Ny nivå

2014-10-10 @ 18:52:00 / Vardag
Jag undrar om det är någon större skillnad på LA:1 och LA P:1, jag är hoppryttare och inte så duktig på dressyr men jag fullkomligt älskar din blogg, hur väl du skriver och hur din vardag är så välplanerad, du är en sann inspirationskälla!
 
Svar: Hej och tusentusen tack till dig, vilka värmande ord! 
 
i LA:1 ingår inga större svårigheter, skänkelvikningar, rygga och en kort förvänd galopp. Hoppet mellan LC-LB och LB-LA är inte så jätte stora utan mest grundläggande ridning. Bedömningen är väl lite tuffare just på LA och sen även kan man rida på regionalnivå där motståndarnas nivå är högre och lika så bedömningen. 
 
Skillnaden mot LA P:1 där det är ett ganska stort kliv men som ett mellanting innan FEI klasserna, P:1an går på kortbana och där rider man in i galopp-halt, hälsning, sen ingår det öppnor, slutor, galoppserpentiner och enkla byten. Sen går alla gångarter i samlat istället för arbetsgångarter vilket innebär en högre form och med mer tyngd på bakbenen. Här är också kraven mycket högre och bedömningen svårare eftersom här kan man kvala sig vidare till nationella tävlingar om man lyckas rida över 62%
 
Största skillnaden för mig är att i LA kan jag rida en ritt och känna mig missnöjd men ändå komma uppemot helt okeja 65% och även kanske bli placerad. Bara för att vi kan det som rinnande vatten och alla rörelser sitter så bra medan så kan jag inte göra i LA P:1, jag kan vara nöjd med min insats och ändå hamna på 50%. Men man måste ju etablera sig på sin nivå och det tar några gånger faktiskt!

Jag måste påminna mig att vi faktiskt gått från LC till LA P:1 under detta år och det är jag otroligt stolt över.
 
 


Postat av: Anonym

Intressant inlägg. Själv har jag ingen större koll på olika dressyrklasser. Jag är ganska ny här och undrar hur du kunnat klättra så snabbt? Absolut inget negativt men jag blir nyfiken. Har du en välutbildad häst? Tagit mycket lektioner? Hade varit intressant med lite tips :)

Svar: Svarar i inlägg!
Evelinn Åkerman

2014-10-11 @ 00:14:08
Postat av: Anonym

Hej! De var ett tag sen jag såg er nu men jag ville bara kommentera det här inlägget för jag förstår dig verkligen!
Är man tävlingsmänniska så är man och då är man inte nöjd förrens det är perfekt. Men tänk hur långt ni kommit, det tar ett par LA P:1 klasser för att känna sig bekväm i kläderna. Se det inte som ett misslyckande för de är de verkligen inte!
Va stolt över dig själv och Rb ni har kommit otroligt långt.
Fortsätt på den här banan så kommer de gå kanon för er!
Kram

Svar: Åh va kul att du sett utvecklingen! det värmer enormt! tack snälla. kram
Evelinn Åkerman

2014-10-12 @ 11:20:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: