla när han håller träning för Malin Bayard, så det ska vi också få göra! 

så till alla 98or där ute i Örebro län, välj Alléskolans ryttarprofil för Guds skull! 

Nu väntar jag på Micke som ska köra hem mig, ska rida först sen så ska vi ha en kväll tillsammans mysigt! Näst sista innan jag åker :/ aldrig varit borta så länge från han, kommer bli en jobbig vecka..

Rb ska tränas dressyr idag, så kul han har känts jätte fin den senaste tiden! Packar

2014-02-11 @ 22:24:33 / Vardag
 
Jag har lite smått börjat se över utrustning, vad som behövs tvättas till nästa vecka och börjat planera outfits, haha ja de känns som jag ska va borta flera veckor men så är det inte! men allt måste ju med, hagskydd, back on track, nattlindor, nattpaddarna, vanliga paddarna, hagboots och valiga boots, stall täcke, transporttäcke, fleecetäcke, vintertäcke, skrittäcke, ja ni fattar ;)  fullt upp med planering i mitt huvud nu! 
 
 

Tisdag

2014-02-11 @ 17:33:21 / Vardag
Hej allihopa! Jag sitter här och har precis skickat in en sommarjobbsansökan, hoppas jag får det. annars har jag en backup plan, det är bra det måste man alltid ha. Hur som helst idag var första dagen i skolan sen jätte länge känns det som, inte så kul att va tillbaka men jag måste ju. har en redovisning att skriva klart i i historia och en i svenska som jag får göra efter lovet. Eller lov och lov jag ska ju inte ha något lov direkt. Måste göra klart det den här veckan för det hinner jag inte i brolöten!
 
Imorgon har jag inga lekioner så jag är alltså ledig men jag ska ändå in och åka med ryttarprofilen på studiebesök till Arphus, rättare sagt hos Pether Markne och Per Sandgaard så kul att få komma ut och göra sånt! 
 
 
Såhär ser veckans plan ut med rb:
Måndag: vila
Tisdag: uteritt
Onsdag: dressyr på banan
Torsdag: antingen dressyr hemma eller så åker vi till ridhus
Fredag: vila
Lördag: longera innan avfärd till Brolöten
Söndag: Träning för Chris/Emelie
 
Hela nästa vecka består av träning för familjen Brolin, jag har även bokat in så att Lina Dolk ska få rida igenom min ponny. Så kul! Vi hörs senare nu måste jag ut.
 
 

tankar kring storhäst

2014-02-10 @ 18:44:00 / Vardag
Fråga: Hej! Funderar du på köpa någon ny häst? Storhäst. Skulle vara roligt att se er utveckling!
 
Svar: Som det ser ut just nu letar jag inte efter en storhäst och jag är inte intresserad av att skaffa nån. Jag vill utnyttja mina två år som jag har kvar på ponny och fokusera på RB. Tiden eller ekonomin finns inte att köpa en till häst. Självklart om jag skulle få ett erbjudande, här tävla min storhäst så skulle jag ställa upp! Men det finns inte på kartan att köpa en ny. 
 
Planen är att rida klart mina år på Rb, sälja honom och sen inte skaffa nån mer häst. För när jag är 18 och så vill jag helst flytta ihop med min kille, börja jobba och bygga upp en stadig grund att stå på och då kan jag inte köpa en häst som kostar massvis med pengar. Så då ska jag ha en paus, men om jag känner mig själv rätt så kommer jag nog vilja ta upp det igen. Kanske hittar någon häst jag kan rida åt nån, vi får se det får framtiden avgöra men såhär ser det ut nu
 
 
Här ser ni en bild på birk, en ponny jag hade hos mig en sommar. Såå himla fin! saknar han
 
 
 
 

+/-

2014-02-10 @ 14:05:00 / Vardag
Fick en fråga från Julia att skriva om rbs bra och dåliga sidor! så det tänker jag dela med mig av det till er.
 
+ Har lätt för att lära sig 
- Men blir lätt frustrerad om han inte förstår, han blir uppstressad och vill för mycket på samma gång.
+ Drar till sig många blickar på tillexempel tävlingar och han älskar uppmärksamheten då blåser han upp och växer tre meter till!
- Är aggresiv i boxen och på stallgången, det är hans värsta sida då han kan bitas och sparkas när man håller på med honom. Gäller att vara uppmärksam. Men vi tränar, faktiskt med NH, för att få bort detta och vi har märkt skillnad vilket är kul!
+ Jätte snäll i all ridning, kan både ridas själv och i grupp också snäll att sko, duscha, lasta, raka och väldigt lätt att ha med sig på träningar och tävlingar. står blixtstilla i transporten både när vi åker o står still
- Är rädd om rumpan, har alltså sparkat andra hästar vid ridning, så tävlar alltid med rödrosett i svansen. Ändå är det folk som rider upp i rumpan på en.. blir så irriterad!
 
alla hästar har olika bra och dåliga sidor. det är det som gör det till vilka de är och de faktiskt är olika individer. trots detta så är det ändå ens vän och man älskar den lika mycket!
 
 

Studiebesök

2014-02-09 @ 20:27:17 / Vardag
På onsdag ska jag göra något riktigt kul! väldigt svårt att gissa vad, men om jag säger att jag ska på studiebesök men vart(hos vem)? ;)
 
ännu en ledtråd...
 

Söndag

2014-02-09 @ 10:51:36 / Vardag
Godmorgon! Just nu sitter jag hos min pojkvän och inväntar kalas. Senare ska vi hem till mig för jag ska rida och sen så stannar vi även där ikväll. Hade en bra dag igår, rb fick ett pass på ridbanan och han va super fin! De va två flickor från grannen som stannade och kolla på oss när vi red då blåste han upp sig och visade sin bästa sida haha han älskar uppmärksamhet! Vi red lite lätt i båda varv gjorde lite skolor, skänkelvikningar och några riktigt fina galopper. 
 
Sen kom älskling och hämta mig så åkte vi till marieberg, hitta en födelsedagspresent, jag fick även med mig en victoria secret hem hihi. Vi tog en fika och köpte med lite kvällsmys innan vi åkte hem till han och kolla melodifestivalen. Va också en sväng i kumla och körde på en kompis till han innan vi kom hem, skärde upp frukt som vi doppa i nutella. Perfekt lördag!
 
Ha en bra dag allesammans, bloggar senare ikväll.
 

Vill ha!

2014-02-08 @ 19:06:00 / Utrustning
Är sugen på att piffa till min tävlingsoutfit med lite blingbling från Ryttarsmycken.se! lite diskret men ändå väldigt snyggt. Eftersom jag tävlar med ett pärlpannband så är jag inne på det här med pärlor blandat med swarowski jag tror det här skulle bli en jätte snygg kombination.
 


Glasbana

2014-02-08 @ 13:52:12 / Vardag
Nästa vecka på torsdag ska vi slutmäta RB, något vi måste göra nu för att få tävla. Det som inte känns så kul är att vi måste broddar ur hemma och sen åka iväg med honom till ATG. Och att gå på våran stallbacken utan broddar känns helt livsfarligt! Och inte tala om hur de brukar se ut på atg.. Åh vill verkligen inte...
Frågestund!

2014-02-08 @ 09:01:56 / Vardag
Tänkte göra igång en annorlunda frågestund, ni ställer frågorna och jag svarar i inlägg på varje fråga om ja tycker dom är lämpliga! på så sätt blir varje svar med inidividuellt och utförligt och jag har mer inläggsmaterial. Kul va! Lämna din bloggadress med frågan också så blir du länkad i samband med svaret.
 
 

Svar på fråga

2014-02-07 @ 18:44:43 / Vardag


Hej! I Örebro tror jag inte ekipaget får ha tävlat La p:1 i huvudtaget för att få vara med o div 2 om dom inte ändrat reglerna så. Tanken va att om serien blir av så vill jag vara med den brukar sluta i september och efter det om allt går som planerat med träningen så vill jag även testa på en la p:1! Jag tror inte vi blir placerade men jag hoppas kunna komma över kval gränsen till nationella klasser så vi kan tävla nationellt till nästa år som blir mitt sista ponnyår, usch va hemskt..:(

På DM i Örebro har vi ett enkelt och ett svårt dm, det enkla går i LA och det svåra i FEI så de är det man får välja på och det tycker jag är bra! Vi kommer välja det enkla och hoppas vi har chans på medalj:) tack för din kommentar kram! 
Fredagskvällen

2014-02-07 @ 18:16:13 / Vardag
Såhär spenderar jag min fredagskväll, rakat rb!


Lite skillnad emot förra fredagen då jag va på födelsedagsfest och på Frimis! Men jag föredrar det såhär med min älskade ponny. Hoppas ni får en trevlig start på helgen!

Vårens planer

2014-02-07 @ 16:34:49 / Planering
Hejhej efter onsdagens möte har jag helt fått lägga om min plan inför vårens tävlingar då jag inte fick va med i laget men tävlingarna blir nog detsamma.
 
Planen ser ut såhär att börja lite lätt med nån mer start l LC bara för att han ska få rutin på banan igen, såhär tidigt på året kan han vara lite spänd och rädd för saker i början men det är förståeligt när man inte varit ute sen i november. Så jag vill ha några säkra rundor först på bra procent innan vi går vidare .
 
Dom tävlingar som jag är sugen att åka på:
23/3 - Mariestad (redan anmält) LC:1 & LB:1
6/4 - Gyttorp  LB:0 & LB:1
26/4 - Örebrotrakten LB:1 & LB:3/LA:1 
3/5 - Laxå LB:1 & LA:1
11/5 - Örebro ryttarteam LB:1 & LA:1
24/5 - Ryttarkamraterna Kumla LB:1 LA:1
 
Planen kan ju bli heelt förändrad beroende på lite hur det går också. Vem vet vi kanske tar ett jätte långt kliv tillbaka och inte ens kommer över 60% i början av året ja då är det bara att backa och göra om! Eller så visar han verkligen och går som han gör nu på träning och så kan vi hoppa på LA direkt. Jag tror inte det blir några svårigheter men jag vill ta det i Rbs takt.
 
Tre mål jag vill uppnå iår:
1. Connemara SM!!
2. Distriksmästerskap!
3. Debutera LA P:1
 
 

Mål för februari

2014-02-06 @ 17:00:00 / Planering
Träningsmålen för februarimånad ser ut såhär:
 
  • Fokus på travökningarna, nu ska dom bli bättre! Måste kunna sitta kvar i sadeln behålla takt och rytm inte tappa formen och läääääänga på steget. Ta hjälp av Emelie den veckan jag är i Brolöten, suga åt mig alla tips och tränatränaträna.
  • Mer öppnor och slutor i lösgörande syfte. Även för att stärka, för att tillexempel kunna orka göra en travöking. 
Jag väljer att inte lägga fler mål utan mest fokusera på dessa, dessutom är det typ bara 3 veckor kvar av mǻnaden så man ska ju inte lägga allt för orimliga mål.
Varför jag väljer att fokusera just på travökningarna det är för att det är nåt som man vinner på. Rb kan trava stort det vet jag och alla runt omkring men det svåra med han är att få det stort och inte springit. I LAn ingår det ju två mellantraver som alltså är ganska viktiga i programmet och där har vi poäng att plocka!
 
 

Ändringar i TR

2014-02-06 @ 11:10:00 / Vardag
Hej, igår var jag ju på möte hela kvällen med klubben. En jätte rolig tillställning med mat, efterrätt, mycket prat och skratt. Det va så kul att träffa Amanda och Elin igen vi har så kul tillsammans!
Anledningen för att jag åkte dit var ju för att anmäla mitt intresse för div 3 laget iår. Som det såg ut ser vi ut att få ihop två lag iår igen men denna gång - utan mig.
 
Örebro läns ridsportförbund har dragit in en ny skitregel som säger att "Ryttaren får ej ha tävlat LA eller högre för att få deltaga i Division |||" och jag har tävlat LA med Acrobat för fyra år sedan.
 
 
Det innebär att jag med min "nya" ponny inte får vara med i laget. Tråkigt då dethär med lag är super kul!
Jaja bara att bita i det sura äpplet då var min plan jag gjorde igår bortkastad.. Men jag kommer fortfarande åka till dessa tävlingar och det innebär en debut i LA mycket tidigare, Kul! Jag ska skriva om det inlägget och posta det igen så det stämmer bättre in.
 
Några andra regler som blivit till verklighet är de här sponsorsreglerna.. Att man inte får visa märken på ett visst sätt och till en viss begränsning. Mig drabbar det inte så mycket, det är det här med schabraken bara.. visar er en bild:
såhär är det tillåtet att se ut
 
Jag har ju mina schabrak från agria som jag blivit sponsrad med, jag har ju inte mätt eller så me jag tror jag får tävla i dom för de loggorna är inte så stora. har ett som jag fått från hippo också som jag tror passar in på deras mått. Annars har jag inga tävlingschabrak som jag får tävla i.. Mitt schokemöhle schabrak kommer aldrig få komma med på tävling igen och det är tråkigt! blir att köpa lite mer schabrak då men det gör inte mig någonting, tror tillverkarna kommer börja tänka på det här nu så de gör loggor som passar bra in!
 
Mitt agria schabrak, vad tror ni om det?
 
Om någon skulle komma fram till er och säga att ni inte får tävla med det ni har på er då är det okej att använda markeringstejp över!

Utvärdering Januari

2014-02-05 @ 16:00:00 / Vardag
Kommer ni ihåg ett av mina delmål för 2014? att alltid ha små mål för att nå mitt stora. Januaris delmål var följande:

  • Fokus på galoppen, kunna sätta tillbaka och behålla formen och energin. befästa förvändgalopp träna på volt och serpentiner för att få en starkare häst.
Något vi jobbat jätte mycket på Erikas träningar och gissa vad den förvända galoppen är riktigt bra! han har gjort stor utveckling där och vi har kunnat galoppera förvänt på rakt och böjt spår. har kunnat släppa tyglarna och han har behållt samma hastighet och form vilket är super bra! Måste nog säga att jag är riktigt nöjd med framstegen.
 
  • Bli stabilare i sitsen, träna mag och bålövningar.
Vi har ju tagit tag i det där och tränat en gång för en centrerad ridning instruktör, fick jätte bra tips som vi jobbar vidare med! men jag kan förbättra mig mer
  • Travökningarna kan alltid förbättras, göra 10 bra diagonala travökningar vid varje dressyrpass. Behålla formen, länga steget och kunna ta ner i en bra övergång.
detta ska vi jobba vidare på och kan alltid förbättra! Min plan är att ta tag i det ordentligt när jag är i brolöten och försöka få så många tips jag bara kan av dom och verklien träna in det där! sen ska även Lina Dolk få hoppa upp på rb och rida igenom honom det ska bli spännande att se.
  • Träna så att energin behålls i skänkelvikningen, ta ut stegen mer. tydligare skänkelvikning!
Ska förbättras ännu mer!
 
  • Alltid tänka på händerna, hålla ihop dom, hålla stilla och i en lagom höjd. (inte som på bilden åvan haha praktexemplar verkligen!)
Försöker jag alltid tänka på men det ska jobbas på det med framöver
 
Det kommer snart komma en plan för Februari, måste bara komma på en först!

Nytt utseende

2014-02-04 @ 20:55:00 / Vardag
Hoppas ni gillar bloggens nya utseende! personligen så är jag nöjd, jag gillade verkligen mitt blå-orangea tema jag hade men det kändes som det behövdes något nytt. Så det blåa fick bytas ut men jag gillar verkligen orange så det fick va kvar för att liva till bloggen lite, jag kan inte riktigt sätta fingret på vad bakgrunden är för färg kan ni?  något mellan grå, brun och rödaktig. Bilden älskar jag, inte sett den på flera år och det får mig att gilla den ännu mer, han är så ståtlig och vacker på den så det finns inte! världens finaste ponny ♥
 
en bild från samma tillfälle
 Det är ju inget snack om att han inte har biffat på sig sen dess iaf, den översta är ifrån 2011 och den andra ifrån i somras!
 
Om ni har några frågor om vad som hänt sen sist eller om ni har önskemål på inlägg så skriv gärna, bomba mig med tips för jag behöver dom verkligen!

 

Jag är tillbaka!

2014-02-04 @ 18:08:54 / Vardag
Hej alla goa läsare som hängt kvar! Har glädjande nyheter till er, bloggen är tillbaka upp på fötter igen tack för er förståelse och stöd. Nu är det ny månad nya tag i både häst och blogg livet. För stunden är jag sjuk så jag kan lägga lite mer krut på bloggen tills jag blir frisk igen. Vad har hänt sen sist? inte så mycket faktiskt, haft fullt upp och stressigt hela tiden i skolan, mycket press så de va skönt att bara släppa allt för en stund men vet ni jag inser att när jag tar en liten paus från bloggen så försvinner också lusten till hästar, ridning och träning och allt där imellan. Jag inser att jag behöver bloggen för att vara motiverad, era fina kommentarer varje dag, att alltid ta bilder och berätta om dagens ridpass är så kul och givande! ingen mer paus för mig.
 
En till rolig nyhet, Rhett butler och jag är anmälda till årets första tävling! taggaaa