Utvärdering Maj

2014-05-31 @ 17:18:00 / Vardag
Såhär såg målen ut för Maj månad:

 • Travökningarna igen! Nu när vi avancerar på LA finns det fler poäng att hämta där då man ökar två gånger och inte bara en gång som i LBn.  Så tillbaka till alla nyttiga övningar och hitta den där fina traven igen. blandat med stretching, masserande och behandlingar för att öka förutsättningarna.
Jag har faktiskt hittat nu den senaste veckan en helt ny växel, minns att han tappade lite här då vi inte tränade så mycket på dom men nu har jag börjat träna dom igen och på senaste tävlingen fick vi faktiskt en sjua på ökningarna både i trav och galopp och det är en liten framgång för oss som alltid legat på 6, men vi vill såklart nå ännu högre och vi tror att vi kan det så vi ska fortsätta traggla!
 • Befästa enkla byten, han kan dom men blir väldigt laddad i skritten inför nya galoppen måste hitta ett sätt att lugna honom.
Har gått jätte bra! Kan hända att de bli något litet travsteg men vi finslipar, allt handlar om hur jag förberder honom inför avbrottet och ibland kan det vara jag som är lite slarvig.
 • Leka med öppnor och slutor för lösgjordhetens skull och för att stärka honom.
Faktiskt inte jobbat så mycket med det här utan har insett att vi måste ta hjälp av tränare!
 • Träna mycket övergångar från samlad trav till vanlig trav till ökad trav och verkligen kunna bevisa skillnaderna.
Har vi jobbat vidare med, långt ifrån klockrent men på god väg. Ska jobba vidare med detta då det är väldigt viktigt och bra i stärkande syfte.
 • Tänka mer på den stadigheten mellan hand och skänkel för att kunna nå högre poäng i klasserna.
Har tänkt jätte mycket på det och det märktes första tävlingen efter jag skrivit ut detta då vi vann LAn och domaren kom fram till oss och sa att hon tyckte han va jätte stadig och vi hade fin kontakt, så kul!! Det har verkligen ändrat våra resultat ute på tävlingar.
 
 

Tävling!

2014-05-31 @ 11:16:41 / Utrustning
 Gilla Hästsmycken på facebook för att vara med i utlottningen av ett egendesignat pannband eller ett personligt tagelarmband! 

 

Önskelista till RB

2014-05-31 @ 10:10:00 / Vardag
Jag har suttit och klippt ihop ett litet collage på vad Rb (eller jag) önskar sig. Som ni kan se är det mycket orange hehe, det går ju inte att undgå att jag gillar orange? kolla bara på min blogg! Men jag tycker det kan vara fräscht och uppfriskande att ha lite utstickande färger sådär i vardagen till häst, tycker inte ni?
 
Jag hittade alla prylar hos Hastia.se såklart där ni mina underbara läsare har 10% rabatt om ni uppger enewe i kassan!
 
 
 1. Horselyx - något som Rb är helt galen i! länk
 2. En ny lädergrimma att ha i transport och vid finare tillfällen. länk
 3. Ett schockemöhle schabrak som jag tycker är helt farligt snyggt. länk
 4. Matchande benlindor från Schockemöhle, vore så snyggt på min svarta häst! länk
 5. Ett fin täcke också från Schockemöhle att ha i transport, på träning och tävling! länk
 
 
 

Tillsammans är vi starka!

2014-05-30 @ 16:08:00 / Vardag
Som jag skrev för ett tag sen angående DM i Örebro så har distriktet nu kollat över och insett att det inte går att annordna DM med FEI klasser då vi knappt har några ryttare för det. Ännu en påverkan av sociala medier då vi va många som gick emot det här. Så nu är klasserna ändrade till LA:1 och LA:4 vilket känns mer förnuftigt i vårt län. För min egen del så känns det okej, vi har aldrig ridit LA:4 eller på långbana men jag vet att jag har tävlat det på acrobat och att det inte var några svårigheter. Kommer väl inte hoppas på medalj men det är kul att få vara med!
 
 

Tävla ponny till 20?

2014-05-30 @ 11:07:51 / Vardag
Efter att Svenska Ridsportförbundet nekat att höja åldersgränsen så tycks frågan kommit upp igen, bara nån månad senare, kanske är det vi på sociala medier som har stor påverkan? nu är det iallafall på tapeten igen att höja åldersgränsen till 20 vilket för min egen del känns bara positivt då det innebär att jag får yttligare två år med min underbara ponny - då kanske vi har möjlighet att ta oss till dom klasserna jag vill!
 
Ridsportförbundet har iallafall lämnat ut en enkät som de vill att vi svarar på så var med du med och påverka framtiden för våra ponnyryttare! länk
 
Vad tycker du om det hela?

Trappan

2014-05-29 @ 18:22:51 / Personlig träning
Att jag hade träningsvärk efter gårdagens 3timmars långa 
crossfitpass, ja det var givet. Men trots det så tog sig Micke och jag upp för trappan idag som är en upplevelse för alla träningsentusiaster. Det är en låååång trappa på ca 430 steg upp för ett berg och det mördar benen vill jag lova! Väl uppe satte vi oss och återhämtade med lite frukt och celcius, det var välbehövligt.Glad häst glad ryttare

2014-05-29 @ 16:08:00 / Vardag
Något jag har märkt den senaste tiden är att Rb blivit mycket mer gladare och positiv till arbete, vilket gör mig såklart jätte glad!
 
Rb har alltid varit ponnyn som "sagt vad han tycker" han har ett hett temperament och det är därför det tagit så lång tid att utbilda honom, det har alltid varit ett litet steg fram och två steg bakåt i princip och jag får ofta kommentarer som antyder på att det är dåligt att han är hela 8 år och bara gått LA, men ni förstår inte vilken stor framgång för oss det är. Från att förra sommaren inte vilja gått ett steg framåt utan stod mer på bakbenen än på alla fyra. Från att i Mars förra året få 52% i LC till att vinna LA på 69% i maj ett år senare.. 
Vi har på alla plan försökt gå till botten med det här, varför är han sån? Vi har haft veterinär ute som kollat på han under longering, ridning, gjort böjprov utan att hitta fel, equiterapeuter och till och med en kraniosakralterapeut. Inga fel, han är helt enkelt bara väldigt kaxig. Något man också kan märka i hagen då han hela tiden hävdar sig mot alla hästar och vill bestämma, samma sak vill han bestämma över mig.
 
Som sagt har det tagit låååång tid att komma dit vi är idag och jag vill lova er att jag gett upp många gånger. Men nu känns det som det börjar vända. 
Jag tycker Rb blivit framförallt snällare på stallgången, han bits inte längre och han har inte sparkat mig på jätte länge, jag kan röra han på hela kroppen utan problem, han står långt ner med huvudet och njuter av att bli ompysslad, helt otroligt! I ridningen så känns han mer framåt och glad, även om han säger till med en spark då och då för att det blir för jobbigt . Men överlag känns han glad och det gör mig jätte glad såklart. 

Hoppas det håller i sig och att vi inte sjunker ner i någon djup dal igen och om vi gör det så vet jag att vi tar oss ur den precis som vi gjort alla andra gånger. Jag tror på den här hästen och en dag ska han och jag visa alla som inte trott på oss!
 
 
Bild på oss och uppfödaren av denna fantastiska häst, hon har berättat att Rb som föl också var kaxig och gick inte att ha som hingst, han brukade stå på bakbenen och bita henne i öronen haha min tok♥
 
 

Önskelista till mig själv

2014-05-29 @ 13:08:00 / Utrustning
Det är väldigt sällan jag önskar mig något till mig själv, nästan allt vi köper går till hästarna och det är inte ofta jag uppdaterar min egna garderob. Men hastia.se har verkligen allt jag söker hittar så mycket fint där och vill bara klicka hem allt haha. Men jag har hittat några favoriter och några som jag faktiskt behöver!
 
 1. En snygg tröja att ha och rida i, skulle passa perfekt till min babyrosa outfit jag har! Länk
 2. En väst från spooks som jag tycker är to die for, har sett många ryttare rida i denna modell och den ser väldigt skön ut och är himla snygg. Länk
 3. Ett par nya ridbyxor behöver jag verkligen! Hitta dessa för ett bra pris och jag tycker de uppfyllde mina kriterier, jag kan inte rida i annat än helskott och de där för vaderna såg skönt ut. Länk
 4. Ett par nya ridskor vore på sin höjd alltså, mina har spuckit och släpper in vatten och allt haha nä en uppgradering på dom skulle behövas! Länk
Alla mina bloggläsare har 10% rabatt hos hastia.se om ni fyller i "enewe" i kassan!

1,5 år

2014-05-28 @ 18:48:00 / Vardag
Idag firar jag och min pojkvän 1,5 år tillsammans. Åh jag är så lycklig med honom♥
 
 
 

Fotografering

2014-05-28 @ 10:00:00 / Utrustning
Här får ni några närbilder på Rb i sitt nya pannband sponsrat av Hästsmycken! Rekomenderar varmt att beställa därifrån då mitt tagelarmband och pannband är i väldigt bra kvalité och det blir verkligen personligt. Just nu kan ni faktiskt vinna ett valfritt pris från Hästsmycken om ni går in på deras facebook hittar ni mer info!
 
 

Tisdag

2014-05-27 @ 19:54:46 / Vardag
Direkt när jag kom hem var det bara att svida om till ridkläder och hoppa i stövlarna och på med hjälmen sen upp på första hästen som var uppvärmd och klar åt mig att bara börja jogga med. Red Maries storhäst Maja och hon kändes fin, hennes galopp är helt underbar. Kände mig lite som en av alla proffsryttare när hästarna kommer färdiga på löpande band för när jag var klar med henne kom mamma ut med nightan så var det bara att sitta upp och rida henne också. Hon fortsätter alltid förvåna mig, hon är allt Rb inte är vilket kan va bra som kompliment att lära sig på. Hon är extremt känslig och teknisk att rida ihop vilket är skit kul, måste rida mycket med kroppen och lite med handen för att hon inte ska stressa upp sig och det räcker med att skjuta fram höften nån centimeter så flyger hon fram i största ökade traven vilket är riktigt mäktigt! Ska rida henne nu lite när Rb vilar, skulle jätte gärna ta med henne på träning för Erika då det skulle kännas nyttigt.
 
Idag hade jag bara en lektion sen lunch, därefter satt jag och gjorde plugg, skönt då slapp jag göra det när jag kom hem. vi har rätt mycket nu som ska in i sista sekund, känns väldigt stressigt men skönt att snart få sommarlov och få återhämta sig!
Imorgon är jag ledig samt torsdag och fredag, men ska ändå till skolan imorgon för att gymma duktig som jag är! Försöker faktiskt just nu hitta inspiration till att röra mig ur sängen för att gå ut och träna lite men jag känner mig så seg.. Ska vila ut nu när det är långhelg, kommer spendera alla dagar med min pojkvän och ta igen missad tid ihop. Känns lite skönt att ha det lugnt på tävlingsfronten nu ett tag framöver, då kan man vila ut sig samt prioritera tid med vänner och pojkvän som annars lätt glöms bort!
 
 
 

Sista bilderna

2014-05-27 @ 17:59:00 / Tävling
 
Min vän malin som ni ser i bilden åvan tog några bilder på oss i lördags från LBn, hon rider faktiskt en släkting till Rb som är jätte fin och de fick en fin fjärdeplacering i LBn.
 
Tack så mycket för bilderna!
 

Tränsuppdatering

2014-05-27 @ 15:02:00 / Utrustning
Mitt träningsträns fick sig en uppdatering av pannband efter att jag fått mitt nya. Det ver verkligen på tiden vill jag lova! Jag hade ett från början fint pannband med stora kritallstenar som glittrade från Glengordon som jag anser är ett ganska bra och populärt märke? Efter 1 vecka tappa det glansen och där efter ramlade stenarna av som plockepinn. Så trist, en stor diss.
 
Så jag ersatte det med mitt gamla tävlingspannband som jag tycker är okej, det jag inte gillar med det är att pärlorna är så små men de duger att ha till träning här hemma!
 
Gillar mitt nya bättre med stora fina pärlor! Sponsrat av Hästsmycken
 

Sommarlov!

2014-05-27 @ 09:45:00 / Vardag
Som ni mäkte igår så publicerade jag ingen veckoplan för att det är så här att Rb ska få vila helt från ridning i 2 veckor och få beta gräs istället, med lite undantag för borstning, pyssel och promenader. Kan inte va utan min prins totalt hehe.. Sen ska han få skrittas en vecka och börja longeras innan vi sätter igång som vanligt igen! Tror att denna vilan kommer göra honom gott, han kommer kunna äta upp sig så vi har mer att ta av inför hösten och han kommer framförallt få vila musklerna och hjärnan något som är mycket viktigt hos unga hästar. Men det kan bli spännande att sätta igång honom igen, blir att rida med säkerhetsväst kan jag lova haha!
 
Så under den här vilan så får ju inte jag tappa min ridning, jag måste ju ändå hålla igång och träna lika effektivt så jag tänkte hjälpa mamma lite med Nightan i dressyren så jag håller formen i trim och sen träna lite extra på gymmet. Inge sommarlov för mig inte! Sen har jag en tjej som vill att jag tränar hennes ponny samt en annan tjej som vill att jag rider igenom hennes storhäst så jag har att göra ändå men jag är inte fullbokad så att säga så om någon är intresserad av att ha sin häst tränad så kan ni höra av er till mig så kan vi allt lösa det!
 
Hur är det med er, släpper ni era hästar på sommarbete?
 
 

Fler bilder

2014-05-26 @ 19:54:00 / Tävling
Min vän Linn och hennes pojkvän kom förbi och hann precis se mig rida LAn i lördags, hon fick en del jätte fina bilder på oss som hon skickade över som jag tänkte visa er! 
 
Tack så mycket för bilderna!
Linns blogg
 
 

Favoriter från Spooks

2014-05-26 @ 16:00:21 / Utrustning
Något jag verkligen skulle behöva investera i är lite nya tävlingskläder då jag börjar växa ur mina och de har blivit lite slitna. Ett självklart val för mig då är att beställa från den välorganiserade webshopen hastia.se och jag har kollat runt lite och hittat några intressanta favoriter.
 
Bland annat den här super snygga och stilrena tävlingspikén och den här västen att ha tillexempel på framridningar och finare träningar.
 
 
Ett erbjudande som hästia har till alla mina bloggläsare är 10% vid beställning när ni uppger "enewe" i kassan! passa på och fynda
 
Vad tycker ni om Spooks överlag? Har de bra passform och kvalité?

Utvärdering

2014-05-26 @ 11:42:00 / Vardag
Igår tog jag och Rb en skrittur ute i kvällsolen bara för att få bort eventuell träningsvärk efter tävlingen, jag skippade både sadel och bett, det känns skönt att få låta han vila lite från sånt ibland iallafall när han presterat så bra på sistone då är han värd en mysig och skön liten skrittur.
 
För visst har han presterat bra nu, fem helger i rad har varit tufft för han. Fyra av dom har vairt tävlingar och en träningshelg. Men gud så kul vi har haft! Vi har kommit hem från varje tävling med rosett utom en då de var för få anmälda och vi har bara tagit första och andra platser vilket gör mig jätte stolt eftersom jag har utbildat han själv och som ni vet har det varit en jäkla resa. Vi har alltså under denna period på 2 månader fått mer rosetter än vi fick på 3 år. Det är en klar förbättring och det märks att Rb är redo för sin uppgift nu.
 
bilder från alla tävlingar

Mer från gårdagen!

2014-05-25 @ 20:12:04 / Tävling
Tänkte berätta lite mer ingående om gårdagens tävling samt visa fler bilder. Först ska jag bara berätta att mitt objektiv till kameran har gått sönder :( mitt älskade objektiv.. Den går fortfarade att ta kort med men det går inte att zooma och kameran har väldigt svårt att själv hitta fokus, så har fått tagit bort jätte många fina bilder p.g.a. att de ej är i fokus. Jätte ledsen för det.
Hur som helst, på  framridningen till LBn var det verkligen kanon varmt och jag ville inte trötta ut han för mycket så jag jobbade han lite låg och fick igenom allt där och bara fem minuter innan start tog jag upp han i tävlingsform och ställde lite krav, glad att allt funka då för vi hade inte tid med något tjafs. Han kändes jätte fin från start!
 
 
Inne på banan så var han jätte skraj för domaren som satt i en transport, jag tänkte att jag inte kommer få förbi han här ens och hade ingen bra känsla alls. hade det här varit jag för två år sen hade det verkligen förstört allt hela ritten och min ridning men nu tog jag igenom det jag skänkla på han bestämt och sa åt han att han måste gå förbi då blev han självklart jätte spänd och het men då lyckades jag få ut de bästa utav det och hade honom på hjälperna precis genomhela ritten, såklart släppte spändheten efter ett tag men han va lika fin för det! Dock låg han på lite för mycket i de ökade gångarterna och jag fick inte till övergångarna tyvärr det var väl det sämsta med ritten, annar är jag kanon nöjd! Blev dock chockad när jag såg att vi låg i ledning på 68% med bara 3 ryttare kvar och sen när dom ridit så hade vi vunnit klassen. Jätte glad och stolt att vi vann i en klass med 19 starter! 
 
 
Under prisutdelningen så åskade det och blixtra så strömmen gick, vi hann precis undan innan himlen öppnade sig till ett skyfall.
 
Framridningen till LA gick sådär, han kändes ur fokus och gick lite mot hand, vi kom förbi det precis innan det var dags att gå in på banan. Väl inne tyckte jag han va jätte fin och lydig, fortfarande en tendes till het i mellangångarterna men jag tycket det är kul att han gillar det. Ett program utan några missar och jag var jätte nöjd överlag tills protokollet kom och vi bara fick 64%, för en ritt som vi alla tyckte va värd minst 66% Det var ryttare som ridit fel väg och allt som fick lite högre än oss och det känns tråkigt när man själv gör en ritt helt felfritt. Men det är bara att bita i det sura äpplet och komma över det, ibland är det så med bedömnigssportet, huvudsaken är väl att jag är nöjd!
 
 
Vi fick en fin rosett för att vi deltagit i cupen! 
 

Hästia

2014-05-25 @ 15:57:23 / Utrustning
 
Jag vill stolt presentera mitt senaste samarbete ihop med den nylanserade och välorganiserade ridsportsbutiken hastia.se som är återförsäljare till många av mina personliga favoriter bland annat Schockemöhle sports. Jag är väldigt sugen på att klicka hem ett orange set med schabrak och lindor till min svara häst, visst vore det snyggt? dom har just nu kampanj på just Schokemöhles schabrak! och inte nog med det, alla mina bloggläsare som beställer får även 10% rabatt om ni uppger enewe i kassan!
 
Gilla hastia på facebook och ta del av unika rabatter samt kampanjer!
"Hästia är ridsportbutiken som värdesätter kundservice och kvalitet. Vi tror på nära relation med våra kunder och att skapa värde genom kunskap och noggrannhet! Vårt mål är att bli ditt självklara val när det kommer till utrustning för hästen, dig som ryttare och runt omkring."
 
 
 

Tävlingsresutlat

2014-05-24 @ 18:22:41 / Tävling
Jag tänkte bara kika in lite snabbt och berätta om dagens tävling innan jag drar iväg på bio med älskling. Dagen bjöd på från strålande sol och 25 grader varmt till att himlen öppna sig och det öste ner samt blixtra och åska..
 
Trots det fick jag två jätte bra ritter som jag är super nöjd med!
I LB:1 var Rb suuuuper taggad och höll på att krypa ur skinnet kände jag så jag tänkte då att nu tar jag tillfället iakt och rider igenom och får ut det bästa av det, vi fick 68% och vann faktiskt klassen och i LA:1 fick vi ynka 64% som vi alla tyckte va snålt för den ritten, men jag är super nöjd ändå med hela dagen!
 
 
Mer bilder kommer absolut sen! Har ca 1300 + bilder som andra har fotat.
 

Tävlingsmorgon

2014-05-24 @ 08:52:44 / Vardag
Godmorgon på er! Vilken underbar dag och vilken värme redan nu,  gick ut vid 8 i bara shorts och linne och de va nästan för varmt! Inge bra när man ska tävla kanske då hästen lätt blir trött, kör på lite kortare framridning idag. Rb kändes verkligen tipp topp igår så kul!

Just nu sitter jag och äter frukost samtidigt som jag granskar ett protokoll jag fick i april för samma domare och samma klass som jag ska rida idag, då ville hon ha mer framåt och mindre böjning, då ska hon få det! 
Rb har fått frukost och är just nu ute i hagen och äter gräs innan det är dags att badas.

Håll tummarna för oss idag, följ liveuppdateringen på enewese @ instagram. Annars hörs vi ikväll med resultat! Pannband från hästsmycken

2014-05-23 @ 15:46:00 / Utrustning
Idag kom mitt pannband som Hästsmycken har sponsrat mig med, i söndags lämnade jag in mina önskemål om design av pannbandet och igår blev det klart och kom levererat på posten hos mig idag, vilken härlig service måste jag säga! Jätte kul att jag kan använda det på tävlingen imorgon.
 Vill du designa ett helt eget pannband så rekomenderar jag verkligen att höra av er till Eva på Hästsmycken, gå in på facebooksidan och skriv ett meddelande så får du snabbt ett svar och kan börja designa ditt egna personliga pannband enkelt!
 
Det jag gillar mest med det är att det är så stora fina och glittrande pärlor och ett jätte bra läder som är mjukt och följsamt. Ska bli spännande att se hur det sitter på Rb sen!
 
 
Vad tycker ni? Visst blev det fint
 
 

Äntligen fredag

2014-05-23 @ 14:28:00 / Vardag
Alltså jag vet inte vad det är för fel på mig men jag älskar verkligen att planera och att packa, förbereda inför tävling, oftast tycker jag nästan dagen innan är roligare än själva tävlingsdagen haha därför ska jag njuta extra mycket idag och dra ut på det hela eftersom det är sista tävlingen på två hela månader!! Hur ska jag klara mig tills dess? det här är verkligen mitt liv.
 
Så då var fredagen äntligen kommen och jag har mycket att stå i därför gäller det att ha en plan så allt hinns med. När jag är hemma ska först Rb trimmas, idag blir det en enkel jogg för att inte slösa på krafterna men jag vill ändå känna igenom honom så allt känns rätt och om det är något jobbigt så får jag se till att ta igenom det, hoppas verkligen det här skumma i vänstersidan har släppt annars blir jag tokig har gjort allt för att förebygga så jag håller tummarna. Vi avslutar med en skrittur ute, på så sätt håller jag han glad! Därefter tar jag ju såklart hand om honom och följer alla mina rutiner efter ridning innan jag ser över utrustning och smörjer den skinande ren därefter packas allt in i transportens sadelkammare och jag går igenom så allt är med. Viktigt varma dagar är vatten! Vi har med betfor då Rb brukar dricka dåligt på tävlingar men om vi blandar i lite betfor och mycket vatten så går det bra.
 
Framåt kvällen får Rb komma in och sova i stallet, viktigt att han är utvilad på tävlingsdagen tycker jag så han får en natt i lugn och ro i stallet. Badningen av honom sker nog på Lördag morgon då jag inte behöver åka förrän 12.30(!!!) så om jag badar honom runt 9 så får han stå i rasthagen nån timme och torka och sen knoppar jag och åker det blir nog perfekt!
 
Väderprognosen ser bra ut, är nöjd med starttiderna, har en bra känsla inför tävlingen och kommer rida på säkerhet då vi inte är stadiga i den höga formen ännu men det visade sig att LAn går lokalt och därmed är inte kraven lika höga. Min älskade pojkvän ska följa med som stöd och det känns kul att han engagerar sig i mitt intresse även fast han inte är dett dugg intresserad. Låter bara som bra förutsättningar, nu kör vi!
 
Samma ställe - samma datum - ett år tidigare. 63% i LB och 2a i lag samt totalt. Iår siktar vi på högre procent!

Gårdagens aktivering

2014-05-23 @ 08:00:00 / Vardag
Som jag skrev igår så tog vi oss en uteritt ihop med mamma, barbacka ner till sjön det var verkligen uppskattat av oss och hästarna då termometerna nådde 27 grader här hemma!! Rb är lite skeptisk till att bada men går att övertala och när han väl står där så kan man se att han njuter.
 
 
Sen fick han komma in en stund från flugorna och vila sig i två timmar och då hade solen gått i moln lite så han fick komma ut i en rasthage och beta gräs medan jag gjorde klart stallet innan jag tog in han och tog tag i friseringen. Rakar alltid benen/hovskägget på han då jag tycker det går snabbast och blir bäst, sen klippte jag svansen och manen. Glömde dock det vanliga skägget men det får jag ta imorgon! Sen så tog jag han till paddocken och efter tips från bloggläsare så fick han trava lite bommar på olika höjder på lina, det gillade han, gjorde det en kortis för att han skulle bli varm i kroppen till jag skulle massera och stretcha, jag stretchar alltid alla fyra ben och märker faktiskt skillnad! Där efter lite arnika behandling, BoT och så spola jag benen på han innan han fick gå ut till kompisarna i hagen.
 
Transporten blev tvättad igår också för att underlätta idag när jag har massa att förberda, kommer inlägg på det också! Men först: Nationella prov i matte i 5 timmar!! 
Återkommer om jag överlever ;)
 
Sjukt taggad till imorgon iallafall! Hoppas på en lyckad tävlingsdag

Liveupptering!

2014-05-22 @ 19:05:00 / Vardag

Följ enewese på instagram så missar ni inget i helgen!
 

Pannband

2014-05-22 @ 16:23:00 / Utrustning
Jag ser jätte mycket fram emot tills mitt egendesignade pannband sponsrat av Hästsmycken landar i brevlådan hemma hos mig! Åh det är så himla snyggt vill jag lova och det kommer matcha så fint med mitt sponsorschabrak från Supportföretaget då schabraket kommer vara vitt med blått kantband och en rödpasspoal och mitt pannband går i vitt med inslag av blått, lite rött och silver. Dom som följer enewese på instagram har redan fått sett det och det är verkligen to die for. 
 
Hoppas det hinner komma innan helgens tävling då får jag matcha det med ett Agria schabrak eftersom mitt nya är på brodering hos Sjöhagen Wear. Sen när det kommer hem då åker mina andra tävlingschabrak upp på hyllan och mitt tävlingspannband kommer ersättas och förbli mitt träningspannband!
 
Lovar er att när mitt pannband kommer då kommer det bli en riktigt bildbomb med fina bilder på Rb.
 
 

Nytt samarbete på gång!

2014-05-22 @ 13:13:00 / Vardag
Som rubriken lyder så har jag ett nytt samarbete på gång som jag ska presentera för er så snabbt som möjligt, ett företag som kommer ebjuda er mina underbara läsare några förmåner, ni förtjänar verkligen det bästa och jag är glad att företag tror på mig, min blogg och Rb så de ger mig dessa möjligheter att ge tillbaka till er. Det är ni som håller bloggen levande ♥
 
Jag försöker ju hela tiden ge tillbaka all glädje och kärlek jag får från er, jag gör det genom att uppdatera och ge er svar på frågor, jag skriver inlägg som ni vill läsa, jag tar mig alltid tid att svara på alla kommentarer både här, på instagram och på facebook! tycker det är viktigt att ha en bra kontakt med sina läsare. Jag går ofta in och kollar era bloggar samt skriver nån rad för att ge glädje tillbaka. Hoppas jag lyckas!
Ni vet att ni alltid kan skriva till mig på facebook om ni bara vill prata, jag tycker det är så himla mysigt och fint att ha den kontakten med er.
 
Tillsammans är vi starka!
 

Torsdag

2014-05-22 @ 11:10:00 / Vardag
Hej på er! idag är det torsdag och jag är redan påväg hem, skönt, bara haft en lektion idag sen varit hos läkaren så jag kunde ta den tidiga bussen hem. Idag ska jag ut och mysrida lite med rb, tänkte skippa sadel och bara skritta ut han och jag kanske ta en tur ner till sjön för att bada lite. Sen ska han få skön massage och få stå på box några timmar med back on tracken som sannerligen kan göra underverk! allt för att ge han dom bästa förutsättningarna inför helgens tävling. Rb ska också få sig en omgång med saxen, bland annat måste svansen klippas och hovskägget rakar jag bort! kan man inte va bäst så kan man iaf vara välvårdast ;)
 
Annars då? jo vi har den här veckan haft hela två spekulanter på stallet (och en till som kommer imorgon) två söta ponnytjejer som jag hoppas vill flytta in här, den ena har redan tackat ja och det känns jätte kul! vi är ett härligt gäng och det är kul att ha tjejer att rida ihop med och som man kan peppa och stötta varandra. Mycket är på gång på Stall Marieborg, vi har ett till roligt samarbete som jag verkligen hoppas blir av isåfall kommer min sommar bli såååå bra, men mer om det om och när allt blir bestämt!
 
 

Måste bli bättre

2014-05-21 @ 17:21:00 / Träning
Som ryttare har vi alltid saker som vi måste förbättra, små som stora saker. Det bästa vi kan göra är att vara medvetna om våra brister, hur ska vi annars kunna förbättra dom? Jag är mycket medveten om alla mina sämre sidor som ryttare men även dom som är bra. För mitt i allt elände måste man ändå kunna berömma sig själv för det man har gjort bra! Vill aldrig höra eller läsa att någon känner sig dålig, man ska heller aldrig få behöva höra det från någon annan. Stå på er, ni är bra allihopa!
 
Men vi alla har något att träna på, det kan vi vara överrens om!
Just nu ligger mitt lilla fokus på att förbättra mina händer, dom blir gärna lite passiva, ni vet när man försöker "finrida" och rida med småsmå tygeltag. Då blir lätt min hand lite öppen istället för helt stängd som den ska vara, man kan såklart rida med fina händer och med mjukhet trots handen stängd, jag måste bara banka in i det i min skalle. Kommer ibland på mig sittandes med tyglarna på ringfingerspetsarna och då är det lätt att tygeln bara blir längre och längre, nej fy det måste jag tänka mer på.
 
Nån som känner igen sig och vet hur man kommer förbi det?
 
Annars ni som följt bloggen länge vet ju att jag haft svårt att ha händerna ihop och samt att inte rida med för långa tyglar, det har blivit mycket bättre! Tack vare allt tjat så sitter det äntligen i ryggmärgen och det känns fel att rida så som jag gjorde förut, skönt då det tog ett år att bli av med den ovanan.
 
 

Veckans plan

2014-05-20 @ 17:08:39 / Planering
Enda sen jag började planera allt i min hästvardag från månad till månad, vecka till vecka, pass till pass så har det gått mycket bättre för mig, som ni kan märkbart se på mina resultat, det är något som hjälper mig att ha mer koll och mer säkerhet inför tillexempel en tävling. Ni har ju sett veckans planering alltså dag för dag men jag tänkte gå in lite djupare den här veckan just för att det är tävling på lördag och vi vill verkligen prestera!
 
 
 
Så istället bara för att skrapa på ytan och säga dressyr på tisdag, onsdag, fredag så kommer jag nu presentera veckans mål inför lördag. Jag vet att underverk inte går att göra under tre pass och jag kommer inte sätta så höga krav så att jag blir ledsen om jag misslyckas utan jag ska se om det här funkar för oss helt enkelt att ta min planering ett steg längre.
 
Veckans planering:
 • Rida program, flera flera gånger, ta delar ut programmen och trimma extra på. Hitta svagheter och våra styrkor att ta till när det väl gäller. Mata in programmen i huvet så de sitter i ryggmärgen för att visa upp rörelser som sitter på pricken där dom ska!
 • Höja svårighetsgraden ännu ett snäpp och hitta den högre formen samt de höga knälyften, detta är ett långsiktigt träningsprojekt men vi ska börja känna på det och försöka hitta ifrån säkerhetsridningen till tävlingsridningen för att kunna plocka de högre poängen!
Känns som att två punkter är nog att ta tag i under en vecka! Nu ska vi försöka höja oss från 7,5 till 8 och från 8 till 8,5. Angående punkt två känner jag lite såhär att antingen går det hela vägen och blir kalas bra eller så blir det pannkaka men det gäller att ta sig ifrån sin säkerhetsbubbla om man vill komma längre!
 
 

Visste ni att..

2014-05-20 @ 14:19:00 / Vardag
Det var på ridskolan i Lindhult jag började min ridkarriär, samma ställe som jag idag håller till när jag tränar.
 
Tänk om någon då för ca 10-11 år sen hade visat mig en bild ifrån nutiden, ifrån lördagens träning på Lindhult,jag hade aldrig trott den människan. Jag hade aldrig trott att jag en dag skulle bli duktig på att rida eller att jag ens skulle få en häst så fin som min Rb, tänk han va inte ens född då! hade heller aldrig trott att jag nånsin skulle kunna börja med dressyr då det bara va hoppning som fanns i min skalle hehe ;)
 
 

Yes!

2014-05-20 @ 08:57:00 / Vardag
Det verkar som budskapet gått fram, tillsammans är vi starka! Distriktets dressyrkommité ska sätta sig ner och titta på de nya reglerna igen, efter många klagomål så ska de göra en inventering på länets ryttare och det leder nog till en ändring i klasserna för DM! 
 
som jag har hört lutar det åt att ta ner klasserna till LA:1 och LA:4!
We likeLördagens förutsättningar

2014-05-19 @ 11:29:00 / Planering
Sent igår kväll kom startlistorna upp på equipe och jag blev jätte taggad när jag fick se dom. Femte helgen i rad nu, sista tävlingen för i vår och uppehåll hela två månader, nu kör vi! 
 
Fick riktigt sköna preliminära starttider kl 14.12 och 16.00 och tävlingarna går på Örsta Kulle som alltid annordnar bra tävlingar med trevliga funktionärer och trevlig stämning, då återkommer man gärna! Den här gången har jag dessutom hjälp dom hitta fler startande, sen jag länka på fb och bloggen så tillkom det ca 30 starter, tycker jag borde få något litet tackpris för de haha! 
Annars i LB:n är det hela 18 startande! Minns inte sist det var så många, ponnydressyren i Örebro län är inte så populär. Så det är kul med lite motstånd samt 5 placerade. I LA:n är det 8 startande där kommer jag inte ha så höga krav på oss då det går regionalt och det innebär lite svårare och ett jätte tufft startfält. Måste verkligen tänka på att få upp han i den höga formen om vi ska kunna plocka poäng. Sen deltar vi ju även i en cup där kategorierna slås samman där det är 5 st totalt och 3 placerade i cupen. Hoppas på bra resultat i LBn så kan det kanske väga upp LAn, vi får se helt enkelt ska iallafall satsa gärnet.
 
I veckan ska vi rida igenom programmen mycket och förbättra, se vart vi kan bli bättre. Mamma ska få va mitt granskande öga och hjälpa mig hitta den höga runda formen för LAn! 
Är laddad till tusen 
 Veckans schema

2014-05-19 @ 09:00:00 / Planering
Nu kör vi uppladdning inför helgens tävling, sista tävlingen nu på våren med ett uppehåll till slutet av Juli, vet inte hur jag ska klara mig så länge utan att göra det jag älskar allre mest - att tävla. Därför ska jag njuta varje sekund av uppladdningen, förberedelserna och på själva tävlingsdagen. 
 
Måndag: Vila
Tisdag: Dressyrpass
Onsdag: Dressyrpass
Torsdag: Lugn uteritt
Fredag: Jogga
Lördag: Tävling Ryttarkamraterna Kumla, LB:1 LA:1
Söndag: Vila
 
 

Samarbete

2014-05-18 @ 15:35:00 / Utrustning
Det är så himla kul när man kan knyta kontakter via sin blogg! Jag är så glad att kunna göra det här och att företag vill samarbeta med mig, jag är alltid öppen för nya spännande saker. 
Jag kan stolt presentera mitt senaste samarbete ihop med Hästsmycken, ni vet som jag rekomendera här om dagen? hästsmycken tog kontakt med mig och fråga om hon fick sponsra mig, klart man inte säger nej till det ;) Så snart kommer jag få hem ett nytt pannband som jag har designat själv som kommer va skit snyggt till tävling, åh kan knappt vänta tills det trillar i brevlådan och jag kan visa det för er!! Dom som följer enewese på instagram har redan fått sett en bit av det.

Ska förresten tillägga ifrån Eva som tillverkar detta att jag är utvald som den enda ryttaren för sponsring då jag satsar mot den yttersta toppen! Är så himla glad och tacksam för detta tillfälle.
 
(tryck på bilden så kommer ni till facebooksidan)
 
Jag säger bara det, driv den blogg du själv skulle ha älskat! 
 

Nya hagskydd

2014-05-18 @ 12:47:43 / Utrustning
Rb har fått börja gå med hagskydd nu när han går på sånt stort bete som han gör, han och winnie busar ofta och springer runt så då känns det bättre att ta det säkra före det osäkra. 

Har ni hagskydd? Varför/varför inte? 

Favoritgodiset

2014-05-18 @ 11:33:00 / Utrustning
Rb som inte är så förtjust i hästgodis, han brukar tugga lite sen spotta ut de, har äntligen funnit ett godis som faller han i smaken! Ett som vi vann i Wittvång förra helgen och han är heelt galen i det. 
 
 

Sommarkänslor?

2014-05-18 @ 10:28:00 / Stall Marieborg
Kommer ni ihåg när jag berättade att vi hade räddat några getter ifrån slakt? Ja djurvänner som vi är så har vi alltså 4 getter här på gården som bor i vårat gamla stall och som varje dag är ute och betar gräs och skojar. Ja dom är heeelt vilda vill jag lova! Sommarkänslor kanske?
 
 
Jag berättade ju även att vi fick en tillökning i getfamiljen.. lilla Zigge föddes är på gården och han kan verkligen charma alla! till och med mig.. 
 
 
Alltså den här geten, han är som en hund! bokstavligt talat. Han kommer och ska sitta i knät, han kommer när man ropar på honom, han ska va med öööverallt och låter ingenting vara ifred. Han ska hoppa upp på allt han ser, så vi kan inte parkera bilen eller nåt vid stallet för då hoppar han upp på den..
Igår när jag packa ur transporten och gjorde rent, tror ni inte han ska va med då med? Jo.
 
Busen
 
Tycker den här bilden beskriver hans personlighet rätt bra.. typ "vad har du där? går det att tugga på?" Haha han är för go!
 

Avrundar kvällen på bästa sätt

2014-05-17 @ 22:19:42 / Personlig träning


Har varit ute med min vän karro och powerwalkat en mil! Tiden gick så himla fort när man hade sällskap och kan prata om allt mellan himmel och jord, måste säga det att dom bästa vännerna man kan ha det är dom man inte behöver träffa varje dag eller ens prata med så ofta men varje gång man ses så är allt precis som det allitid har varit! 

Imorgon ska jag avrunda en skön och ganska lugn helg hemma, ska upp tidigt och ut till stallet och fixa innan vi får spekulanter på stallplats, så kul tycker jag varje gång någon är intresserad av vårat stall! 
Rb ska skrittas ut på lite lugnt och jag hade kanske tänkt att ligga några timmar i solen och njuta av ledigheten.
På måndag är det ny vecka nya tag och jag laddar upp som vanligt med att stå redo kl 7.50 i gymmet! 

Godnatt på er! 

Dagens träning

2014-05-17 @ 16:10:56 / Träning
Väckte en hel del nya tankar hos mig, bland annat att jag måste sluta rida på säkerhet och våga utmana mig själv men främst Rb, våga ställa mer krav och inte bara nöja mig med okej utan hela tiden förändra och förbättra. Dagens pass var verkligen jobbigt för oss båda och när det blir jobbigt då säger rb ifrån, idag var inget undantag utan han blev riktigt förbannad på mig några gånger men vi kom förbi det efter några om och men..
 
Fokuset idag låg på att hitta den höga formen, för att kunna gå vidare uppåt i klasserna måste vi helt enkelt skippa LB formen. Något jag måste jobba vidare på att få upp han från bogarna samt att han bär sitt egna huvud, då kan vi finslipa detaljerna så som den ökade traven när han är samlad på bakbenen och fri i bogarna. Så det ska vi träna stenhårt på!
 
Rb fick verkligen jobba och tänka till, sånt behöver han, plutten blev jätte svettig av passet så när han kom hem fick han en skön dusch och beta gott gräs.
Erika berömde mig för att min sits blivit bättre, inget jag själv tänkt på men att döma av bilderna kan jag nog hålla med henne, kul!

En morgon på Stall Marieborg

2014-05-17 @ 10:07:08 / Stall Marieborg
Innan vi drar iväg på träning måste jag bara titta in och visa er de här underbara bilderna! Här ser man våra grannars alla hästar och två av våra stå som i en liten flock trots att dom är i olika hagar, så härligt att se.
 
Våra grannars alla hästar går ihop och det är imponerande hur så många hästar kan hålla sig sams, dom går på dom finaste betesmarkerna man kan tänka sig.
Våra hagar är också väldigt fina tycker jag, stora och bra med bete, hästar måste få vara just det - hästar!
 
Våra hästar gick faktiskt ute inatt, jag tror dom mår bäst av att kunna röra sig så mycket de kan och igår kväll var et så himla varmt ute så de fick stanna ute. Imorse när jag kom så stod Rb och Winnie och sov i deras vindskydd så dom verkar ha tagit det med ro! Rb står nu inne en stund med back on track och vilar sig på box, han har fått sin havre och ska snart göras iordning för träning.
 
 

Godmorgon!

2014-05-17 @ 09:08:55 / Träning
Dags för träning. Kl 11 rullar transporten med Rb i till Lindhult för lite dressyrträning, de va ett bra tag sen vi tränade för Erika nu så det ska bli spännande och se va hon tycker, om vi jobbat på i rätt riktning så att säga. Men utifrån protokollen de senaste tävlingarna så verkar vi ha gjort det! Jag tar med mig protokollet ifrån LAn i Laxå när vi vann på 69% så kan hon kika lite där och se vad domaren tycker vi ska träna på, det kan va nyttigt att göra.
 
Kameran följer även med idag så hoppas vi att det blir några fina bilder nu i vårsolen.
Vad ska ni hitta på idag?
 
 

Missnöjd Örebroare

2014-05-16 @ 19:00:00 / Åsikter
Publicierade ju för några dagar sen de nya reglerna för Distriksmästerskapen i Örebro län och reflekterade över att de gjort lite ändringar i klasserna, jag har haft mailkontakt med många efter detta och fått det bekräftat att det inte är något skämt.. Som D-ponny ryttare för att kunna slåss om medaljerna i DM Örebro måste man rida LA:1 och FEI inledande. Samma gäller kat C, men för B ponny ryttare gäller två LB klasser (?!)
För att kunna bli placerad i Dm måste man rida en av ritterna på över 60% står det också klart och tydligt.
 
Alltså jag känner lite bara... va? Hur tänkte distriket här, dom som sitter och bestämmer sånt här. Förlåt uttrycket men är dom helt okunniga inom området eller? Har dom ens tittat på de olika programmen, det är två heeeeeelt olika svårighetsgrader i de olika programmen. En som rider fei kan väl lätt komma och rida en LA medan en som rider LA har ingenting att göra i fei. Nej det här gynnar verkligen inte ponnydressyren i vårat län, dom säger att dom vill "höja standarden" i länet. Ja visst hade man kunnat göra det om vi har några ryttare på den nivån. 
Som det är just nu, har vi två möjligen tre duktiga ryttare i länet som rider dessa klasser(kat. D, C har jag ingen koll på). Hur spännande blir det att låta dom slåss om guld, silver och brons? Däremot har vi många duktiga ekipage som kan gå LA som jag tycker också borde få en chans.
 
Nej en fet diss till dom här reglerna, tycker man kunde ha kvar det lätta DM och svåra DM så har alla en chans att vara med. Skulle jag ställa upp, haha, ja visst jag skulle nog komma över 60% i LA men inte tusan som det är just nu ens komma över 50% Fei. 

Riktigt riktigt tråkigt då tävlingarna går på Örsta Kulle som jag tycker är en super bra anläggning, gillar enormt mycket att tävla där och DM är ju en spänning bara det att vara med i och det vore ju kul att ha en chans att få titeln.
 
 
 

Hästsmycken

2014-05-16 @ 16:07:32 / Utrustning
Jag vill varmt rekomendera er att införskaffa fina och personliga smycken från min mammas vän Eva, hon gör allt ifrån armband till oss människor och pannband till hästarna och man kan bestämma helt själv hur man vill ha dom så man får det i sin egna stil och det gör det också väldigt personligt!
Jag har själv ett tagelarmband från rb som ligger mig varmt om hjärtat det är väldigt fint, fick också med en fläta med en liten lyckokula som ska bringa tur. Den har jag med mig i fickan när jag tävlar, kanske därför det gått så bra de senaste tävlingarna ;)
 
 
Det nästa jag skulle vilja ha är ett personligt pannband att ha till tävlingar, tänker mig då ett som går i silver som matchar vårt silvertema, eller ännu snyggare kanske att ha ett i silver, marin och rött som vårt sponsorschabrak kommer gå i.. hmm ska fundera på det, jag tycker iallafall att det är himla fina grejer och de jag testat än så länge - bra kvalité till ett mycket bra pris.
 
Är ni intresserade av att se mer eller beställa själva så kan ni kika in på deras facebook sida.
 

Jag har blivit intervjuad!

2014-05-16 @ 13:08:35 / Vardag
Namn: Evelinn Åkerman
Ålder: 
17 år

Sysselsättning: 
Jag pluggar första året på Alléskolan i Hallsberg på restauranglinjen, utbildar mig till kock samt bartender. På friditen rider jag dressyr och gymmar, jag är ett träningsfreak på alla plan!

Blogg: 
enewe.se


Hur kommer det sig att du började blogga? Ja jag började blogga för 3,5 år sedan mest på skoj skull för min egen del.... Läs mer här!
 
 

 

Presentation av Support Företaget

2014-05-16 @ 10:00:00 / Vardag
Supportföretaget är ett fullserviceföretag inom marknadsundersökning och analys med kunder både nationellt och internationellt. Kunderna är alltifrån små enmansföretag till stora världsomspännande koncerner. Innovativ marknadsutveckling är det som gjort företaget så eftertraktat där skräddarsydda marknadsundersökningar, utvecklingsuppdrag och aktiv hjälp i förändringsprocesser ligger helt i linje med varje uppdragsgivares behov och unika situation!
 
 Min nya sponsor går in och sponsrar mig med tävlingsbidrag som gör att jag kommer kunna åka på ännu fler, ännu större tävlingar och ännu längre bort. Som ni vet så är det dyrt att tävla och ha häst i huvudtaget, Support företaget går in och gör det möjligt för mig att tillexempel kunna åka till connemara SM så jag kan lägga mer krut på träningar och allt runt omkring! Jag är mycket tacksam och glad för detta tillfälle, kommer stolt bära deras logga när jag tävlar och loggan kommer även pryda min blogg.
 
Nu kör vi!
 

Nytt utseende

2014-05-15 @ 21:02:50 / Vardag
Idag fyller bloggen 3,5 år! Min present är ett helt nytt utseende, eller ja inte helt nytt ;) behåller fortfarande färgtemat då jag tycker marin och orange är farligt snyggt och spännande. Jag har suttit i princip hela dagen med den här haha och gjort allt från grunden vilket jag är sjukt nöjd över då det va flera år sen jag gjorde en hel design från grund och botten, kan säga att det är rätt jobbigt och jag har varit nära på att slita av mig håret flera gånger.. Men nu är den klar och jag är riktigt nöjd! 
 
Måste bara säga att headern har jag faktiskt inte gjort helt själv, eller jag har ju de, men jag bad min vän Erika Andersson göra en header som ser i princip likadan ut som den här, jag ville bara göra en liten ändring så då gjorde jag en helt ny fast utgick från hennes fina! 
 
Som ni ser klart och tydligt så har jag även en länk till min nya sponsor, en presentation av denna kommer upp under morgondagen, spännande!
 
Det finns andra roliga saker ni kan hitta här, bland annat om ni går in där man kommenterar så i menyn hittar ni den här lilla rutan:
 
 
Där har ni min mejl, ni har även direktlänkar till enewe.se facebooksida, instagram, bloglovin samt min personliga twitter. (jag har dock inte dubbelkollat om alla länkar funkar perfekt, ni får gärna rapportera om de inte gör det hehe!)
 
 
Här har jag plats för fler företagare som vill synas inför ett tusental unika besökare varje dag! Jag har flera på gång men letar fortfarande det perfekta samarbetet.
 
 
Så va tycker ni? låt tankarna flöda!
 

Vinnaren är dragen!

2014-05-15 @ 12:19:19 / Vardag
Hej! Jag vill bara kika in och säga tack till alla som varit med i min lilla utlottning. Den är nu avslutad och jag har lottat ut en vinnare via en sida som slumpar alla namn, uppgifterna är skickade till agria och dom kontaktar vinnaren idag så håll koll på er mejl! Kram 

Du som vinner jag vill gärna ha en bild skickad från dig när du fått dina grejer! Grattis! 
Dagens Rb

2014-05-14 @ 20:33:14 / Vardag
Rb var unghäst om igen idag, iallafall några minuter, jag har lärt mig att rida honom över den tröskeln och när vi väl kommit förbi det så dansar han! Idag var inget undantag.
 
När jag snackar unghäst så menar jag att han är som han var för kanske 1,5 år sedan. Han sparkar mot skänkeln, utövar fågelskådning och ställer sig på bakbenen när jag kräver nåt av han. En trotsig unghäst med andra ord, det jag gör då är att gasa på han i galopp så "brallar han av sig" och allt släpper. Det är ett trick jag har lärt mig som funkar 10 av 10 gånger. 
Så idag tjaffsa han lite i början av passet och jag behöver bara påminna han en gång att jag bestämmer så går han som en ängel sen.
 
Idag satt allt klockrent, önskar att jag hade fått visat upp det på tävlingen i söndags istället, skänkelvikningarna flöt på riktigt fint, den förvända kan vi ligga och rulla i som om det vore rättvänd galopp till och med travökningarna satt som ett smäck idag! En perfekt dag att utvecka våra svaga sidor så då tänkte jag jobba lite skolor.
Det är såhär att jag vill be om er hjälp, jag hjälper ju er med rätt mycket och svarar på alla frågor jag kan men nu vill jag ha eran hjälp!
Skolorna är någtot som vi bör börja jobba med nu om vi ska avancera uppåt och vi har självklart känt lite på dom utan några speciella krav, öppnan funkar rätt bra det enda som är att han har handbromsen i, något som inte är likt honom men jag antar att han tycker det är jobbigt. När jag driver i öppnan så tar han inte riktigt det utan faller ur rörelsen, har ni några tips på hur jag kan rida där eller några bra övningar?
slutan däremot den är värre. Här förstår han ingenting och det blir bara kortslutning, tänkte dela upp den och ta en sak i taget men vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja. Här travar han med en ännu kraftigare handbroms i och sparkar när det blir för jobbigt. Då känns det som att vi tappat allt, man kan inte göra nånting utan en bjudning och när den försvinner då fungerar det inte.
 
Jag har alltså inte ridit skolor sen jag utbildade min förra ponny för 4 år sen och sen dess har jag bara ridit unghäst, så jag känner mig lite ringrostig och behöver verkligen ta hjälp av tränare men tänkte kolla om ni har några bra tips först!
 
Resten idag fungerade toppen det va bara några av mina tankar från passet.
Imorgon får han vila, jag ska va ledig från skolan och ska in och göra ett litet ingrepp på sjukhuset. vi får se hur uppdateringen blir då, nu däremot måste jag ringa lite samtal och göra planer inför sommaren, knyter kontakter och öppnar nya dörrar! Ha det så bra
 
 
 

Liten förändring

2014-05-13 @ 21:21:45 / Vardag
Har gjort om lite i rummet på min hästvägg, några av rb's rosetter fick idag komma upp på väggen. Har fler som ska fylla ut under men jag väntar tills vi får ännu mer så det ser bättre ut. Tycker det är jobbigt att alla rosetter ser olika ut, olika längd och utseende i huvudtaget vore snyggare om alla såg ut som dom fem jag hängt upp under tavlan...
Nästa projekt blir att byta ut alla gamla bilder på rb för vissa är verkligen jätte gamla och ser inge bra ut alls tycker jag! Men det får jag göra en annan gång nu måste jag hoppa i säng ska skriva nationella prov imorgon kl 8! 

Före 

Efter Söndagens tävling

2014-05-13 @ 16:09:38 / Vardag
Här kommer de bilder som jag lovat er ifrån söndagens två starter, tyvärr gick ridhusbilderna inte att rädda så bra så jag visar er bara några, hann inte göra några bra inställningar i ridhuset och regnet ute förstörde ju bildkvaliten något enormt hoppas ni har förståelse för detta. Annars tycker jag att det ser väldigt fint ut med den gula bakgrunden, tänk va fint det hade blivit om det varit sol och man kunde gå och ta några bilder mot den bakgrunden, ååh..
Kändes ganska meningslöst att jag tvätta hans ben och strumpa skinande ren, lackat hovar och putsat utrustning för så fort man kom ut på banan så var man skitig igen..
 
 

Prioritera olika saker

2014-05-13 @ 15:32:25 / Vardag
Jag hade tänkt anmäla till en utställning i Kumla den 14 juni som en liten "uppvärmning" till utställningen under Connemara SM, eftersom jag aldrig visat en häst tidigare, men får tyvärr ställa in dom planerna då jag fått jobberbjudande som går före. Det handlar om min framtid och det är bra att visa framfötterna på arbetsmarknaden, man ska nog inte tacka ner för många gånger för sånt kommer arbetsgivarna ihop utan ta alla jobb man kan! Därför ska jag då jobba som servitris på ett bröllop i Laxå och tjäna lite extra.
 
Så om vi ställer ut han under SM det återstår att se, isåfall kommer det bli en väääldigt lång dag för honom gå upp tidigt som tusan för att åka 3 timmar, starta två klasser, vänta till eftermiddagen för att visas sen åka hem 3 timmar igen. Hmm vi får se helt enkelt om vi bara tar dressyren och fokuserar på det istället!
 
 

Veckans schema

2014-05-13 @ 13:37:39 / Vardag
Måndag vila
Tisdag uteritt 
Onsdag jogg
Torsdag vila
Fredag jogg
Lördag dressyrträning för Erika
Söndag uteritt 
 
Blir en lite lugnare vecka med lätta pass och bara mys, men har äntligen bokat in en träning för bästa Erika! Har inte tränat för henne sen februari och inte ens tränat för någon tränare sen i mars, har bara tränat för mamma då jag tävlat nästan varje helg när träningarna har varit, men nu äntligen passade det mig! Bloggtävling!

2014-05-13 @ 12:00:00 / Bloggtävlingar
Hej på er glada läsare! Nu är det tävlingsdags efter många önskemål har jag nu löst ännu en tävlingGlad att kunna hålla i bra tävlingar för er och denna gång kanske två lyckliga vinnare dras om ni har tur! 
 
 
 
Reglerna är enkla!
Ladda upp bilden åvan på eran blogg/facebook och länka till min blogg/det här inlägget
Gilla enewe.blogg.se på facebook (länk
Kommentera inlägget och skriv att ni är klara länka till ditt inlägg/din facebook! Viktigt att du skriver med din email då vinnaren kontaktas där av agria! 
 
Stort lycka till!

Glada nyheter

2014-05-12 @ 19:16:00 / Vardag
Jag har massa spännande på gång som jag inte kan vänta på att avslöja för er! 

En ny design och helt nytt utseende är på gång
Har eventuellt ett sommarjobb på gång som unghästutbildare 50 mil hemifrån! 
Har skickat iväg en beställning på lite utrustning så snart kan jag avslöja min nya sponsor! 

Och jag har fler spännande samarbeten på gång som jag fått samtidigt som bloggen har eskalerat men ni får helt enkelt hålla er till jag kan avslöja allt! Distriktsmästerskap

2014-05-12 @ 12:23:40 / Vardag
En läsare upplyste mig om nya regler för dm i Örebro 

Jag vet inte riktigt vad som är nytt? Vill minnas sist jag tävla dm att de va såhär också, ett lätt dm och ett svårare, samt att de va guld silver och broms i alla kategorier? 
Jag ska iallafall va med, dm går den 10 augusti på örsta och det är ett av årets mål att vara med i. Det är väldigt hårt motstånd i kat D men vi ska satsa på att göra vårt bästa! 

Edit: nya reglerna innebär tydligen att man måste rida både LA och FEI vilket jag tycker låter konstigt då de är en väldigt stor skillnad på svårighetsgrad mellan programmen?! 

Söta läsare

2014-05-12 @ 11:53:27 / Vardag
Såg flera i wittvång som stod på läktaren och smygfota mig hehe ;) ni som tog får jätte gärna skicka dom till mig på Facebook! 

Den här bilden hitta jag på instagram, så sötMer bilder

2014-05-12 @ 07:08:15 / Vardag
Såklart har jag fler bilder ifrån gårdagens tävling! De dyker upp imorgon 
Tävlingsresultat

2014-05-11 @ 15:44:54 / Tävling
Idag fick vi våra sämsta resultat för året, men det kändes inte dåligt för de utan två helt okej ritter men domaren verkade inte tycka detsamma, trist! Förutsättningarna var inte helt på våran sida idag, konstant ösregn och en hel långsida som låg under vatten till LAn, usch.. Klart Rb inte vill plaska där men det gjorde han iallafall min ängel.

Till första klassen fick vi en riktigt kass framridning, allt va kaos där inne totalt! Massa ungar som red hej vilt, kolla sig inte runt, knappt nån verka ha koll på högerregeln eller släppa före dom i högre hastighet, men det värsta va nog när jag kom i ökad trav på diagonalen och så korsar en tjej min väg så jag får göra halt, hon där emot skittade på lång tygel MED mobilen i handen!! 
nej riktigt tråkigt att vara ute på tävlingar när folk bokstavligt talat inte kan rida på en framridning, man blir så ofokuserad när man jämt och ständigt måste hålla koll så ungar inte rider framför eller bakom en, inte nog med det ingen visar hänsyn att jag har en häst som sparkar, jag varnar såklart med rött men många rider ändå upp i rumpan på en. Rb var inte på bästa humöret idag och la av tre stora bakutserier, de va nära att det träffa flera.. suck
 
Så efter en skit framridning helt enkelt så gick jag in med noll förhoppningar till LB:n och rb gick med handbromsen i, verkligen inte likt han, men jag tror det berodde på vädret. Fick 64% och där med andra placerad.
 
Till LAn fick jag en mycket bättre framridning, de sista 10 minuterna va verkligen WOW! så kul. Men sen tappa vi de ute i regnet tyvärr, men det kändes inte helt klappruttet utan ändå helt okej. Domaren verkade inte hålla med utan gav oss 62% vilket jag och alla andra tyckte va snålt, jag hämta inte ens det protokollet.
 
Jaja hem och ladda om igen!
 
 
 

Uppladdning

2014-05-10 @ 19:48:09 / Vardag
Dagen har bestått av förberedelser till morgondagens två starter i Wittvång, red igenom RB mitt på dagen och kände på formen, han kändes mycket bra! Verkligen på hugget, arbetsvillig och laddad. Gillar när man kan leka lite med dom tre egenskaperna, samlar man upp då tillräckligt mycket och sedan trycker på kan man få ut något riktigt fint ur honom och det är det jag ska sträva efter imorgon samt att rida lika bra ridvägar som i lördags, steg för steg!

Nu kör vi! håll tummarna 11.16 och 13.02, ni vet väl att ni kan följa oss online på Equipe. Örebro Ryttarteam är arrangörer!
 

Ut på äventyr!

2014-05-09 @ 17:41:33 / Vardag
Hej! Ville bara säga att jag tar en ledig kväll ikväll, mamma fixar stallet vi har dessutom hunnit luncha idag och handlat lite. Nu är jag med Micke och vi är just nu påväg till Kumla för att köpa brända mandlar på marken hehe, så gott! Sen ska vi in till Örebro och kolla i affärer, äta på Jensens bøfhouse och sen gå på bio, en riktigt myskväll! Och vi ska se the other woman, ja det är jag som valt film ska även bjuda på den då jag vunnit biobiljetter på tävling. En sån här kväll behöver jag som avkoppling sen imorgon börjar uppladdningen till söndag! Kram på er hoppas ni får en bra kväll 
Att ge tillbaka

2014-05-09 @ 15:23:00 / Vardag
Jag får så himla mycket god cred från er här på bloggen och runt om ni anar inte hur kul det är och hur mycket det motiverar mig till att fortsätta! jag lägger ner sjukt mycket tid, tid jag aldrig får tillbaka, på att skriva inlägg, förbereda inlägg, ta kort till inlägg,  ja jag kan göra listan lång. Men jag får så mycket tillbaka från er som gör det värt att fortsätta TACK!
 
Det lilla jag kan göra för att ge tillbaka är såklart att fortsätta blogga, för det finns visst några som gillar det. Sen försöker jag alltid svara på alla kommentarer, det är det enklaste man kan göra tycker jag och borde vara obligatoriskt att ta sin tid och svara på kommentarer när läsare tar sin tid att skriva dom. Även om det är negativa kommentarer så svarar jag alltid på dom och jag försöker vara så trevlig jag kan och bemöta negativitet på ett moget sätt. Tycker jag lyckas bra! Sen alla ni som skriver fina saker svarar jag alltid på ganska snabbt, finns undantag såklart men jag tycker det är viktigt att ge tillbaka det kostar ju inget men det gör så mycket.
Alla ni som lämnar en bloggadress försöker jag alltid kolla in på och kanske skriva nån rad tillbaka, tycker det är trevligt att jag engagerar mig och "Lär känna" er också, att jag bryr mig om er, brukar skriva något fint tillbaka till alla. 
Ibland får jag meddelanden på fb, instagram, mejl som jag också alltid besvarar så fort jag kan. Tycker det är trevligt så, vet själv hur jobbigt det kan vara att ställa en fråga och vänta på svar, så jag svarar alltid direkt när jag ser era meddelanden och tycker självklart det är väldigt kul när ni tar kontakt med mig privat!
Ställer ni frågor så hjälper jag jätte gärna till att svara på dom, brukar vara i inlägg som jag svarar på större frågor för vem vet kanske finns det nån som undrar samma sak? jag är väldigt hjälpsam och gör mitt bästa.
 
Här om dagen fick jag ett jätte fint meddelande jag bara måste visa er!
 
Självklart skickade jag filmer till henne. 
Värmer i hjärtat att läsa sånt här♥
 
Till sist vill jag bara säga tack till alla stöttande och glädjespridande människor som dagligen tittar in på min blogg. Det är ni som håller bloggen levande♥
 

Hjälm

2014-05-09 @ 13:28:13 / Vardag

Hej! När jag tävlar använder jag min John Whitaker, tycker den är snyggare än Charles owen. Får faktiskt plats med min donut om jag sätter toffsen så långt ner det går! Men det beror ju på hur stor donut man har samt hur tjockt hår men det går nog, det enda negativa med hjälmen är att det är 0 ventilation så på sommaren kan de bli väldigt varmt, men vill man vara fin så får man lida pin ;) 
Första gången

2014-05-09 @ 11:54:31 / Vardag
Jag och Micke har varit tillsammans i 1,5 år men han har aldrig följt med mig på tävling, nu på söndag ska han få följa med för första gången! 
Anledningen är väl en blandning av att han inte är intresserad och att jag är jätte fokuserad och tycker det är jobbigt med störningsmoment, men nu känner jag mig så säker i mitt upplägg så det ska nog gå bra. 
Kondisträna

2014-05-08 @ 18:03:00 / Vardag
Det va nån som reagera på vilken fin väg jag red på häromdagen och ville att jag skulle visa mer bilder, er önskan är min lag! Det är min grannes travrunda som hon brukar köra sina hästar på, den får vi låna när vi vill,  jätte fint sandunderlag perfekt att bara ligga och rulla på i galopp, kondisträna lite! Den går mellan deras hagar och våra hagar och är super mysig tycker jag, rb gillar den också.
 
 

Vilja bli bättre

2014-05-08 @ 15:40:17 / Vardag
Vad är det som har gjort dig till en bättre ryttare? 
Viljan. Skulle jag nog svara på den och lägga till en jävla massa slit.
 
Förra våren red jag och RB LC och kom sist på 52% men vet ni vad, jag skäms inte över det längre. Nej jag är stolt för vad vi har åstakommit, är stolt att jag kan jämföra den ritten med ritten förra helgen när vi vann LA på nästan 70% hur fantastisk stor förbättring är inte det? 
Jag har ändrat mig mycket som ryttare sen dess, men vad äre som har gjort mig bättre?
 
 • Byte av tränare.
  Vill inte säga mer än så, vill inte kasta skit på nån eller liknande. Man måste kunna trivas ihop med sin tränare och framförallt bolla ideér. Lyssna på varandra, eller hur? annars kan det lika gärna va.
 • Viktigaste punkten: Tagit tag i mina svagheter
  Japp jag har helt enkelt reflekterat över vad jag är dålig på och vad jag är bra på, vad som måste förbättras. Lisan blev lång hehe.. Men jag har vågat tagit tag i det lite sämre. Hur ska man annars kunna göra något bra? 
  som exempel, travökningar har jag alltid tyckt varit svårt och eftersom jag haft rb sen han va 4 så har jag ju fått lära honom det vilket har gått sådär tidigare, för att jag inte tagit tag i det. Förstår ni, jag liksom tränade aldrig på dom för jag tyckte jag va så himla dålig.. kändes mer som jag satt där och störde honom. Vågade aldrig riktigt ta hjälp för jag kände mig värdelös! Det var bara att bemöta den "rädslan" och ta tag i den.
 • Gjort en tydlig plan månad för månad, vecka för vecka och inför tävlingar har jag en tydlig plan på tiden, packningen och upplägget. Det har hjälp mig jätte mycket att nå bättre resultat.
  Sa till min mamma lite på skoj för ett tag sen "har du tänkt på va bra det gått sen vi köpte ny hjälm, nya stövlar, ny transport.." men det är såklart inte utrustningen det hänger på utan att jag gått in och förändrat mitt upplägg och träning
 • Tränar hårdare! nu är det inte en gång i veckan som det var för några somrar sen utan jag tränar dressyr mellan 4-5 dagar, såklart med variation på pass.
 • Mitt självförtroende har höjts radikalt! kanske tack vare åvanstående punkter men jag har också ändrat tänk om mig själv och rb, förut kunde jag titta på anmälningarna som kommit in på tävlingar och inte vilja anmäla för jag visste att det va en där som var jätte duktig och det spela ingen roll om jag åkte dit för det skulle ändå gå dåligt för mig. Nu bemöter jag även det och hoppas att folk tänker så om mig ist ;)
 

Instagram

2014-05-08 @ 10:17:26 / Vardag


Nu har jag skaffat en instagram som ni jätte gärna får följa! Den kommer ge snabbare uppdatering när jag tillexempel är på tävling, samt filmklipp kommer delas där, extra material som bilder och tävlingar ni inte kan finna här. Tycker ni ska gå in på enewese och följa mig om ni inte vill missa massa skoj! Följer självklart tillbaka för jag vill jätte gärna kolla era bilder, gilla och kommentera för att få en fin kontakt med er! Kram 

Framridning

2014-05-07 @ 16:09:00 / Vardag
Hur lägger du upp en framridning?
 
Min framridning beror helt på vilken klass jag ska starta. Men om vi nu tar helgens klasser som exempel igen...
 
Till LBn så jobbar jag bara basic jobb, börjar i skritt på lång tygel och kolla gas och broms. Sätter igång han i trav några gånger och bara fokuserar på reaktionen att den finns där och kommer direkt vid skänkens hjälp, lyssnar han inte så använder jag rösten eller duttar med spöt på magen sen gör jag om några gånger tills jag tycker det är bra. Sen tar jag tag i skritten och börjar jobba honom lätt, låg i formen, går över till trav ganska snabbt och rider övergångar och tempoväxlingar för att få igång honom och få han lyhörd. Efter det rullar jag direkt över i galopp i ett bra tempo, på så sätt så kommer han igång i kroppen och blir loss och fin. Därefter kort skrittpaus innan jag tar ihop han i traven och kanske rider några programdelar, mycket fokus på att få ihop han mellan hand och skänkel! Mot slutet innan vi går in på banan så lägger vi några travökningar på diagonalen då blir han taggad och fin när vi går in på banan! Försöker hitta samma känsla där inne.
 
Till LA:n är han förhoppningsvis mjuk och fin annars gör jag en snabb repris av tidigare framridning. Sen lägger jag in skänkelvikningar där jag tänker mer än vanligt framåt så ifall han blir trött på banan så är det ändå ett bra läge, lägger mycket tiometersvolter för att få koll på dom. I galopp så rider jag förvänd som det ligger i programmet, däremot bryter jag aldrig av som det är i programmet för då kanske han lär sig det och gör det innan mig så jag fortsätter alltid genom hörnen och in på nån volt o förvänd. Måste även fila på galoppfattningarna där han gärna blir övertaggad så då lägger jag mycket halter ifrån skritt för att lugna han lite. Mot slutet igen gör jag travökningarna för då är dom som bäst! 
Sen in och leverera.
 


 

Sommarens tävlingar

2014-05-07 @ 12:54:00 / Vardag
Hur ser planen ut inför sommarens tävlingar?
 
I slutet av maj rider vi cup i Kumla om träningen går som jag vill så startar vi LA:1 på lördag och debuterar Lag 13 på söndag. sen ska rb få sig en väl förtjänt vila efter tre helgers tävlingar i rad + meeting. Jag tänker mig kanske två veckors sommarbete + en veckas igångskrittning. Det är väl inte för lite men inte heller för mycket? Känner inte att han heller kommer tappa något på så kort tid utan mer lägga på sig i hull som jag får träna bort på gärdet.  Då är vi inne i Juni månad där jag inte har en enda tävling inplanerad och inte heller nån i förrän i slutet av Juli. 
 
Då ska vi tävla connemara SM den 26e. Kommer antagligen starta LB:1 och LA:1 samt en utställningsklass (ja ni läste rätt) jag har aldrig ställt ut nånsin tidigare men tycker att det kan bli rätt kul att göra det, så jag behöver träning inför det verkligen! Det jag tänker på är att dressyren är på förmiddagen, och sen när utställningen är på eftermiddagen då har ju Rb värsta krullet efter knopparna?! det är väl inte så fint att ställa ut med kanske eller bryr dom sig om det? (helt okunnig inom området)
 
Sen är jag lite kluven, ska rida DM den 10 augusti (två veckor efter sm) helgen innan DM är det ett meeting i gyttorp, tre små gummors cup som brukar va himla skoj! men det kanske blir för mycket med tre stora helger i rad sådär.. Hm vi får se helt enkelt, SM och DM är inbokat iallafall, kanske att man åker och startar nån klass nån av dagarna i gyttorp. De återstår att se.
 
 
Det som känns lite såhär små jobbigt är att jag har jätte stora mål nu och krav på mig och rb, han får inte för något i världen göra illa sig eller bli ofräsch! Känns som att det skulle vara min vanliga otur när det äntligen börjar gå bra.. Hoppas hoppas att han håller sig lika fin och inte tröttnar på arbetet, därför la jag en sommarvila i början på juni för att samla krafter inför höstens tävlingar!
 
 

Gårdagens jogg

2014-05-07 @ 10:58:00 / Träning
Trotsade regnet igår och red en sväng på banan, ja det är sånt man får göra om man satsar och inte har tillgång till ridhus. Men jag ogillar inte det utan jag tycker det är väldigt bra att träna i olika väderlag, för man vet ju aldrig på tävling vilket väder det kan vara och då måste hästen kunna prestera i allt. Det kan RB iallafall, regn är nästan det bästa att rida han i. 
 
Igår va inget undantag utan han va jätte fin precis från första stund, han vilade igår så han va glad och framåt som jag gillar! Joggade bara lite lätt för jag tyckte inte det behövdes så mycket, kände på tiometersvolterna och skänkelvikningarna i trav, inga som helst problem och i galopp rulla vi bara på i ett friskt tempo sen fick det räcka så. En jogg för mig är ju inte att ta kål på hästen utan det kan räcka med 20 BRA minuter, + fram och avskrittning så slutar man där så har man en glad, positiv och arbetsvillig häst till nästa gång. 
Är jätte nöjd och han travade som aldrig förr idag, va riktigt tjusig!
 
innan ridpasset
 

Enewe.se

2014-05-06 @ 19:05:33 / Vardag
Nu har bloggen fått sig en uppdatering till .se domän! känns kul och fräscht, den gamla bloggadressen kommer fortfarande funka men jag ser gärna att ni använder den nya. 
jag har även fått många klagomål att jag lägger upp för lite hästbilder på instagram och att jag borde skaffa en blogg-insta, ska kolla vidare på det! ;)
 
http://enewe.se - lägg det på minnet!
 
 

Sponsor

2014-05-06 @ 11:48:44 / Vardag
Väntar just nu på ett samtal ifrån sjöhagen wear så ska de sista förberedelserna fixas innan jag kan presentera min nya sponsor! 

Håll i hatten ;) Tidsplan

2014-05-06 @ 10:40:52 / Planering
Hur tänker du när du lägger upp en tidsplan? 

Det är väldigt individuellt från häst till häst. Just nu har jag en bra tidsplan som jag tagit fram, det tar tid att hitta rätt och man får nog testa sig fram vad som passar sin häst bäst, göra fel, göra om och göra rätt! 

Ett exempel, tidsplanen till kommande helg ser ut såhär:

Det tar en timme för han att äta upp, sen behöver jag bara en halv timme att borsta, tvätta stumpan, lacka hovar och tjugo minuter max att knoppa. Det tar inte 10 min att lasta kanske 1 minut men resten har jag till för att gå igenom grejerna och för att åka med lite marginal. 
Sen får man ju räkna in hur lång tid det tar att åka, om man gillar att titta runt lite innan, det gör jag speciellt om det är en ny tävlingsplats så man har koll vart seketariat, framridning och tävlingsbanan är, samt kolla upp om det är collectingring, om man får gå in på banan innan eller om man måste hålla sig utanför. Bra att ha koll! 

Sen skrittar vi alltid fram för hand, låter han kolla runt de är bäst för oss innan jag hoppar upp och rider fram.
Där varierar tiden hur länge som behövs beroende på om vi startar en klass eller två samt om det är LB eller LA. I lördags red jag fram 45 minuter och det behövdes! Eftersom det tar lite mer tid att hitta känslan genom alla rörelser som ingår, LB är mest basic därför behövs bara en kortare framridning till den. 

Imellan klasserna den här gången hinner vi inte ställa in honom i transporten. Istället så tar vi av han sadeln, borstar lite, serverar vatten och hö samt havre blandat med betfor så han får i dig socker och energi! Vatten är viktigt på tävling men han brukar dricka dåligt så då blandar jag i extra vatten i betforet! 

Till LAn är han ju redan uppvärmd så då ligger fokus på rörelser, att få till dom och ta med känslan in på banan! 
Hoppas vi får till samma flyt som i Laxå. Tre till

2014-05-05 @ 15:33:00 / Vardag
Här är några bilder som Ida Eliasson tog i lördags, hon tog flera men dessa var mina favoriter!
Här hittar ni resultaten från tävlingen, ifall ni inte tror mig ;) 
 
 

Veckans schema

2014-05-05 @ 10:13:00 / Planering
Måndag: Vila
Tisdag: Jogg
Onsdag: Dressyr
Torsdag: Vila
Fredag: Uteritt
Lördag: Lösgörande jogg
Söndag: Tävling i Wittvång LB:1 & LA:1
 
 

Ponnyryttare se hit!

2014-05-04 @ 20:44:13 / Tävling
Hej! Jag måste tipsa till er som missat, en dressyrcup här i Örebro län som passar alla nivåer! På Ryttarkamraterna Kumlas fina anläggning i Örsta kommer den gå av stapeln den 24-25 Maj, alltså snart! Skynda er att anmäla.
 
Man kan välja mellan en LC cup, en LB LA cup, en LA Lag13 cup (den har jag valt), en Lag 13 LA P:1 cup eller en LA P:1 och FEI inl cup! Alltså alla nivåer i princip. På anläggningen finns även massa frächa boxar som hyrs ut över natten för er som kommer långväga! Ett perfekt tillfälle att träna inför kommande stora meetings!

jätte roligt engagemang från klubben!!
Här hittar ni proppen: https://tdb.ridsport.se/meeting_propositions/9312
 

Rb och jag på Örsta
 
 

Långbana

2014-05-04 @ 17:26:00 / Svar på tal
En fråga trilla in igår:

Åh vad kul, ni förtjänar det! :) 
Jag har bara en fråga och skulle vara jätte tacksam för ett svar! Jag har tävlat LB:1 ett tag och känner att jag vill pröva något nytt, så jag anmälde mig till en LB:2, eftersom jag inte vill avancera till LA. Dock så märkte jag att det var lång bana på LB:2an och jag har aldrig ridit på lång bana innan (är rätt så ny i dressyrvärlden). Jag tänkte bara fråga ifall det är lika lätt att rida på lång bana som på kort bana? Och är det svårare att rida på lång bana? 
Kanske är en lite onödig fråga, men jag är bara så himla osäker!
 
Svar: Först och främst tack! Till din fråga som jag inte alls tycker är onödig på något sätt, klart man är osäker om det är första gången, det är helt okej bra att du rådfrågar! Jag tror inte långbana ska vara några krångliheter, inte om du tränar på en och lär dig bokstäverna samt vägarna mellan dom, rid programmet många gånger så det sitter ordentligt! För en storhäst kan det vara till ens fördel då jag kan tycka att det är svårare att få ut nåt på en mindre bana med en stor bumling men på ponny kanske det är lite svårare om man har en som lätt blir trött eller seg.

Personligen har jag bara tävlat på långbana en gång och det var med min C-ponny Acrobat när vi red LA:4. tyckte inte det var några större svårigheter utan att de va enklare att utföra rörelserna på lite större svängrum så att säga. Men det är nog upp till var och en, LB:2 ska nog inte vara några svårigheter,det klarar ni! 
Lycka till!
 
 
 
 

Resultatet

2014-05-04 @ 09:18:00 / Tävling
Nu har det hunnit smältit in, det som faktiskt hände igår. Efter att ha varit ständiga tvåan slog vi till och vann! För er kanske det inte är så mycket men för mig är det otroligt skönt att få den bekräftelsen, dessutom i LA, vår andra LA! 
 
På framridningen kändes han inte alls bra från en början, han gick mot hand och kicka mot skänkeln och jag kände bara nää de här vill jag inte men då tog jag igenom det där precis som jag gör här hemma och det släppte framåt slutet! De sista 5 minutrerna kändes han kanon, gjorde en travökning som va sådär perfekt blev så himla nöjd med den och honom, tyvärr fick vi inte dom på banan men det kändes jätte bra att vi fick till en på framridningen.
 
Väl inne på banan så tänkte jag väldigt mycket på att ha en stilla hand och att rida ihop honom i varje steg, de vart inte alls sådär springit som det brukar vara utan jag fick in han mellan hand och skänkel och red med jätte många halvhalter för att få han fin, tänkt jätte mycket på bra ridvägar och jag tror det märktes! Galoppen var plus tycker jag, han gjorde fina fattningar även fast han blir lite galen i dom och jätte bra centrerade volter lika så den förvända. Travvolterna också jätte fina. Den ena skänkelvikningen blev lite död, trots det fick vi en 7a på den medan den andra flöt de på riktigt bra och vi fick en 8:a. Jag är i det stora hela nöjd, när jag gick ut från banan tänkte jag att det där va en okej ritt, men jag trodde inte jag skulle få dom procenten jag hoppades på så jag trodde runt 60-61 (p.g.a. att domaren tidigare legat väldigt lågt för mig) men när dom ropa ut 69% så blev jag heeelt chockad och så jäkla glad! Äntligen fick vi betalt för all slit.


Tack snälla ni för alla gratulationer överallt! Nu laddar vi om till nästa helg!
 
 

69,34%

2014-05-03 @ 17:15:41 / Tävling
Jag är i chocktillstånd! 
 
Jag och Rb vann dagens LA:1 i Laxå på 69,34% och jag är så himla glad och stolt över min lilla bebis som skötte sig utmärkt idag vi fick med oss flera 7:or 7,5:or och flera 8:or i protokollet och domaren berömde mig för en jätte fin, jämn och stadig ritt och hon tyckte jag hade en väldigt fin ponny. Jag är så himla glad!
där fick ni alla ni som tvivlat på oss! Nu är vi på gång!
 
Älskade häst♥
 

Allt klart för morgondagen!

2014-05-02 @ 21:09:37 / Vardag
Sådär nu kan jag ta kväll, allt är nu klart för morgondagens start. Red ett pass på banan idag och allt kändes toppen! Men Rb är sådär överdrivet överladdad och vill så himla mycket. Gäller att jag väntar ut honom imorgon och rider väldigt tekniskt. Ska verkligen försöka rida ihop han mellan hand och skänkel för att få ut det där explosiva i han sen fokusera på bra ridvägar! Hoppas det går hela vägen.
 
Sadelkammaren är packad och transporten tvättad som ni såg i tidigare inlägg, jag har även badat min ponny så nu är han glänsande ren och står nu inne och äter kvällsmat och förhoppningsvis gör sig redo för morgondagen! Kan man inte vara bäst kan man åtminstone vara snyggast!
 
Jag måste bara dela med mig av något jätte kul!! Jag är just nu så himla glad och vill bara berätta utan att avslöja allt att jag har ett superroligt sponsorsamarbete på gång, nästa vecka ska jag skicka iväg beställning på utrustning som ska användas vid tävling där jag ska visa upp min nya sponsor! så spännande!
 
Nu ska jag snart ta och sova, njuta av att leva min dröm. Godnatt på er, håll tummarna för oss imorgon att vi har domaren på vår sida 

Transporten

2014-05-02 @ 12:57:53 / Planering
Lite av dagens förberedelser är gjort. Transporten har fått sig en makeover invändigt vilket var väl behövligt! 
Före

 
Efter 

Tycker det är viktigt att man håller den ren och i bra skick det ger ett mycket bättre intryck eller hur?
Men det är absolut inte det viktigaste! Det vikigaste är att man har en säker transport för hästen. Det har vi fått god erfarenhet utav då vi tidigare hade en Värmlands vagn som förövrigt är ett känt och populärt märke men inget vi någonsin kommer köpa igen då en häst här fick bekosta sitt liv på grund av den. Så himla sorgligt var det så jag vill uppmana alla att kolla era transporter, be dom på besiktningen kolla golvet! Vi hade såklart aldrig kört honom om vi visste att transporten var dålig. Det hade lika gärna varit rb som hade fått offrat sitt liv då vi skulle på tävling den helgen. 

Nu kör vi en cheval liberte som vi och rb är väldigt nöjda med! 
Vad har ni för transport? 

Den fick sig bara en tvätt på insidan idag då utsidan inte var av lika behov, använde bara svamp och hink då man inte ska utsätta transporten för för mycket tvätt om den inte är i sånt sort behov, verkligen inte om man har trägolv som kan ruttna!! 
Till nästa helg får jag tvätta utsidan.

Nu ska jag göra iordning rb för jogg! Sen smörja utrusning och packa samt packa in i sadelkammaren. Ikväll ska även rb få sig en tvätt innan jag nattar honom! 

Ett utav årens mål

2014-05-02 @ 11:59:08 / Vardag
Har varit att komma iväg på Connemara SM och nu har proppen till den kommit! tävlingarna går i Norrköping den 26 Juli, mästerskapsklassen är i LA:1 som vi tänkt rida men även LB:1. Ska bli kul att få mät sig med andra connemaror, man vet ju hur man står sig mot andra D-ponnyer men inte andra i samma ras!  Ser väldigt mycket fram emot det här och hoppas allt funkar så vi kan ta oss dit, det är höjdpunkten på året.
 
Här hittar ni proppen: https://tdb.ridsport.se/meetings/25351
Nån av er som har connemara som tänkt åka dit? 
 
 

Boxen

2014-05-02 @ 11:58:30 / Vardag
Fick en fråga vad jag har hängandes på rbs box och det kan ju va kul att se tänkte jag så jag tog några kort jag kan visa er! 

Såhär ser den ut då, han står i en hörnbox och jag har några plaketter uppsatta samt en foderstat ifall någon av hyresgästerna måste fixa det men det är oftast jag eller mamma som gör det! 

På hägaren har jag ett stalltäcke, ett fint fleecetäcke sponsrat av agria, mina back on track prylar, ryggvärmare och stallbandage har jag framme då de använda flitigt. Samt en flughuva om han inte har på sig den. Annars hans vanliga grimma med ludd och fin grimman från John Whitaker. Sist en pälsglansflaska.
För er som inte vet så har jag honom hemma på gården där vi tar emot hyresgäster, hästar på in och tillridning och utbildning inom dressyr. Intresserad? Kolla vår hemsida stallmarieborg.se ifall du vill bli en i teamet! 

Lite nytt

2014-05-02 @ 10:32:54 / Utrustning
Hittade den perfekta flughuvan till rb som vi köpte, precis en sån jag letat efter! Den förra gav skav på nosryggen men den här kan omöjligt ge då den är mjuk och följsam, även med öron och nosskydd som jag tycker är jätte bra! 
Köpt på hööks, men stor i storleken så rb fick en i small, sitter perfekt! 

Rb tycker bara han ser löjlig ut haha ;) 


Har ni börjat använda flughuva än? Våra flugor är som galna nu!! 

Min winnie har också fått sig en ny grimma av sin ryttare som klär henne perfekt! Min prinsessaStartlistan

2014-05-01 @ 17:59:16 / Vardag

 Så här ser startlistan ut inför på lördag! 
Då ska jag snart sätta mig ner och skriva en tidsplan, känns skönt att det är så nära iallafall. Har en väldigt laddad kille här hemma som nästan kryper ur skinnet varje ridpass, hoppas kunna göra det bästa av situationen iallafall! Mål för Maj

2014-05-01 @ 17:17:00 / Planering
Såhär ser målen för maj ut:
 
 • Travökningarna igen! Nu när vi avancerar på LA finns det fler poäng att hämta där då man ökar två gånger och inte bara en gång som i LBn.  Så tillbaka till alla nyttiga övningar och hitta den där fina traven igen. blandat med stretching, masserande och behandlingar för att öka förutsättningarna.
 • Befästa enkla byten, han kan dom men blir väldigt laddad i skritten inför nya galoppen måste hitta ett sätt att lugna honom.
 • Leka med öppnor och slutor för lösgjordhetens skull och för att stärka honom.
 • Träna mycket övergångar från samlad trav till vanlig trav till ökad trav och verkligen kunna bevisa skillnaderna.
 • Tänka mer på den stadigheten mellan hand och skänkel för att kunna nå högre poäng i klasserna.
Tävlingsplanen ser ut som så att den 3 maj rider vi LA hos Laxå rs, sen helgen efter den 11 maj blir det LB LA på hemmaplan på wittvång. Sen är vi även anmäla till en cup den 24-25 maj i kumla där vi anmält LA och Lag 13, därför vill jag befästa enkla byten och samlade gångarter. Men går inte träningen som jag tänkt mig så byter vi och startar LB LA istället. vi får se helt enkelt!
 
Nu är vi på gång!
 fin härlig halvhalt i en samlad trav

Att gå vidare

2014-05-01 @ 09:33:00 / Åsikter
HÄR hittar ni mitt inlägg där ni kan skriva något ni vill att jag uttrycker mina åsikter om. Denna ide kom ifrån Anonym och jag tänkte att istället för att svara på allt kort i ett inlägg så går jag in lite mer på djupet på alla och svarar med grundligt.
 Kom ihåg att det här är mina åsikter och det är jag som tycker såhär, ni behöver inte ha samma åsikt och det betyder inte att någons är rätt eller fel.

Evelinn, vad tycker du om... Ryttare som rider är på samma nivå år efter år och inte går upp i klasserna?
 

ååh haha denna gillar jag! men vill bara tilläga i frågan, ryttare som år efter år rider på samma nivå på bra procent (65-70 och uppåt) i t.ex. LC-LB borde gå vidare.. Är man på den nivån och har svårt att komma upp i bra procent så får man va kvar där tills man känner sig nöjd. Menar inte heller unghästar som behöver rutin på tävlingsbanan innan dom kan avancera utan nu menar vi folk som bara är ute efter att plocka placeringar.
 
Jag ser inget positivt med det? varför vill man ligga och tävla och vinna flera LB:er, vi som tävlar vårat högsta mål är väl inte att bara komma till LB (eller?) utan det är en grund att stå på, inget som är meningen att ligga på i flera år. 
 
Jag har ett prakt exempel på detta och nu är jag 100% seriös. När jag börja tävla Acrobat min c ponny som då var 6år så började vi på LC och sen LB vi red på okej procent varje gång och det kändes bra, då las ibland kategorierna ihop och vi fick tävla mot Dponnys vilket kunde bli lite svårare. Där var det en tjej och sin ponny som tävlade mot oss som alltid vann LC klasserna på 70% och liksom var jätte duktig tycke jag då. jag tävla acrobat tills han blev 8 upp till och med LA P:1 innan jag sålde han och skaffa mig rb, då började jag om, och fick utbilda honom och lära han svänga höger vänster, gas och broms. Tog typ ett halv år innan vi var ute på tävlingsbanan bland dponnyer. Nu har vi tävlat i snart tre år och jag möter fortfarande samma tjej på tävlingarna fast i LA som jag mötte på min c ponny för 5 år sedan!! Däremot slår jag henne nu ;)
 
Vad tycker ni om det?
 

Nu vet jag att nån dryg kommer slänga ur sig "ah men det är ju precis vad du gör, tävlar på samma nivå år efter år" blabla ect. Ah men tänk då en gång till! Visst jag tävla LC ett år, LB året efter och nu är vi uppe på LA. och inte har vi haft några super framgångar? Förra våren fick vi en kaosartad ritt på 52 jäävla % där Rb var helt vild och mer i luften än på marken men nu i våras red vi hem 68% i samma program. Kunde inte gått vidare när det gick så dåligt, eller hur? Och nu har det äntligen börjat vända och vi börjar få betalt för all slit, det är även nu vi avancerar uppåt mot LA, vi är anmälda till Lag 13 debut och vi börjar äntligen komma till ridning. Det är det som är baksidan med att skaffa en unghäst och eftersom jag bara haft unghästar så kan de ha gått lite trögt för mig men jag tror kunniga människor förstår det.