Ett år sen!

2013-12-31 @ 16:34:00 / Tillbakablickar
Idag är det ett år sen vi tog dessa bilder, tänk då var det en halvmeter snö och jätte fint ute. Nu är det inte en snöflinga på marken och allt är geggigt och trist..

Ser tillbaka på dessa bilder och minns hur underbart kul de va!
 
 

testa något nytt

2013-12-31 @ 10:43:03 /
Jag är lite sugen på att testa något jag aldrig gjort förut.den 15e februrari är det en utställning här i Örebro och jag skulle vilja åka dit och ställa ut Rb för första gången. det hade varit kul bara att se vad han får för omdöme men de är ju de jag kan noll! jag vet verkligen ingenting, hur man gör, hur man ska springa, hur man stället upp hästen eller när, hur man ska va klädd, vad hästen ska ha för utrustning så jag är helt nybörjare! men de hade varit riktigt kul att testa!
 
 

Måndag

2013-12-30 @ 14:29:55 / Vardag
Hej! idag efter jag tränat så gick jag ut till stallet för att mocka och göra iordning för kvällen samt tog in borstade och fixade Rb inför en uteritt. De blev en skrittur idag tillsammans med min granne Stina. Mycket skratt och mycket att prata om, kul!
 
Fina rb idag
 
Nu ska jag göra mig iordning för att gå hem till Karro, har inte träffat henne sen vi slutade nian alltså himla länge sen! Vi ska mysa lite, ni förstår att det finns mycket att prata om sen så ska hon färga mitt hår så nu blir jag mörkbrun igen.
 
Imorgon är det nyår! sååå kul är så taggad ska hem till min pojkvän sen ska vi på lokalfest, hoppas på en trevlig kväll!
 

Perfekt väder för träning

2013-12-30 @ 10:54:37 / Vardag

Solen skiner och de är lite kall men frisk luft ute perfekt väder för lite träning! Mitt inlägg igår var väldigt uppskattat då statistiken gick upp högt när de handlade om Victorias secret Angels! 

Mitt bästa tips att bli av med överflödigt fett är att powerwalka och att göra det varje dag innan frukost!  Att gå en stund innan man äter frukost sätter igång ämnesomsättningen i kroppen och fettförbränningen kan börja! 
En annan sak, glöm inte att flåsa! Göm aldrig din andhämtning utan flåsa på, stora andetag betyder mer syre till musklerna = bättre resultat.

Sen när man kommer hem igen ska man int slänga sig på soffan med en chipspåse.. Gör som jag ett stort glas kall vatten, köra lite med hantlarna sen en skål havregrynsgröt!

Let's go! 




Träna hemma!

2013-12-29 @ 20:13:30 / Vardag
Jag tror jag talar för många när jag säger att jag (speciellt nu efter jul och inför de nya året) vill komma igång med träningen ordentligt, få den där kroppen man alltid drömt om. Men ärligt talat de är inte så lätt att hålla motivationen uppe, jag kollar mig i spegeln - vissa dagar känner man nu jävlar ska jag ut och träna, andra dagar vill man bara lägga sig under täcket och aldrig gå ut igen. Det vore så skönt att känna sig bekväm i sin kropp och va tusan, nu när jag är ung de är väl då jag lättast kan påverka det? Nu har jag bestämt mig och jag tänker gå 100 in för att nå mitt mål.
 
 
Jag har under en tid tillbaka joggat lite till och från periodvis och när jag gjort det har de alltid känts bra efteråt och ska börja ta upp de nu igen om de milda vädret håller i sig så man kan utnyttja uppförsbackarna som finns runt omkring. När skolan drar igång igen så är jag även på gymmet bara 3 dagar i veckan och det är ju inte tillräckligt, så nu har jag kommit igång lite här hemma. Har läst och hittat grymma övningar som verkligen tar! sen har jag bärjat träna "tillsammans" med victoria secret modeller på youtube ;) det är kul och sporrande att göra deras övningar och nån som säger liksom nu kör vi 12 st och då gör man det! Ett riktigt tips till er hemma-tränare där ute!
 
mina tre favoriter
 
 

Nya bilder!

2013-12-27 @ 16:37:00 / Bildinlägg
Hej, igår va vi ju som sagt i ridhuset med Rb och tränade för bästa Erika! han va såå fin och duktig, vi red vägar ur både LA:1 och LA P:1 och han känns iallafall mogen för de förstnämna programmet, kul! Han har blivit jätte stadig i galoppen och går lätt att samla upp och sätta tillbaka, vi red lite galoppserpentiner, enkla byten och förvändgalopp på volt. Jätte duktig kille!
 
I juste det här ridhuset startade min ridkarriär, gick nämligen pår ridskola här. Lite nostalgiskt är det att gå in 10 år senare med min egna ponny. Om nån sagt det till mig då att de skulle ske skulle jag aldrig tro den!
 
 
 

Mystur

2013-12-27 @ 13:47:02 / Vardag
Varit ute på en tur i snön med min lille ponny, kolla va fin han är!






Fredag

2013-12-27 @ 10:57:34 / Vardag
Godmorgon! jag vaknade upp idag till min besvikelse och såg att de va snö ute. Jag som planerat en springtur efter all julmat och redan hoppar ner i träningskläderna men dom planerna gick ju helt åt skogen. Får väl köra lite träning här hemma en stund innan jag ska ut till stallet och rida ut en sväng.
 
Igår va jag ju som sagt på mellandagsrean, tyckte jag träffade varende kotte jag känner där haha. fick med mig tre tröjor och ett par byxor hem, jätte nöjd! micke köpte också två byxor och en snygg Adrian Hammond tröja som jag valde ut ;) sen åt vi lite kina buffé inna vi åkte hem till mig och såg på en bra film. Imorse åkt han till jobbet runt sex, så jobbigt! men vi ses ikväll igen. idag kommer gäster till oss på middag och lite julmys, sen åker jag som sagt till micke igen och spenderar helgen där. Imorgon firar vi 13 månader tillsammans hihi!
 
När jag får tid ska jag sätta mig ner och redigera gårdagens bilder så ni kan få se som jag lovade. Rb va sååååå fin!
 
en bild från förra vintern
 

Dressyrträning

2013-12-26 @ 12:58:38 / Träning
Idag var vi iväg till östansjö för lite träning, är jätte nöjd för rb skötte sig kanon och vi jobbade på med svårare LA-rörelser och det funkade super! Ny motiviation till allt, nu är vi verkligen igång!

Vill ni se bilder? jag har 500 hehe!
Men nu ska jag skynda mig att göra mig iordning för att åka till Marieberg med pojkvännen för en dejt och lite mellandagsrea!
 
 

Piaff

2013-12-25 @ 13:03:43 / Vardag
 
Rb och jag har börjat avancera, vi siktar högt och har börjat träna lite piaff ;)
 
nä men seriöst, en bild som togs i hösten, påminner väldigt mycket om momentet piaff, även om knäböjet ska vara högre och hästen ska va lite mera samlad så liknar det här faktiskt lite en nybörjar piaff kan jag tycka.. man hade ju kunnat relatera till trav men sanningen är att bilden är tagen i galopp!
 
 
 
 

Julafton

2013-12-25 @ 00:02:41 / Vardag
Hej och god jul! Hoppas ni haft en trevlig julafton det har jag haft! Imorse red jag ut på rb sen fick han en liten julklapp. 


Vi åkte till släkten för att fira julen, har kollat Kalle, ätit julmat och öppnat paket. Fick två skjortor, en pullover, pengar, presentkort, högtalare, hörlurar, benlindor, tävlingshanskar, och lite små saker! Är jätte nöjd. Ska in till Marieberg på mellandagsrean och shoppa med min pojkvän! 


 
Har avslutat kvällen med ett långt bad i jaquzzin



God jul!

2013-12-23 @ 19:06:13 / Vardag
 
 
Imorgon är det julafton, och även fast det inte är samma hysterik som när man va barn så längtar jag faktiskt lite efter god julmat, klappar och kalle ankas jul! imorgon åker vi till min mormor och morfar och sen vidare till min moster.
 
Hade gärnat vilja firat julen med min pojkvän men så blir det inte iår, där emot fick jag öppna hans paket idag och det innehöll världens finaste Gant skjorta precis som jag önskat mig, han är bäst!♥
 
Det tråkiga med den här julen är att det inte finns nån snö ute, de är så tomt och tråkigt. Jag är inget fan av snö men jag tycker att det hör julen till! Här ser ni en jul för några år sen när vi hade gott om snö hemma!
 
Ja, ville bara önska er en god jul och hoppas ni får en bra dag imorgon med dom ni tänk spendera den med och att ni får nåt ni önskat er!

Kändisponnyn

2013-12-22 @ 10:33:49 / Vardag
Idag ser vi min lilla häst Winnie som är ute på foder i tidiningen Nerikes allehanda! 





När tiden är inne

2013-12-21 @ 10:41:59 / Svar på tal
Fick frågan om hur jag skulle beskriva "dröm familjen" som rb en dag kommer flytt till när jag sålt honom, och det är klart jag har en tydlig bild i huvet framför mig. Släpper inte iväg min skatt till vem som helst utan de kommer ta tid att hitta rätt men när vi gör de då är der verkligen rätt.

Jag ska absolut sälja honom till en mycket tävlingsinriktad tjej (eller kille) med gärna erfarenhet från stora klasser som kan sätta sig och rida igenom honom som han behövs, han behöver tid att komma igång och tålamod att komma upp i sin bästa form. Men som sagt en tävlingsinriktad familj med möjligheterna att ta han till de högsta klasserna, ta efter där jag slutar. Nån dag vill jag se honom på ett Svenskt Mästerskap! gärna nån som har några år kvar på ponny så han inte blir nån vandringspokal.
 
 
Ska bara tillägga att han är inte till salu, men jag vet med mig och är förberedd på att han en dag kommer bli det när jag inte har mina ponnyår tillgodo.
Säger bara, vilken lycklig person som får ta över denna ögonsten<3
 

Lugnet före stormen

2013-12-20 @ 12:24:00 / Vardag
Hej och tack för all god respons på bilderna ifrån igår, de är så kul att läsa alla era fina kommentarer och de gör mig mer peppad på bloggen och att fotograferas! 
 
Just nu är jag hemma och mellanlandar lite.. Har haft världens mest ovärdaste skoldag någonsin idag, va där kl 8 och såg på en julshow med skolan estet-elever sen va de dötid fram till kl 11 då åt vi pizza alla restaurangelever så de va ju se bästa på dan. Sen blev jag hämtad och nu ligger jag här i sängen och laddar upp inför jobb! Jag har en lill fredag med chips och så en liten stund, tänkte vila lite också sen blir de att servera julbord 16-02 inatt. Jobbade igår också men inte lika länge, men de är kul men väldigt jobbigt.
 
Vi hörs nog imorgon!
 

Svar på frågor

2013-12-20 @ 08:15:00 / Svar på tal
Varför använder du bett med hävstångseffekt(skarpt bett)?
Svar: Jag rider på ett baucher bett som för de första inte är skarpt och för de andra inte har nån hävstångseffekt eftersom bettets skänkel är uppåt, hade den varit neråt så hade det varit hävstång.
 
Och varför rider jag på det?ja varför rider du på det du har? För att jag tycker rb går riktigt bra på det. Det ligger stilla och stadigt i munnen och han håller inte på och joxar utan han har ett bra sug och fungerar riktigt bra på det! 

Vilken skola går du på? :)
Svar: Alléskolan i Hallsberg, restaurang och livsmedel årskurs 1 
 

 Hej hej! 
På lite andra bidler så har det sett ut som du rider med baucher-bett? 

Jag rider med det bettet på min Bponny nämligen. Min tränare säger att det ger en liten hävstångseffekt så att hästen blir rundare när man gör en förhållning medans en bloggläsare säger att "skänkeln" gör att bettet ligger stadigare i hästens mun... 

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska tro på så jag frågor runt lite nu på olika bloggar.. vad anser du att baucher-bettet har för effekt?
Svar: precis som jag skrev här uppe så har de ingen hävstångseffekt eftersom skänken inte är neråt. Jag har också upplevt att de ligger mycket stadigare i munnen, allt är positivt med det. 
 
Hade skänken varit neråt så hade ett tygeltag tryckt i nacken på hästen men med detta så sker de inte mer än som ett vanligt bett. Jag tycker de fungerar bra och om du också tycker de så ska du fortsätta rida med det! 
 
 

Dagens ridpass

2013-12-19 @ 14:59:00 / Träning
Hej! Igår red mamma ut på rb och jag fick rapporter om att han varit hel vild. Rädd för allt, pigg, spänd, tittig. Inte som han brukar dvs. idag var han också pigg men jag gillar de, hästar som är lite som en ferrari, nuddar man lätt med skänkeln så exploderar dom, så tycket jag de ska va och så va han idag! dock kändes han lite konstigt i traven, jag fick en känsla av att han va lite begränsad i sin rörelse. Stegen va korta, och han kändes lite som en symaskin, jag vill ha han lite mer uppåt framåt i steget med schvung men det fick inte inte riktigt till idag. Ska strecha mer och se om vi kan få hjälp av Erika nästa torsdag på träningen.

tänk att de är snart jul och det är fortfarande ridbart i paddocken. Tyvärr så regnade de i slutet av passet så ländtäcket fick va kvar på.
 
 

Svar på fråga

2013-12-19 @ 12:42:56 / Svar på tal
Fick en fråga igår på kvällskvisten 

Svar: hej! Mina rosetter har jag på mitt rum på en vägg mitt emot sängen, just nu har jag två hyllor där de ligger rosetter uppradade på ena är de bara rosetter hela vägen, den andra är de några få och några bilder på mina tävlingshästar genom åren. Under allt har jag en tavla med rosetter insatta, de nyaste rosetterna har inte fått nån plats än håller på att jobba på de.


Hitta ingen bild på hela väggen så ni får en liten titt på (halva) ena hyllan 

tävlingsminne 2

2013-12-17 @ 16:12:36 / Vardag
den bästa tävlingen på hela 2013 var efter min lilla uppenbarelse jag fick mitt under en tävling, när jag hunnit träna ordentligt en månad och sett över min utrustning och min egna ridning så åkte vi till Mariestad där jag red två klasser med fina resultat på över 67% i båda! Jag va så lycklig när jag kom ut från banan, har nog aldrig känt mig så nöjd nån gång. 
 
 

Godmorgon

2013-12-17 @ 09:00:20 / Vardag
 
Jag har precis vaknat, har sovit hela natten som en sten inte konstigt när jag jobbade från 14-22 igår. Helt slut! när jag kom hem la jag mig i soffan med ben & jerry och bara pustade ut.
Jag va även ute en sväng med rb igår förmiddas, de blev en skrittur bara lite mys sådär tillsammans!
 
Så idag kl 14 är de jobb igen, tycker de är kul iallafall så de är ju huvudsaken! Men först tänkte jag äta frukost, sen blev jag lite sugen på en springtur. Rb ska longeras eller ridas i paddocken vi får se. På torsdag åker vi till Askersund och tränar lite själva på förmiddagen, så kul! Nästa torsdag har vi även bokat in en träning för erika, jaa äntligen!
Så nu är jag taggad på att komma igång. Alltid när jag bokat en träning då har jag nåt att se fram emot, då tränar jag inför just den träningen. Ska börja se över tdb också och kolla på potenciella tävlingar!
 
 
alla bilder är ifrån min instagram. föl mig där: evelinnakerman

Sikta högt

2013-12-14 @ 10:51:00 /
Fick mig en funderare. Varför sa aldrig nån till mig att sikta högt? med rb tänker jag på då främst. Varför träna för att klara en LB när man kan träna för att klara mycket högre klasser, för då når man ju till slut sin Lb på vägen. Tror inte att LC-LB är någons mål, alla vill nog vidare. De är bara små-mål på vägen för att klara av sitt mål. Nu rider jag för att rida LA/LAP1 även om jag tränar och nog kommer starta några LC/LB nästa år så är de inte mitt slutmål utan jag ska sikta högre.
 
 
Rätta mig om jag har fel men jag tror man behöver ha en tränare som kan se i nuet men som framförallt kan se framåt, inte träna för att rida LC när man kan träna för att rida LA så faller även dom bitarna på plats.. Ganska luddigt men jag tror ni fattar?

Jag har iallafall hittat en tränare som lyft upp mig och sett framåt, men de har jag inte alltid haft. Därför jag tror att det tagit såååå lång tid att komma nån vart med rb. Jag menar i två år fick jag rida runt, rida lätt, med milslånga tyglar och händerna brett isär och vart kom jag? jo 58% i Lc liksom.. Med min nuvarande tränare har jag lärt mig såå mycket mer på den korta tiden och vi har verkligen hittat varandra och blommat ut tillsammans, och höjt oss 10% resultatmässigt. 
 
 
 

memories

2013-12-13 @ 18:30:00 / Tillbakablickar
Jag är lite ledsen att jag inte har så många fina bilder med rb, när jag va yngre och då hade min c-ponny så var jag mer intresserad av att stå framför kameran. Så jag har riktigt många och fina bilder tillsammans med honom som är lite mer än de vanliga så att säga. Har inga såna med rb och de känns lite tråkigt för det är riktigt kul med dessa minnen. kolla bara vilken sagoponny ♥
 
 
 

Äntligen helg!

2013-12-13 @ 15:27:19 / Vardag
Hallå där! Jag slutade för 20 minuter sen och sitter nu på bussen hem. Har jobbat sen 8 imorse så är rätt trött! Ska bli skönt att ta helg, direkt när jag kommer hem ska rb ridas en sväng på banan igen bara för att de va så kul igår hihi! Sen kommer Micke och vi dka umgås hela helgen så skönt.

Idag har jag serverat julbord igen de gick mycket bra inga konstigheter alls! 



dressyr abstinens

2013-12-12 @ 18:17:54 / Vardag
Hallå igen! eftersom gårdagens ridtur var helt kaotisk och min ponny var helt galen kände jag att jag va tvungen att ta igenom honom på banan idag. Lyckligtvis hade snön smält undan och det är äntligen ridbart och mjukt och fint p.g.a. snön så tummen upp för de!  blev ett lätt pass, ville bara rida igenom honom lite och känna på han. Han kändes mycket fräsch, med tanke på att han vilat/gått lätta turer de senaste två veckorna så var de en positiv överraskning att han lyssnade så pass bra! körde mest i trav, lätt ridning hela tiden bara försöka få han att tänka framåt och hitta bjudning och formen, tog bara nån galopp i båda varven sen va jag nöjd! Skulle inte rida honom svett heller för efter passet blev han klippt!
 
före
 
efter
 
de blev super bra tycker jag! jobbigast är att klippa bogen då de är så mycket väck och svårt att få bort allt.. jag klipper inte benen de vore ganska farligt eftersom rb är kittlig och jätte rädd om sina bakben, får knappt klippa de lilla jag klippt och jumskarna måste jag göra jätte fort! annars tar de bara 20 minuter att göra en sån här klippning på honom då han är väldigt snäll och lugn. dock blev det otroligt mycket hår på golvet, kan ni fatta att jag redan har klippt han en gång iår haha..
 
 
Nu ser han ut som en häst igen! och vi har bra förutsättningar att jobba, hoppas de milda vädret håller i så jag får en bra chans att träna! Hela nästa vecka och sen in på jullovet, då vill jag åka iväg och träna för erika, va så himla länge sen!


Solnedgång

2013-12-12 @ 15:28:26 / Vardag
Nu ska jag träna rb i solnedgången. Visst är det fint? 





Tävlingsminne

2013-12-11 @ 15:00:00 / Tillbakablickar
Hej, jag har inte speciellt mycket att skriva om nu såhär på vintern så jag tänkte skriva lite olika minnen ifrån de gångna året, lite för att se tillbaka och för att väcka mina egna minnen, samt för att sprida lite ljus och sommarkänsla i min trista vardag! enjoy
 


En tävling som har påverkat mig starkt var en jag red i Kumla i somras, det var en cup som jag deltog i. Jag fick som en uppenbarelse på dag nr 1 under framridningen, då såg jag de så klart hur annorlunda jag red på träning än på tävling. De var så tydligt hur mycket sämre jag red och påverkade Rb! han gick inte alls som på träning det var nåt helt annat? Så mitt på framridningen ändrade jag tänk, nu red jag i min bubbla, stängde ute allt och bara red precis som på träning, tog igenom de som behövdes och in på banan gick jag med en positiv känsla istället för en mer nervös tillbakadragen!

Tyvärr hade jag nog behövt lite mer av mitt go tidigare på framridningen för att få den bästa känslan, men ja gick in på banan med ett helt nytt driv och helt annan inställning och de visade sig på protokollet! vi hade höjt oss några mer % vilket gjorde mig jätte glad och det var debut i ett främmande program men det gick så mycket bättre än de tidigare gjort! 

Detta var verkligen en skjuts i rätt riktning och jag behövde de för att kämpa lika hårt dagen därpå..
 
 
 
Morgonen där på var både jag och rb lite möra, men vi gick ändå in på banan och gjorde en ännu bättre ritt! Efter att ha behållt känslan och drivet i mig och ridit ännu bättre på framridningen den här gången så fick vi till de igen, och jag va så nöjd!

Är så glad att jag fick den här plötsliga känslan att "fyfan va dåligt jag rider, dags att ändra" och jag verkligen kom på de på framridningen och taggade till för att göra de bättre och så blev de så bra. Har verkligen haft nytta av denna tävling på träningar då de har hjälpt mig att fokusera på att göra de bättre! Och för att inte tala om på tävlingar, efter den här tävlingen så låg jag i med träningen och fokuserade på ännu större ännu bättre. så till nästa tävling fanns det ännu mer poäng som fanns att hämta när jag hittat mer gång i honom! ni kan nog förstå hur taggad jag är till nästa säsong ska sätta igång med träning och tävling och att visa upp hur mycket bättre vi har blivit! för nu kan jag med handen på hjärtat säga att jag har ridit varenda steg! 

bilder från ritt nr 2
 
 

Slutat skolan

2013-12-11 @ 13:31:55 / Vardag
Hej, jag sitter nu i skolan och väntar på bussen. Slutade för en halvtimme sen men de går ju så dåligt med bussar till mig så här sitter jag och väntar..
Dagen har varit okej, va i skolan 7.30 när jag börja 10.10 (som sagt.. Dåligt med bussförbindelser) men jag gjorde lite läxor och sen va jag en timma på gymmet för att fördriva tiden. Körde mage och lite ben idag inte så farligt hårt.
Så har bara haft två lektioner idag, ganska chill! Nu ska jag hem och hoppas att de går att rida utan att halka ihjäl sig! 

Min idrottsprofil.. Lägg märke till "eliten" ;) alla andra profiler heter typ innebandyprofil, fotboll, orientering osv men vi är eliten! 

Vardagen

2013-12-10 @ 19:23:23 / Vardag
Hej, mina dagar just nu ser inte speciellt roliga ut.. Jag kliver upp när de är mörkt och tillbringar ljusa dagen i skolan tills jag kommer hem och de är lika mörkt igen, så omotiverande! jag har ingen ork med nåt längre och vädret gör de inte lättare.. just nu är de snöblask här ute, snön smälter och alla hästägare vet ju att de innebär snöstyltor = mardröm. Så rb har nån ofrivillig vila just nu, tråkigt nog och jag själv jobbar med att få det sista klart inför jullovet.
 
 
På torsdag har jag min sista "vanliga" lektion. Fredag jobb i vår skolrestuarang, julbord för hela slanten! Helgen ska spenderas med micke och sen kommer en riktigt rolig vecka, ska jobba för skolan som servitris på våra julshower vi har. Det innebär att jag börjar 14 och slutar runt 22 måndag till onsdag, torsdag är jag ledig från skolan men jobbar från 18-00 som serivitris på ett annat julbord i laxå. Upp 7.50 i skolan igen för lite avslutning på fredagen, vi köper pizza och har de mys sen slutar jag 12. ska ev in till örebro då och se justin biebers nya film på bio med sanna! Sen ska jag jobba 17-01 på julbord i laxå igen. Så de blir fullt upp! kommer inte heller träffa min pojkvän på hela veckan då han jobbar 7-16 så våra tider passar inte alls varandra! :( ska försöka stå ut helt enkelt!
 
Rb ska iaf tränas bättre nästa vecka, har tid då medan det är ljust att trimma innan jag börjar jobba. Sen har jag ju loooov! det ska tillbringas i stallet till största del men även på hästryggen!
 

Svar på fråga - SM

2013-12-08 @ 11:16:21 / Svar på tal


Svar:  hej proppen för SM 2014 har självklart inte kommit ut än? Har heller ingen aning om vart de är. Klasserna är lc-la i båda grenar och LA går SM-klassen i. 

Förra året var de dåligt med startande i dressyren, väldigt dåligt visat intresse så hoppas de blir av iår, vi kanske kan påverka de? 

Jag hade planerat hela året att åka på SM med rb, när proppen kom ut och jag såg att det skulle ridas i skara den 10-11 augusti blev jag jätte ledsen för precis den helgen hade vi blivit medbjudna på kryssning så de va riktigt tråkigt tycker jag.. Nu hoppas vi på bättre tur de här året! 



Ankor?

2013-12-07 @ 18:01:00 / Bildinlägg
Det var några minst sagt udda djur inne i globen i söndags! Ett gäng ankor blev dresserade där. haha ja ni läste helt rätt! 

Numret gick ut på att ett fler tal vall hundar vallade några ankor lite överallt, hundarna var vääääldigt väl dresserade och lyssnade på olika läten för att veta vad dom ska göra. dom verka tycka de va skit kul och verkligen smög sig på ankorna och fick dom faktiskt att gå över lite broar och tillsist in i en bil!
Det var en mor och en dotter som genomförde allt. eller dom satt där på sina hästar som också tydligt var väldresserade dom med.

Väldigt underhållande!

 

Vintertur

2013-12-07 @ 15:29:16 / Vardag
Idag var de en premiär ridtur i snön med min mamma och Evelyn från stallet! De va som tur va minusgrader och fin fin pudersnö som vi red i, så himla mysigt att pulsa i. Här får ni lite bilder! 

Har ni någon snö hos er? 






Tävlingsplanen

2013-12-07 @ 11:33:32 / Planering
Godmorgon, jag sitter här och planerar lite. Jag längtar verkligen till nästa tävlingssäsong, nu känner jag att eb har blommat ut och jag vill ut och visa oss på tävling! det har varit lite dött på träningsfronten nu men som ni flesta vet så går jag i gymnasiet, kommer hem kl 4 varje dag och har de flesta förutsättningar emot mig tyvärr.. Snart är det jullov och då ska jag lägga in en träningsperiod där vi tränar lite hemma och sen vill jag åka iväg till ridhus och åka iäg till instruktör. Sen går vi mot ljusare tider, jag vet inte hur mitt schema ser ut till våren men hoppas på bättre tider så jag kan komma hem och ta tag i vinterträningen ordentligt!
 
 
Sen börjar tävlingsäsongen och min plan ser ut att träna mycket och sen åka ut på en LC/LB för att stämma av, förra årets tävlingsdebut på våren gick inte så bra så den här gången tänker jag göra om och göra rätt! så vi kör på ett säkert kort. tänkte göra några starter och sen vill jag genomföra våran LA debut, jag vet att han kommer va redo om jag håller igång träningen och så får vi se hur det helt enkelt går. 
 
Nästa år ska jag åka ut på fler tävlingar, jag ska åka till nya ställen och lite längre bort för att få med oss så mycket erfarenhet som möjligt, Debuten ska göras på en plats vi känner till och trivs på, bara för träningensskull se hur de går och jobba vidare på det som inte va så bra.
 
2014 vill jag ta mig till Connemara SM! och jag tänker delta i DM. det ska va mina två mål för året. Sen att få stadiga resultat i LA och för hoppningsvis kunna ta oss ännu högre!
 
Nu vill jag satsa!
 

Julen är igång

2013-12-06 @ 13:01:54 / Vardag
Hade ingen bra start på dagen idag men den kom igång ordentligt med några timmar i köket! Nu har vi lagat upp ett riktigt fint julbord och gästerna är nöjda snart är de vår tur att äta, gott! 





Ponnyhoppning

2013-12-05 @ 17:48:00 / Bildinlägg
Hoppning är jag ju inget fan av men jag tyckte de va kul att se på ponnyhoppningen, man kan enklare leva sig in i de känner jag då dom flesta är i min ålder och yngre. Fatta känslan att få rida i globen och inte minst att få vinna! de måste va stort. Däremot satt jag med andan i halsen då de gasa gasa gasa runt sina ponnyer och benen flög hit och dit lika så bommarna.. dressyrryttare som man är hittar man alltid fel, men jag gläds med alla som fått varit med! Vissa namn kände jag igen, nån från Örebro som jag tävlat mot i yngre dar och nån ponny som stått här i närheten.

Det gick så fort så de va svårt att få skarpa bilder ska ni veta!
 

Hej!

2013-12-05 @ 10:20:50 / Vardag
Idag har jag inte behövt gått till skolan för alla mina lektioner har varit inställda, skönt! Micke sov hos mig inatt lite synd är det om honom som får gå upp kl halv sex och åka iväg till jobbet. 

Mamma och jag är på väg till Marieberg köpcentrum och ska köpa lite julklappar och ha en liten mor och dotter dag tillsammans, mysigt! 

Sen ska rb tränas vi får se vad de blir för nåt idag! Hoppas ni andra har en bra dag så hörs vi senare 



Top 5

2013-12-04 @ 19:47:00 / Bildinlägg
Under kvällen bjöds det även på lite hoppning, nu var det dags för stjärnorna att göra upp. Fem olika ryttare gick in två gånger på banan och hoppade och den med bäst resultat - vann helt enkelt. den enda av ryttarna jag kände igen var Jens haha, har ju varit på clinic med honom som va helt grym!
 
 

Tömkörningskadrilj

2013-12-04 @ 17:47:00 / Vardag
Något annat som bjöjds på lite i pausen av dressyren va en tömkörningskadrilj som några från Flyinge utövade, de va ändå ganska coolt att se, jag har själv bara tömkört en enda gång i mitt liv på en ponnyhingst bara de va skit svårt. Att dom ändå lyckades med alla hästar samtidigt och sådär va imponerande. Har aldrig tömkört Rb för att han är bakskygg, de är inte en sån bra ide. de räcker med att om man longerar och kommer för nära rumpan på honom så vänder han in och sparkar..
 
 
Nä så att tömköra lämnar jag helt och hållet till proffsen!
 
Är det bara jag som känner att om man t.ex. ska köpa häst och dom ba "ja han har blivit tömkörd blablabla" att de känns helt oviktigt.. haha. eller är det nån av er som använder sig utav det här till vardags? 

Fyrspann

2013-12-03 @ 17:34:00 / Bildinlägg
Usch jag tycker verkligen inte om fyrspann, tycker det är jätte hemskt inte ett dugg underhållande faktiskt.. Det är hetsigt och stressigt och de sliter i tömmarna, skriker när de ska svänga runt de olika fyrkanterna. Jag fick en känsla av "vad fan håller vi människor på med?" är det ens kul för hästarna? skit hög musik, full arena som skriker och klappar och är hel galna (som speakern bad oss att vara) och sen under dessa förhållandena som de är på banan. Jag är livrädd att nåt ska hända hästarna, tänk om den första snubblar går ner på knä och får alla hästarna över sig och vagnen, asså jag var livrädd hela tiden! eller om den bakom skulle galoppera på den framför med en hov eller nåt.. ne fy! och de va inte lite vissa använde spöna heller.. de va rapp efter rapp ganska fta.. Jag är inget fan av fyrspann men jag antar att de finns vissa regler på vad man får och inte får göra så de här måste väl va okej ändå..? jag antar att de också måste gå igenom nån slags veterinärbeskitning för att få starta. 
 
några bilder jag tog iaf..
 
Hur farligt är inte dedär? hästen stog verkligen rakt upp!

1 års presenten

2013-12-03 @ 14:43:00 / Vardag
Presenten jag gav till Micke innehöll ett armband i äkta silver med gravyr, och självklart passade de ju perfekt att gravera vårat datum så de gjorde jag. Så nöjd och han blev jätte glad! Ett riktigt julklapptips till alla där ute att ge bort till vem som helst, man kan gravera allt!

http://www.mittnamnhalsband.se/ 
 

Tisdag

2013-12-03 @ 11:38:16 / Vardag
Vilken grymt bra start på dagen jag har haft! Börjar kl 12.35 idag så har hunnit fixa stallet, ridit, pysslat, duschat och fixat mig. Nu äter jag mat och ska snart åka till skolan. 

Det blev ett kondispass idag, vi har en liten sand slinga som är perfekt att träna på, riktigt bra underlag att galoppera på så vi tränade på ordentligt där! Rb vart helt svett stackarn! 
I veckan ryker pälsen så han ser ut som en häst igen! 

Om jag får som jag vill så är det jag som kör till skolan idag kulkul! Har två lektioner matte och svenska sen ska jag gå hem till Micke och spendera kvällen där. Ni ska få ännu fler bilder från SIHS! Vi hörs

Underbar bild jag hittade ifrån en träning i Örebro<3 




Världscups dressyr

2013-12-02 @ 16:49:12 / Bildinlägg
Här bjuder jag på dom bästa bilderna ifrån dressyren igår! titta och njut!
 
 
 

Andra december

2013-12-02 @ 12:09:20 / Vardag
hej och godmorgon, jag är ledsen för min dåliga uppdatering men jag har inte haft speciellt mycket och skriva om och de har inte varit så motiverande heller. Men nu har jag nytt att visa er, har 1200 bilder från globen haha! men jag får nog dela upp de lite och bara visa dom bästa. Om ni vill se bilder därifrån? 
Hade iallafall jätte trevligt, träffade några jag kände, såg massa kändisar och kolla på bra förställningar, dressyren var ju såklart roligast att se och ni ska veta att taket i arenan lyfte sig när tinne gick upp i ledning trots den ganska stora missen på slutet som chockade oss. 
 
Idag är jag hemma från skolan, kom hem väldigt sent igår och jag är sån att om jag inte får min 10 timmars sömn om natten så är jag DÖD! dessutom har jag lite ont i huvudet, men ska försöka ta mig ut till stallet snart, pyssel och ridning står på schemat. ska försöka komma igång igen och träna, vill åka på träning nästa söndag men då kan man inte komma otränad inte! Pälsen måste bort också.

Som sagt, grymma platser jag vann av Sjöhagen!